Şimdi Ara

İşlemci Soğutma | Resim+Video | En Garanti Soğutma-Denendi. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
5.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bende bir P4 2.0 vardı o kadar kaliteli fanlar almama rağmen neler yaptıysam ısısı düşmezdi beni çıldırtırdı yarın depodan çıkartıp deneyeceğim bu yöntemi bakalım bizim emektarda nasıl olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnadoluEfes

Bende bir P4 2.0 vardı o kadar kaliteli fanlar almama rağmen neler yaptıysam ısısı düşmezdi beni çıldırtırdı yarın depodan çıkartıp deneyeceğim bu yöntemi bakalım bizim emektarda nasıl olacak

Sonucu lütfen bu konu üzerinden bildiriniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wRei

quote:

Bende bir P4 2.0 vardı o kadar kaliteli fanlar almama rağmen neler yaptıysam ısısı düşmezdi beni çıldırtırdı yarın depodan çıkartıp deneyeceğim bu yöntemi bakalım bizim emektarda nasıl olacak

Malesef elimde termal macun yokken denedim fazla bir fark olmadı bir iki gün normal çalıştı sonra ısıdan rest atmaya tekrar başladı bende söktüm yeni makineyi bağladım uğraşmak istemedim belki macundan termal macun olmadığından dolayı böyle oldu

• quote:

quote:

quote:

Malesef elimde termal macun yokken denedim fazla bir fark olmadı bir iki gün normal çalıştı sonra ısıdan rest atmaya tekrar başladı bende söktüm yeni makineyi bağladım uğraşmak istemedim belki macundan termal macun olmadığından dolayı böyle oldu

Diş macunu kullanabilirdiniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Diş macunu kullanabilirdiniz.

Diş macunu kullandım :) az önce makineyi tekrar bağladım test ettim şuanlık bir kapanma ısınma oalyı görünmüyor içerisinde film yedekleri vardı onları aldım hatta

İşlemci Soğutma | Resim+Video | En Garanti Soğutma-Denendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 30 Aralık 2012; 22:50:11 >

• İhtiyacı olanlar için güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: liviera

ancak p4 gib işlemcilerde yapılır bu kimse yeni işlemciyi zımparalamaz herhalde güzel anlatım teşekkür ederim

Bunu p4 e yapmaya gerek yok. bende de p4 var win7 kurdum 3.26ghz ye oc ettim stok fan mx4 macun 1.5gb ram msi 7143 crysis 2 hd 3650 sonuç = 42c .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sensation +

quote:

Orijinalden alıntı: d3wil55

komik olcak ancak gpu ya yapsak olurmu :D

Bence hiç deneme hocam o biraz sakat bide gpu cıkmıyo bildiğim. İşlemci eline alabilyosun.

P4 531 ht modellerini tg1 -- mx4 surerseniz stok fanla %100 prime95 15dk da 47c yi geçmiyor. bizzat denedim mx4 stok fan ile

• Bende intel core2 duo e4300 işlemci var havaların da biraz ısınmasıyla ısılar kudurdu. Az önce fanı falan temizlememe rağmen nette gezinirken 65-85 arası değişiyo. Biraz evvel 91'i gördüm. Son birkaç aydır macun kullanmıyorum. Termal macun alıp bu işlemi bir denemek istiyorum.
    Ama şu diş macunu olayını bi sormak istedim. Zımparaladıktan hemen sonra diş macunu sürüp birkaç dakika sonra onu temizleyip termal macun mu sürmem gerekiyo?
    Bir de 15-20 liralık bir macun iş görür mü veya bir öneriniz var mı?
    Ha bir de zımparaya neden su döküyoruz şart mı bunu yapmamız?

@wRei
  • elinize sağlık gençler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ermisss

Bende intel core2 duo e4300 işlemci var havaların da biraz ısınmasıyla ısılar kudurdu. Az önce fanı falan temizlememe rağmen nette gezinirken 65-85 arası değişiyo. Biraz evvel 91'i gördüm. Son birkaç aydır macun kullanmıyorum. Termal macun alıp bu işlemi bir denemek istiyorum.
    Ama şu diş macunu olayını bi sormak istedim. Zımparaladıktan hemen sonra diş macunu sürüp birkaç dakika sonra onu temizleyip termal macun mu sürmem gerekiyo?

@wRei

Öncelikle iyi günler. Dostum su kullanmanın sebebi zımpara su zımparası ve zımparalar arasında pürüssüz parlak bir yüzey elde edeceğiniz tek zımpara su zımparası denmesinin sebebi su ile kullanılmasıdır. Su yuzeyin çizilmesine engel oluyor. Diş macunu sürmenizin sebebi ise zımpara yapınca bakır yüzey açığa çıkacak ve bildiğiniz üzere bakır yüzey oksijenle çok çabuk tepkimeye girebiliyor. Diş macunu tepkimeye girmesine engel oluyor. Daha sonra herseyi hazırlayıp sıra islemciyi takmaya geldiginde diş macununu temizleyip termal macunu konuda gösterildiği sekilde kusursuzca sürmeye gayret gösterin.

Not; Kasayı temizlemeyi unutmayınız. Power supply dahil.

Kolay gelsin..

• quote:

quote:

Bende intel core2 duo e4300 işlemci var havaların da biraz ısınmasıyla ısılar kudurdu. Az önce fanı falan temizlememe rağmen nette gezinirken 65-85 arası değişiyo. Biraz evvel 91'i gördüm. Son birkaç aydır macun kullanmıyorum. Termal macun alıp bu işlemi bir denemek istiyorum.

@wRei

Öncelikle iyi günler. Dostum su kullanmanın sebebi zımpara su zımparası ve zımparalar arasında pürüssüz parlak bir yüzey elde edeceğiniz tek zımpara su zımparası denmesinin sebebi su ile kullanılmasıdır. Su yuzeyin çizilmesine engel oluyor. Diş macunu sürmenizin sebebi ise zımpara yapınca bakır yüzey açığa çıkacak ve bildiğiniz üzere bakır yüzey oksijenle çok çabuk tepkimeye girebiliyor. Diş macunu tepkimeye girmesine engel oluyor. Daha sonra herseyi hazırlayıp sıra islemciyi takmaya geldiginde diş macununu temizleyip termal macunu konuda gösterildiği sekilde kusursuzca sürmeye gayret gösterin.

Kolay gelsin..

Az önce normal 220 lik zımparayla dediklerini yaptım su dökmeden. Termal macun da alıp sürdüm 8 liralıklardan. Yarım saattir falan internette geziyorum denemek için şu anda 49 C. Biraz önce Haxball falan oynadım o zaman 60 C falandı. Ama yine de net bi fark olduğunu söyleyebilirim. Hatta SS koyayım.

acaba benim cpu sıcaklığı hangisi? Temp3 yazan mı Core yazanlar mı? Ben hep Core'lara bakıyorum.

Birazdan Bozuk ekran kartıma da yaparım belki bu işlemi. Ati x1550 ekran kartımın fanı bozulmuştu. Hemen hemen aynı model bi fan daha aldım ama çok ısınyodu. Sanırım o da termal macundanmış. Bir deneyip sonucu yazarım buraya. Konu için de sağol bu arada

• quote:

quote:

quote:

@wRei

Kolay gelsin..

Az önce normal 220 lik zımparayla dediklerini yaptım su dökmeden. Termal macun da alıp sürdüm 8 liralıklardan. Yarım saattir falan internette geziyorum denemek için şu anda 49 C. Biraz önce Haxball falan oynadım o zaman 60 C falandı. Ama yine de net bi fark olduğunu söyleyebilirim. Hatta SS koyayım.

acaba benim cpu sıcaklığı hangisi? Temp3 yazan mı Core yazanlar mı? Ben hep Core'lara bakıyorum.

Birazdan Bozuk ekran kartıma da yaparım belki bu işlemi. Ati x1550 ekran kartımın fanı bozulmuştu. Hemen hemen aynı model bi fan daha aldım ama çok ısınyodu. Sanırım o da termal macundanmış. Bir deneyip sonucu yazarım buraya. Konu için de sağol bu arada

Temp3 sizin CPU sıcaklığınızı gösteriyor.

• O zaman sonuç muazzam olmuş da benim haberim yokmuş ya. 75C den 35C ye Ve cebimden çıkan para zımpara ve termal macun için 4,5 TL Valla Allah razı olsun hocam ne diyim Haftalardır PC o kadar çok ısınıyodu ve kasıyodu ki sormayın. Zaten vadeyi çoktan doldurdu uzatmaları oynuyo. 1 sene daha dayansın yenilerim artık inşalah.
    @wRei
  • quote:

O zaman sonuç muazzam olmuş da benim haberim yokmuş ya. 75C den 35C ye Ve cebimden çıkan para zımpara ve termal macun için 4,5 TL Valla Allah razı olsun hocam ne diyim Haftalardır PC o kadar çok ısınıyodu ve kasıyodu ki sormayın. Zaten vadeyi çoktan doldurdu uzatmaları oynuyo. 1 sene daha dayansın yenilerim artık inşalah.
    @wRei

Yardımcı olabildiğime sevindim. En az 3 ayda bir kasa temizliğini unutmayın işlemci bu durumda sizi uzun süre idare eder. İyi forumlar..

• quote:

quote:

O zaman sonuç muazzam olmuş da benim haberim yokmuş ya. 75C den 35C ye Ve cebimden çıkan para zımpara ve termal macun için 4,5 TL Valla Allah razı olsun hocam ne diyim Haftalardır PC o kadar çok ısınıyodu ve kasıyodu ki sormayın. Zaten vadeyi çoktan doldurdu uzatmaları oynuyo. 1 sene daha dayansın yenilerim artık inşalah.
    @wRei

Yardımcı olabildiğime sevindim. En az 3 ayda bir kasa temizliğini unutmayın işlemci bu durumda sizi uzun süre idare eder. İyi forumlar..

Peki hocam size de iyi forumlar.

• İhtiyacı olanlara up
  • ihtiyacı olanlar için up
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.