Şimdi Ara

İslemci sogutucuyla birlikte cikti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaslar buyuk bir basariya imza attim dun gece. islemcim ve anakartim biraz eski sistemimde sirada yenilemek istedigim parcalar onlardi. en azindan param birikene kadar islemciye biraz biseyler yapim dedim. ne yapabilirim diye bakarken termal macun geldi aklima. Amd Fx6100 var ve 3 yildir yerinden hic cikmamis. Once termal macun yenilerim sonra guzel bi fan oturturum Bide OC yaptim mi mis gibi olur diyodum.

Cok merakliyimdir pc yi sokmeye takmaya. Ekran karti,ram,ssd vs aldigim butun parcalari evde video izleyerek kendim yaparim. bugune kadar da hic bi sorun yasamadim. gece gece aklima dustu ya bu uykumda yok. meraktan kalktim sokeyim bi islemciyi dedim nasil biseymis yarinda termal macun alip surer kapatirim dedim kendimce. once bi videolarini izledim. sonra actim kasayi islemci fani soktum once. Sogutucunun ustundeki demiri cikardim. Sogutucuyu tuttum yerinden bile oynamiyor. anakartin bi parcasi gibi. videolara baktim 2 3 tane hepside hafif guc uygulayarak cekiyodu sogutucuyu. tuttum bende biraz asildim yok hafif daha asildim elimde kaldi. ohh iyi dedim bi kaldirdim islemci yok. gece gece bu ne lan dedim bi baktim sogutucunun altina yapismis. Haydaa

hemen arastirdim nedir bi cok kisinin basina gelmis. Pinlere hic elimi surmeden islemciyi koselerinden tuttum saga sola cevirip zorladim az oda cikti yerinden. Ama islemciyi anakartta tutan demirde kapaliydi. dedim insallah bisey yapmamisimdir bi takip calistiriyim dedim. İslemci yerine guzel oturdu sogutucuyu takarken biraz zorlandim ustundeki demiri biraz zor kapattim. sonra fanida taktim bastim dugmeye hersey calisiyo kasada. Fakat monitorde goruntu yok klavye mouse isiklarida hic gelmedi. sonra yattim uyudum. artik aksam eve gidince adam akilli bakicam.

sizce islemciyi mi bozdum yoksa sogutucuyu tam olarak oturtamadimda ondan mi calismiyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İşlemcinin bacakları sağlamdır umarım birde işlemci yerinden Sökmen hata anladık geri takarken zorlaman fena olmuş işlemciyi Sökmen önde pc biraz çalıştirsan maksat macun biraz isınsın bolikle kolayca söke bilirdin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asig -- 31 Aralık 2016; 9:40:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayaklar direk oturdu yerine o konuda bi sorun olmadi sanirim. ama sogutucu ustune tam oturmadiysa calismama gibi bi durum olur mu ?

• Soğutucu ile çalışmaması arasında bir bağlantı yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci pimlerini kontrol etmedinmi?
  • Phenom II işemcim ile olmuştu benim aynısı. Allaha şükür bişey olmadı çalıştı, hatta sattığım arkadaş hala kullanıyor.

Birdaha işlemciyi sökerken soğutucuyu tutan pinlerini açtıktan sonra soğutucu bloğu sağa sola oynatarak yerinden çıkmasını sağlayın. Bodozlama çekmeyin.

Muhtemelen amakart kaynaklı bir sıkıntı olmuştur.
  • hocam boşa dememişler dimi çalışıyorsa elleme diye şimdi dertsiz başına dert uraş dur olmadı masraf yap
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pinlerde bişey yok çok şükür. bugün tekrardan söktüm taktim. bios pilini,ramleride söktüm taktım. çok şükür sorunsuz çalıştı :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpknkc

pinlerde bişey yok çok şükür. bugün tekrardan söktüm taktim. bios pilini,ramleride söktüm taktım. çok şükür sorunsuz çalıştı :D

Hocam nasıl bir güç verdinki işlemci direk geldi soğutucuyla vallah kusura bakma bir gülme geldi.

İyi komple anakartla birlikte almadın sistemi eline.

Şaka bir yana geçmiş olsun gerçekten daha kurumamış termal macun zamp etkisi göstermekte dikkatli olmakta her zaman fayda var.
  • Ben de bir kere böyle p4 sökmüştüm soğutucuyla beraber. O işlemci çalışmaya devam etti sonra.
  • Jack Martin kullanıcısına yanıt
    bide benim yasadigim şoku dusun hocam gece gece

• Bu genelde kalitesiz macundan oluyor. İnteller de olma şansı yok zaten islemciyi direk kenarlardan tutuyor.

Ancak merak etmeyin bir zarari da olmaz. Pinler yamulmussa bile düzeltip takın sıkıntı okmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.