Şimdi Ara

işlemci sorunu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bi arkadaşın kasayı upgrate ediyorum anakartı gigabyte ga-965p-s3 e6320 işlemci takılı sisteme e8500 aldık bios update yaptım ancak bir türlü 8500 takılıyken görüntü alamadım 1333fsb destekleyen tüm bios versiyonlarını denedim ancak sonuç aynı işin içinden cıkamadım varmı bi üstad bana yol göstericek

• Arkadaşım eğer Gigabyte ın sitesinden baktıysan o işlemci desteği resmi olarak yok fakat
    Core™ 2 Duo E8500 işlemciler için resmi olmayan F13 ve F14 bios güncellemelerini denemelisin.

sitesindeki link : http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2457#bios

eğer bunları biliyorsan çalışan işleciyle bilgisayarı açıp bios ayarlarını fabrika ayarlarına getirmeni öneririm. daha doğrusu optimizm fabrika ayarını.

sonra işlemciyi takıp yeniden dene. İnş. olması gerekir.

Kolay gelsin.
  • Burada da anakartın desteklediği işlemci listesi: http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2457

dipnot: keşke en önce işlemci destek listesine baksaydınız. Böyle baş ağrıtıcı olay yaşamazdınız.
  • desteklenen listeye baktım hocam öyle aldırdım zaten hatta ilk 1333 destekli anakart diye yazmıştı gigabyte...
    f14 f13 versiyonlarini denedim elimde 1066 fsblik işlemcide vardı ona uygun bios versiyonunuda yükledim ancak ondada çalışmadı
    kendi anakartım asus p5b işlemcim q9300 beta versiyon bios la hiç sıkıntı yaşamadan kullanıyorum ama bunda nie böyle bi sıkıntı oldu anlamadım açıkçası
  • arkadaşım istersen en güzeli Gigabyte destekle iletişime geç.

ingilizce ile derdini anlatabildiğin kadar anlatmaya çalış. onlar yardımcı olacaklardır. en kesin yolu bu bence.

Kolay gelsin.
  • son çare o gözüküyor hocam zaten... aslında benim aklıma şöyle bişey takıldı gigabyte anakartlarda dual bios var sizce bunun bi etkisi olma ihtimali nedir
  • Zannetmiyoru. Çünkü Dual bios un en büyük ve en önemli özelliği bios çökmelerine karşı anakartı korumaktır.

Dediğim gibi siz Gigabyte la bağlantıya geçin. Gerisi gelecektir.

Birde anakartın kitapçığına baktınız mı bu konular hakkında bios ayarları mevcut olabiliyor.
  • şimdi inceledim hocam herhangi bir ayar söz konusu değil tek çare gigabyte a sormak artık yapıcak bişey yok sagolun hocam bu arada ...
  • Kolay gelsin Ne diyelim.
    ama başka yabancı bir forumda senin başına gelenin aynısı gelmiş. karşılığında tek bir cevap almış
    "P965 doesn't officially support E8500" İnş. Gigabyt tan yapıcı bir yanıt alabilirsin.

Ama öyle görünüyor ki anakartla işlemci arasında anlaşmazlık var.

Bir de işlemci alırken kaç fsb desteklediğinin yanı sıra hangi modelleri desteklediğine muhakkak bakın tavsiye.

Kolay gelsin.
  • baktım hocam listeye 1333 fsb yi destekliyor hatta kullanım kılavuzunu incelerken şöyle bir not buldum
    Sadece GA-965P-DS3/S3 anakartı için geçerlidir (rev. 3.3) 1333 MHz FSB işlemci ile kurulmuştur.
    1333 MHz FSB işlemcisi kurulduğunda overclocking yaparak 1333 MHz FSB’yi desteklemesi için
    sistem BIOS’u otomatik olarak ayarlayacaktır. Bu gibi bir yapılandırmada, bellek hızı, sisteme
    takılmış belleğin hızına bağlı olarak 667 MHz veya 833 MHz olacaktır.
  • Pardon yanlış anladiysam özür dilerim. Yukarıda dediklerin islemcinin kullabma klavuzunda mi yaziyor. Yani sadece ga 965 anakart icindir diye. Yukarida verdigim islemci destek linki gigabyte sitesindem alınma. Yani gigabayt ın redmi sitesinde e8500 işlemci modelleri resmi olarak desteklenmemektedir. Diyor. Biraz garip geldi bu durum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neyse arkadasim gereksiz bir tartışmaya gidiyor konu.

Dediğim gibi İnş. Gigabyte dan yapıcı bir yanıt alırsın.
    Kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.