Şimdi Ara

İşlemci ve kasa fanı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçen gün yaşadığım kötü tecrübeden sonra işi bilene sormak lazım diyerek sizlerden tavsiye istiyorum.

Elimdeki kasa Raidmax Helios. Önde 2 arkada 1 ve üstte de 1 olmak üzere toplamda 4 adet 12 cm lik fan yuvası var.Kasayla birlikte gelen fanlarda sıkıntı yoktu bir tek üst paneldeki fanın dönmesi sırasında bir temas yüzünden gürültü çıkarması sebebiyle kullanmıyordum.Fanlar zaten molex uçlu olduğu için elimdeki Scythe Kazemaster'la uyumlu değildi.Önde iki fan olunca kasanın içi serin duruyor diye düşünürken ve fan kontrolcümden okuduğum derecelere kanarak sıkıntı yok sanıyordum ta ki aşırı ısıdan bilgisayar kendini kapatana kadar.Kasanın bilinci hala kapalı cumartesi teknik servisin yolunu tutacak ama bu sıkıntıyı bir daha yaşamamak için kasayı ideal şekilde soğutacak tavsiyelere ihtiyacım var.

Bana 3 pin girişli, mavi led li (sadece öndekiler için led olabilir egzost fanları normal olsa da olur), sessiz kasa fanları ve boyut olarak aşırı büyük olmayacak bakır soğutuculu ve üstündeki fanı kasanın önüne bakacak şekilde bir işlemci soğutucusuna ihtiyacım var.Son olarak kabloları ne kadar toplarsam toplayayım kasanın içine güzel bir hava akışı sağlayamadım sanırım.Öndeki fanlardan birinin tam arkasında hard disk var ve arkaya hava gitmesini kesiyor.Elimde kala kala sadece 1 adet fan kalıyor kasanın içine güzel hava çekebilecek.O yüzden ses/güç oranı yüksek ve makul fiyatlı bir tavsiyeler istiyorum sizlerden.Şimdiden teşekkürler.

• Amd sistem kullanıyorsun sanırım fanı öne bakacak işlemci soğutcusu bulman zor biraz.Bence kullandığın kasadan dolayıda gerek yok tavanda da fanı var kasanın.Tabi imzandaki sistemi kullanıyorsan bu yorumu yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knnkpln -- 5 Ocak 2012; 17:09:04 >
  • Sistem imzamdaki gibi.Demeye çalıştığım stok fan gibi yan kapağa bakmayacak ön fanlara doğru bakacak şekilde olmasını istiyorum.Soğutur diye 4 fanlı kasa aldık sisteme bişey olmasın diye güç kaynağını bile değiştirdik stok fanı değiştiremeyince patladı pc.İnşallah işlemci değil de anakart gitmiştir yoksa yandığımın resmidir..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.