Şimdi Ara

İşlemci ve ram konusunda teknik yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar,monster marka oyun bilgisayarı alacağım iki model arasında kaldım.İki modelin arasında fiyat farkı yok.iki seçeneğim var ya i5 9.nesil ve 16Gb ram ile oynayacağım ya i7 9.nesil 8Gb ile oynayacağım.modeller arasında başka bir donanım farkı yok.takıldığım nokta i5 9.nesilin yeni nesil oyunlarda gücünün yetip yetemediği .bunun hakkında bir şey bilmiyorum.öte yandan 8Gb’ın artık yeni oyunlar için yeterli olamayacı hakkında şüphelerim var.iki model hakkındaki şüphelerim beni bu konuyu açmaya yöneltti.Yaklaşık bir yıldır sınava hazırlanıyorum ve bu oyuncu bilgisayarı donanımlarıyla ilgili bir bilgim yok sizden yardım bekliyorum lütfen beni aydınlatın bir yol gösterin.şimdiden teşekkürler.Aşağıya işlemci modellerini ve nesillerini bıraktım.iyi günler

Intel Coffee Lake Core i5-9300H (Ram:16GB)
    Intel Coffee Lake Core i7-9750H (Ram:8GB)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ekran kartımda GTX 1650 olacak allah izin verirse.İşlemci darboğazı söz konusu olursa diye bıraktım.SSD var birde 520 okuma 450 yazma hızı olan.

• o ekran kartına ikisi de yeter ama rami kendin de yükseltebilirsin servis vs olmadan ve oturduğun yerden bunu mu alsam bunu mu diye rahat bularak.işlemci değiştirmek o kadar kolay değil notebooklarda hele yeni model.ram için kapağı vardır aç tak ama işlemcide anakart destekleyecek bulacan işlemciyi servislerde, nikahı para olacak falan zor.9750h 6/12 9300 4/8 olması lazım yani zor değişeni daha güçlü almak mantıklı ramin bi olayı yok değiştirmekte.elindekine göre marka model uygununu bulursun örnek olarak gösteriyorum:
    www.webdenal.com
    Kingston ValueRam 8GB CL17 DDR4 Notebook Bellek (KVR24S17S8-8)
    https://www.webdenal.com/kingston-kvr24s17s8-8_949178.html

• O zaman i7 8GB benim için daha mantıklı olur.Monster marka kasalarda ram değişimi oluyor mu bir bakayım.Cevabın için çok teşekkür ederim.

• Peki Intel Coffee Lake Core i7-9750H yeni nesil oyunlar için yeter mi? Cyberpunk 2077 oynamak istiyorum oynatır mı?

• Alacağım PC
    www.monsternotebook.com.tr
    Abra A5 V15.2.1 15.6" Gaming Laptop | Monster Notebook
    https://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A5-V15-2-1.html

Cybepunk 2077 Rahatça oynayabilirmiyim?

• her notebookta olur ram yükseltme.hani giriş yoksa da parçalatır takarsın öyle iş olmaz rami yükseltemezsin diye.ben yukarıda 2400 gösterdim 2666 imiş rami şu olur hatta ben olsam monstere 8 daha ekletebiliyor muyuz buna parasını versek diye sorarım.
    www.sinerji.gen.tr
    Kingston 8GB 2666mhz CL19 DDR4 Notebook Ram (KVR26S19S8/8)
    https://www.sinerji.gen.tr/kingston-8gb-2666mhz-cl19-ddr4-notebook-ram-kvr26s19s8-8-pmu416095

varmış zaten özelleştir diyince 8gb rami 299 liraya ekliyorlar bence iyi.

9750h cyberpunk'a yeter de 1650 yetmez yüksek ayar isterim dersen.2060 2070 olan modellerine bakabilirsin ama fiyatı da ona göre olacaktır.pc'de oyun lüks notebookta daha da lüks.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd konusunda yardım.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet özelleştiriliyor monsterlar ram yükseltiliyor zaten i5 modelide 8GB ben bir 8 daha eklemiştim neyse şimdi 1650 cyberpunkda yetmez derken oynayamazmıyım en azından en düşük ayarlarda.

• EfePC kullanıcısına yanıt
    en düşük de olsa oynayayım dersen oynarsın o kadar da değil.hani notebook alıp ultra high ayar isterim diyenler var bazı oyunlarda yüksek kartlarda bile sorun oluyor.
  • 1650 gibi zayif bir kart hicbir islemciyi darbogaza sokamaz merak etmeyin.
  • Zayıf mı harbiden zayıf mı ? Rainbow siz siege felan filan oynayacağım yetmez mi ?
  • Peki GTX 1650 mi daha iyi GTX 1050 mi?
  • 1650 daha iyi, merak etmeyin cyberpunk'ı da rahat rahat oynatır.
  • mesaja cevap yazmadan nasıl mesaj gonderılıyor :D bide bi sorum olucak işlemcimi yükseltmek istiyorum i5 8400 yada i7 7700 arasında ama işlemcilerin ram destegı 2666 mhz ben 3200 mhz ram takıp bu bu frekansta çalıştıramam mı bu işlemcileri ??
  • Oscar4127 O kullanıcısına yanıt
    yani işlemci bellek frekansı 2666 olduğu için ram frekansıda 2666 damı çalışır
  • Benim bilgi alanımı aşıyor bu konu yardımcı olamayacağım.

• Desteklediği Mhz yi aşamazsın diye düşünüyorum

• EfePC kullanıcısına yanıt
    aşamazsında millet niye 3200 mhz ram kullanıyo peki bu ramları takıp performans farkını çekip atıyolar. hakbukı kullandıkları işlemcilerin bellek frekans destegi en fazla 2666 zaten 3200 mhz desteklı bi işlemci yok daha
  • Oscar4127 O kullanıcısına yanıt
    2666 Default destekledigi hiz. Anakartlarda 2666 uzeri hizlarda yaninda (OC) yazar, yani hiz asirtma yaparak kullanilir 3200 Mhz vb hizlar. Hiz asirtma dedigim BIOS u acip frekans secip kapatmak yani, ekstra birsey gibi dusunmeyin.

Islemci desteginden cok, kullanacaginiz anakartin destegine bakin. Anakart en fazla 2666 destekliyorsa, 3200 Mhz ram taktiginizda da 2666 Mhz hizinda kullanirsiniz. Islemci I5 8400 normalde 2666 mhz destekliyor gozukse de, OC destekleyen bir anakart ile (sanirim Z370 ve uzeri seriler oluyor bu, emin degilim) 3200 Mhz ram'i yine 3200 Mhz hizinda kullanabilirsiniz.

Edit: Kendi kullandigim karttan ornek vereyim, RAM kismina baktiginizda 2667 Mhz alti hizlar icin normal destek soz konusu, uzerinde kalan hizlar icin ise XMP OC ile desteklendigi belirtiliyor. PC yi acarken BIOS a girip XMP 3000Mhz secip normal sekilde kullanabiliyorum haliyle ramlerimi.

www.msi.com
    B450 GAMING PRO CARBON AC | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Global
    https://www.msi.com/Motherboard/B450-GAMING-PRO-CARBON-AC/Specification

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaaNN -- 3 Temmuz 2019; 14:18:57 >

• CCaaNN kullanıcısına yanıt
    anakartım destekliyo sıkıntı yok ondan takıldığım işlemciydi sadece saolasın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.