Şimdi Ara

İşlemci Yakan Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde P4 2.8/1/533 Presscott işlemcim vardı ve bugün gittim bu işlemci için presscott destekleyen anakart aldım.

işlemcimi taktım çalıştırdım ve bios ayarlarına girdim......

bilgisayar birden kilitlendi ne olduğunu anlamadım ve sırıtarak resete basım...

bilgisayar bidaha acılmadı ve siren sesi şeklinde sesler cıkarmaya başladı. (Daha önceki anakartım presscott desteklemiyodu ona taktığım zamanda aynı sesi çıkarmıştı.)

işlemcinin yanında bulunan kondanstörler ısınmıştı tabi işlemcide.

İşlemcim yandımı dersiniz başından böle bi olay gecen varmı ve böle olay yaşayıp işlemcisi sağlam olan varmı.

• İşlemcini nasıl taktığın önemli, yada soğutucu nasıl monte ettiğin bu noktada yapılan küçük bir hata işlemcini yakmış olabilir, en çok da temizleme aşamasında yakmaktadır kullanıcılar, işlemcinin alt kısmına bak yanık lekesi varmı!
  • sakın korkma yanmazzz o zaten kendini kapatmışşşş
  • bence sen fanı tam takamamışsın.yani heatsink işlemciye tam temas etmemiş ve hemen ısınmış iştemci.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Death Time -- 14 Nisan 2006; 22:07:47 >
  • İşlemcide fiziki bir bozulma görünüyor mu? Tüm bağlantıları tekrar kontrol edip o şekilde açmayı dene makineyi.
  • pentium işlemci amd gibi yanıp patlamaz. zaten prescot destekli anakarta takmışsın onda da sorun yok, soğutucuyu yanlış taktıysan ısınıp kendini kapatır ordada sorun yok. anakartın problemlidir belkide kondansatorun ısınmasıda aşırı gerilim uygulandıgını gösteriyor. şansını dene anakartı garantiye yolla bence
  • işlemcini desteklediğinden emin olduğun bir board'da denemen daha garanti sonuç verir. board'ından siren sesi şeklinde sinyal geldiğini söylemişsin, pc speaker'dan geldiğpini var sayarsak bu sesin güç kaynağı ya da board hatası anlamına geldiğini anlarız.

bakınız:http://www.pchell.com/hardware/beepcodes.shtml

işlemcinin yanmasından korkmana bence gerek yok.
    kolay gelsin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.