Şimdi Ara

İşlemci yükseltince performans düşüşü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar eski bir kasa var elimde üzerindeki parçalar şöyle
    80 GB sata HDD
    Agp 128mb ekran kartı
    (512 512) ddr 1 GB ram
    Pentium 945 işlemci(tam emin değilim ama böyle düşük bir modeldi)

Ben bu pcye 80i söküp 250 GB HDD taktım
    Pentium u sokup core 2 duo 6300 taktım
    Tekrar Windows 7 starter 32 bit kurdum driverler herşey yüklü aygıt yöneticisinde sorun göstermiyor ama performans düştü Chrome De bile kasıyor gibi sayfalar aşağı yukarı çekerken takilarak işliyor sıcaklıklar pekte aşırı değil 40 derece falan nedir bunun derdi anlamadım bir el atarsanız çok makbule geçer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• crome bile sadece 1 gb ram harcıyor o tüzden ramlerin çok çok yetesiz. 2gb da bile kasarken senin ki 1 gb ram. 4gb yap sorun sıkıntı kalmaz.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    32 bit windowsa en fazla 3gb takilir. O da yeterli olur herhalde. Yalniz ddr2 ramler bulunamadigindan pahali olmasi lazim. Ddr 2 herhalde sizin sistemin destekledigi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 27 Mart 2017; 10:8:48 >
  • Bilgisayar teknik serviste çalışıyorum arkadaşlar işlemciyle Rami değiştirmeden önce 27 tane program artı gelen cihazların biraz yedekleri chromede eklentiler falan baya vardı ama gram kasma yoktu çok seri çalışıyodu ama anlamsız bir şekilde daha güçlü işlemci HDD takınca PC acayip yavaşladı suanki performans öncekinin çeyreği

• fönix0526 F kullanıcısına yanıt
    1Gb ram gerçekten az. Her ne kadar Windows 7 de olsa Chrome çok çok fazla Ram tüketiyor. 1Gb ram mi kaldı artık? 3Gb yapın bari. Ayriyetten madem dediğiniz gibiydi o zaman bir Hdd'yi kontrol edin. Badsector falan yapın bir crystalmark tesi yapın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • taktığınız yeni hdd nin devir hızı nedir? 5400 mü, 7200rpm mi? ayrıca hdd nin okuma yazma hızı nedir 8-16-32-64mb falan. bu yüzden de kasıyor olabilir.
  • 80 GB eski diskten iyi olacağı kesin değilmi ? 250 GB 7200 RPM HDD tune De baş sector görünmüyor tamam haklısınız 1 GB az zaten evde kullandığım bilgisayarda 8 GB var kendim topladım da anakartta iki slot var ve elimde ddr 512 den fazla ram olmadığı için 6-7 ay önce 1 GB ram da starter kurdum geçen haftaya kadar cayır cayır bakın evdeki bilgisayarıma göre konuşuyorum baya iyi çalışıyordu 1 GB ama cihaz seriydi zaten hicbirsey yüklü değil sadece Chrome.var önceden onca şey varken bu kadar kasmiyordu bir anormallik var gerçekten ama çözemedim core2 duo 7400 De var acaba onu mu denesem arkadaşlar müşteri cihazları var zaman bulamıyorum bu kasayı açmaya sorunu bir tehsis etsek yardimlarinizla çoğu parça serviste var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fönix0526 -- 27 Mart 2017; 12:41:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Up

• sorun büyük ihtimal eski diskin ide yeni diskin sata oolmasından.
    sata diskler seri çalışır ve tek işleme tüm birimi aktarır. bu işlem bitene kadar da pc pert olur. ben bu yüzden hala oolabildiğinde sistemi ideye kurarım. sen i5 inle anlık takılma yaşarken ben amd çift çekirdekle takılmıyorum derdim arkadaşlara :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.