Şimdi Ara

Islemci yuvasına termal macun kaçması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    msi 970a-g43 anakartım var termal macunu fazla sürmemden dolayı işlemci yuvasının içine deliklerin olduğu kısıma termal macun dolmuş durumda. İlk başlarda 3-4 saat civarı çalıştı fakat bilgisayar donunca aklıma direk işlemci gelince söküp baktığımda işlemci pinlerine ve işlemci soketine macunun temas ettiğini gördüm. işlemci pinlerini güzelce temizledim. şuan farklı bir anakarta bağlayıp çalıştırdım gayet düzgün çalışıyor fakat anakarta hiçbirşekilde müdahale edemedim.

Aklımdaki soru İşlemci soketindeki macunu temizlemenin bir yolu varmıdır ? veya İşlemci soketi değişir mi ?
    Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler

• kuvaetli vakum gibi birşey ile çekmeyi deneyebilrisniz
  • farklı bir yöntem varmıdır ?
  • alkolle temizle. alkol + yumuşak fırça , basınçlı sekilde püskürtmeli olanı varsa dahha iyi olur.
  • kürdan ucuna pamuk sararak temizlenebilir
  • Tiner ve fırça ile temizle 1 saat kurusun (Tiner zaten 10 saniyede uçuyor yinede garanti olsun). Pırıl pırıl olur. Arkadaşın dediği alkolü heba etme
  • Fotoğraflarda ne kadar belli oluyor bilmiyorum ama durum bu , akşam çalıştığımdan haftasonu denicem. Kürdan girmiyor iğne belki Hangi tür fırça ile denemeliyim ?

• Konu güncel.
  • Sert diş fırçası işini gorebilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.

Guclu kompresoru olan lastil tircisine eljnizde 20 30tl ye alabileceginiz kaliteli kontakt spreyi bolca dokup her sefwrinde cesitli acilardan bolca hava sıkın.siyah plastik parcanin oynadigino ve pisligin parcalanip kenarlardan ciktigini goreceksiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bursa Çözüm Bilgisayar

Merhaba.

Guclu kompresoru olan lastil tircisine eljnizde 20 30tl ye alabileceginiz kaliteli kontakt spreyi bolca dokup her sefwrinde cesitli acilardan bolca hava sıkın.siyah plastik parcanin oynadigino ve pisligin parcalanip kenarlardan ciktigini goreceksiniz...

Teşekkür ederim hocam bu üstüne dökeceğim sıvı konusunda birden fazla öneri var yukarıda söyledikleri gibi ; alkol,tiner,kantak sprey den sonra bazı kişiler sıcak su ve birkaç şey daha söylendi birkaç gün içinde denicem :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.