Şimdi Ara

İşlemci yuvasının pinleri yamuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni aldığım MSI Z97 PC Mate anakartına i5 işlemciyi takarken yanlışıkla birkaç pin eğrildi.Bunun herhangi bir çözümü var mıdır? Ayrıca anakartın garantisi var teknik servise göndersem düzeltebilirler mi?

• GG

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cımbız yardımıyla fazla zorlamadan düzeltebilirsin. Düzelmiyecek gibiyse de fazla zorlama koparabilirsin bu sefer de garanti dışı kalır dikkatli olman lazım.
  • Geçmiş olsun, fiziksel bir hasar olduğu için teknik servis kullanıcı hatası diyecek ve çok büyük olasılıkla yardımcı olamayacak.

Çok dikkatli bir şekilde kendin düzeltmeyi deneyebilirsin.
  • El becerim iyi değildir bilgisayarcıya götürsem halledebilirler mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alsgar

El becerim iyi değildir bilgisayarcıya götürsem halledebilirler mi?

Bilgisayarciya sakin verme daha kotu ederler ondan sonra sucu senin ustune atarlar cimbiz ve sert bir kart yardimiyla duzelt pinleri ama cok hafif hareketler ile yap

• Saatçilerede yaptırabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI Anakart Pinler Yamuldu
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayrikoc61

Saatçilerede yaptırabilirsiniz.

Telefonum yanımda değil olsa resim çekicem ama şu an yakından baktım ve sadece 2 tanesi yamulmuş düzeltilebilecek birşey değil mi?
    Sanki bir tanesi kopmuş gibime geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alsgar -- 24 Aralık 2014; 14:51:24 >
  • MSI'ın teknik servisine göndersem ve bir hata sonucu oluştuğunu söylesem düzeltme şansları var mı?
  • Kendi başının çaresine bak kimseye verme

• quote:

Orijinalden alıntı: Alsgar

MSI'ın teknik servisine göndersem ve bir hata sonucu oluştuğunu söylesem düzeltme şansları var mı?

Arayip konusman lazim

• İşlemciyi takarken pin yamultan insana cımbızla pin düzelt diyorsunuz.

Benden tavsiye bilgisayar bileşenlerine çok elini sürmeden bilen bir arkadaşını bul ya da bilen birisine yaptır. Statik elektirikle anakartı da bozacaksınız en sonunda..
  • MSİ Garanti servisi ile konuş durumu doğru düzgün bir şekilde anlat ücret karşılığında yapacaklarından eminim. herkesin yaptığından iyi olur onların yaptığı merak etme. ayrıca tamir esnasında bir zarar verirlerse sana o ürünün sıfırını vermek zorundalar. yerinde olsam hiç risk almazdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlbayrakOguzhan

MSİ Garanti servisi ile konuş durumu doğru düzgün bir şekilde anlat ücret karşılığında yapacaklarından eminim. herkesin yaptığından iyi olur onların yaptığı merak etme. ayrıca tamir esnasında bir zarar verirlerse sana o ürünün sıfırını vermek zorundalar. yerinde olsam hiç risk almazdım

Kimseye güvenemiyorum zaten birazdan arayıp konuşacağım düzgün bir şekilde olayı anlatacağım ücret isterlersede veririz artık yenisini almaktan iyidir
  • keşke bastırmasaydınız neyse olan olmuş artık bence hiç pinleri düzeltmek ile uğraşmayın daha kötü olabilir. MSI yın teknik servisini arayın parasını verin yapsınlar gidip 280 liraya yenisini almaktan iyidir
  • Nasıl yamuldu pinler işlrmci oturmadan mı bastırdınız

• quote:

Orijinalden alıntı: MuscleTower

Nasıl yamuldu pinler işlrmci oturmadan mı bastırdınız

Hayır işlemciyi oturtturduğumda tam oturmadığını farkettim oysaki nazik ve güzelce koymuştum işlemciyi yerinden çıkarınca 1-2 tane pinin oynadığını gördüm
    Teknik servise göndericem artık garantiye girmezse parası neyse veririm çok bi fiyat koyacaklarını sanmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alsgar -- 24 Aralık 2014; 19:56:53 >
  • Eğer sonradan politika değiştirmediyse, MSI birebir değişim yapıyor sadece. Kesinlikle tamir-onarım uygulamıyor.

Ücret karşılığında tamir etmezler yani. Yine de durumu bildir, belki inisiyatif kullanıp değişim yaparlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Eğer sonradan politika değiştirmediyse, MSI birebir değişim yapıyor sadece. Kesinlikle tamir-onarım uygulamıyor.

Ücret karşılığında tamir etmezler yani. Yine de durumu bildir, belki inisiyatif kullanıp değişim yaparlar.

Sanmıyorum, sonuçta kullanıcı hatasıyla yapılmış birşey. Her pin yamultana yeni kart verseler iflas eder adamlar.

Serviste soket değişim yapılabilir aşırı bir masraf çıkmaz ancak soket değişiminden sonra kart garanti dışı kalır ve kartın stabilitesi bozulabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Eğer sonradan politika değiştirmediyse, MSI birebir değişim yapıyor sadece. Kesinlikle tamir-onarım uygulamıyor.

Sanmıyorum, sonuçta kullanıcı hatasıyla yapılmış birşey. Her pin yamultana yeni kart verseler iflas eder adamlar.

Serviste soket değişim yapılabilir aşırı bir masraf çıkmaz ancak soket değişiminden sonra kart garanti dışı kalır ve kartın stabilitesi bozulabilir.

İflası bırak, tam tersine daha kârlı olduğu için böyle yapıyor artık firmalar.
    Sonuçta soket değişimi basit bir olay gibi gelse de onun için de özel cihazlar lazım, uygun yedek parça lazım, işi becerebilecek teknisyen lazım... Lazım da lazım ve sonuçta kurduğu her servise lazım bunlar. Onun yerine Çin'de fazladan 1 PCB daha basmak daha basit.
    Asus'un Çizgi elektroniği bırakma sebebi de aynı zaten.

Bunun bize en kötü yansıması da işte garanti kapsamına girmeyen, ama tamir edilebilecek durumlarda muhattap bulamamak.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.