Şimdi Ara

İşlemcide sorun varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, geçtiğimiz günlerde oynadığım oyunlarda yaşadığım büyük bir fps düşüşü oldu normalde gayet yüksek olan fpsim bir anda 10-20 lere kadar indi ve bu oyunun ayarlarını en düşüğe aldığımda düzeldi ve bu sırada bilgisayarım takıldı hiç bir şey yapamıyordum.

Geçtiğimiz aylarda işlemcimin çok fazla ısındığında hissediyordum kasaya elimi değdirdiğimde gerçekten çok sıcaktı ancak oyun esnasında çıkamadığım için çok fazla önemsemedim.

Ve son bir kaç aydır gerçekten çok hızlı olan bilgisayarım ciddi anlamda yavaşlamaya başladı yaz ayları sebebiyle kasam çok ısınıyordu ve içinde işlemci ve ekran kartının fanı dışında fan yoktu bu yüzden uzun süre oyun oynadığımda oyun hafif hafif takılıyordu.

Ekran kartında bir sorun olduğunu düşünmüyorum nedeniyse bilgisayarım genel olarak yavaşladı ve açtığım programlar bile (skype,spotify,steam, vs) çok yavaş açılıyor. Oyunlara ilk girdiğimde oyunlar en yüksek ayarlarda hiç bir sorun olmadan çalışıyor.

Merak ettiğim şey sorun işlemci mi? Yoksa başka bir nedenden dolayıda bu hale gelmiş olabilir mi? Çünkü bunlar yaz ayı gelmeden önce olmuyordu büyük ihtimalle yeterli fan olmadığı için işlemciye zarar geldiğini düşünüyorum.

(Virüs taraması yaptım, Cclenar gibi programları kullandım)

İşlemci >http://www.vatanbilgisayar.com/intel-core-i5-4690-soket-1150-35ghz-6mb-onbellek-22nm-islemci.html
    Ekran Kartı >http://www.vatanbilgisayar.com/msi-gtx970-gaming-gddr5-4gb-256bit-nvidia-geforce-dx12-ekran-karti.html

• işlemci fanı yanında verilen fan mı yoksa kendin bi soğutucu aldın mı, eğer yanında verdikleri fansa o işlemci için yeterli değil sana tavsiyem güzel bir işlemci soğutucu alman cooler maser 212 evo yu tavsiye ederim birde kasa içi hava akışının güzel olması lazım yaz aylarında sıkıntı yaratır.
  • M.YILMAZ40 M kullanıcısına yanıt
    Sadece işlemcinin kendi fani var ve ısındığına kasa çok sicak oluyor. Büyük ihtimal zarar geldi .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M.YILMAZ40 M kullanıcısına yanıt
    Sadece işlemcinin kendi fani var ve ısındığına kasa çok sicak oluyor. Büyük ihtimal zarar geldi .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • virüs taraması yaptın mı peki belki işlemciyi yoran bir virüs vardır pc yavaşladığında görev yöneticisinden bak bakalım işlemciyi yoran bilmediğin bir işlem varmı birde mutlaka bi soğutucu al o işlemci için anladığım kadarıyla kasa içi hava akımında pek iyi değil o yüzden şart
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sorun olurmu acaba?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.