Şimdi Ara

işlemciler ve hızlarıyla ilgili yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oyun ve işlemciler konusunda bilgim olmadığından sormak istedim,

Bir oyun veya programın sistem gereksinimlerinde Core 2 Duo E6600 2.4GHZ istiyorsa

Ben üst sınıf bir işlemci fakat daha düşük bir işlemci hızı olan bir bilgisayar (i3 2.13GHZ veya i7 1.6GHZ gibi) aldığımda sıkıntı yaşar mıyım?

Bir de bu işin mantığını kısaca yazar yada kaynak gösterirseniz çok sevinirim.

• limıtin nekadar ağırlık olarak oyun içinmi alacaksın
  • Limitim şu modellere yetiyor, veya başka öneri de olabilir, yurt dışından alacağım 2000TL civarı olabilir

i7 740QM 1.73GHZ olan ASUS N53Jq ile i5 460M 2.53GHZ olan MSİ mesela

Ağırlık oyun değil AutoCAD tarzı programlar fakat NFS, FIFA ve PES tarzı oyunları da oynuyorum ara sıra.

İşlemci hızlarının etkisi konusunda bilgim olmadığı için, i7 nin işlemci hızının i5 in kinden düşük olmasının bir eksisi olur mu bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Svelto -- 9 Mart 2011; 15:17:49 >
  • i5 2500k yada, amd phenom 2 x4 955 işini fazlasıyla görür amd ucuz. Autoged 2010 mu kaç. Ben sıradan 2çekdirdekli pcde solit smatron e7 kulandım. Sistem önerisi yapamam fiyatlardan pek haberim yok şuan. Ama m4a88td EVO anakart, phenom 2 x4 955 işlemci, kingston 1600mhz cl7 2*2 4gb kit ram, gtx460 1gb 256bit ddr5 ekran kartı, wd 1tb 64mb hdd, asus 24x dvd rw, 600w kasa aldınmı sana ortalama 1500 tl gelir heralde. Ortalama söylüyorum
  • Cevap için teşekkürler ama ben laptop düşünüyordum, sanırım sizin tavsiyeniz masaüstü.

Birde bu işlemci ve hızlarıyla ilgili bilgi verebilecek kimse yok mu?
  • Laptopla dediğin programı profesyonel olarak kullanamazsın. Çok sıkıntı yaratır sana. Ama illa alıcam diyorsan yeni SB işlemcili notebooklara bak. Mesela altaki gibi..

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_36693_ASUS_N53SV_SX077V__Core_i7-2630QM__4GB__500GB__GF540M__Blu-Ray__15_6inc__Win7_Premium.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t3 -- 9 Mart 2011; 17:05:50 >
  • O modeli de incelemiştim fakat o kadar para verdikten sonra üzerinde bir adet te olsa USB 3.0 olsun istedim ileriye dönük olarak, o nedenle elemiştim.

Ama benim esas merak ettiğim konu başka.

İlk mesajımda ki soruma hala cevap bulamadım
  • İşlemciden alacağın performans çoğunlukla işlemciyi kullanan programla ilgilidir. Şöyleki mesela program 4 çekirdek değilde 2 çekirdek kullanıyorsa daha hızlı bir çift çekirdek daha performanslı olur. Mimari yapı artık işlemci frekansınında önüne geçti aynı frekansta olmasına rağmen yeni teknoloji çok daha performanslı oluyor genel olarak. i7 1.6 da çalışıyor ama 4 çekirdek aktif olduğunda eğer kullacağın program 2 çekirdekten fazla desteklemiyorsa sorduğun i7 turbo boostu kullarak 2.7 ye çeker kendini. tabi bu yazdıklarım çok yüzeysel neyse en iyisi yinede yapılan testleri incelemek alttaki linkleri incelemeni öneririm.

GPU için;

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

CPU için;

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.