Şimdi Ara

İşlemcilerden Anlayan Biri Bakabilir Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar kendime bilgisayar toplamayı düşünüyorum ama işlemci ile ilgili tam bir bilgim yok yani çift çekirdek olunca ghz sayısı 2 ile mi çarpılıyor

Mesela

NTEL CORE I3 2120 SOKET 1155 3.3GHZ 3MB CACHE 32NM İŞLEMCI bu 3.3 Ghz 2 çarpılıyor ve 6.6 Ghz mi oluyor sanal çekirdek ve cache bellek ne işe yarıyor forumda bakındım ama bulamadım bana yardımcı olabilirseniz ve ya yönlendirirseniz sevinirim :)

• Çok bilmene gerek yok işlemci güzel alabilirsin o işlemci 2 çekirdek 4 izlek yani 4 çekirdek ayarında bi işlemci , çekirdek sayısı ile ghz değerinin çarpılması söz konusu değil ....
  • E peki çift ve ya 4 çekirdek olunca ne oluyor onu anlayamadım ona kalırsa o zaman pentium 4 3.00 Ghz bir işlemci arasında çok fark yok
  • İşlemci içerisinde 2 tane 3.3GHz hızında çekirdek var. Bu çekirdekler ortak çalışıyor.. Dual-RAM gibi.. Pentium 4 3.0 ile aralarında büyük fark vardır.. Cache'de önemlidir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: msami42

E peki çift ve ya 4 çekirdek olunca ne oluyor onu anlayamadım ona kalırsa o zaman pentium 4 3.00 Ghz bir işlemci arasında çok fark yok

Anlayamassın çünkü bi konuda soru sorabilmek için ilk önce az da olsa bilgi sahibi olman lazım belki arabadan anlıyorsundur ordan örnek veriyim sen bana 2.0 motor 88 model ford tanus ile 2.0 motor şirokko tsi arasındaki fark pek yok heralde ikiside 2.0 motor diosun
  • Ee öyle tabi fark var fiyattandaa belli ama aralarındaki hız farkı çok mü core 2 duo ile

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.