Şimdi Ara

İşlemcilerin CPU-Z Benchmark Sıralamaları [ANA KONU] (106. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.290
Cevap
20
Favori
103.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

hayır 1.95 ile de 666 yaparsanız ona göre çıldıracam.  siz bi de uğraşmıyorsunuz bios ayarıdır ramdir diye.5900x saat hızı yüksek diyecem düşük bu testte ondan da değil.tahminim sizde iki kat L3 olunca mhz az da olsa skor yüksek oluyor.bir kere resim alayım da atayım konuya diye 666 aldım bir daha da alamadım.neydi o zaman ne yapmıştım onu da hatırlamıyorum.en son 659 yaptım ama şu da var ben ram gecikmesi düşük olsun diye uğraşınca ona yarayan ayarlar buna yaramıyor yani ya onu ya bunu seçmek gerekiyor ben hep gecikmeyi seçiyorum.asus biosta 1 2 3(oc) diye giden bir iyileştirme ayarı var mesela onu oynarsan biri iyi oluyor öteki kötü oluyor demek ki 666 yaptığımda paso cpuz'ye çalışmışım.704 yapan 5950x gördüm bir forumda adamlar uğraşıyor.

İşlemcilerin CPU-Z Benchmark Sıralamaları [ANA KONU] Valla hocam Overcloktur filan artık pek bi anlamı kalmadığı için hemde vaktim öyle saatlerce test yapmaya müsait olmadığı için uğraşmıyorum. Intel kullanırken yapıyordum OC işlemini ama AMD'de zaten işlemci o kadar güçlü ki ne ram ne İşlemci için ayar çekmeme gerek kalmıyor zaten Overclock aralığı çok az 150-200 mhz için uğraşmıyorum

Ama akşam 1.95 ile testi yapıp atayım İşlemcilerin CPU-Z Benchmark Sıralamaları [ANA KONU] BIOS ayarlarım fabrika ayarında hep. XMP açık bi de PBO kapalı.

Bu kadar ayar olayı bendeki İşlemcilerin CPU-Z Benchmark Sıralamaları [ANA KONU] 

• Orodruin kullanıcısına yanıt

ama ilk ben gösterdim 666 devil edition.İşlemcilerin CPU-Z Benchmark Sıralamaları [ANA KONU] 

İşlemcilerin CPU-Z Benchmark Sıralamaları [ANA KONU]
  • quote:

ama ilk ben gösterdim 666 devil edition. 

Biraz daha çıldırabilirsin sanırım İşlemcilerin CPU-Z Benchmark Sıralamaları [ANA KONU] 

Az önce yaptım testi daha yüksek puan aldı İşlemcilerin CPU-Z Benchmark Sıralamaları [ANA KONU] 

• Orodruin kullanıcısına yanıt

keh keh keh bozdum 666'yı.patent için başvuracam en kısa sürede.İşlemcilerin CPU-Z Benchmark Sıralamaları [ANA KONU] 

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gOkO -- 30 Mart 2021; 2:59:43 >
  • gOkO kullanıcısına yanıt

hocam tam bana referans bir sonuç attınız desem?multi olarak değil de single olarak bu sonuç benim işime yarar 10600kf'yi 5.1 ghz doğru düzgün yapabilirsem.ramler 4500 cl18 mi hmm intelde nasıl çıkar fikrim yok 4200 cl16 çıkmıştı 3700x'te bu takacağım adata 3600 b die kit ama 4500'ü bilemiyorum.

• Günlük kullanım verileriyle ben de göndermiş olayım.

https://valid.x86.fr/3i7sfn

Single-Thread 601

Multi-Thread (20T) 7366

• @salvatore_volkan

uncore 48 olmuş hocam sizde böyleyse biz ölelim.

@Furky!

ikinizin anakart da aynı.strix değil benimki TUF biraz daha dandiktir ama 490 değil 590.sizin uncore kaç?5 ghz 1.3v iyiymiş günlük kullanılır bu şekilde.

• Günlük kullanım değerlerim.

uncore X49 da yapabilirim ama gerek duymuyorum.

all core x51, Güney köprüsü min-max 48 X; LLC 6, 1.365v, ramler 1.450v.

• quote:

hocam tam bana referans bir sonuç attınız desem?multi olarak değil de single olarak bu sonuç benim işime yarar 10600kf'yi 5.1 ghz doğru düzgün yapabilirsem.ramler 4500 cl18 mi hmm intelde nasıl çıkar fikrim yok 4200 cl16 çıkmıştı 3700x'te bu takacağım adata 3600 b die kit ama 4500'ü bilemiyorum.

Eyvallah. Benim corsairler hynix, o kadar kaliteli bellekler değil aslında, ayrıca xmp de cl18 3600 mhz de çalışıyorlar. Voltajı 1.59 a çekip 4500 mhz de stabil kullanıyorum. Üstünü kesin görürüm, hatta 1.64 voltta cl16 ve 4600mhz denedim sorun çıkmadı. Yine de bellekleri sıkıntıya sokmamak adına günlük stabil değerlerim bunlar. İşlemci için de ek bir hız aşırtma yapmadım otomatik voltajda çarpanı 51 yapıp bütün çekirdeklere eşitledim o kadar.

• core x50 (1.335v llc4)

uncore x48(zorlanabilir ama benchmark atmaktan sıkıldım. ilerde bakarız :))

ramler: 3600mhz cl16 1.4v

rekoruma gelecek olursam:

core x54(1.425 llc6)

uncore x50

ramler: 4200mhz cl18 1.525v

h150i ile 2 dk kadar dayanıyor, sonra throttling :)

işlemcinin asus bios sp değeri: 96. cooling değeri: 162. zorlayacak arkadaşlar için belki faydalı olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Furky!

core x50 (1.335v llc4)

uncore x48(zorlanabilir ama benchmark atmaktan sıkıldım. ilerde bakarız :))

ramler: 3600mhz cl16 1.4v

rekoruma gelecek olursam:

core x54(1.425 llc6)

uncore x50

ramler: 4200mhz cl18 1.525v

h150i ile 2 dk kadar dayanıyor, sonra throttling :)

işlemcinin asus bios sp değeri: 96. cooling değeri: 162. zorlayacak arkadaşlar için belki faydalı olabilir.

Ben asla o değerlere çıkmam. günlük kullandığım değerleri vermiştim. aram ram timinglerimi bu gun değiştim yeni skorları bu hafta yayınlarım.

• Tabii ki o değerleri günlük vermeye hiç gerek yok. Bu da yeni voltaj değerlerimle ilgili sonuç olsun. Şimdi konuyu görünce biraz daha kurcalamak istedim. Boşu boşuna fazladan voltaj veriyormuşuz :)

https://valid.x86.fr/dh94qv

llc4

• Furky! F kullanıcısına yanıt

ramler nedir?

3600mhz cl16 1.4v

bu değer bana korkunç yüksek geldi b die değil galiba ramler ya da 3600 değil 3200 mü?ben ryzende ayarlı bütün alt zamanlamalar 3600 cl14'e 1.4v vermiyor olmam lazım şu anda bi bakayım ama hani korktum intelde çok mu vermek gerekiyor diye ondan soruyorum.

• quote:

ramler nedir?

3600mhz cl16 1.4v

bu değer bana korkunç yüksek geldi b die değil galiba ramler ya da 3600 değil 3200 mü?ben ryzende ayarlı bütün alt zamanlamalar 3600 cl14'e 1.4v vermiyor olmam lazım şu anda bi bakayım ama hani korktum intelde çok mu vermek gerekiyor diye ondan soruyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Furky!

Tabii ki o değerleri günlük vermeye hiç gerek yok. Bu da yeni voltaj değerlerimle ilgili sonuç olsun. Şimdi konuyu görünce biraz daha kurcalamak istedim. Boşu boşuna fazladan voltaj veriyormuşuz :)

https://valid.x86.fr/dh94qv

llc4

denicem llc 5 ve llc 4 u fakat şu ayar sizde biosta seçilimi ?

bu arada ring bende 43x 44 x değil 48x dikkat ediniz lütfen.

sarı renk ile seçili olan !

bu arada ben satın aaldığım biostayım daha güncellemedim. amacım işlemcimi ederinde satıp sizin işlemcinizden almak.

• @Furky!

Gaza getirdin beni İşlemcilerin CPU-Z Benchmark Sıralamaları [ANA KONU] 

LL5 denicem BFV oyununda bakalım ne olacak. aynı değerlerde.

• 
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.