< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brandybuck -- 16 Aralık 2020; 0:31:24 > |
İşlemcilerin CPU-Z Benchmark Sıralamaları [ANA KONU] (104. sayfa)
-
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eryaz28 -- 16 Aralık 2020; 18:12:56 > -
Stok halde ve PBO kapalı.
-
revizyon test :D
-
yeni versiyon mu çıkmış teşekkür ederiz.denedim pek fark yok gibi.
başlığı bir süredir güncellemiyorum.yeni puan sistemine geçmeden önce oc dayadın mı fx'ler bile i7'lerle kapışıyordu bir zevki vardı ama yeni sistemde öldürdüler çoğu işlemciyi ve o zaman da bir süre liste yapmamıştım artık kaç sene önceyse.çeşitli öneriler gelmişti tek çekirdeğe göre dizelim tek çekirdeği de yazalım gibi ama ben bir tarafı sevindirirken bir tarafı üzmeyeyim diye kabul etmemiştim.şimdi 5000 serisi başlığı bozdu.oc ile tam 6000 çoklu puan aldığım 3700x altına yazmak istemiyorum 5600x'leri çünkü baya tek çekirdek farkı var.tek çekirdeğe göre dizsek olurmuş çünkü 11. nesilde intelin de tek çekirdek puanı artacak pek kimseyi üzmemiş olurduk ama şimdi o kadar sonucun yarısı uçmuştur en az ya resim gitmiştir ya link.
yine de sonuç paylaşabilirsiniz yeni işlemci mi aldınız atın bir sonuç çünkü atana da bir şey yapmıyoruz atmayana da.seninki benimkinden düşük diye kimse kimseye sarkmıyor olmaz öyle şeyler benim başlıklarımda.blender benchmark başlığında atılış sırasına göre ekliyordum mesela sıralama yoktu buna da bir çare düşünebiliriz.benim aklımda nasılsa eski işlemcileri öldürdüler şu beta avx2'ye göre mi devam etsek gibi bir şey var ama onaylama yapmıyor betadan çıkınca düşünülebilir.şimdilik bir kaç avx2 destekli işlemci kullanan intelci arkadaş bu testi de yapıp ekleyebilir mi?amd'de yeni bu avx2 olayı ve biraz farklı intelden hani nasıl yapmışlar merak ettim?işlemci stok + curve optimizer.
-
@Wilson Fisk amd olayı baya ileri seviyeye getirdi. puan atma sebebim aslında işlemci arasındaki farkların daha iyi görülmesi. yoksa 1. sıra 10. sıra farketmez.
-
-
overlock menüsünden pbo advanced ve curve optimizer(all core negative 15)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 20 Aralık 2020; 0:49:45 > -
pbo enabled (ilk menüden enabled + overclock menüsünden advanced) ve curve optimizer(all core negative 15)
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0245653D0 -- 20 Aralık 2020; 2:11:2 > -
5900X sonuçlarını görünce elimdeki sistemi bozup AMD geçesim geliyor yahu.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Surfing with the Alien5900X sonuçlarını görünce elimdeki sistemi bozup AMD geçesim geliyor yahu.
hayatımdaki ilk amd sistemim.4790K dan geçtim zerre pişman değilim.biosa overclock a falan aşina isen işlemci lehimli ve buz gibi.4.3 all core 1.280v de cinebenchde 75 görüyor.oyunda 60 bile görmüyor.üstelik hava soğutma ile.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0245653D0 -- 20 Aralık 2020; 23:38:34 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-0245653D0hayatımdaki ilk amd sistemim.4790K dan geçtim zerre pişman değilim.biosa overclock a falan aşina isen işlemci lehimli ve buz gibi.4.3 all core 1.280v de cinebenchde 75 görüyor.oyunda 60 bile görmüyor.üstelik hava soğutma ile.
Alıntıları GösterRyzen 5 3600 kullanıyordum ve zerre beğenmemiştim açık açık söyleyeyim hocam. Isınma sorunu vs. çok fazlaydı İntel'e göre fakat yeni serilerde bu durumu değiştirdiklerini hem Reddit kullanıcıları, hem forumda saygı duyduğum, yorumlarına güvendiğim insanlardan tarafından onaylayıcı yorumlar gelince kafama dank etmeye başladı yavaş yavaş. Çoğu zaman Intel fanboyu diye suçlanan saygıdeğer ve bilgisi cidden tartışılmayacak kadar değerli forum üyelerinin de bu durumdan nasiplendiğini gördüğümde ister istemez karşıt bir durum oluşturdum. Ölümüne savunma yapan arkadaşlardan ziyade cidden yardımcı olmak isteyen ve elindeki bilgileri benim ve benim gibi insanlarla paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum. İnsanların kafasında çok fazla soru işareti var ama yapılan yorumlar insanları soğutmaya yetiyor ne yazık ki. 9600KF kullanan biri olarak oyun açısından beni ne kadar memnun etse de, insanoğluyuz hep bir şeylerin fazlasını istiyoruz. Bu açgözlülük ne yazık ki bende de var. 20 FPS için 500 TL verebilecek kadar oyun tutkunu bir insan olmam yüzünden çok zarara girdiğimde oldu. Intel bu konuda istenileni verdi mi? evet. Bana daha fazlası lazım işte. AMD çok fazla bilmiyorum, alsam yardımcı olacak olur mu diye de düşünüyorum.
Son 2 gündür cidden AMD geçmek istiyorum. 5900X olmasa bile bir alt kademesine falan geçebilirsem kafam rahatlar. Bana bu konuda yol gösterecek hocalarım varsa, PM açık. Sevgiler herkese.
-
-
10k +
-
quote:
Orijinalden alıntı: Brandybuck10k +
all core 4.7 aman tanrım harika.buda all core 4.3 3900x subtimingli 3600lükle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0245653D0 -- 17 Ocak 2021; 13:50:59 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: muaz1984kardeşim seni çok severim bilirsin çünkü bu konuda eline ne işlemci geçirdiysen hızlı yavaş hep sonucunu attın hani bi ara başlığı üzerine yapacam bu adamın bile dedim. bu mesajını ilk gördüğümde rakibi olarak gösterilen 3300x cevap yazmak farz dedim ama kısmet olmadı sürekli hava aldığım için ve daha da kötüsü bir ara atayım dediğim sonucu da kaybetmişim dün sırf senin için baştan bir daha yaptım.sana özel bir teşekkür olarak alabilirsin sonuçta kadir kıymet bilenin biz de kıymetini biliriz.
3300x stok
-
Çok sağolasın usta. Bu topiği zevkle takip ederim. Ne zaman biri mesaj atsa bana düşer hemen bakarım. Kim ne yapmış ne etmiş diye. Çok üst seviye sistemler ile isim olmaz. En son indirimdeyken bu işlemciyi aldım iyikide almışım gayet memnunum. Tek sorunum anakarti bu islemciye göre yüksek aldım. Onunda Max ram desteği 2933 MHz. Sırf ona ayar oldum. Ama bu düzenek fazlasıyla yetiyor. Eğer piyasada 3300x olsaydı onu alırdım.B460 serisi anakartlar gereksiz aşırı pahalı. Z sesine zaten gerek yok. AMD de b450 anakartlar bile 1000 TL bandında. İslemciden kazandigimiz + parayı anakarta yatırdık maalesef. Ama şimdilik sıkıntı yok bana yetiyor. Tekrardan çok teşekkürler hocam sağolun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muaz1984 -- 30 Ocak 2021; 16:23:41 > -
Bir tane de benden gelsin:
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X