Merhaba, Benim değerlerim neden düşük çıkmış olabilir ? |
İşlemcilerin CPU-Z Benchmark Sıralamaları [ANA KONU] (105. sayfa)
-
-
altta ne var ne yok kapattın mı?windows açıldıktan sonra bi 5 6 dk bekle.çipset sürücüsü kur yani yazılımsal bir sorun ya da bir yazılım işlemciyi kullanmış sen test yaparken.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Jake Lockleyaltta ne var ne yok kapattın mı?windows açıldıktan sonra bi 5 6 dk bekle.çipset sürücüsü kur yani yazılımsal bir sorun ya da bir yazılım işlemciyi kullanmış sen test yaparken.
Yeni kurulum Windows, tüm gereksiz uygulamaları kapattım.
İşlemciyi meşgul eden bir uygulama yok görünürde.
Çipset driverını da güncelledim denedim. Sonuç aynı maalesef .
-
Sorunu buldum sanırım, benim işlemci 3.7ghz de çalışıyor.
test esnasında hiç kasma yok, ısınma yok.
4.4ghz e kadar çıkması lazım değil i ?
-
biostan core performance boost ayarını disable yapmış olabilir misin kapatır çünkü o ayar 4650 mhz'ye çıkmasını.güç planını da windows dengeli yapabilirsin ya da nihai plan şu şekilde açılıyor:
aşağıdaki windows simgesine sağ tıkla windows powershell yönetici penceresine bu komutu yapıştır: powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61
-
Güç seçeneklerinde High Performance olarak görünüyordu. Dengeliye aldım, yine değişmedi.
Biosa girdim, CPB disable değildi.
Sabit 3.7 ghz de çalışıyor. Yüke bindirdiğin zaman fanların uçması lazım, ısınma olması lazım. Hiç bir kıpırtı yok.
4050 puanı geçmiyor haliyle tam gücünü kullanmadığı için.
Mutlaka Bios içerisinde bi yerde ayarı var ama çözemedim.
Anakart : ASUS ROG STRIX B550-A GAMING
AI Suite 3 uygulaması dizginliyor olabilir mi ?
-
Alıntı
metni:AI Suite 3 uygulaması dizginliyor olabilir mi ? evet olabilir.msi'da da dragon center mi gaming center mi sıkıntı çıkarıp duruyor sen o tip programları komple sil gereksiz.en güzeli bios ayarı.
-
Bu da benden gelsin 3600X https://valid.x86.fr/n888p5
Ramlerde tweak yok. 3000 CL16 olarak çalışıyor. Corasir LPX modeli, sözde b-die ancak hiç bir şekilde hız aşırtma yapılmıyor.
İşlemcinin daha da gideri var ancak ramden bir kazanç olmayınca zorlayasım gelmiyor.
-
corsair lpx bende de var hynix çipli.bu seriye b die koyarlarsa şaşırırım.bu programla baktınız mı çipin markasına?çalıştırıp read tuşuna basıyorsun.
http://www.softnology.biz/files.html
bunu neden dedim çünkü bendeki corsair lpx 3000 ramler bırak oc'yi kendi xmp değerinde bile 1.35v çalışmıyordu 1.38v istiyordu takozun önde gideni senlik bir sorun yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 1 Mart 2021; 8:28:8 > -
@Wilson Fisk Tabi tabi bakmaz olur muyum. O programda samsung b-die olarak görünüyor ama timingler hynix mfr ramlere benziyor.
Yabancı forumlarda da araştırdığım kadarıyla böyle olanlar varmış ancak bizdeki b-die çipler çöpe atılmak yerine bizim ramlere konmuş anladığım kadarıyla. OC ile hiç bir getiri sağlayamadım. Çok şükür xmp değerini stabil bir şekilde çalıştırıyor, tesellim bu.
Şuraya 4600'de aldığım skoru da ekleyeyim. https://valid.x86.fr/l9kwu6 Daha üstü için deneme yapmadım. İşlemcide potansiyel var ama ramden yüzümüz gülmedi.
Gskill ramlerden alıp almamak konusunda da kararsızım.
-
benim reno motorlu mercedes a180 diye tabir ettiğim, yuri'nin calculatorda bad bin dediği b die'lerden o zaman.bence de xmp düzgün çalıştırdığına sevinmelisin hynix olsa onu da yapamıyor.2700x ile bir sene falan 2133 olarak çalıştı o corsair sonra söktüm 4200 cl16 yapan adata 3600'u taktım bu seçme b die çipli.ilk sisteme adata yerine aldığım 4400 gskill top tier artık elle seçmenin seçmesi koca ülkeye bir tane getiriyorlar.yani b die çeşit çeşit iyisi var kötüsü var senin bir yanlışın yok benim demek istediğim bu.
-
-
ryzen 5 4650 cpu hızını arttırdığımda mesela 4 ghz ye cıkardığımda cpu-z bencmark puanı düşüyor 3.7ghz de daha yüksek çıkıyor sizce neden???
-
demek ki stabil çıkarmıyorsun 4 ghz'ye.
-
peki stabil olması için cpu valtajını mı arttırmam gerekir anakartım msi b550 gaming edge biosta hızı arttırdığım zaman otamatık valtaj ayarı yapıyor sanıyordum.
-
gpu da var değil mi o modelde?anakart otomatik vermez bilemez daha doğrusu kaç olmalı diye.işimiz ne kadar kolay olurdu öyle değil mi?nette ben bulamadım o modeli oc için ne voltaj gerektiğini.bence boşver oc yapma ya da tam öğren bir yerden öyle yap.
-
-
-
Biliyorum işyerinden CPUZ hesabıma giriş paylaştım :)
1.95 sonucu evde :)
-
hayır 1.95 ile de 666 yaparsanız ona göre çıldıracam. siz bi de uğraşmıyorsunuz bios ayarıdır ramdir diye.5900x saat hızı yüksek diyecem düşük bu testte ondan da değil.tahminim sizde iki kat L3 olunca mhz az da olsa skor yüksek oluyor.bir kere resim alayım da atayım konuya diye 666 aldım bir daha da alamadım.neydi o zaman ne yapmıştım onu da hatırlamıyorum.en son 659 yaptım ama şu da var ben ram gecikmesi düşük olsun diye uğraşınca ona yarayan ayarlar buna yaramıyor yani ya onu ya bunu seçmek gerekiyor ben hep gecikmeyi seçiyorum.asus biosta 1 2 3(oc) diye giden bir iyileştirme ayarı var mesela onu oynarsan biri iyi oluyor öteki kötü oluyor demek ki 666 yaptığımda paso cpuz'ye çalışmışım.704 yapan 5950x gördüm bir forumda adamlar uğraşıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X