Şimdi Ara

İşlemcilerin CPU-Z Benchmark Sıralamaları [ANA KONU] (98. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.290
Cevap
20
Favori
103.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sonuç güzel ancak o voltaj sakat, ben olsam bu şekilde kullanmazdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu yakından takip ediyorum fakat imzamdaki bellekler o.c ye yatkın ürünler değil vaktinde fp oranı yüksek olduğu için temin etmiştim dün gece team t-force xtreem argb 3600mh cl4 kitlerini sipariş ettim başarılı bellekler ek bir timing ayarına gerek duyar mıyım bilmiyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • L.J kullanıcısına yanıt
    Bu sadece bench almak için günlük değerlerim imzamdaki gibidir 1. 200v 4. 4ghz

• quote:

Orijinalden alıntı: ThE LoSt

Konuyu yakından takip ediyorum fakat imzamdaki bellekler o.c ye yatkın ürünler değil vaktinde fp oranı yüksek olduğu için temin etmiştim dün gece team t-force xtreem argb 3600mh cl4 kitlerini sipariş ettim başarılı bellekler ek bir timing ayarına gerek duyar mıyım bilmiyorum
    duyar duyar sen yeni belleklerle gel oc'ni ayarladıktan sonra.o program zaten ince ayar yaptırıyor TRFC ne olmalı bu ramde diye bilemezsin program tavsiye veriyor anakartın bu ramin çipi şuysa bunu yap diye.anakartlar her zaman güzel ayarlayamıyor alt zamanlamaları.3600 mhz oldu diye gecikmen düşük olmaz 70+ olabilir anakartına göre.ince ayarla düşüreceksin 65 mesela en az yapacaksın yoksa ryzen'de hızlı ramin anlamı yok.sadece gecikme değil read copy değerlerini yükseltmek için de o program kullanılıyor.copy işimize yarar oyunlarda.

• ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    Bu ramlar benimde dikkatimi çekti. Gelince ramlarin oc potansiyeli ilgili testlerde yapabilirmisiniz. Techpowerup da görmüştüm sanırım cl16 4133 mhz de çalıştırmışlar.

• Hafta içi elimde olur siparişe geçtiğim bellekler xmp profilinde 68ns civarı süre veriyor 65 altına düşüm sağlanabilir kanımca

• MALİ MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Bir kaç inceleme sonucu karar verdim techpowerup incelemesi de gayet başarılı zaten trident z neo cl4 3600 ile bu bellekler arasında kalmıştım argb aydınlatma ve cam yüzey dikkatimi çekti keskin ve düz tasarımları seviyorum

kesin sağlanır ama ryzen2'lerde FCLK davasını biliyorsun.1900 FCLK yapabilirsen 3800 ram olur öyle 4133 yapamazsın yapsan da faydası olmaz.1900 değil 1866 yapabilirsen 3733 mhz yapabilirsin şu son çıkan v2 bioslar sorunlu 3733 üzeri tavsiye etmem.3600 cl14 yaparsan o da olur.
  • 3733 cl14 seviyesinde güzel sonuç vermiş üstü pek önerilmiyor inceleme de oyun içi fps lerde ise en stabil sonuç 3533mhz cl14 seviyesinde meydana gelmiş stock bir cl16 3200 belleğe göre performans farkı yadsınamaz seviye de iyi

3733 cl14 güzeldir ama günlük kullanma voltajında olur mu o önemli.bir de FCLK'nin sınırına gelince çok esprisi kalmıyor cl14'ün.ben 3700x'te 3800 cl14 yaptım 0.2 ns farketti ama daha düşük voltajla 3600 cl14 daha mantıklı olabilir.illa ki 3200 cl16'dan daha güzel olacaktır ama 3200 cl14'ü perişan etmez.voltaj hangisinde güzelse 3200+ 3733 arası denersin.
  • Aklımdaki değerler aşağı yukarı bu yönde anakart zaten 3600 destekliyor cl14 seviyesinde bir kaç ayar ile en stabil sonucu sağlasak kafi görüşmek dileğiyle

• nasıl sizce ? 16 gb 3000mhz ram takılı msı b450m a pro max anakart var. Zaten linkte yazıyormus

valid.x86.fr
    AMD Ryzen 3 3100 @ 3899.09 MHz - CPU-Z VALIDATOR
    https://valid.x86.fr/rc7v4r

İşlemcilerin CPU-Z Benchmark Sıralamaları [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SYLAS -- 12 Temmuz 2020; 12:25:0 >

• quote:

3733 cl14 seviyesinde güzel sonuç vermiş üstü pek önerilmiyor inceleme de oyun içi fps lerde ise en stabil sonuç 3533mhz cl14 seviyesinde meydana gelmiş stock bir cl16 3200 belleğe göre performans farkı yadsınamaz seviye de iyi
    bu ramlar 3600mhz xpm acıkken cl 14 demi çalısıyor hacım eger öyleyse ram ayarlamayı bilmeyen birisi için cok cok yeterli bi ram kitidir bide r5 3600 kullanıyorsa benım gibi
  • SecondSister S kullanıcısına yanıt
    Direk fabrika çıkışı 3600 mhz cl14 de görev yapıyor
  • quote:

Direk fabrika çıkışı 3600 mhz cl14 de görev yapıyor
    baya iyimiş ozaman aslında elimdeki ramleri satıp 3600 almka istiyodum r5 2600 varken 3000mhz almıstım şimdi r5 3600 var herhalde 3600mhz daha saglıklı olur
  • SecondSister S kullanıcısına yanıt
    ADATA XPG SPECTRIX D60G DDR4-3600 MHz CL14 2x8

TeamGroup T-Force Xtreem ARGB DDR4-3600 MHz CL14 2x8

G.SKILL Trident Z Neo DDR4-3600 MHz CL16 2x8

Bu 3 bellekten istediğini alabilirsin performansları eşit olmakla birlikte tasarımsal farklılıklar belirleyici olacaktır hepsi üst çip samsung b-die dir.
  • kış gelsede 4.7 skoru denesem
  • SYLAS S kullanıcısına yanıt
    şimdi miladerim ayar oldum ben bi 3300x sahibi olarak neden çünkü bana oc'siz 3100 sonucu gösteriyorsun. yapıştır ya daha 54 derece diyor o işlemcinin olayı o verecen gazı.ha ihtiyacın yoktur 1650 için yetiyor dersin de bu başlık zaten hobi fantezi test amaçlı yoksa ben günlük değerinizi koyun demiyorum verin odunu belki kullanmadığınız ayarlar ama olsun değişik modellerin limitlerini görüyoruz.stok da atabilirsiniz tabi yanlış anlaşılmasın ama nasıl ki 2600k demek oc demekse 3100 de öyle.voltajı auto bırakıp çarpanı 44 yapıyorsun hani oc'si de kolay.vergazı.gif
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    kış gelse ben 100 mhz sonucu gösterip en sona da demir atarım yeter ki bu cehennem bitsin.eridim arkadaş iki gündür.dün arabanın vizesi vardı bugün bilgisayar masasını değiştirdim bildiğin ölüyorum yani bugün de toplayamayacam sistemi.belki çarşamba.
  • burada denize girmeden yüzebiliyoruz o kadar güzel hava
  • 
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.