Şimdi Ara

İşlemcilerin CPU-Z Benchmark Sıralamaları [ANA KONU] (100. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.290
Cevap
20
Favori
103.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Spartan.32

Hocam eski 5 yıllık sistemden kalan sadece o ekran kartıyla psu. İş bulma sürecinde kendime oyun oynamayı yasakladığımdan ekran kartını değiştirmeye lüzum görmedim. 2-3 ay sonra işe girersem, yeni seriler gelir de eskiler ucuzlarsa onu da değiştiririz
    r7 3700x için mugen 5 re.b nasıl dizginliyomu hacım bende r5 3600 için kullanıyomda gene pik atıyo sıcaklıkta gene pik atıyo :D
  • Isıyı halledeyim 4.2 güzel hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SecondSister S kullanıcısına yanıt
    Yok hocam bence yetersiz, 1.3V 4.3'de kullanırken benchmark'larda 85-90 dereceleri görüyordum (Prime95'de 2 dk'da 100 derece gördüm). Forumdaki birkaç arkadaşla konuştuğumda muhtemelen montaj hatası dediler. Fakat kurulumu o kadar basit ki montaj hatası olma ihtimali yok gibi birşey. Ya bu durum normal, ya da işlemci veya soğutucuda sıkıntı var. Ayrıca o piklerdeki fan sesi artması da sinirimi bozuyor. 1.2V'de sakin kullanıyorum şu an silent modda(fan %20 dönüyor). Bir de şu var, başka bir soğutucu kullanmadığım için diğer modellerle kıyaslayamam fakat kaze flex kesinlikle sessiz bir fan değil. Laptop'tan masaüstü pc'ye geçince kesinlikle ses konusunda şikayetçiyim.

Vardığım kanı, ya bu Ryzen'ların sıcaklıklarında dengesizlik sorunu var ya da mugen 5 sanıldığı kadar iyi bir soğutucu değil. Bu modeli çok isteyerek almıştım, ama benim için büyük hayal kırıklığı oldu. Daha düşük sıcaklık, daha az ses bekliyordum. Beklentilerim fazla yüksekmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spartan.32 -- 13 Temmuz 2020; 0:9:32 >

• quote:

Yok hocam bence yetersiz, 1.3V 4.3'de kullanırken benchmark'larda 85-90 dereceleri görüyordum (Prime95'de 2 dk'da 100 derece gördüm). Forumdaki birkaç arkadaşla konuştuğumda muhtemelen montaj hatası dediler. Fakat kurulumu o kadar basit ki montaj hatası olma ihtimali yok gibi birşey. Ya bu durum normal, ya da işlemci veya soğutucuda sıkıntı var. Ayrıca o piklerdeki fan sesi artması da sinirimi bozuyor. 1.2V'de sakin kullanıyorum şu an silent modda(fan %20 dönüyor). Bir de şu var, başka bir soğutucu kullanmadığım için diğer modellerle kıyaslayamam fakat kaze flex kesinlikle sessiz bir fan değil. Laptop'tan masaüstü pc'ye geçince kesinlikle ses konusunda şikayetçiyim.

Vardığım kanı, ya bu Ryzen'ların sıcaklıklarında dengesizlik sorunu var ya da mugen 5 sanıldığı kadar iyi bir soğutucu değil. Bu modeli çok isteyerek almıştım, ama benim için büyük hayal kırıklığı oldu. Daha düşük sıcaklık, daha az ses bekliyordum. Beklentilerim fazla yüksekmiş
    yanlısın var r5 3600 1.275 ile 4.5 ile
    aida64 de 30dk sonra max 71 goruyor
    r20 test bitimi sonrası max 74
    cpu piklerde ses artmasın diye sabit yuk altındada bostada 850rpm donuyor.
    masa üstünde 35 e kadar düşüyor piklerle 45 e kadar cıkıyor
    oyunlarda max 61 derece gordum bu sacaklıklarda oda .

r7 3700x sanıldıgı gibi güçsüz bir işlemci değil o sogutucuya mugen5 rev az geliyo onun hakkı fuma2

sogutucu okadar kotu değil emin ol 350tl lık sogutucu için bence %200 performance.

Ben yeni aldım, o yüzden bana 460 lira civarına geldi. Scythe'ın sitesinde bilgileri yazmıyor fakat bu soğutucunun en azından 150-160W TDP'ye kadar soğutabilmesi gerekiyor. 100 derecelere çıktığı durumlarda işlemci yaklaşık 110W civarı çekiyor. Bence bu soğutucunun bu sıcaklıkları görmemesi lazımdı.
    İşlemcilerin CPU-Z Benchmark Sıralamaları [ANA KONU]
  • quote:

Ben yeni aldım, o yüzden bana 460 lira civarına geldi. Scythe'ın sitesinde bilgileri yazmıyor fakat bu soğutucunun en azından 150-160W TDP'ye kadar soğutabilmesi gerekiyor. 100 derecelere çıktığı durumlarda işlemci yaklaşık 110W civarı çekiyor. Bence bu soğutucunun bu sıcaklıkları görmemesi lazımdı.
    aga ryzen 3000 serisi saten normal hali cıak calısan bişey ebnce normal degerler

Olabilir hocam, bıraktım ben de uğraşmayı falan. Genelde boşta 45-50C arası takılıyor.
  • Spartan.32 kullanıcısına yanıt
    Voltaj neden hep 1.3 ve üstü

• acura07 kullanıcısına yanıt
    Onlar test için girdiğim değerler, 4.4'e de benchmark için çektim. Günlük 1.2v 4.2'de kullanıyorum.

• Şimdi hocam bu skoru kabul eder misin bilmem ama şöyle atayım ekran görüntülerini

sayfa linki de atayım unchecked olarak:
    valid.x86.fr
    AMD Ryzen 5 3600 @ 4723.9 MHz - CPU-Z VALIDATOR
    https://valid.x86.fr/kzc6zr

video telefonda onu da yükleyeceğim.

Zenstates diye bir program varmış. Ryzen masterın ilkeli. Bunu aldım modifiye ettim. İşlemci yüküne göre 250msde bir tüm çekirdek hızını ve voltajını ayarlıyorum. Tam yükte 4.65ghze çektim, tek çekirdekte 4.725ghze.
    Bunu uzun süreli oyunlarda falan deneyeceğim de, boştayken voltaj azaltmayı da eklemem lazım.

edit:
    video:

Neyse bu programdan ötürü unchecked gözüküyor. Bunu kullanmasam tek çekirdekte daha düşük tüm çekirdeklerde de aynı skoru elde ederdim.

Artık listeye ekleyip eklememek sana kalmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzonerr -- 15 Temmuz 2020; 17:37:11 >

• zzonerr Z kullanıcısına yanıt
    benim tek çekirdek sonucumu geçersin ha?

şaka bir yana tek çekirdek zaten göstermiyoruz ama ben bu sonucu eklemem neden dersen burada sonuç gösterenler biostan all core oc yapıyor yazıyoruz i7 8700k 4.9 ghz diye.sen programla bi çekirdeği başka diğer çekirdekleri başka yazmışsın ben buna ne yazayım 4.6 mı 4.7 mi yoksa biraz 4.7 biraz 4.6 mı?öyle sonuç var mı ilk sayfada bi bak.başlığın amacı vur kır parçala en yüksek sonucu al değil insanlar bakıyor ilk mesaja bu 3600 4.4'te bunu yapmış 4.5'te bunu yapmış diye.3600 sahibi olsam başlık sahibine mızlardım ben biostan 4.5 yaptım ama adam programla vs değişik bir şey yapmış geçmiş herkesi eklemişsin diye.biostan max ne yapabilirsen kabulum.

netelkim ben bunu show amaçlı sonuç olarak alırım geçersiz saymam ama eklemem.olmadı yazalım ilk mesaja bios oc sonucu gösterin diye ama gerek görmemiştim bugüne kadar.yazılımla oc yapmak intelcilerin işi hiç öyle bir şey yapıp da gelen olmadı.

• Hocam zaten tüm çekirdekler 4.775 bile yapıyor da 4.65le atarim yine. 4.775 tüm çekirdek koşmak için işlemciyi yada odayı sogutmak lazım

Ayrıca oturdum kendim yazdım şimdi intelcilerin hazır programı ile niye kiyasliyorsun

Az olgunlastirayim ben buna konu açarım. Yeni işlemciler 4.4 hatta 1.4voltta 4.5 bile görüyorlar ortalamada.

Biostan limitleri acsaniz bile precision boost 4.2 üstüne çıkarmıyor işlemciyi. Bunla istediğiniz değerleri ayarliyorsunuz oralara işlemci yerse boost ettiriyor. Tek olayı precision boost gibi 1msde bir değil 250msde koşuyor. Bir de voltaj düşürme ekleyeceğim ondan sonra forumda denemek isteyenler için link atarim.

sorma eriyorum iki gündür nasıl hava bu böyle güya yağmur yağacaktı bize yine Hakkı Bulut düştü.ya işlemci çıkıyorsa o hızlara elbet havalar normale dönecek o zaman alalım sonucu kimse tırı vırı yapmasın.

tabi ayrı bir başlık aç öyle çalışman varsa denesin millet ama dediğim gibi bu havalarda eli kolu bağlı herkesin havalardan.eski kasada kapağı kapattım 77 derece gördüm ya enteresan oyunun birinde chernoblylite midir nedir noctua d15 soğutucuyla.dedim yuh sonra kapağı açtım.şimdi değiştiriyorum kasayı meşkul olunca gelip gidiyorum foruma bi başına oturamadım ciddi.
  • valid.x86.fr
    Intel Core 2 Quad Q9400 @ 3472.16 MHz - CPU-Z VALIDATOR
    https://valid.x86.fr/guly1t

umarım doğru sslerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C46B781E1 -- 25 Temmuz 2020; 18:33:50 >

• valid.x86.fr
    Intel Core @ 4092.01 MHz - CPU-Z VALIDATOR
    https://valid.x86.fr/d1mdip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 28 Temmuz 2020; 3:53:40 >
  • evet doğru eklendi.

huso

validasyon resmi değil linkini istiyorum.
  • valid.x86.fr
    Intel Core i3 9100 @ 3992.2 MHz - CPU-Z VALIDATOR
    https://valid.x86.fr/nu1t9x

i3-9100F

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi napolyon94 -- 25 Temmuz 2020; 22:46:49 >

• napolyon94 kullanıcısına yanıt
    eklendi.
  • Bir kez unchecked yedim bir daha validated demiyor bana ya. Bu sefer sabit biostan yapıyorum ama yine de mimledi bi kez. Var mıdır bundan kurtulma yolu?

bir kere validasyon alır olmadı bir daha diye yapar yine validasyon alırsanız bir öncekini tekrar veriyor.ip adresine belli bir süre diye düşünüyorum ben daha sonra bir daha dene.
  • 
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.