Şimdi Ara

İşlemcilerle gelen 20 yıllık tehlike!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Intel'in x86 mimarisindeki 20 yıllık açık, PC'nizin bir anda elinizden kayıp gitmesine yol açabilir!

Bu perşembe Black Hat güvenlik konferansında Battelle Memorial Institute güvenlik araştırma firmasında görevli Christoper Domas tarafından açıklanan zaafiyet, saldırganın x86 işlemci mimarisindeki bir tasarım hatasından faydalanarak üretici yazılımının (firmware) alt seviyelerine bir rootkit zararlısını yerleştirebilmesine olanak sağlıyor ve güvenlik yazılımlarının böyle bir zararlıyı tespit etmesi çok zor.

Hatayı kullanan saldırgan işlemcinin Sistem Yönetim Modu (SMM) bölgesine rootkit yerleştirebiliyor. Bu bölge modern bilgisayarlarda işlemcinin tüm güvenlik özelliklerini yöneten korumalı bir bölge.

Bir kere kurulduğunda rootkit UEFI ve BIOS'u silebilir veya işletim sistemi kurulduktan sonra bile kendini tekrar bulaştırarak zararlıları yayabilir. Secure Boot gibi güvenlik önlemlerinin de o noktada faydası olmuyor çünkü Secure Boot da SMM bölgesi tarafından yönetiliyor.

Intel de hatanın varlığını bildiklerini ve son işlemcilerinde bu hatanın giderildiğini, ellerinden geldiğince bir çok eski işlemci için yamalar çıkarıldığını belirtirken, tüm eski işlemcilerin güncellenmesinin imkansızlığını da vurguluyor.

Bu hatayı kullanabilmek ve rootkit'i kurabilmek için saldırganın zaten bilgisayarın kernel ve sistem yöneticisi olması gerekiyor. Yani bu saldırı bilgisayarı ele geçirmekten çok daha korkutucu olan varolan zararlıların bazılarının bu açığı kullanarak çok daha kalıcı şekilde sistemlerde kalmalarına izin vermesi.

Aynı mimariye sahip AMD ve İbm sistemlerininde etkilendiği kesin ama en çok kullanılan işlemci türü İNTEL olduğu için o guruptakilerin vay haline.

Not: ALINTIDIR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black_flood -- 9 Ağustos 2015; 19:40:23 >

• Düşünsenize şöyle haber çıktığını "intel 50 milyar işlemciyi geri çağırıyor"

Pentium 4, core 2 duo seviyesi işlemciler için aynı sokete uyacak yeni bir işlemci üretiyorlar direk değişim yapıyorlar falan. Abovvvv kiloyla satılan pentiumlar ne değerlenir valla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 9 Ağustos 2015; 20:05:42 >
  • Adamların ürettiği hem eski hem de yeni modellerin etkilenmesi üzücü bir durum gerçekten bu nu silah olarak kullanıp herkes 6. nesil İNTEL kullanacak derler virüs üretip vay haline kullanıcıların.
  • o açığı kullanabilecek kötü niyetli hacker var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: beratad

o açığı kullanabilecek kötü niyetli hacker var mıdır?

Açık varsa kullanacak kötü niyetli insanlarda vardır. Ama birçoğu açığı kullanıp zarar vermek yerine intelle iş birliği yapar bilgi sağlar parayı cukkalar.
  • İntel o açığı kendisi bilerek yapmıştır. Gerektiğinde düşman bilgisayarını ele geçirip istediği gibi yönetebilmek için önceden düşünülmüş backdoor olduğu çok belli değil mi yoksa ne diye bir açığı 20 senedir kapatmasınlar. Kendi bilgisayarlarının güvenliği için ilacı da kendilerinde mutlaka vardır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neyseki Amd apu kulanıyorum sülalem raat
    Yalnız nedir bu böyle yav geçen 2si1 de macleri thunderbolttan hackliyolardı,şimdi bu çıktı,Rusya işi biliyo önce kendi sistemlerini sonra işlemcilerini vs donanımlarını geliştirmeye başladılar,boşa değil demekki.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoubleDragon

İntel o açığı kendisi bilerek yapmıştır. Gerektiğinde düşman bilgisayarını ele geçirip istediği gibi yönetebilmek için önceden düşünülmüş backdoor olduğu çok belli değil mi yoksa ne diye bir açığı 20 senedir kapatmasınlar. Kendi bilgisayarlarının güvenliği için ilacı da kendilerinde mutlaka vardır.

aynen öyle, bu tarz açıklar böyle şirketler tarafından hele ki 20 sene boyunca sürüdürülemez. resmen NSA için açık kapı bırakmışlar, allah bilir kaç yıldır firmware seviyesinde NSA tarafından yerleştirilen bir spyware taşıyoruz. en son bir hacker keşfedince metot değiştirmişler. emin olun şu anki cpularda da "açık" var, bir hacker bulana kadar da boyuna yiyoruz.
  • benim işlemci listede var galiba
  • Pentium E6300 ile pusuya yattım bekliyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.