|
Intel, 14. Nesil işlemcileri bu yılın sonunda getirecek: Planlarda değişiklik var
-
-
intel bende seni bende seni
-
PCIe sayısının yükselmesi çok iyi. Bir de artık 4 Kanal bellek gelse iyi olacak. 1000$ anakartta çift kanal bellek var hala, üst düzey çipset güya.
-
Boş işler. Millete daha fazla anakart satmak için iki nesil sonra tasarımı değiştiriyorlar. Planlı eskitme işte. Kapitalist her yerde kapitalist. Küresel ısınma aktivistleri boğazımızla uğraşacaklarına asıl bunları görsünler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İsim yine Meteor Lake olarak kalır, ancak planladıkları 6P+16E konfigürasyonunun yerine 8P+16E yapılandırma ile çıkarırlar.
-
pamuk eller cebe hosgeldin Soket 1851 yeni anakart yeni islemci mavi takım calısıyor.
-
13600k kolluyorm adamlar indireceğine şişirdikçe şişiriyor fiyatları
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155342194
Bu yılın sonunda gelecek bir şey var fakat bu RL Refresh olacak zira 8.12.22 tarihi itibarıyla chipset değişikliği olmadan geleceği onaylanmıştı (o zamanki paylaşımlar kontrol edilebilir).
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155284491
Alıntı
metni:Öncelikle Q3,23'te RL Refresh gelsin bakalım (isim 13'lü mü 14'lü mü olacak belli değil) ardından Q3,Q4,24 hatta belki QX,25'te asıl 14. Nesil denebilecek CPU'lar lanse ediliyor olacaktır. Bunların yanı sıra kaldı ki (son gelen leak'te); planlardaki değişiklikler özelinde halen Q2,24 tarihlerinden bahsediliyor durumda.
Alıntı
metni:Intel'in masaüstü bilgisayarlar için ürün planlamasında bazı değişiklikler olmuş olabilir. 2024'ün ilk yarısında piyasaya sürülmesi beklenen Meteor Lake-S, Arrow Lake-S olarak yeniden adlandırılabilir ve Intel 800 serisi yonga seti ile eşleştirilebilir. Hem Meteor Lake-S hem de Arrow Lake-S, Intel LGA 1851 soketini kullanır. Kaynağa göre Arrow Lake-S, maksimum 8P+16E çekirdek konfigürasyonunu korurken, MTL-S için 6P+16E konfigürasyonu iptal edilecek. — Benchlife Bu tarz haberler biraz daha dikkatli paylaşılır ise yanıltıcı olmayacaklardır ve DH açısından olması gereken de budur.
-
2017 de X370 alan adam su anda 5800X3D ile 5 senesi daha var.11 sene yapar.
-
başkan 4 ay önce 6550 tl ye aldım vatandan 13600kf yi, şuan vatan bilgisayarda sepette indirimli 6250 tl. nası şişiriyorlar? ramler 32gb kitler 1500 tl ye yakın düştü. ddr5 anakartlar benzer fiyatta, z690 anakartta vatanda 4560 tl.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 18 Mart 2023; 22:53:47 > -
F serisi dahili ekrana sahip değil diye hep ucuzdu zaten. 13600k 6800-7600 tl arasında gidip geliyor sürekli.
Hoş geldin lga-1851 bebek.
-
12700k işlemcim daha 1 yıl olmadan eskidi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Foveros uses a 36-micron bump pitch (a critical measurement of interconnect density), an improvement over the 55-micron bump pitch it used with Lakefield. The Foveros roadmap includes 25- and 18-micron pitches with future designs. In the future, Intel says it could theoretically even use hybrid bonding interconnects (HBI) to reach 1-micron bump pitches.
Intel fena geliyor hocam, RibbonFET transistör teknolojisi ve 3D Foveros paketleme ile Zen'den çok daha iyi interconnect chiplet mimarisi, herkezin idrak edebileceği şeyler değil bunlar. Bu arada Arrow Lake'in Meteor Lake'in yerini alacağını sanmıyorum, söylenti haberlerine inanmamak lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 19 Mart 2023; 10:16:21 >
-
Sıkmayın canınızı her sene yenisi çıkıyor yetişmek imkansız 12700k çok güzel işlemci üstelik 6. jenerasyonun ddr4 ün ilk nesli olduğu gibi 12. jenerasyonda ddr5 in ilk nesli, muhtemelen ddr6 nın çıkmasına da çok uzun bir zaman var uzun yıllar götürür.
-
Sırf anakart 1 yıl sonra çöp olmasın diye AM5 platformunu tercih ettim.
Sistemi iskeletini değişmeden 10 yıl kullanmak istiyorum. Anakarti kaliteli ve geleceğe dönük seçtim.
Intel alsam hepsi kısa sürede çöp oluyor mlsf. Sistemi yükseltme imkanı kısıtlı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 19 Mart 2023; 11:33:57 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
AMD teoride uzun destek veriyor ama pratikte uzun gitmiyor. Zamanında uzun kullanırım diye X570+3600 kullandım ardından 5600 geçtim iki seri kullandım ve bıraktım. AM5 geçsem yüksek hızda DDR5 desteği henüz yok, boost sorunları var, masaüstü kullanımda hala bence yetersiz. İşlemci mouse hareketinde fırlıyor yukarı. Bu nesil AM5 geçenler bence beklenenden daha erken yeni işlemci alacaklar. Kervanı yolda düzüyor AMD. Fazla güvenmeyin AMD’ye.
Aslında o boost sorunu sistemin bir özelliği. Amd sistem açılırken işlemci ve ramların birbirleri ile tam eslenmesi için ayar yapılıyor bu sayede performans artıyor.
Tabiri bu işlemin bu kadar uzun sürmemesi gerekir.
Ote yandan AMD işlemci tercih ediyoraunız. Ram 6000 mhz olmalı ne altı nede üstü gerekli değil. İşlemci Ram iletişimi açısından en uygun frekans 6000 mhz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 19 Mart 2023; 11:45:45 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Boş işler. Millete daha fazla anakart satmak için iki nesil sonra tasarımı değiştiriyorlar. Planlı eskitme işte. Kapitalist her yerde kapitalist. Küresel ısınma aktivistleri boğazımızla uğraşacaklarına asıl bunları görsünler.
|
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155342194 Bu yılın sonunda gelecek bir şey var fakat bu RL Refresh olacak zira 8.12.22 tarihi itibarıyla chipset değişikliği olmadan geleceği onaylanmıştı (o zamanki paylaşımlar kontrol edilebilir). https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155284491
Bunların yanı sıra kaldı ki (son gelen leak'te); planlardaki değişiklikler özelinde halen Q2,24 tarihlerinden bahsediliyor durumda.
Bu tarz haberler biraz daha dikkatli paylaşılır ise yanıltıcı olmayacaklardır ve DH açısından olması gereken de budur. |
2017 de X370 alan adam su anda 5800X3D ile 5 senesi daha var.11 sene yapar. |
PCIe sayısının yükselmesi çok iyi. Bir de artık 4 Kanal bellek gelse iyi olacak. 1000$ anakartta çift kanal bellek var hala, üst düzey çipset güya.
|
Benzer içerikler
- instagram hesabım çalındı
- netgsm şikayet
- hepsiburada premium ücreti
- türk telekom hat iptali e-devlet
- instagram takip isteği attıklarım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X