Şimdi Ara

İşlemcimde kaç transistör var ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Meraba arkadaşlar benim sorum işlemcimde kaç tane transistör var ? İşlemcim amd fx 8150 ve araştırdım bulamadım kaç adet transistör olduğunu bilen var mı bu işlemcide şimdiden teşekkürler ...

• AMD originally 8150 told us Bulldozer was a 2Billion transistor chip. It has since told us that the 8C Bulldozer is actually 1.2Billion transistors. The die size is still accurate at 315mm2.

anladığım kadarıyla 2milyon transistör çipi var 1.2 milyonda transitör 315 milimetre kare boyutunda..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yununu

AMD originally 8150 told us Bulldozer was a 2Billion transistor chip. It has since told us that the 8C Bulldozer is actually 1.2Billion transistors. The die size is still accurate at 315mm2.

anladığım kadarıyla 2milyon transistör çipi var 1.2 milyonda transitör 315 milimetre kare boyutunda..

Yanlış anlamışsınız. "2Billion transistor chip." derken "chip" kelimesi ile işlemciyi kastediyor.
  • İngilizcem pek iyi değil birkaç siteden baktım yukarıdaki gibi yazmışlar işte ingilazcası iyi olan yorumlar.....
  • Teşekkürler arkadaşlar xbox one duyuruludu 5 milyar olduğunu öğrendim sanırım benim işlemcim yeni nesile etkisiz kalacak :(

Bi sisteme bakabilirmisiniz ne kadar götürür

AMD FX 8150

GTX 680 ama özel üretim zotac ın 4 gb olan modeli

ram 8 gb g skill cl9 mu ne en iyisiymiş tam anlamıyorum

Anakart asus crosair formula V

ssd sandisk 120 gb 550 / 510 du sanırım okuma yazma başka yazmam gereken yok sanırım nasıl o xbox u karşılar mı ?

http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Xbox_Onein_Merak_Edilen_Ozellikleri_Bir_Arada-38325.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furko83 -- 21 Mayıs 2013; 23:08:18 >

• xboxda bahsedilen çip içinde cpu+gpu var (o yüzden transistör sayısı fırlıyor) amd deyimiyle apu, bu apu içinde jaguar mimarili x86 çekirdekleri vardır ve bu mimari düşük güç odaklıdır, yani amaç watt başına performanstır, dolayısı ile yüksek tdp değerlerine sahip performans odaklı masaüstü işlemcileriyle kıyaslama yapmak doğru olmaz, kısacası sizin cpu konsolların cpu göre çok daha güçlüdür.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anladım teşekkür ediyorum arkadaşlar bu arada çok utanarak söylüyorum benim işlemcim 8320 miş :) :) :) Yanlış biliyomuşum ama bu işlemcinin 8150 den 1 üst model olduğunu biliyorum içim baya rahatladı benim cpu konsollardan iyi deyince :)
  • Saf guc olarak senin pc ps4 ve xbox one'in kat kat ustunde merak etme:) Ama soyle bir sorun var, konsol mimarisi ile pc mimarisi arasinda bir fark var. Hernekadar artik konsollarda x86 cpu kullanicak olsalarda, tumlesik tek yapida olmalari, pcdeki gibi her parcanin farkli marka yada modelde olmamalarindan dolayi daha stabiller. Ayrica pc'ler saf oyun oynamak icin uretilmezler, konsollarin ana amaci oyundur, isletim sistemleri pcdeki gibi degildir. Misal ps4 tanitiminda gosterilen oyun ici goruntuleri yeni nesili temsil ediyor, fakat diger arkadasinda dedigi gibi icinde dusuk guc tuketimi icin uretilmis bir cpu ve gpu olmasina ragmen o grafigi yada yapay zekayi destekleyebiliyor. Dedikodulara gore ps4te hd7870e yakin bir gpu var ve 8 cekirdekli dusuk frekansli bir islemci. Ps4un kendini kurtardigi nokta ram'leri, gddr5 idi yanlis hatirlamiyorsam, frekansi bizim ddr3 ramlere gore cok yuksek. Ama suda bir gercek, elinizdeki pc eger her oyunu ultrada oynucam takintiniz yoksa cok rahat 5 yil boyunca size fazlasiyla yeterli olucaktir. Iciniz rahat olsun
    Verdigim bilgilerde ufak hatalar varsa affola.
    Iyi forumlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkürler...
  • çinin nüfusundan biraz fazlaydı intelde amd 1.2milyar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.