Şimdi Ara

İşlemciniz çokmu ısınıyor? Laptop Fan Temizleme!!(Resimli)Donma,Resetleme ?? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
11
Favori
387.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: siega

Laptopum 2 yıllık acer aspire 5920g ve uzun süredir ısınma sorunu vardı zaten daha önce aşırı ısınmadan ekran kartı yandı ve servis tarafından değişti son zamanlarda yine ısınma sorunu var içini açıp baktım kirlenme yok sorunum ise ekrandaki renkler ara sıra birbirine karışıyor sonra düzeliyor sürekli bu böyle devam ediyor bazen 1 dakikada düzeliyor bazen saatlerce ekren bozuk kalıyor sonra birden düzeliyor acaba ekran kartımmı bozuldu ekran kartını değiştirsem sorun düzelirmi yoksa oda zamanla aynı sıkıntıya yol açarmı termal macunda sürmeme rağmen sıcaklık sorununu halledemedim ne önerirsiniz.

Ekrandaki bozulmalar monitörü ileri geri oynatınca olup bozuluyor mu ? Şayet bozulma oluyorsa anakart ile monitör arasındaki kablolarda problem vardır.
    Bu kablolar monitör ile kasanın birleştiği ince ekten geçmektedir. Bu ek kısmın kapağin açılıp kapanması ile sürekli hareket ettiği düşünülürse iletimi sağlayan kablolar zarar görmüş, kopmuş vs. olabilir.

Eğer değişen bisey olmuyor ise öncelikle driver inizi güncellemenizi tavsiye ederim. Yinede sorun devam ediyorsa muhtemelen ekran kartınızda problem vardır.

• selam arkadaşlar,

bende de 5739g laptop var.. fan temizliği yapayım dedim ama fanın büyük kısmı kasanın içine doğru gömülü..

bu modeli olup da fan temizliği yapan var mı? kasayı sökerken nelere dikkat etmem gerekir vs. gibi bilgi verebilecek olan..

garantisi halen devam ettiği için riske atmiyim diyorum..
  • aynı şekilde bir problemi olan arkadaş vardı. Sanırım 1-2 sayfa geride. Onunla iletişime giçin belki bir çözüm yollu bulmuştur.
  • yav benimde bir acer extensa 5635z laptobum var en fazla 45 derece oldu simdiye kadar(ozamn da oyundaydım)alalı 1 yıl felan oldu icini acıp temizleyeyimmi bi yandanda korkuyorum vidaları çizerim diye
  • 45 derece yüksek değil fakat ben olsam dayanamam temizlerim. O işlemcinin %30 performansı düşmüştür.
  •  İşlemciniz çokmu ısınıyor? Laptop Fan Temizleme!!(Resimli)Donma,Resetleme ??

İşlemciniz çokmu ısınıyor? Laptop Fan Temizleme!!(Resimli)Donma,Resetleme ??

Bu sısteme gore sıcaklık normalmı TOSHIBA A300 23-G kaspersky ınternet security 2010 acıkken cekılmıs degerler.Alalı tam 1 sene oldu

• 5738ZG modeli var ve evet ısınıyor. Arka kapak gösterdiğiniz gibi değil biraz daha değişik

Fana nasıl ulaşabilirim?
  • Fana ulaşmak için komple kasayı sökmen gerekiyor. Ama çok zor değil arkada gördüğün bütün vidaları sök, ön tarafta klavyenin üstünedeki panelde vida yok onu kenardan kastırarak çıkartabilirsin. daha donra klavyeyi çıkartacaksın, klavyeninde vidası yok tırnaklarını kurtaracaksın sacede. üst panelin ve klavyenin altında vidalar var bunları sök, arka taraftan wirelessin kabloları ön tarafa uzanıyor siyah ve beyaz bunları çıkarman ve ardından ekran soketini söküp ekranı çıkarman lazım, menteşelerindeki vidaları sökünce ekran çıkıyor. Touchpadin olduğu panelide kastırarak tırnaklardan kurtar ve çıkar. Anakart karşına geliyor, anakartıda sökünce altında fan çıkacak sonunda :))

Ben söktüm daha önce ama yanımda fotoğraf makinası olmadığından fotoğraflarını çekemedim. Daha farklı yardımcı olabileceğim bir yöntem varsa o şekilde anlatayım. resimlerini çek öyle üstünde işaretleyerek göstereyim istersen..

Kolay gelsin.

• bravo....
  • sizce benım ıhtıyacım varmı temızlemeye bılgıler ustte
  • quote:

Orijinalden alıntı: edie

Fana ulaşmak için komple kasayı sökmen gerekiyor. Ama çok zor değil arkada gördüğün bütün vidaları sök, ön tarafta klavyenin üstünedeki panelde vida yok onu kenardan kastırarak çıkartabilirsin. daha donra klavyeyi çıkartacaksın, klavyeninde vidası yok tırnaklarını kurtaracaksın sacede. üst panelin ve klavyenin altında vidalar var bunları sök, arka taraftan wirelessin kabloları ön tarafa uzanıyor siyah ve beyaz bunları çıkarman ve ardından ekran soketini söküp ekranı çıkarman lazım, menteşelerindeki vidaları sökünce ekran çıkıyor. Touchpadin olduğu panelide kastırarak tırnaklardan kurtar ve çıkar. Anakart karşına geliyor, anakartıda sökünce altında fan çıkacak sonunda :))

Ben söktüm daha önce ama yanımda fotoğraf makinası olmadığından fotoğraflarını çekemedim. Daha farklı yardımcı olabileceğim bir yöntem varsa o şekilde anlatayım. resimlerini çek öyle üstünde işaretleyerek göstereyim istersen..

Kolay gelsin.

Süpersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakan_441

sizce benım ıhtıyacım varmı temızlemeye bılgıler ustte

birkaç derece yüksek gibi geldi ama tam yükte 70'i geçmiyorsa problem yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cüneyt Aykaç -- 30 Haziran 2010; 19:43:32 >
  • öncelikle merhaba arkadaşlar konuyu gördüm ve foruma üye oldum cüneyt abiye çok teşekkürler siemens amilo pi2540 laptopum var makina yaklaşık 2 senelik altta cooller kullanmama rağmen makina çok ısınıyor özellikle darkorbit oynarken 1-2 defa mavi ekran bile verdi sistemde hiç bir sorun yok formatta attım ama pek düzelmedi bilgisayar teknik servisinde staj yapmıştım masaüstünü switchlerine kadar söküp takabiliyorum ama hiç laptop açmadım sanırım benim makinanın içide mezarlığa dönmüştür sizce temizlemeyi becerebilirmiyim
  • tekrar ben beklediğimden çok daha kolay oldu kesinlikle herkes yapabilir cüneyt abi tekrar teşekkürler bilgisayar gözle görülür şekilde hızlandı.
  • Merhaba, Herkes gibi bende ısınma kasma ve donma konusundan şikayetçiydim. Bugün Acer 5520G Notebook un içini açtım ve anlatıldığı gibi fanı temizledim. Gördüğüm toz ve kir karşısında şaşırdım. Fanın çıkışı komple toz ile kapanmıştı. Düzgün bir şekilde temizledim fakat macun çekmedim.

Şu anda ise notebook'tan ses bile çıkmıyor ayrıca fan da eskisi gibi sürekli çalışmıyor..
  • Lütfen banada yardım edermisiniz ben de bu konudan çok muzdaripim laptopu şarz ettikten sonra wolfteamı açıyorum çok ısıjnıyor ancak kapanmıyor fakat şarza takıp açtığımda kapanıyor ve 9 ay oldu pc alalı biz bi açıp bakalım dedik ancak kücük bir kısmını açtık pcnn ve forumları dolaşırken burda resimli olarak gördüm ve hemen üye olup yazma istedim garantiden dolayı sıkıntım var garantiye o kadar para vermek istemiyorum temizliyimmi temizlemityip garantisi kalsınmı çelişkideyim yardım pls

• MERHABA GENE BEN cevap gelmeyince baktım herkes temizlemiş bişicik olmamış çok faydasını gördün bu hafta bende temizleyeceğim fotoğrafta çekeceğim
  • MERHABA GENE BEN cevap gelmeyince baktım herkes temizlemiş bişicik olmamış çok faydasını gördün bu hafta bende temizleyeceğim fotoğrafta çekeceğim
  • arkadaşlar forumdaki mesajları okudum acer5738 g aldım cok tırstım beni bilgilendirirmisiniz laptop hakkında hiç bir bilgim yokkkkkkk

• quote:

Orijinalden alıntı: kaano12

arkadaşlar forumdaki mesajları okudum acer5738 g aldım cok tırstım beni bilgilendirirmisiniz laptop hakkında hiç bir bilgim yokkkkkkk

Buraya Bakabilirsiniz ;

http://forum.donanimhaber.com/m_33848178/tm.htm

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.