Şimdi Ara

İşlemciniz çokmu ısınıyor? Laptop Fan Temizleme!!(Resimli)Donma,Resetleme ?? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
11
Favori
387.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostlar bende 5520g sahibiyim (gecen ay bi kapandı acilmadi bidaha ) 2 gb 667 mhz ram(x1) 1 gb 667 ram (x1) satiyorum oyuzden, neyse pc yi acarken dikkat edin ben tornavidayla rame girdim cizilince gitti 1 gb =) isin kotusu rami aldik 1 hafta sonra pc gitti
  • Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. arkadaşlar elimde samsung r522 FS03TR modelinde bir laptop var. alalı 7 ay oldu. Vista kuruluydu ben ona bir win 7 64 bit kurdum. win7 ile birlikte 2 ay kullandım. bilgisayar son 1 haftadır ısınmaya başladı hatta fan hiç işlem yapmazken bile çok ses yapıyordu. sonra bir disk birleştirme yaptım ısınma biraz azaldı ama hala sıcaklık 66 C lerde geziyor. bu arada ilginç bir nokta HDD sıcaklığı 34 C lerde.

bilgisayarda sürekli işlem var şu anda sadece firefox açık ve (CPU)işlem miktarı aşağıdaki resimdeki gibi %55 lerde. yada sorun sizin dediğiniz gibi fanda pislik birikmesinden kaynaklanıyor olabilir mi. Bir sorumda laptoptaki soğutucu yani fan iyi değilse diğer laptopların ki gibi mesela Asus,Toshiba gibi laptopların kullandığı kaliteli bir fan takabilirmiyiz bu mümkünmüdür mümkünse fiyatları ne kadardır.

İşlemciniz çokmu ısınıyor? Laptop Fan Temizleme!!(Resimli)Donma,Resetleme ??

virüs olacağını pek sanmıyorum

pcmde
    microsoft security essentials
    iobit 360 security suite
    usb disk security kurulu durumda.
    sizce sorun nedir format atmak da işimi çözebilirmi

biraz biyografi gibi oldu ama eklemek istiyorum. crysis consolunu açıyorum ve hala vista kurulu olarak görüyor. ilk kez laptopa format attığımdan bazı yanlışlıklar yaptım ve hardiskte bulunan recovery bölümünü de yanlışlıkla silmiştim. temiz bir kurulum yapmak için hardiski yedekleyip önce hardiski tamamen silip birleştirip sonra ikiye ayırıp kurarsam çözüm olabilirmi.

•  İşlemciniz çokmu ısınıyor? Laptop Fan Temizleme!!(Resimli)Donma,Resetleme ??

benim fan aynen bu şekilde yarısı kasanın altında, orası açılmıyor kesinlikle

ne yapabilirim acaba? acer 5739 laptopum
  • arkadaşlar dün disk birleştime yapmıştım demiştim ya bilgisayar düzelmedi hala 66 derece de geziyor demiştim. dün bilgisayarı kapattım bu sahah açtım ve ne görüyüm pcnin sıcaklığı 45 derece de herşey normal meğersem yeniden başlatmak gerekiyormuş pc sıcaklığını düşürmek için.

size tavsiyem windowsunuzun bulunduğu hardiski birleştirin. Ciddi bir sıcaklık düşüşü oluyor. Şahsen bende sıcaklık 21 derece birden düştü. Bu arada Cpu kullanımıda %5 lerde şu an

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musa_unsal2005 -- 15 Nisan 2010; 12:20:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: musa_unsal2005

arkadaşlar dün disk birleştime yapmıştım demiştim ya bilgisayar düzelmedi hala 66 derece de geziyor demiştim. dün bilgisayarı kapattım bu sahah açtım ve ne görüyüm pcnin sıcaklığı 45 derece de herşey normal meğersem yeniden başlatmak gerekiyormuş pc sıcaklığını düşürmek için.

size tavsiyem windowsunuzun bulunduğu hardiski birleştirin. Ciddi bir sıcaklık düşüşü oluyor. Şahsen bende sıcaklık 21 derece birden düştü. Bu arada Cpu kullanımıda %5 lerde şu an

bilgisayarında havalandırma sorunu var.sadece disk birleştirme sırasında işlemcinin 21 derece ısınması sonra da soğuyamaması ya işlemciye aşırı yüklenen bir sorunu yada havalandırma problemini gösterir.yeniden başlatma sadece sistem yükünü azaltıp biraz rahatlamasını sağlamış.yani yeniden başlatma ve de disk birleştirmeyle alakalı değil pek

• yok öyle değil dostum yeniden 1 haftadır yeniden başlatıyorum bilgisayar başlar başlamaz hemen 66 derecelere geliyor yani uzun süreli kullanım yok oyun falanda açmıyordum bilgisayar kendi kendine işlem yapıyormuş gibi geliyordu cpu ya baktığımda %55 lerde başlıyordu açılır açılmaz şimdi bilgisayarda masaünstündeyeken şimdi %5 lerde 3 saatti açık pcmin sıcaklığı 46 derecede şu an.
  • quote:

yok öyle değil dostum yeniden 1 haftadır yeniden başlatıyorum bilgisayar başlar başlamaz hemen 66 derecelere geliyor yani uzun süreli kullanım yok oyun falanda açmıyordum bilgisayar kendi kendine işlem yapıyormuş gibi geliyordu cpu ya baktığımda %55 lerde başlıyordu açılır açılmaz şimdi bilgisayarda masaünstündeyeken şimdi %5 lerde 3 saatti açık pcmin sıcaklığı 46 derecede şu an.

o zaman harddiski sağlam dağıtmışsın düzeldiyse ne mutlu ama 20 derece aşırı geldi

• bende anlamadım başka bir şey sorabilirmiyim bu samsung laptopuma daha kaliteli bir fan takılabilirmi mesela asusunki gibi toshibanın ki arkadaşın asusu var pc 38 derece de masaüstündeyken.
  • konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim benim de acer 5520G dizüstü bilg var.2 yıl oldu allalı garanti bitti
    ani kapanma sorunları yaşıyorum.işlemcinin ısısını ölçtüğümde 75 ten aşağıya inmediğini gördüm. fanın olduğu kısıma kompresörle hava tuttuğumda bir toz bulutu çıktı açıkçası şaşrırdım o kadar toz çıktığınna.şimdi bende karar verdim yarın bilgisayarımın içini açıcam ve temizlicem gerçi kompresörle hava tuttuktan sonra sıcaklık değerleri 50 lere kada r düştü ben yinede açıp temizlemeye ve termal macun sürmeye karar verdim.izlenimlerii temizlediğimde sizinle paylaşırım.
  • garantili laptopun servisinin fan temizliği için para alması çok garip geldi bana açıkçası. casperda bile (alırken hiç içime sinmedi ucuz diye aldım) kadıköy'de belediyenin karşısındaki servisi adını tam hatırlamıyorum şimdi götürüyorum 5 kuruş da para vermdim bugüne kadar 3-4 kere temizlettim orada. Bence garantili laptopu açmayın sakın ayrıca vida mida zarar verseniz bile değişebilir de macun dur işte fanı komple sökmektir bu tarz şeyleri tecrübeli her teknik servis elemanı şıp diye anlar bu makina açılmış mı açılmamış mı diye yinede açıyorsanız illaki fanı iğne kürdan gibi(maksimum hızından fazla döndürüp arızalanmasın diye) şeylerle sabitleyip elektrikli süpürgeyle çekin derim. macun falan dediğiniz şey öyle 8 ayda falan zarar görecek malzemeler değildir bence gereksiz bir risk işlemci ve ya gpu ya zarar verdiniz mi atın o bilgisayarı çöpe zaten.

• efet arkadaşlar açtım sonunda bilgisyarı.öncelikle acer 5520 g biligisayarım son zamanlarda kapanıyordu kendiliğinden ve aşırı şekilde ısınıyordu.fanı söktüğüm zaman tozdan bşey gözükmüyordu ve artık tozlar kalıplaşmış nasıl olduysa.bi güzel temizledim tozları aldım bide saç kurrutma makinesi ile kalan ince tozlarıda temizledim.ben ek olarak gittim bi bilgisayarcıdan dedim termal mmacun alcam adam bana bi kağıt parçasına biraz nohut tanesi kadar verdi parada almadı bende güselcene işlemcinin ve ekran kartının bağlı olduğu bende bakır galiba sarı renkli çubukları söktüm ve gereken yerlere süedüm.benim sorunum çözüldü bilgisayarı deeğiştirmekten yırrttık::))
    artık kapanmıyordu saatlerce açık bilgisayarım. bu şekilde sıkıntınız varsa bence laptop diye bilgisayarı açmaktan korkmayın derim.srvise de 50 tl vermek büyük enayilik olur sırf bu işlem için..
  • ARKADAŞLAR siz siz olun laptopun içini açmayın bu makineler sürekli hata veren makineler servislik işiniz illaki oluooo sonra kabul etmezler kalırsınız daha büyük masrafla baş başa
  • sorunu tam olarak çözdüm.bilgisayarıma windows media player classi 1.3.775 [64 Bit] kurdum sanırım sorun ondan sonra başladı. ramım 3.5 gb dayanmıştı işlemlere baktım birşey görünmüyodu hizmetlere baktım
    wmpnetw.exe bilgisayarımdam 2.5 GB ram yiyordu bu hizmete baktım media playerın paylaşım yardımcısıymış kaynak izleyiciden kapattım sorun halloldu.
  • Notebook soğutucuları bu tip bir sıkıntıda işe yarar bir çözüm olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: udol

Cüneyt Bey bu konuyu açtığınız için size ne kadar teşekkür etsem azdır.
    Bilgisayarımın ısınma probleminin çözümünün temizlikte olduğunu biliyordum ancak bir türlü cesaret edip kapağı açamıyordum.
    Daha önce açtığım için eski laptopumun garantisini çizmişlerdi.
    Bu sefer daha özenli bir şekilde kapağı açtım aynen anlattığınız gibi temizliği uyguladım.
    Gerçekten aylardır işkence etmişiz biligisayara. Ciddi pislik çıktı.
    Şu anda fan harika çalışıyor ve ısı 47-50 arası değişiyor. Takılma yok ısınma yok.
    Forumlarda bu throttle (takılma) sorununa çözüm olarak hep clock programları öneriyorlar, halbuki o işin son kısmı.
    Bu temizlik sayesinde herkes bilgisayarına nefes aldırmalı bence.
    Forumlar bu şekilde amacına ulaşıyor. Size ve diğer emek verip katkıda bulunanlara teşekkür ederim.

Rica ederim. Söz uçar gider. Fakat yazılanlar daima kalır. Forumlarda bunun için süper kaynak.

• quote:

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. arkadaşlar elimde samsung r522 FS03TR modelinde bir laptop var. alalı 7 ay oldu. Vista kuruluydu ben ona bir win 7 64 bit kurdum. win7 ile birlikte 2 ay kullandım. bilgisayar son 1 haftadır ısınmaya başladı hatta fan hiç işlem yapmazken bile çok ses yapıyordu. sonra bir disk birleştirme yaptım ısınma biraz azaldı ama hala sıcaklık 66 C lerde geziyor. bu arada ilginç bir nokta HDD sıcaklığı 34 C lerde.

bilgisayarda sürekli işlem var şu anda sadece firefox açık ve (CPU)işlem miktarı aşağıdaki resimdeki gibi %55 lerde. yada sorun sizin dediğiniz gibi fanda pislik birikmesinden kaynaklanıyor olabilir mi. Bir sorumda laptoptaki soğutucu yani fan iyi değilse diğer laptopların ki gibi mesela Asus,Toshiba gibi laptopların kullandığı kaliteli bir fan takabilirmiyiz bu mümkünmüdür mümkünse fiyatları ne kadardır.

virüs olacağını pek sanmıyorum

pcmde
    microsoft security essentials
    iobit 360 security suite
    usb disk security kurulu durumda.
    sizce sorun nedir format atmak da işimi çözebilirmi

biraz biyografi gibi oldu ama eklemek istiyorum. crysis consolunu açıyorum ve hala vista kurulu olarak görüyor. ilk kez laptopa format attığımdan bazı yanlışlıklar yaptım ve hardiskte bulunan recovery bölümünü de yanlışlıkla silmiştim. temiz bir kurulum yapmak için hardiski yedekleyip önce hardiski tamamen silip birleştirip sonra ikiye ayırıp kurarsam çözüm olabilirmi.

Bu bir virüs. Daha önce bir defa karşılaştım. Bazı virüs programları kaçırıyor işte. Formattan sonra yine oluyorsa herformattan sonra sabit kurduğun programlardan birinden bulaşıyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: sungur 13

Notebook soğutucuları bu tip bir sıkıntıda işe yarar bir çözüm olur mu?

bugüne kadar hiç faydasını görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iLKeR88

ARKADAŞLAR siz siz olun laptopun içini açmayın bu makineler sürekli hata veren makineler servislik işiniz illaki oluooo sonra kabul etmezler kalırsınız daha büyük masrafla baş başa

tornavidanın ucuna peçete koyup nazikçe açın. Dikkatli açarsanız en iyi servis elemanı bile anlamaz açıldığını.
  • Benim Model 5720ZG 2Gb Ram İle Upgrade Etmiştim. Isı Değerleri.
    Sadece Müzik Ve Firefox Çalışır Halde. GörüLdüğü Gibi
    Resmi Kaliteli Bıraktım Boyutu Ve mb si Biraz Büyük :)

Ve Cuma Gecesi Temizlediğim Sonuçlar
    Sanıırm İşlemcinin macunu Biraz Kurumuş Gördüm Ekran kartına Bakmadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskuner07 -- 10 Mayıs 2010; 18:01:38 >

• Laptopum 2 yıllık acer aspire 5920g ve uzun süredir ısınma sorunu vardı zaten daha önce aşırı ısınmadan ekran kartı yandı ve servis tarafından değişti son zamanlarda yine ısınma sorunu var içini açıp baktım kirlenme yok sorunum ise ekrandaki renkler ara sıra birbirine karışıyor sonra düzeliyor sürekli bu böyle devam ediyor bazen 1 dakikada düzeliyor bazen saatlerce ekren bozuk kalıyor sonra birden düzeliyor acaba ekran kartımmı bozuldu ekran kartını değiştirsem sorun düzelirmi yoksa oda zamanla aynı sıkıntıya yol açarmı termal macunda sürmeme rağmen sıcaklık sorununu halledemedim ne önerirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.