Şimdi Ara

İşlemciniz çokmu ısınıyor? Laptop Fan Temizleme!!(Resimli)Donma,Resetleme ?? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
11
Favori
387.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SAOLASIN KARDEŞ YHA CÜNEYT ABİ SENDE COK SAOL LAPTOPUN PERFORMANSI HAKKINDA BİLGİLENDİM COK SAOLUN UMARFIM FORUMDA DDAHA CCOK SEY ÖRENİRİM DAHA BİR HAFTALIK BİLE ÜYE DEİLİM :d
  • Bende ki 5536g dün 100 dereceyi gördü :D Yurtdışında olduğum için kendi başıma yapabilmem imkansız o yüzden TR'ye dönünce teknik servise veririm fakat illa Acer teknik servis mi olmak zorunda? Herhangi bir yere götürsem orası temizliği yapsa garanti dışına çıkar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: darthskywalker

Bende ki 5536g dün 100 dereceyi gördü :D Yurtdışında olduğum için kendi başıma yapabilmem imkansız o yüzden TR'ye dönünce teknik servise veririm fakat illa Acer teknik servis mi olmak zorunda? Herhangi bir yere götürsem orası temizliği yapsa garanti dışına çıkar mı?

Herhangi bir yere götüreceğinize kendiniz yapın. Onlar sizin kadar dikkatli sökmez. Bittikten sonra çok basit olduğunu göreceksin. Gördüğün gibi forumdaki pek çok kullanıcı kendi yaptı.
    Fakat garanti konusunda emin değilim o yüzden kimseyi bu konuda yanlış yönlendirmek istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cüneyt Aykaç -- 18 Temmuz 2010; 10:33:45 >
  • Arkadaşlar konuyu açalı 2 yıl oldu fakat ben sürekli takip ediyorum. Birşeyler sormak isteyen olursa sorabilir. Fakat sorularınızı PM'den değilde burdan sorun. Cevaplardan herkes faydalansın. Paylaşım olsun.
  • Cüneyt nerde oturdugunu ogrenebilirmiyim serwis yerine sana getiricem laptopumu ucretinide wericem eger aynı sehirde isek =)
  • 5739G modelinde fan dediğiniz gibi değilde arka kapagın komple altında kalıyor böylelikle ne fanı nede sogutucuyu cıkartamadım.Tüm vidaları söktüm ama arka bölüm tümüyle çıkmadı acılacak gibide durmuyoro yüzden zorlamadım böylece temizlemek bir yana sökmesi bile işkence haline geldi :(
  • arkadaşlar casper tw8 eaa-89 model nirvana var alalı nerdeyse 1.5 yıl oldu. Servisini aradım 30 tl bir ücreti var toz temizlemenin diyor garanti kapsamına girmiyormuş böyle bişi var mı?? hala garantisi devam ediyor. Birde açmak istersem nasıl açıcam tırsıyorum doğrusu hiç açmadım birşey olurmu diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cüneyt Aykaç

Arkadaşlar konuyu açalı 2 yıl oldu fakat ben sürekli takip ediyorum. Birşeyler sormak isteyen olursa sorabilir. Fakat sorularınızı PM'den değilde burdan sorun. Cevaplardan herkes faydalansın. Paylaşım olsun.

Cüneyt beye nasıl teşekkür etsem az :) resimlerin ve mesajların verdiği cesaretle kapağı kolayca açınca Asus F3sc220dr'ımın dışarıdan tertemiz görünen hava kanallarının önünde yaklaşık 0.5 - 1 cm kalınlığında keçeye benzer bir tabaka oluştuğunu gördüm, bloğu sökmeden sadece fanı çıkararak kanalın içinde biriken toz tabakasını kulak çubuğuyla temizledim ve ortalama sıcaklık 80'lerden 50'li derecelere indi, 3 yıllık bu laptopta termal macun yenilemesi ve detaylı bir temizlikle 50'nin de altına inebilirim sanıyorum :) Asusun bu serisinde genel bir şikayet olan "mousepad in sağ tarafının aşırı ısınıyor olması" ise bazı yerlerde iddia edildiği gibi asla wireless kartıyla alakalı değil, temizlikten sonra önceleri el değmeyen, hatta sıcaklıktan bazı ufak çatlaklıklar oluşan bu bölge hissedilmeyecek kadar sıcak sadece şu an.

Bu laptopta geforce 8400m ekran kartı var, yüksüz 65, ortalama 70 küsürlerde sıcaklığı normal midir?

• quote:

Orijinalden alıntı: dntpnc

quote:

Arkadaşlar konuyu açalı 2 yıl oldu fakat ben sürekli takip ediyorum. Birşeyler sormak isteyen olursa sorabilir. Fakat sorularınızı PM'den değilde burdan sorun. Cevaplardan herkes faydalansın. Paylaşım olsun.

Cüneyt beye nasıl teşekkür etsem az :) resimlerin ve mesajların verdiği cesaretle kapağı kolayca açınca Asus F3sc220dr'ımın dışarıdan tertemiz görünen hava kanallarının önünde yaklaşık 0.5 - 1 cm kalınlığında keçeye benzer bir tabaka oluştuğunu gördüm, bloğu sökmeden sadece fanı çıkararak kanalın içinde biriken toz tabakasını kulak çubuğuyla temizledim ve ortalama sıcaklık 80'lerden 50'li derecelere indi, 3 yıllık bu laptopta termal macun yenilemesi ve detaylı bir temizlikle 50'nin de altına inebilirim sanıyorum :) Asusun bu serisinde genel bir şikayet olan "mousepad in sağ tarafının aşırı ısınıyor olması" ise bazı yerlerde iddia edildiği gibi asla wireless kartıyla alakalı değil, temizlikten sonra önceleri el değmeyen, hatta sıcaklıktan bazı ufak çatlaklıklar oluşan bu bölge hissedilmeyecek kadar sıcak sadece şu an.

Bu laptopta geforce 8400m ekran kartı var, yüksüz 65, ortalama 70 küsürlerde sıcaklığı normal midir?

Asus un f3 serisi baştan aşşağıya problemler ile dolu bir seri. Kasasıda çok kırılgan vs vs. Konuya gelirsek, yüksüz olarak 65 derece (internette gezindiğinizi farzediyorum) gerçekten yüksek. Olması gereken sıcaklık 50-60 derece arasıdır. Ortalama 55 derece civarı seyretmeli. f3 serisinin içini daha önce açmadıgım için ayrıntılı bilgi veremeyeceğim lakin ekran kartınızı söküp kaliteli bir termal macun(Arctic sil. MX-2 yi tavsiye ederim.) sürerek yerine takmanızı tavsiye ederim. Ekran kartınızı söktükten sonra saf alkol ile önceden kalan macun kalıntılarını iyice temizlemeyi unutmayın. Eger saf alkol bulamazsanız 80 lik kolanyada iş görür.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet©

arkadaşlar casper tw8 eaa-89 model nirvana var alalı nerdeyse 1.5 yıl oldu. Servisini aradım 30 tl bir ücreti var toz temizlemenin diyor garanti kapsamına girmiyormuş böyle bişi var mı?? hala garantisi devam ediyor. Birde açmak istersem nasıl açıcam tırsıyorum doğrusu hiç açmadım birşey olurmu diye

??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet©

arkadaşlar casper tw8 eaa-89 model nirvana var alalı nerdeyse 1.5 yıl oldu. Servisini aradım 30 tl bir ücreti var toz temizlemenin diyor garanti kapsamına girmiyormuş böyle bişi var mı?? hala garantisi devam ediyor. Birde açmak istersem nasıl açıcam tırsıyorum doğrusu hiç açmadım birşey olurmu diye

Kullandığınız model laptop u kullanan arkadaşlar olsaydı muhtemelen birşeyler yazarlardı. Laptopunuzun alt kısımından birkaç foto çekin ve ekleyin buraya. Elimizden geldiğince size yardımcı olmaya çalışalım.
  • sağolasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf24

quote:

Orijinalden alıntı: dntpnc

quote:

Asus un f3 serisi baştan aşşağıya problemler ile dolu bir seri. Kasasıda çok kırılgan vs vs. Konuya gelirsek, yüksüz olarak 65 derece (internette gezindiğinizi farzediyorum) gerçekten yüksek. Olması gereken sıcaklık 50-60 derece arasıdır. Ortalama 55 derece civarı seyretmeli. f3 serisinin içini daha önce açmadıgım için ayrıntılı bilgi veremeyeceğim lakin ekran kartınızı söküp kaliteli bir termal macun(Arctic sil. MX-2 yi tavsiye ederim.) sürerek yerine takmanızı tavsiye ederim. Ekran kartınızı söktükten sonra saf alkol ile önceden kalan macun kalıntılarını iyice temizlemeyi unutmayın. Eger saf alkol bulamazsanız 80 lik kolanyada iş görür.

teşekkür ederim, dediğim gibi ısı aktarıcıbloğu sökme imkanı bulamadım şimdilik, alet edevat sıkıntısı var da :D kısa zamanda tavsiyelerinizi uygulamayı deneyeceğim :)

• Beyler ben de arka tarafı açtım aletin(acer 6935) fakat şöyle bir sorun oldu. Fanın anakartla olan vidası aşırı sıkı. Tüm gücümle baya bir uğraşmama rağmen çıkartamadım. Önerebileceğiniz bişeyler var mı?
  • Arkadaşlar bende nihayet blgisayarı açtım ve baktım ki fan kasaya bağlı vidaları da gözükmüyor. İşyerinde kompresör var onu da aldım yanıma fan ın oraya biraz tutayım dedim ve ne görüm bir anda ortalık toz bulutuna döndü her tarafına tuttum iyice arındırdım kasayıda komple açmıştım zaten sonra kapdım vidalarda hiç çizilmedi. Şimdi mükemmel eski günlere geri döndüm oyun oynuyorum daha önce 20 dk sonra kapanan bilgisayar şimdi 4 saat kesintisiz oynadım ve oyunu kapadıktan sonra sıcaklığa baktım gayet normaldi. Tşk ler herkese çok güzel bir paylaşım olmuş
  • çok korktuğum bir işlem ama okuduklarımdan cesaret aldım.Sabah uyanınca yapıcağım ilk işi bu temizlik işi olucak.everest programıyla şuanda cpu sıcaklığına baktım 89 derece.Manager oyununu açtığımda 97'ye çıktı.age of empires 2 oynadığımda ise herzaman yaptığı gibi yarım saat içinde kitledi kendini.bakalım temizlik işleminden sonra ne hale gelicek laptop.laptop modelim compaq presario cq60 310-et.. temizlik işlemi sırasında fotoğrafta çekmeye çalışıcam.ihtiyacı olan arkadaşlarımında yararlanabilmesi için.
  • Mrb arkadaşlar toshıba a300 laptop'um var.pcyi alalı 2 yıla yakın oldu.sistem boştayken 50-55c iken.sistem gereksinimleri düşük bir fps oyunu oynarken 5 dk sonra sıcaklık 80-85c lere cıkıyor ve oyunda acayip donma oluyor.pcyi ilk aldıgımda aynı oyunu en yüksek pikselde bile cok rahat oynarken şuan en düşük kalitete bile acayip donarak oynuyorum.pcnin alt kapagına baktım.vidalar arasında cok uzun masafe var.yani tüm kapagın açılması gerek abim bilgisayar programcısı masaüstü pclerin tüm parçaları çıkarap kolaylıkla takıyor.laptopun garantisi daha bitmedi.servisemi gönderelim yoksa kendimiz halledebilirmiyiz????
  • acaba tekrar pc'yi temizlerken resimlerini görebilir miyiz.allahın belası o bilgisyar bende de var. servise götürdüm temizleyip verdiler ama sorun hala devam ediyor.ama termal pedlerini değiştirmediler gerek yok diye. bi de ben içine baksam diyorum.sadece klavye kısmına geldim sonra da tırstım.işlemci 90 buluyor video kart 105 temizlenmiş hali ile..
  • bilgisayarim acer aspire 5715Z
    nette dolasırken sıcaklıklar:
    cpu : 75
    cpu çekirdek 1 : 75
    cpu çekirdek 2 : 75
    oyun oynarken bu deger 90 a cıkıyor. temizlesem duzelırmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RussianClassic

bilgisayarim acer aspire 5715Z
    nette dolasırken sıcaklıklar:
    cpu : 75
    cpu çekirdek 1 : 75
    cpu çekirdek 2 : 75
    oyun oynarken bu deger 90 a cıkıyor. temizlesem duzelırmı?

kaç yıllık bir bilgisayar bu?
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.