Şimdi Ara

İşlemciniz çokmu ısınıyor? Laptop Fan Temizleme!!(Resimli)Donma,Resetleme ?? (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
11
Favori
387.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: busecekic

merhaba arkadaşlar;

şimdi resimdeki anlatım gibi pcyi açıp her noktasını temizledim.Daha öncede bir çok kez temizlemiştim.Pc çok ısınıyor resetlemeler kapanmalar başlamıştı.Şimdi yine fanı,işlemciyi,ekran kartını ve hdd'yi açıp hepsini tek tek temizledim.Eski termal macunu temizleyip yeni termal macunu tekrar sürdüm.Herşeyi tekrar takıp takıştırdıktan sonra pcyi sorunsuz bir şekilde çalıştırdım yaklaşık 2 saat çalıştı ve yine kendini kapattı.Tekrar açmaya çalıştığımda ise 7-8 sn duruyor pc'nin ışıkları yanıyor ardından pc tekrar kapanıyor ben hiç bir işlem yapmadan kendini yine tekrar açıyor kapatıyor bıraksam sabaha kadar aynısı yapacak:)

Ayrıca termal macunu sürdükten sonra tekrar açtım,ekran kartı bölümünün olduğu yerde çiplerin üzerine biraz termal macun kaçmış bir problem olur mu?

Bu sorunun nedeni ne olabilir sizce?

Pc Acer aspire g5520

bu dediklerini dizustu pc demi yaptin

• evet
  • quote:

Orijinalden alıntı: busecekic

evet

professinel kullanicisin demekki bunuda cozmen lazim
    sorunun icin teknik yardim bolumune konu acmayi dene
  • peki teşekkürler
  • acer 5520g kullanıcıları başlığına bakmanı tavsiye ediyorum. büyük ihtimal çipsetin arızalanmıştır. benimkidie şu an arızalı haftada bir saç kurutma makinesiyle çipseti ısıtarak kullanıyorum.ç dediğim gibi google + acer 5520g forumundan bakarsan sorununu çözebilirsin. iyi akşamalar
  • peki pc'de herhangi bir parça yansa açılmasına bile ihtimal vermez ama pc açılıyor:)
  • selam

ben de 5520g kullanıcısıyım. 2,5 yıldır hiç bir sorun olmadan kullanıyordum. autocad, photoshop ve çoğu oyunu bu laptop da kullandım ve hiçbir sorun yaşamadım. fakat iki gün önce busecekic in başına gelen benimde başıma geldi.servise götürdüm işlemcinin macununu yenilediler fanı temizlediler ve % 90 bir daha kapanmaz dediler. eğer kapanırsa anakartta bakmamız gerek dediler. fakat eve geldim tekrar kapandı. soğutucu kullandım kapandı. balkona çıkardım yine kapandı. açıyorum bir her defasında değişik sürelerde açık kalıyor ve kapanıyor. denemelerim sonunda bu kapanmanın ısınma probleminden olmadığını tahmin ediyorum. anakartta devrelerde bir problem var gibi geliyor bana.
  • işte yandık şimdi:) bu sorunun tam çözümünü kimse bilmiyor yahu :S
  • bendede acer aspire 5738zg var benim pc de oyunlarda çok ısınıp kapanıyo cpu ısısı 85 lerde oluyo telefon ettim yetkili bir teknik servise(acerin) dedilerki fan temizleme yapılıcak dediler grantiye girmiyomuş ve 50tl bende bıktım ve bu aralar göndermeyi plaanlıyorum bakalım inşallah bidaha kapanmaz
  • Arkadaslar merhabalar bilgisayar hakkında cok ufak bi ayrıntı isteyecem sizlerden fan işi biraz gercekten sakat 6 ay ya yakın oldu bilgisayarı alalı fakat oyun oynarken kapanıyor sorun işlemci ve ekran kartın cok ısınması icine baktıgımda (dısından) kirlenmiş gibi fakat bir türlü fan kısmını temizlemek icin ulasamadım laptop darma dagın actım fakat işlemci ve ekrankartının fan kısmına bir türlü erişemedim acaba bu işlemi yapan arkadaslar varsa püf noktalarını anlatırlarmı hatta daha güzellik yapıpta resim ceklermi acaba?

Not: ilk aldıgımda oynadıgım oyunları simdi 15dk oynayamıyorum (normalken bile 65derece ekran kartı)

Benim pc modeli ACER 5741G (i3 ve gt320m) serisiden fakat bir türlü temizleyemedim yardımcı olacak arkadasları acil bekliyoru
  • Acer 5520lerdeki kronik sorun sizinkisi. Anakartınızın sökülüp Kuzey köprüsünü rework station da ısıtmak gerekir.
    yada chipsetin sökülüp ayaklarını yenileyip yeniden montaj etmek gerekir rework station ile..
    Bu tarz sorunu olanlara kadıköy yada gebze civarında yardımcı olabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webmetin

Acer 5520lerdeki kronik sorun sizinkisi. Anakartınızın sökülüp Kuzey köprüsünü rework station da ısıtmak gerekir.
    yada chipsetin sökülüp ayaklarını yenileyip yeniden montaj etmek gerekir rework station ile..
    Bu tarz sorunu olanlara kadıköy yada gebze civarında yardımcı olabilirim.

Benim laptop modelim de Acer Aspire 9520 WSMI bende ulaşamadım bir türlü fan kısmına yardımcı olabilecek arkadaş var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otuzyedi -- 5 Ocak 2011; 20:22:50 >
  • Kronik sorun olduğu doğrudr fakat uzman yardımı almadan okadar parçalamayın makineyi sonra toplayamazsınız.
  • böyle birşeye cesaret edebilceğimi sanmıyorum D::D
  • Merhabalar,

Bende Acer Aspire 5536G var.Daha önce aşırı ısındığı için cesaret edemeyip parayla temizletmiştim.Ancak ısınıp kapanmalar tekrar başladı.Az önce açmayı denedim ama benim kapağını sökmem için tüm vidaları çıkartmam gerek sanırım.Acaba 5536g serisinde tüm vidaları söktüğümde fanı direkt görebilcekmiyim? Yoksa anakart falan da sökmem mi gerekicek
  • Ya arkadaşlar bendede yurtdışından gelen aspire 5530G var netten araştırdım tarifini bulamadım biraz karmaşık altı komple açılıyor galiba. Yani fana özel bir bölge yok onunla ilgili banada yardımcı olabilirmisiniz resimli olursa mükemmel olur. Zira gecenlerde harddisk yeniledim sırf bilmediğimden bilgisayarcı abi harddiskin virusten çökmüş ondan sistem yükleyemiyor oyun oynayamıyorsun dedi. Birsürü para bayıldım yazdıklarınızı inceledikten sonra bendede aynı sorun olabileceğini anladım zira yine harddisk değiştirmeme rağmen aynı sonucu alıyorum, ve ısı ölçer programını indirdim hakikaten çok yüksek 80 90'lara çıkıyor :( normal vaziyette...
  • birisi ethos 5943G yi anlatabilir mi?
  • merhaba arkadaşlar 7 aylık acer aspire 5740g cok güzel ısınıyor wow oynarken fln 90 derecelere cıkıyor cpu yanlız sormak istediğim bişi var wow u fairde oynasam bile fps arada sırada 20 15 flna kadar düşüyor ancak bir dead space yada batman arkham asylum u fln highda cok rahat oynuyorum ve daha hiç kapanma takılma fln yapmadı sadece fps düşüşleri yaşadım ne dersiniz bi temizlik işimi görürmü?
  • arkadaşlar böyle sökerseniz bi daha toplayamayabilirsinz üstlerde dediğim gibi 20 liraya bilgisayar temizleme kompesörü alın hiç sökmeden pırı pırıl ilk günkü gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: K4TL14M

arkadaşlar böyle sökerseniz bi daha toplayamayabilirsinz üstlerde dediğim gibi 20 liraya bilgisayar temizleme kompesörü alın hiç sökmeden pırı pırıl ilk günkü gibi

Nerede satılır bu dediğin?

Laptop temizletmek için bilgisayarcıya götürsek kaç lira vermemiz gerek? Ederi nedir bu işin?
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.