Şimdi Ara

İşlemciniz çokmu ısınıyor? Laptop Fan Temizleme!!(Resimli)Donma,Resetleme ?? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
11
Favori
387.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bendede toshiba botebook temzilettim.bilgisayar teknik servis sorumlusu işi çözdü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetkaya1974 -- 23 Ağustos 2011; 15:53:17 >

• 5741 g modeli var bütün civataları söktüğüm halde ethernet girişinin orası açlmıyor tırnakmı var içten civatamı var bilmiyorm asılcam elimde kalcak die korkuyorm açan varsa bi yardım etsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alone D. Walker -- 23 Ağustos 2011; 16:49:18 >
  • teşekkürler çok yararlı oldu bu bilgiler arkadalar benım acer aspire 6930g var
  • bende bu laptop var.Casper Nirvana Core i7 (CPQ-I720-4L25) Bunun sökülüşünü nerden bulabilirim?.Yanlış birşey yapmayalım garantinin bitmesine 3 ay var sorun olur mu acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alone D. Walker

5741 g modeli var bütün civataları söktüğüm halde ethernet girişinin orası açlmıyor tırnakmı var içten civatamı var bilmiyorm asılcam elimde kalcak die korkuyorm açan varsa bi yardım etsin

benim de aynı ya 5741G söktüm vidaları ama kapağı kaldıramıyorum bi de kenarlardan kalkıyo ortada yapışık gibi bi şey kırıp dökmeden nası çıkarcaz
  • beyler bu vidaların girdiği yere bi bant gibi bişe yapıştırıyolar mı yani iç taraflara.Vida açılınca delinen şeylerden.Yani şimdi sökecem de vidalara zarar vermeden açtığımı anlarlar mı?
  • burada paylaşılanların aksine benim laptopumun alt yüzeyinde tek bir kapak var.
    yani fan bölümü için ayrı vs. bir bölüm yok.
    Geçenlerde içini açmaya çalıştım. Kasayı sanırım komple sökmem gerekiyor.
    Vidaları söküp tırnakları kaldırdım ama bir yerde tıkandı bu tırnaklarda kalkmıyordu.

Bu sorunla karşılaşan var mı acaba ?
    Laptopumun markası da Acer Aspire 5742g (i5 , ve 2 gb ekran kartı olan modeli)
  • içini açtım fanın ordan hava tuttum baya bi pislik çıktı.Fanı sökmeye cesaret edemedim zaten nasıl sökeceğimi de bilmiyorum
  • Merhaba arkadaşlar .

Öncelikle ACER 5742G 3GB DDR3 Memory,500GB HDD i5-460M GT420 kullanıcısıyım .

Bendende son 1 haftadan beri bilgisayar çok ısınıyor ve Pes 11,12Demo oynarken birden kapanıyor , soğutucu var fakat o da yetmiyor. Laptopun içini açmaya çok korkuyorum o kadar para verdik boşa gitmesin diye . Bilgisayarın içini açan yapaman varasa yardım edebilirlermi ? Bide Şubatt 2011'de aldım leptopu
  • Ben açtım klavyeden başlanıyormuş açılmaya ve fana ulaşmak için herşeyi sökmeniz gerekiyor klavyede tırnakları görürsünüz klavyenin üst taraf ve yanlarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unut93 -- 26 Eylül 2011; 20:43:47 >
  • cüneyt çok saolasın ya valla süper bi konuya değinmişsin sayende ekranda sorun vardı fanı açınca onuda buldum valla süpersin çok iyi oldu sayende oldu ne desem az sana ....
  • beyler bende gecen gun notebook icini actim anakarti cikardim fani bulup temizledim tirlama sesi vardi vidalarini siktim fakat bu islemden sonra asiri derecede donmeye basladi. hizlandi neden olmus olabilir buna fikei olan var mi yoksa yeniden mi acip fani cikartip taksam

acer ethos 5943G notebook markasida

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wingsaber -- 23 Ekim 2011; 20:24:51 >
  • Millet bende bu temizleme işine bulaştım keşke bulaşmasaydım diyorum şimdi ama artık iş işten geçti neyse asus marka laptop'un fanı baya kirlenmişti açıp temizledim temizlemişken fanın içinide açtım keşke açmasaydımherneyse temizledikten sonra yağlayım dedim makina yağıylada yağladım dedim on numara oldu ama oda ne pc yi açınca sanki düşük devirde matkap çalıçıyormuş gibi ses çıkartıyor ne yaptıysam düzeltemedim dedim napalım artık yenisini alacaz nette araştırdım fiyatları baya fazlaymış 55-70 arası değişiyor...şimdi işin yoksa git para ver fan al off off....

• Bu sese daha fazla dayanamadım ve fanı çıkarttım artık fansız çalışıyor normalde sıcaklık fan varken 45-50 ara değişiyordu şimdi ise 70-75 oluyor sizce tehlikelimi yanma ihtimali varmıdır işlemcinin....????
  • Bunun videolu anlatımı yok mu, sökme-takma-temizleme işinin
  • quote:

Orijinalden alıntı: AloneBoss

Bunun videolu anlatımı yok mu, sökme-takma-temizleme işinin

Bence de...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilko97

Merhaba arkadaşlar .

Öncelikle ACER 5742G 3GB DDR3 Memory,500GB HDD i5-460M GT420 kullanıcısıyım .

Bendende son 1 haftadan beri bilgisayar çok ısınıyor ve Pes 11,12Demo oynarken birden kapanıyor , soğutucu var fakat o da yetmiyor. Laptopun içini açmaya çok korkuyorum o kadar para verdik boşa gitmesin diye . Bilgisayarın içini açan yapaman varasa yardım edebilirlermi ? Bide Şubatt 2011'de aldım leptopu

Ayni laptop bendede var cok isiniyordu oyun oynarken gecen cat diye kapandi bilgisayari tekrar actim.yine kapandi bekledim biraz format attim sonra suan fan sanki hic calismiyor gibi
  • Bende acıp bakıcam ama korkuyorum sakat bişi yaparım diye masaüstündeki fanı bozmuştumda temizliyim derken bi kere

Birde bende ısı yok ama ses var tozdanmıdır acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut.. -- 15 Kasım 2011; 9:03:46 >
  • Beyler benim laptop acer 5740g Laptopu baya açtım ettim ama fan anakartın altında kalıyor onu kaldırması kolay da ben klavyeyi sökemedim bağlantı kablosu var ve onu nasıl sökeceğimi bulamadım çeksem kablo kopardı kesin? Çaresi nedir o noktaya kadar söktüm geri topladığımda 1 vida fazla çıktı :D:D Üsta dediğin arttırır yok nereyi sıkmadığımı biliyorum :D:D içerde bi noktaydı.

Şimdi sorun klavyeyi ana karttan nasıl ayırıcaz orada kalın bir kablo var .
  • Arkadaşlar bu topik için teşekkürler, bende acer 8920'in arka kapağını biraz önce açtım ve temizledim.

Hatırı sayılır derecede tozlar birikmiş..

temizlik sonrası.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.