Şimdi Ara

İşlemciniz çokmu ısınıyor? Laptop Fan Temizleme!!(Resimli)Donma,Resetleme ?? (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
11
Favori
387.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • acer 3820tg kullanıyorum 2 fan var ama sıcaklık cok fazla.su an erzurumdayım istanbula gondermem gidip gelmesi falan derken 1 ayı bulur.açsam garantisi gider falan diyorlar nerden anlıcaklar ki her gün açıp kapatmıyoruz ya makineyi.ayrıca servisi gondersem para istiyorlar mı ?

ahada kafaya koydum tornovida uyarsa açıyorum şindi inş. geri toplayabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jasonn123 -- 1 Aralık 2011; 17:52:28 >
  • hocam laptop fanı alabileceğımız bır sıte varmı bende casperın fanını degıstırmek ıstıyorum
  • çok teşekkürler yahu, çok yardımcı oldun. Bana da lazımdı böyle birşey
  • arkadaşlar bendede lg a510 var içini açtım resmen bir avuç toz çıktı top haline gelmiş o denliydi. ancak fanın kablosu pcye takılıydı çentik gibi orayı bi türlü çıkaramadım penseyle tuttum çektim çıkmıyor orayı nasıl açabiliriz arkadaslar yani demek istedigim 3 tane renkli kablo var fanda o kablolar pcnin içinde bi yere takılmış orayı çıkaramadım fanı elime aldımda o kabloyu cıkaramadıgım ıcın yamamen çıkaramadım bilen varmı acaba orayı nasıl çıkarabilirim.
  • sökerken statik elektrikten dolayı bozma riski. yakınlarınızda kompresör varsa ( genelde marangozlarda oluyor.) arka kapağı açın dışardan fan kısmından içeri doğru havayı verin tüm tozlar çıkacaktır.
    bende asus var arka kapağı açtım sadece pervaneyi ( fanı) söktüm bizdeki elektrik süpürgesinin dışar hava veren kısım var . oraya aparatı taktım ince ucuda hortuma taktım havayı dış kısımda içeriye verdim. tüm tozlar çıktı. daha sonra iç kısmada havayı verin içerisi temizlensin. ama işlemleri balkonda yaparsanız içerisi batmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aglarca -- 7 Şubat 2012; 0:04:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -K@-

hocam laptop fanı alabileceğımız bır sıte varmı bende casperın fanını degıstırmek ıstıyorum

bende arıyorum hocam yurt dışından bile baktım uyumlu fan bulamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: muzlu puding

İşlemciniz çokmu ısınıyor? Laptop Fan Temizleme!!(Resimli)Donma,Resetleme ??

Acer 5741G notebookum var. Açan biri nasıl temizlendiği ile ilgili bilgi verebilir mi?

Arkadaşlar,

Bende de bunun 17" olanı var yani 7741G...
    Bu laptopun fanı üzerinde kapak yok...

Neresinden açılıp temizleneceğine dair fikri olan var mı?

Teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: odaf

quote:

Acer 5741G notebookum var. Açan biri nasıl temizlendiği ile ilgili bilgi verebilir mi?

Arkadaşlar,

Teşekkürler...

packard bell tm86 ve acer 5741g aynı bilgisayarlar, dolayısıla şu link iş görecektir

http://www.scribd.com/doc/46801687/17-Service-Manual-Packard-Bell-Easynote-Tm85-Tm86-Tm89

kesinlikle fanına en zor ulaşılan seri bu olabilir. kasayı üstten açmanız ve klavyenin olduğu paneli sökmeniz gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noble -- 8 Nisan 2012; 22:42:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: noble

quote:

Orijinalden alıntı: odaf

quote:

Arkadaşlar,

Teşekkürler...

packard bell tm86 ve acer 5741g aynı bilgisayarlar, dolayısıla şu link iş görecektir

http://www.scribd.com/doc/46801687/17-Service-Manual-Packard-Bell-Easynote-Tm85-Tm86-Tm89

kesinlikle fanına en zor ulaşılan seri bu olabilir. kasayı üstten açmanız ve klavyenin olduğu paneli sökmeniz gerekiyor

Evet aynen öyle... nettn sökme videosunu izledim... Diğer notebooklarla alakası yok... Ben hiç bulaşmamaya karar verdim...

• okumam bayağı bir gecikti ama işime yaradı çok saolun yarın okuldan gelince annemlerden gizli sökecem temizlicem içini inşallah olur tek isteğim o.
    geceleri bilgisayarı açamıyorum artık. Çamaşır makinesi gibi ses çıkarıyor .S
    bu arada Bilgisayarım Acer Aspire 5742 g
    İntel i5 420 m 3.58 ghz işlemci.
    fanın altındaki kapak boydan boya öyle küçük birşey olsa hemen şimdi de açardım ama büyük olunca yoruyor.
    Tekrar Teşekkürler
  • Acer 5738 için video var ben de isterseniz koyabilirim ama daha kendim açmadım
  • 5738 de 5742 gibidir . 5742 videoları da işine yarar ...
  • arkadaslar benim odamdaki rafta acer aspire 5315 duruyordu bi acayim dedim
    ztn 512 mb ram 1.73 ghz tek cekirdekli intel celeron islemci var 64 mb de ekran karti mevcut
    pc de bisiy yokdu öyle rafa kaldirmisdim

dün pc yi bi acdimki fandan acayip bi sekilde ses pc hemen isinmaya basladi cpu 70 lerde nerden baksan oyun acaym dedim gta türkü yükledm basit bi oyun kaldirir ztn onu cpu 89 a falan cikdi pc yi bu gün ceki düzen verdim klavyeyi fln disini bi güzel silip temizledim icini acip tamamen ana karti sökdüm 3 senedir kullanmiyordum yani öle arada annemler kullanirdi ama su son 1 sene icinde hic dokunmadik pc ye hadi neyse konuya geceyim .d

ana karti tamamen sökdüm sonra ana karti bi güzel tozlu taraflarini kuru pecete ile temizledim leyimlerine fln bakdm bi eksiklik fln yokdu takdik ekran karti desen onun icin özel macuna benzer bisey var birde islemci icin onlardan teknik servisci bi tanidim vardi ondan isdedim saolsn

elimde intel core i3 3.00 ghz islemci ve 4 gb notebook rami vardi bu islemci ile rami takdim tabi termal macunu eksik etmedim ..=) ekran kartinin üstünede bi güzel özel macuna benzer biseyi var parlak onuda sürdüm fani aldim izgara fln fani en ince ayrintisina kadar söküp bi güzel temizledim takdim pc yi acdim
    ohhhh ses yok bisiy yok
    hemen windows 7 home premium 32 bit yükledim sonra ztn ekran karti 1,50 yada 2 gb fln yedi ramdan sorun deil bnm icin sonra ekran karti 1026 die gösderdi onuda geceyim pc su an jet gibi ve hicbir problemi yok bilginize . forumda dolasirken dikkatimi cekdide .d.d

Yapmayan arkadaslarada tavsiye ederim kesinlikle acin icini kiymamazlik yapmayin ilerde ciddi hasarlara yol acabilir .)

• O özelliklere göre güzel bi performans
    Benim Acer Aspire 5742g 32 bit 3gb ddr3 ram 820 gb sata var ve ekran kartı nVidia GT420m 1gb win7 özellikleri ama
    Bana yetmiyor Pes 2012 açarken de bink32.dll hatası veriyor Ama konuyla ilgisi yok :)
    Herneyse Benim fan da acayip ses çıkarıyor
    1hafta içinde 2 kez söktüm ve her açışımda fanı bi güzel yağladım yine aynı ses yine aynı ses
    Bu arada yağ da kaliteli
    Zeytin İskelesi riviera zeytinyağı :)))
    Aslında Yağladıktan sonraki ilk açışımda ses yok ama çok çalışınca etkisi mi geçiyor ne yine aynı oluyor
    Ne Yağı olacak fan için ? Teşekkürler
  • kardesm o zaman gene hep aynisi oluyorsa fani ayrintili bir sekilde sök ama yağlama bakalim eger gene ayni lanet olasi
    ses devam ediyorsa artik Fan Kendi performansını kaybetmisdir ayni marka veya üründen sparis verip yada satin alarak
    sorunu ortadan kaldirabilirsin üsteliklede yagladikdan sonra sorun yok bi kac gün gecdikden sonra gene ayniysa

Fan i deyismen gerekiyor yoksa bu sese katlanman mumkun deil .)
  • Gerçekten güzel bir konu olmuş arkadaşlar elinize sağlık. Önceki sayfalarda arkadaşlar bilgisayarın içini açamıyıruz, fanlara ulaşamıyoruz gibi şeyler yazmışlar.
    Eğer böyle durumlarda ne yapacağınızı bilmiyorsanız kendi bilgisayarınızın veya ona yakın bir modelin servis manuelini indirin adım adım ne yapacağınız ayrıntısıyla yazıyor.
    Herkese kolay gelsin. Teknik servissiz günler dilerim.
  • Öncelikle konuyu açan arkadasa çok tesekkur ederim. Bilgisayarım acer aspire 5315. artık o kadar yavaşlamıştı ki youtub da normal vıdeo bile ızleyemıyordum. Hele cihazın altını hiç sormayın cayır cayır. ve en son cm oynarken pat diye kapandığı an , ( hayatımda en sınırlendıgım ilk 5 sahneye girerdi o an ) dedim gitti yine 60 tl. actım tekrar 10 dakka sonra tekrar kapandı. Benzer sorunu 1.5 sene önce yaşamıştım ve bi servıse verdıgım de petek temızlenmesı ve macunlandıgını ucret bedelının 60 tl oldugunu soylemıstı işte. Ama bu sefer 2 hafta sonra yurtdısına gıdecek olup cok ıyı bır bılgısayar alabılmemın vermıs oldugu rahatlıkla , bu arkadaşımızın actıgı konuyu buldum sagolsun. yazılanları okudum. daha sonra nolur nolmaz dıye bir de youtube da bakıp vıdeoları seyrettim ( tabi hepsi mobılde )

Yapacak arkadaslar aklınız da olsun youtube dan cok daha rahat yapabılırsınız tavsıye ederım. Ben daha once masaustu bılgısayar ın kasasını açmamış biri olarak becerdim. kasayı açıp parcaları cıkarırken elim termal macuna değdi ve macun gitti ordan buyuk kısmı. sadece temızlemeyı dusunurken bir de işlemcıyı macunladım Vatan dan gidip 9 tl ye termal macun ve mıgrostan saatçi tornavida setı aldım. Macunu da kolonya ile çıkardım.

• Şu an fan ın sesini duyamıyorum o kadar etkıledı yani. dün gece buzdolabı gibi çalışırdı resmen

Bir de en son bi parçayı takarken , vida o kadar küçük ki anlatamam size. Normal yıldız tornavida asla olmaz saatçi tornavida lazım aklınızda olsun. Neyse vidayı tutmak zaten ımkansız bı turlu sokamıyorum yerıne , tornavıda mıktanıs manyetıgı var tutuyor ama tam yerıne koycakken dusuyor tam 15 dakkamı aldı 3 tornavi da ve en sonuncusu sadece tek basına 15 dakkamı aldı ve en sonunda bunaldım ellerim titremeye başladı aldım uhuyu tornavidanın ucuna sürüp vidaya dokunup soktum

4 ayrı tornavida cıkıyor karsımıza bu işlemlerı yapabılmek ıcın bu kadar olcagını dusunmemıstım yanı toplam da da 15 tane.

Neyse ben ki becerdım bunu siz de yaparsınız korkmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: PlayMakers

Şu an fan ın sesini duyamıyorum o kadar etkıledı yani. dün gece buzdolabı gibi çalışırdı resmen

Bir de en son bi parçayı takarken , vida o kadar küçük ki anlatamam size. Normal yıldız tornavida asla olmaz saatçi tornavida lazım aklınızda olsun. Neyse vidayı tutmak zaten ımkansız bı turlu sokamıyorum yerıne , tornavıda mıktanıs manyetıgı var tutuyor ama tam yerıne koycakken dusuyor tam 15 dakkamı aldı 3 tornavi da ve en sonuncusu sadece tek basına 15 dakkamı aldı ve en sonunda bunaldım ellerim titremeye başladı aldım uhuyu tornavidanın ucuna sürüp vidaya dokunup soktum

4 ayrı tornavida cıkıyor karsımıza bu işlemlerı yapabılmek ıcın bu kadar olcagını dusunmemıstım yanı toplam da da 15 tane.

Neyse ben ki becerdım bunu siz de yaparsınız korkmayın.

Merhaba , öncelikle benim acer aspire 5755g 2678g50 model bir laptobum var. Alalı 4 ay oldu , oyun oynarken ısınmaya başladı normalde sorun yok fakat harddisk ve fan çevresi oyun oynarken ısınıyor bende bunun termal macun ve tozlanma gibi sorunları olduğunu düşündüm. Servise versem büyük ihtimalle 1 ay vermicekler kendim yapiyim diyorum ama korkuyorum bişey olur diye birde garantisinin bozulduğunu nerden anlıyolar çaktırmadan yapsam? sizce 4 ay içinde tozlanır mı çünkü ilk aldığımda bu kadar değildi masam biraz tozlu acaba fan telleri tozlanış olabilir mi veya temizlersem nasıl temizlemeliyim . Son olarak benim klavyye biraz yapışık aradan pek hava almıyor bu pek sorun olurmu bi arkadaşım öyle dedide tek sorun bende klavyenin ısınması rahatsız ediyor yoksa pc kapanma gibi sorunu olmuyor teşekkürler :)

• Bilgisayarı sökmekten korkanlar için linkteki service manualler yardımcı olur umarım biçok modelinki var özellikle benim acer 5739g de çok işime yaradı iyi anlatmışhttp://www.tim.id.au/blog/tims-laptop-service-manuals/
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.