Şimdi Ara

İşlemciniz çokmu ısınıyor? Laptop Fan Temizleme!!(Resimli)Donma,Resetleme ?? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
11
Favori
387.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: s0ft

quote:

Orijinalden alıntı: K4TL14M

arkadaşlar böyle sökerseniz bi daha toplayamayabilirsinz üstlerde dediğim gibi 20 liraya bilgisayar temizleme kompesörü alın hiç sökmeden pırı pırıl ilk günkü gibi

Nerede satılır bu dediğin?

Laptop temizletmek için bilgisayarcıya götürsek kaç lira vermemiz gerek? Ederi nedir bu işin?

ben gitti gidiyordan aldım 25 liraya aldım hediye fener de vardı yanında ama hediyesiz de birçok link mevcut fiyat 18 den başlıyor 30 a kadar çıkıyor 1200 watt olanların hiç bir farkı yok bazıları fiyatı abartmış.1200 watt olandan alın rahat edin.Bigisayarcıyla uğraşmayın ben 2-3 ayda bir temizliyorum ohh kafam rahat.Laptopun garantisini bitmediği için kapağını açamadan temizliyorum böyle bile çok işe yarıyo düşün yani kapağı açsam nasıl rahatlıycak laptop.

• gerçekten yararlı bir konu teşekkürler
  • bende deneyeceğim teknik servis 40 tl ye yeni fan takalım dedi temizlerim daha iyi
  • güzel konu ,tebrikler emeği geçenlere..

Edit: Allah senden razı olsun ya gerçekten 30 derece fark etti ,şaka gibi, laptop şaha kalktı resmen ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hellcast -- 19 Mayıs 2011; 17:14:00 >
  • arkadaşlar bende de 5738zg var makinyı alalı 2 sene oldu ve artık fanların tozlandığı belli klavyede yazı yazarken resmen ellerim yanıyor sıcaklıktan oyun falan demiyorum bile ancak ben temizleyemedim çünkü alt tarafı açtığımda fanlara ulaşamadım bütün kısmı sökmem gerekiyor galiba bu modelin temizliği hakkında fikri olanlar yazabilir mi acaba eğer açamazsan u hava kompresörlerinden almayı planlıyorum siz hangisini önerirsiniz temizlemek mi kompresör mü?
  • Bu faydalı bilgiler için çok teşekkürler.
  • beyler çok sağolun söktüm herşeyi sonunda yanlışlıkla açma kapama düğmesi ve kablosuz internete ait olan kabloyu kopardım gerçi sonra taktım ama korkudan :/// fana inemedim olsun üfleye üfleye ısısını şimdi 48gpu core 1 42core 0 43 ye kadar indirdim çok teşekkür ederim.
  • Garanti dışı mı kalıyor peki ?
  • Kapakları açarsanız garanti dışı kalabilir.Kalmaya da bilir.Çok dikkatli bir şekilde açmak gerek.Benim kullandığım bir yöntem var işe yarıyor.Tornavidanın ucunu para bandı ya da elektrik bandı ile bantlarsanız vidalara zarar zeval vermeden sökebiliyorsunuz.Vidalar sağlam olursa teknik servisin bu durumu anlaması daha zor olur.Vidalar açılmış mı diye büyüteçle bakıyorlar
  • 2200 w elektrik süpürgesi ile şimdi emdim laptopu
  • arkadaşalr konuda göremdim yada yoktu ben aspire 5739G Kullanıcıyım
    kapağı açınca fanın yarısı ortaya çıkıyor yarısı kapağın altında kalıyor diğer kapağı nasıl sökücez ayrıntılı ve resimli anatanilecek biri varmı
    pcnin arkası bu şekilde

İşlemciniz çokmu ısınıyor? Laptop Fan Temizleme!!(Resimli)Donma,Resetleme ??
  • ben bu temizleme işini fazla anlamadım laptobu sökmeden bu tozları çıkarabilirmiyim?
  • Ben cesaret edemem böyle açıp söküp temizleyip takmaya gerçi bi sorun yok şimdilik ama olursa profesyonel yardım almam gerekebilir :)
  • http://www.insidemylaptop.com/taking-apart-acer-aspire-5100-laptop/

arkadaşın aspire 5100 model pc si vardı.
    2007 de aldıgı.
    4 yıldır hiç açılmamış kasası.hiçbiyere gidip te temizlettirmemiş..
    makina o kadar ağırlaşmışki artık.
    klavyede ü,i harflerinin oldugu kısıma kadar cayır cayır yanıyor pc
    bende açalım dedim.açtık.2 parmak kalınlıgında gübür toz çıktı fandan..şimdi oldukça rahat bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedman -- 12 Ağustos 2011; 18:51:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedman

http://www.insidemylaptop.com/taking-apart-acer-aspire-5100-laptop/

2007 de aldıgı.
    bende açalım dedim.açtık.2 parmak kalınlıgında gübür toz çıktı fandan..şimdi oldukça rahat bakalım

O zaman 6 ayda bi gideri var bu işin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuskar

quote:

2007 de aldıgı.

aslında bilgisayarı çalıştırdıgın ortamla..zeminlede alakalı..tozlu yerlere koyarsan kasayı olacağı belli..
    üşenmeyip kasanın altını hafif nemli bi bezle silerseniz..masayı..uzun süreçte sorun olmaz.
    dışarda gittiğiniz heryerde bunu yaparsanız titiz olursanız pek soorun olmaz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tuskar

quote:

2007 de aldıgı.

aslında bilgisayarı çalıştırdıgın ortamla..zeminlede alakalı..tozlu yerlere koyarsan kasayı olacağı belli..
    üşenmeyip kasanın altını hafif nemli bi bezle silerseniz..masayı..uzun süreçte sorun olmaz.
    dışarda gittiğiniz heryerde bunu yaparsanız titiz olursanız pek soorun olmaz

Ortam temizliğine dikkat ediyorum elimden geldikçe telaş yapmayalım o zaman :)

• Merhaba arkadaşlar, öncelikle teşekkürler çok faydalı ve detaylı anlatılmış bir konu!

Casper tw8 kullanıcısıyım bende aşırı ısınmadan şikayetçiyim.

Uzun süren bir tereddütden sonra aynen söylediğiniz gibi vidaları açtım fakat çok fazla toz ile karşılaşmadım. ufak tefek toz parçalarını temizledikten sonra kapağı kapatmadan sistemi tam performansta çalıştırdım (4 tane youtube'dan 1080p video aynı anda oynatırken kaspersky pure 9 ile quick scan ve iki farklı tarayıcıda toplamda 30 tane sayfa açık...) ve hemen hemen 10 derecelik bir azalma söz konusu. termal macunların taş gibi olduklarını fark ettim herhalde yenilemem gerekmekte. termal pedin nasıl birşey olduğunu tam bilmiyorum ama eklediğim resimlerde bakarsanız sandığım şey olabilir. ayrıca termal ped yerine termal macun koysak bir sıkıntı yaşarmıyız ? resimlerde macunla termal pede menzettiğim şeyleri farklı işaretledim.

http://imageshack.us/g/833/img4715s.jpg/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sihirbaz05 -- 13 Ağustos 2011; 10:17:15 >

• Aynı problem bendede var,notebook'um acer fakat alt tabakası sizin bilgisayarınız gibi değil,komple sökmem gerekiyo,çıldırıcam...Servisede vermek istemiyorum,haftalarca geri gelmiycek :( acaba fana elektrik süpürgesi tutup çekmek çözüm olur mu?
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.