Şimdi Ara

İşlemciniz çokmu ısınıyor? Laptop Fan Temizleme!!(Resimli)Donma,Resetleme ?? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
11
Favori
387.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya ben ekran kartı probleminden servise gönderdim ekran kartı değişmiş olarak 1 bucuk ay sonra geldi fakat cok fazla ısınma var GPU:95 lere çıkıyor bazen 100 oyun oynarken CPU1 ve 2 85 lere cıkıyor bosta iken 70 lerde falan sol elimin altı yanıyoo vallaa arka desen cayır cayır acaba ekran kartındanmı işlemcidenmi? fandanmı? neden olabilir anlamadım şimdi servise götürsem 1 ay gitcek yine içini açsammı yoksa baska bisii varmıdır problemi
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuzucu33

ya ben ekran kartı probleminden servise gönderdim ekran kartı değişmiş olarak 1 bucuk ay sonra geldi fakat cok fazla ısınma var GPU:95 lere çıkıyor bazen 100 oyun oynarken CPU1 ve 2 85 lere cıkıyor bosta iken 70 lerde falan sol elimin altı yanıyoo vallaa arka desen cayır cayır acaba ekran kartındanmı işlemcidenmi? fandanmı? neden olabilir anlamadım şimdi servise götürsem 1 ay gitcek yine içini açsammı yoksa baska bisii varmıdır problemi

Ekran kartı tam yükte 100 derereceye kadar çıkabilir normal.Benim masaüstü PC deki GTX 280 bile 100 dereceyi görüyor. Hatta altındaki TV kartını da ısıtıp kanallarda donmalarda neden oluyor.(oyundan hemen sonra kullandığımda) Fakat işlemci 85 derece çok fazla onu düşürmen lazım. Boşta iken amd'de 40-50 arası intelde 35-40 arası olmalı. Laptop diye buna 5'er derece daha ekleyebiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cüneyt Aykaç

Ekran kartı tam yükte 100 derereceye kadar çıkabilir normal.Benim masaüstü PC deki GTX 280 bile 100 dereceyi görüyor. Hatta altındaki TV kartını da ısıtıp kanallarda donmalarda neden oluyor.(oyundan hemen sonra kullandığımda) Fakat işlemci 85 derece çok fazla onu düşürmen lazım. Boşta iken amd'de 40-50 arası intelde 35-40 arası olmalı. Laptop diye buna 5'er derece daha ekleyebiliriz.

Saol arkadaşım evet de nasıl düşürücem pekii en son dayanamadım arkayı açtım biraz süpürge ile fanın orayı bi güzel çektim 1-2 derece oynadı

O kuzey köprüsünün orayı malesef sökemedim biraz da çekinip bıraktım napıyım şimdi
  • Servıse ver kardes yapcak bısey yok yada laptop sogutucusu al bızım arkadas su plastıklerden aldı altınada buz koyuyo boslug:-Pgarantısı varsa servıse gonder
  • arkadaşlar ben fanı temizledim ama yinede fandan rahatsız edici bir ses geliyor wd 40 die bi şey var acaba onu kullansam faydası olurmu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gecemavisi06

arkadaşlar ben fanı temizledim ama yinede fandan rahatsız edici bir ses geliyor wd 40 die bi şey var acaba onu kullansam faydası olurmu.

wd40 pas sökücü fanın bilyesini yağlaman gerek
  • Cüneyit abi teşekkürler. Bende 2 senedir kullanıyorum 5520g 1 ay kaldı garanti süresinin bitmesine bilgisayar 6-7 aydır ısınıyor. normal 50-60 arası oyunda 80-95. garantiye verecektim ama vazgeçtim. kendim temizleyeceğim.
  • selam. bu gun sonunda bilgisayarı açmaya karar verdim ve açtım karşılaştığım durum içler acısıydı. baya bi pislik toplamış makina içine.

İşlemciniz çokmu ısınıyor? Laptop Fan Temizleme!!(Resimli)Donma,Resetleme ??

iyice temizledim ama termal macun bulamadığım için eskisine dokunmama ya çalıştım. yakında onuda bulup sürücem inş
    daha da iyi olur.

/

bunlarda temizlemeden önceki ve sonra ısı ölçümleri.

Temizlemeden önceki

Temizledikten sonra

Şu an bilgisayar süper valla:D
    keşke bu konuyu daha erken görseydim. Teşekkürler.

• acer 5520g sahibiyim tüm vidaları söktüm ancak resimde belirttiğiniz sarı yerden içeriye parmağımı sokmaya çalıştığımda sağ tarafta sanki vida takılıymış gibi bir kasılma oluyor bu yüzden korkuyorum daha fazla zorlamakta tam olarak nası sökücem acaba?
  • Bende söktüm ve temizledim.Temizlemeden önce laptop'u açtıktan 5 saniye sonra başlayan fan uğultusunu yarım saattir hiç duymadım.Gerçekten çok başarılı ve belli aralıklarla yapılması gereken bir işlem.Herkezin yapmasını tavsiye ediyorum.Acer 5520g' modelinde dikkat ettiğim bi nokta fanı tekrar takarken fanın güç kablosunu yakınındaki vida girişinin altından geçirin, geçirmezseniz dışarda serbest kalır ve iletken borularla temas ederse sıcaklığa göre erime ihtimali yüksektir.
  • benim acer laptopumda oyundayken 90 dereceyi buluyor temizlemektende korkuyorum bişey olur diye, 5-6 aylık garantisi kaldı.Servis temizlemek için 50tl istiyor yazmışsınız bu fiyat garanti yokken mi yoksa garanti süresi varken de alıyorlar mı?Bide Bilgisayarım çok ısınıyor diye servise versem zaten temizleyeceklerdir, doğru değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kloroflorokarbon -- 31 Ekim 2009; 15:11:58 >
  • temizledim faydasını gördüm...işlemciye ulaşamadım termal macun için...model acer5920g...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreamingLight -- 31 Ekim 2009; 16:24:26 >
  • 6530G nin Fan ızgarasına nasıl ulaşabilirim?Sadece arka kapağı açınca fanın yarısı görünüyor.
  • 5520G sahibiyim.Artık ben de temizlemek istiyorum.Alalı 1,5 seneyi geçti ve daha hiç açmadım.Üstelik çok tozlu yerlerde bulunduruyorum ve devamlı oyun falan oynuyorum.Bilgisayar mahvoldu yani :)

Sorum şu; Fana ulaşmak için işlemciyi de mi açmak gerekiyor? Yani açınca termal macunu yenilemelisinz falan demişsiniz, benim öyle bir şansım yok. İşlemciyi de mi açmak geek, yoksa ona hiç dokunmadan fanı ve ızgarayı takıp çıkarabilir miyiz?

Bir soru daha; sıcaklıkları ölçmek için hangi programı kullanıyorsunuz? En doğru sonuç veren prgoram hangisi?
  • msi gx630 temizleyen varmı hic veya msi marka bi laptop benım makinanında acilen operasyona ihtiyacı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gecemavisi06

arkadaşlar ben fanı temizledim ama yinede fandan rahatsız edici bir ses geliyor wd 40 die bi şey var acaba onu kullansam faydası olurmu.

Fanı sökeceksin. Sonra Fanın içini açıp pervaneyi çıkaracaksın. Pervane milinin girdigi manyetik bölgeye 1 damla kadar makine yağı damlatacaksın. Ve fan sesi ilk günki aldığın gibi olacak. Tecrübeyle sabittir.

quote:

5520G sahibiyim.Artık ben de temizlemek istiyorum.Alalı 1,5 seneyi geçti ve daha hiç açmadım.Üstelik çok tozlu yerlerde bulunduruyorum ve devamlı oyun falan oynuyorum.Bilgisayar mahvoldu yani :)

Sorum şu; Fana ulaşmak için işlemciyi de mi açmak gerekiyor? Yani açınca termal macunu yenilemelisinz falan demişsiniz, benim öyle bir şansım yok. İşlemciyi de mi açmak geek, yoksa ona hiç dokunmadan fanı ve ızgarayı takıp çıkarabilir miyiz?

Bir soru daha; sıcaklıkları ölçmek için hangi programı kullanıyorsunuz? En doğru sonuç veren prgoram hangisi?

İşlemciyi açman şart değil. Sadece fan temizliği de çok büyük fayda sağlar.

Ayrıca bu sıralar biraz yoğunun pek foruma giremiyorum. Arasıra uğrar yardımcı olmaya çalışırım.

• Öncelikle bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Benim Asus F3JC laptopumda da aşırı derece ses gelmeye başladı fan birşeye sürtüyor yada yuvasında dönerken aşagı yukarı oynuyormuş gibi ses geliyordu. dediklerinizi yaptım fanı yağlayınca ses kesildi ve eski günlerine geri döndü. Fakat fanı yağlamak için pervanesini bir türlü çıkaramadım biraz güç uyguladım kırılacakmış gibi oldu bende fazla zorlamak istemedim ve pervaneyi çıkarmadan yağı bolca (1 çay kaşığı) fanın merkezine döktüm ve yağın fazlasını elimden geldigince temizledim.

Sormak istediğim elimde makina yağı olmadığı için elimde olan zeytin yağı kullandım bir sorun yaratır mı? (yurtta ancak bu kadarı bulunabiliyor)
    2. Her modelin fanının pervanesi çıkabilecek diye bir kural var mı yani çıkmayan pervaneli fanlarda var mı yoksa ben mi çıkaramadım?

Kendi tecrübelerimden tavsiye olarakda bu temizlikte kompressor bulamazsanız kulak temizleyici çubuklar ulaşılamayan kirlere karşı oldukça etkili oluyorlar. :)

• her markanın fanı çıkmaz.Ben ıbm r40e kullanıyorum,bakır plakalar arasında bulunan pervane çıkmıyor.Çıkarmakta mümkün değil çünkü yuva iki taraftan lehimli.dolayısıyla şöyle yapmalısınız: yağlama için fanın tam ortasına denk gelen yerde gri bir nokta bulunur.Oraya bir damla yağ sürerseniz fanın sesini kesersiniz.

geçen kıştan bu tarafa makineyi ilk defa bugün açtım.10 ayda fena tozlanmış.temizledim ve termal macunu yeniledim.şu anda sıcaklık 35-40 derecelerde seyrediyor

Bence korkacak bir şey yok.Vidaların yerlerini unutmamak için makineden çıkan vidaları ayrı bir kağıda kroki olarak çizin ve her vidaya numara verin.böylece yanlış vidayı yanlış yere takmazsınız.Bugün birleştirirken yanlış vidayı yanlış yere taktım ve kasa klavyenin en alt bölümünden çatladı.

Artık 6 ayda bir makineyi açıp temizlemeye karar verdim.

Bu arada bir sorum var;
    piyasada çeşitli çap ve ebatlarda ve ücrette satılan laptop soğutucuları var.Siz bunlardan hiç kullandınız mı ve tavsiye eder misiniz?

zeytinyağı makine yağı gibi değildir.Bir süresonra kayganlığını kaybeder ve fan yenden ses yapmaya başlar.Bir sonraki temizlikte mutlaka makine yağı kullanınız.böylece uzun süre makineyi açmak zorunda kalmazsınız.çünkü;Makineyi açmak hakikaten zor bir iş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 8 Aralık 2009; 1:00:12 >

• Bende de asus m51va var. İlk aldığımda full performansta ses duymak çok zordu. Oyundan çıktıgımda yaz sıcagında 75-80 oluyordu.Şimdi kış ayında bile sadece nete girsem 80 lerde geziyor. Önceden 45-50 olurdu maxsimum. Nasıl açsam arkasını. Garantisi gidermi acaba. Hiç asus açan varmı. Kapağa bağlı bir tel vs varmıdır açarken koparmayalım.
  • şimdi tekrar ısı sorunu başgösterdi.Dün herşey normaldi ama şimdi işlemci 62 derece ve harddisk sıcaklığı 44 derece oldu.İşlemciye termal macun uygulaması,yağlama,temizleme falan herşey tamam ama yine ısınma problemi var.
    Notebook soğutucularının faydası olur mu?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.