Şimdi Ara

İşlemciniz çokmu ısınıyor? Laptop Fan Temizleme!!(Resimli)Donma,Resetleme ?? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
11
Favori
387.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ahmetfk1

İşlemciniz çokmu ısınıyor? Laptop Fan Temizleme!!(Resimli)Donma,Resetleme ??

Arkadaşlar taş devrinden kalma laptobumu temizlemeye kalktım ancak işlemcinin kapağı açılmıyor sanırım sadece ram ve hdd yerleri açılıyor.. Kırmızı ile çizdiğim yerde olsa gerek işlemci çünkü o tarafı ısınıyor..
    Nasıl temizlerim orayı ??

Kimse bilmiyor mu ya.. ?
  • @ahmetfk1'e cevaben;

Sadece kapakları değil tüm vidaları sökeceksiniz. Yani arka kapak komple çıkacak. Kapak çıkınca zaten köprüden boğazı seyreder gibi olacaksınız Sonra fanın havayı üflediği yeri bulun hazine orada.Önce fanı sökün. Ben olsam macunu da yenilerdim. Pc eski ise mutlaka yenilenmeli. Ürkek davranmayın sandığınızdan kolay olacak. Neyi nerden söktüğünüze bakın yeter.
  • quote:

Orjinalden alıntı: motomurat

bugün açıp temizledim fanı ve radyatörü bayağı yün toplamış şimdilik sökmedim işlemcinin üzerindeki bakır boruyu .yaklaşık bir saattir medya player da bir film , gom playerda bir film açık , netim açık ve fruity loops adlı müzik düzenleme yazılımındada bir proje çalıyor sıcaklık maksimum 60 derecede sizce nasıl normalmidir bu değer?

Tam yükte iken sıcaklık 60 derece ise;

Mükemmel.
  • Ben fanın hava çıkış ızgaralarına baktım gayet temiz görünüyor yine de açıp temizlemem gerekir mi ?
    Çünkü aslında bu bilgisayar şahsıma ait değil devlet malı garantisi yok ama bişe olursa vicdan azabı çekerim devletimin malı çünkü, umarım hassasiyetimi anlarsınız
    bazı arkadaşlar klavyeyi çıkarıp ulaşmışlar işlemciye acaba bu cihazda da böyle bişey olur mu ?
  • Kapak çıkmadan ızgarayı göremezsiniz. Sizin baktığınız dıştaki ızgara. için açınca bakır boruyu takip edin. Fakat devlet malı ise sakııınnnnnn ellemeyin
  • zaten tüm gövdeyi sökmem gerektiği için açmayacağım bu konuda şüpheniz olmasın..
    eğer ufak bir kapakla açılabilecek olsaydı zaten garantisi biteli yıllar oluyor açıp temizleyip daha sağlıklı şekilde kullanacaktım..
    Devlet malına zarar veren insanlara (!!!) gerçekten çok sinirleniyorum..
    Sizin de bu konuda duyarlı olmanız gerçekten güzel..
    herşey için teşekkürler..
  • eline sağlık ya bende bir temizleyeyim çok ötüyor kasa
  • quote:

Orjinalden alıntı: hacker_49

Ben arka kapağı açıp temizlemiştim.Fakat durum hala aynı.Oyunlarda 97-98 derece arasında geziyor.Uzun süre oyun oynuyorum.Oyunda ağırlaşma olmuyor.Bilgisayar kendini kapatmıyor.FPS sıcaklık 100 derece oluncada ilk açtığımla aynı.Fanlar rahat çalışsın diye bilgisayarın altına köpük koydum fan yerleri boşta.Bilgisayarı ilk açtığımda direk 80 derece görünüyor.Nedenini hala anlayamadım.Acaba Algılayıcı sensörler bozuk olabilir mi?Bir de Fan hızını artırabileceğim bir program var mı?

Ben yanlış anlamışım o zaman.Çünkü mesajınızda yük altında diye belirtmiştiniz.
    Bilgisayarınız aşırı ısınıyor.Cüneyt beyle aynı fikirdeyim.
    Termal macunun değişmesinin de bu aşamada pek işe yarayacağını düşünmüyorum.Fan stabil çalışmıyor.Servise verip fanını kontrol ettirmenizde yarar var.
    Bence sorun fanda.

• Vallah benımde pc cok ısınıyor içini açıp temizlemekden korkuyorum çünkü garantisinin gidecegini söylüyorlar içini açıp temizlesem nasıl anlaıcaklar actıgımı hala anlamadım ? çünkü kapagın çevresinde etiket falan da yok hanı....
    Birde ek olarak bu gün bi laptop soğutucusu aldım şu anda pc ii durumda ısınma yok 50 derecede(ki daha önceden 80 lerdeydı : ) nerdeyse 6 saat oyun oynadım hiç takılmadı bile...birde içini açıp temizlesem her halde pc uçacak ii ce ...
  • Ah bu HP'lere de işlemci için açılır bir kapak koysaymışlar ne olurmuş sanki. Komple laptopu parçalamak gerekiyor fan temizlemek için. Acer bu konuda 1 numara, temizliği çok basit hale getirmişler. Tebrikler Acer :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raistlin2212

Vallah benımde pc cok ısınıyor içini açıp temizlemekden korkuyorum çünkü garantisinin gidecegini söylüyorlar içini açıp temizlesem nasıl anlaıcaklar actıgımı hala anlamadım ? çünkü kapagın çevresinde etiket falan da yok hanı....
    Birde ek olarak bu gün bi laptop soğutucusu aldım şu anda pc ii durumda ısınma yok 50 derecede(ki daha önceden 80 lerdeydı : ) nerdeyse 6 saat oyun oynadım hiç takılmadı bile...birde içini açıp temizlesem her halde pc uçacak ii ce ...

dikkatli açarsan anlamazlar ben çok açtım temizledim her seferinde servise gönderseydim oooooooo, ama açarken vidalara dikkat et dişleri erimesin...

• Hiç kimse bişi anlamaz. Vidaların ucu bozulsa bile gider yeni vida alıp takarsınız aynısı var piyasada zaten.
  • Benimki de son zamanlar aşırı ısınıyor hatta yeni format atmama rağmen sistemde yavaşlamalar oluyor (bi ara cpu 90'ı gördü gözlerim yuvalarından çıkıyordu ) , genelde temiz yüzeylerde kullandım ama 4 sene oldu ve temizlik zamanı geldi, teknik servise götürecektim ama servisin bu iş için 50-60 lira istediğini okuduktan sonra götürmekten vazgeçtim, kendim deniycem nasılsa garanti vb olayım da kalmadı...

Konuyu açan arkadaşa teşekkürler, bi de merak ettim aranızda datron laptop' u olup da açmayı deneyen var mı acaba?? (ilk kez açıcam da makinayı biraz tedirginim )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fantomas -- 2 Ağustos 2009; 18:24:35 >
  • Merhaba arkadaşlar bende sıcaklık probleminden dolayı sıkıntıdayım. yaklaşık 4 ay önce aldığım acer 6530G modeli dizüstü son 2 günde 2 kere kapandı.
    bende haliyle nedenini araştırmaya başladım. kapanmalar evde oldu. osmaniyede iş gereği kalıyorum. evde klima filan yok malum cehennem de buralara yakın filan diyorlar , ev ortamı sıcaklığı 37 derecelerde.internette ard arda 3-4 pencere açıp yanında müzik dinlerken birde ekstra orta halli bir program çalıştırmaya kalkınca bilgisayar kendini kapattı. bu esnada cpu sıcaklığını takip ediyordum sıcaklık 82 dereceyi gördü ve makina kapandı.
    normalde ev ortamında masaüstünde 55 derecelerde çalışıyor. daha sonra işyerine gittiğimde test ettim 24 derece ortam sıcaklığında aynı şeyleri yaptım ama Cpu sıcaklığı 68 dereceyi geçmedi ve sorun olmadan çalışmaya devam etti.
    benim sormak istedğim 80 dereceyi geçince bilgisayarı kapatmayıpta işlemleri geçici bir süre dondurabilen bir program varmıdır. bu yaşadığım sorun normalmidir. bilgisayar daha 4 aylık temizlemek çare olurmu (hijyenik ortamlarda kullanmıştım )
    şu kapak açma olayını hani şu kullanma klavuzlarında yazan şekli ile açıklayabilirmisiniz. oklara 1 2 3 diye sıra belirterek çekme yönünü göstererek fotoğraf ekleyebilirseniz çok memnun olurum.
    Tavsiyede bulunacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum. birde cihazın özellikleri aşağıdaki gibidir.

acer aspire 6530G AMD turion Ultra X2 ZM-84 işlemci 2,3 Ghz, 4Gb ram, 640Gb HDD , Vista home premium

• bilgisaiyarı ram ve hdd değiştirme esnasında bende pırıl pırıl yaptım tekrar kullanmaya başladıktan sonra daha önce nefes almadığını fark ettim havasızlıktan ölüyormuş gariban:P

@ kertenkelebek16 hocam al tornovidayı eline arakda gördüğün vidayı sök sonra çıkar ayrıntıya pek takılma bence.gayet basit bi işlem zaten.eğer tozlu ortamlarda kullanmışsan seninde fan sıkışıyor olabilir temizleyince ısı düşüşünü fark edersin zaten.kolay gelsin
  • 6530G nin fan ızgarasına ulaşmak için sadece arka kapağı açmak yetmiyor,bilgisayarı tamamen açmak gerekiyor.Bende sıcaklıklar oyunda hep 90 üstü.Sadece bir kere kapandı.Oyun oynarken bilgisayarın altına bir kitap koyup fanların kapanmamasını sağlıyorum ve saatlerce oyun oynayabiliyorum.
  • 6530 G temizliğinin nasıl yapıldığını gösteren birkaç foto koyabilirseniz çok sevinirim arkadaşlar
  • HP Pavilion var bende de 60-70 arası değişiyor nasıl açılacağını bilen varmı acaba? Laptop yaklaşık 6.5 aylık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kertenkelebek16

Merhaba arkadaşlar bende sıcaklık probleminden dolayı sıkıntıdayım. yaklaşık 4 ay önce aldığım acer 6530G modeli dizüstü son 2 günde 2 kere kapandı.
    bende haliyle nedenini araştırmaya başladım. kapanmalar evde oldu. osmaniyede iş gereği kalıyorum. evde klima filan yok malum cehennem de buralara yakın filan diyorlar , ev ortamı sıcaklığı 37 derecelerde.internette ard arda 3-4 pencere açıp yanında müzik dinlerken birde ekstra orta halli bir program çalıştırmaya kalkınca bilgisayar kendini kapattı. bu esnada cpu sıcaklığını takip ediyordum sıcaklık 82 dereceyi gördü ve makina kapandı.
    normalde ev ortamında masaüstünde 55 derecelerde çalışıyor. daha sonra işyerine gittiğimde test ettim 24 derece ortam sıcaklığında aynı şeyleri yaptım ama Cpu sıcaklığı 68 dereceyi geçmedi ve sorun olmadan çalışmaya devam etti.
    benim sormak istedğim 80 dereceyi geçince bilgisayarı kapatmayıpta işlemleri geçici bir süre dondurabilen bir program varmıdır. bu yaşadığım sorun normalmidir. bilgisayar daha 4 aylık temizlemek çare olurmu (hijyenik ortamlarda kullanmıştım )
    şu kapak açma olayını hani şu kullanma klavuzlarında yazan şekli ile açıklayabilirmisiniz. oklara 1 2 3 diye sıra belirterek çekme yönünü göstererek fotoğraf ekleyebilirseniz çok memnun olurum.
    Tavsiyede bulunacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum. birde cihazın özellikleri aşağıdaki gibidir.

acer aspire 6530G AMD turion Ultra X2 ZM-84 işlemci 2,3 Ghz, 4Gb ram, 640Gb HDD , Vista home premium

İşlemci durduğu zaman PC kitlenir çalışmaz zaten. Bilgisayarın 4 aylık olsada sorunun belli senin. Bu acer lar neden böyle anlamıyorum. Genelinde aynı sorun var 2-3 ayda bir temizlemek gerekiyor. Ha gayret bi cesaretle aç ve tamizle hiç kapanma falan kalmayacak.

• Ustat senin pc acer 5315 mi ?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.