Şimdi Ara

İşlemciniz çokmu ısınıyor? Laptop Fan Temizleme!!(Resimli)Donma,Resetleme ?? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
11
Favori
387.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cüneyt hocam ve değerli arkadaşlar katkılarınız için hepinize teşekkür ederim, yaklaşık 8 aydır makinam (Acer Aspire 5634 Wlmi) yanıyordu ve ısıyı dengeleyip restart atmaması için Notebook Hardware Controller programını kullanıyordum.

CPU 80, HD 65 derecelere varınca herhangi bir sayfada 10 dakka beklemek zorunda kalıyordum, garantisi olduğu için aldığım yeni ramleri dahi bekletirken bu yararlı konuyu gördüm ve sikayetvar sitesinde teknik servisle ilgili olumsuz yorumları da okuyunca kendi işimi kendim göreyim dedim ve ardından yarım saat içinde Crucial ramleri takıp hafızayı 512 MB'den 4 GB'ye çıkardım, fan bölümünü söktüğümde karşılaştığım tablo çok vahimdi, 'bu yünü buraya kim sokmuş' diye tepki verdim :D

Sonuç olarak o yün parçasını çıkarıp fanı iyice temizledim işlemciye hiç dokunmadım ve şu anda makine ilk aldığımdaki gibi uçuyor (maşallah).

NHC Maksimum Performans'ta şu anda :
    CPU:47
    HD:33

İyi ki varsın donanımhaber, iyi ki varsınız arkadaşlar, Allah tüm işlerinizi rast getirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tupac Şakur -- 13 Nisan 2009; 23:29:15 >

• slm benım de acer 5920g laptoum var fanı söktüm temizledim düzelmedi o boru gibi şeyi hiç açmadım orası okadar tozlumudur acaba benımde garantım var ama ben 1 ay bekleyemem o yüzden sökmek istiyorum birde zarar görmedikçe garantisi gitmez sanırım. sonuçta içi açılacak buna ram mam takılacak neden garantısı gitsin :)
  • birşey daha soracağım işlemci altında beyaz sürülmüş boya varmı normal pc lerde olan işlemcicin altından beyaz bir toz cıkıyor acaba bunda varsa tekrar yerıne taktıgım zaman sorun olurmu :S en korktugum sey o o gidince bilgisayar eski performansı alırmı birazdan sökeceğim çünkü :( çok kötü ötmeye başladı hatta bugun ötmeye başladı sabah temızledım ama sadece fanı teşekkürler.
  • o beyaz şey termal macundur, bence o kısmı sökme.
    sökersen yenisini sürmelisin.
  • sökmedim ama tekrar kapadım üstüne inş bi sorun olmaz ama ses hala gitmedi fanı yerinden çıkarıyorum fan ötmüyor yerine takıyorum ötüyor ama inanın hiç bir yere değmiyor içerde biryerden hava mı alıyor da ötüyor anlamadım ki :( fanın başlığnı cıkardım zeytinyağı sürdüm diğer yağdan yoktu 5 6 saat sustu şimdi gene ötüyor acaba neden ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bambam61

birşey daha soracağım işlemci altında beyaz sürülmüş boya varmı normal pc lerde olan işlemcicin altından beyaz bir toz cıkıyor acaba bunda varsa tekrar yerıne taktıgım zaman sorun olurmu :S en korktugum sey o o gidince bilgisayar eski performansı alırmı birazdan sökeceğim çünkü :( çok kötü ötmeye başladı hatta bugun ötmeye başladı sabah temızledım ama sadece fanı teşekkürler.

aslında çıkarınca macunun yenisini sürmen lazım ama yoksa dikkatlice macunu dagıtmadan geri takabilirsin ben ilk söktüğümde öyle yapmıştım.
  • değerli arkadaşlar herkeze teşekkürler yorumlarınız için. bende korkuyorum ama yani hiç dokunmadım sorunu arıyodum açtım baktım orası çok karısık kapadım sorun da çözdüm sanırım şu koşu bantlarının yanında gelen bir yağ var ondan sürdüm şuana kadar ses çıkmıyor çıkarsa eğer yazarım birdaha çıkarsa makine yağı deniyecem olmadı fan arıyacaz artık internette aradım 0 fan yok ne yazıkki. veya ben bulamadım satan
  • quote:

değerli arkadaşlar herkeze teşekkürler yorumlarınız için. bende korkuyorum ama yani hiç dokunmadım sorunu arıyodum açtım baktım orası çok karısık kapadım sorun da çözdüm sanırım şu koşu bantlarının yanında gelen bir yağ var ondan sürdüm şuana kadar ses çıkmıyor çıkarsa eğer yazarım birdaha çıkarsa makine yağı deniyecem olmadı fan arıyacaz artık internette aradım 0 fan yok ne yazıkki. veya ben bulamadım satan

Hocam napıyorsun Öyle her bulduğunu sürme.

• Forumda birkaç arkadaş Elektrik süpürgesini dışarıdan fana tutup içini temizlediklerini,
    böylelikle tozların alınıp daha sessiz çalışma sağlandığını söylemişlerdi.
    Bugün aynısını yaptım.Gerçekten çok sessiz çalışan bilgisayar 15 dakika sonra kapandı.14 aydır bende olan bilgisayar ilk kez kendi kendisine kapanmıştı.
    Hayırdır inşallah dedim düğmeğe basıp açtım yeniden.7-8 dakika sonra yeniden kapandı.

3. kez açtığımda anladımki fan çalışmıyor.Meğer sessilik ondanmış

Muhtemelen birşeyin fana sıkıştığını içerideki pisliklerin tesadüfen kasa ve fan arasına girdiğini düşündüm.Yanılmamışım

Hırdavatçıya gidip "saatçi tornavidası" seti aldım.Evde gelip arka kapağı açtıktan sonra başlık sahibi arkadaşın resimlerde anlattığı gibi kapağı çıkardım.
    Ben çok detaylı bir temizlik yapmadım.Sadece fanı yerinden çıkarıp fanı temizledim.Izgarayı fırçaladım.Leş gibi içerisi...

fanın 3 vidasını taktım.Kapağı kapatmadan çalıştırdım pc yi.Fan çalışıyordu.Kapağıda kapattım.
    şimdi herşey yolunda.Hem fan çalışıyor hemde sessiz
    Arkadaşlar siz siz olun elektrik süpürgesi tutmayın.Temizleyeyim derken başınıza iş alırsınız

üşenmeyin bu şekilde temizleyin.Sağolsun Cüneyt arkadaşımız gayet güzel anlatmış zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milanrapaic -- 27 Nisan 2009; 21:14:27 >

• quote:

sökmedim ama tekrar kapadım üstüne inş bi sorun olmaz ama ses hala gitmedi fanı yerinden çıkarıyorum fan ötmüyor yerine takıyorum ötüyor ama inanın hiç bir yere değmiyor içerde biryerden hava mı alıyor da ötüyor anlamadım ki :( fanın başlığnı cıkardım zeytinyağı sürdüm diğer yağdan yoktu 5 6 saat sustu şimdi gene ötüyor acaba neden ?

bambam arkadaşım SAKIN zeytin yağı gibi şeyler sürme bu tür yağlar bitkisel yağlardır ve fan ısındıkça daha çok toz kapar ve tozlar yapışır uhu gibi ve bir anda fanın kitlenme yapar senin makina yağı kullanman gerekiyordu...

bide tavisyem fanı yağlamak geçiçi çözümlerdir... nerden biliyorum 3 pc minde fanı ses yapıyordu 444 gibi performans yağları sürmemize rağmen sonuç değişmedi bir hafta sonra sesler yeninden çıktı...

yanlış anlaşılma olmasın temizleme yapmayın demiyorum sadece yağ sürme ile ilgili fikirlerimi söylüyorum yağ sürmek motoru etkilemektedir bu bir gerçek...benimde sorunum aynı laptop fanı ötüyor biliyorumki yağlasam taksam 1 ay sonra yine aynısı olacak onun için yeni sıfır fan bakıyorum ama ne yazzikki halen daha bulamadım bununla ilgili zaten forumda yardımda isteyeceğim umarım kendi fanımdan bulurum (asus eee 900 serisi)

herkese kolay gelsin

• Paylaşım için teşekkürler
  • Ben artık kapağı hiç kapatmıyorum. Altına laptop soğutucuyuda koyunca daha serin oluyor.
  • Son mesajımın üzerinden 2 aydan fazla zaman geçmiş.O zamanki sıcaklık değeri ne ise şu anda ona benzer.
    Hard disk 45
    işlemci 40 derecede.
    Şu anda havalar 30 derecelere dayanmaya başlamasına rağmen sıcaklık bu şekilde.Umarım sorun çıkartmaz.

Soru:
    Makinamın harddiskini değiştirmek istiyorum.Ancak 4 sene önceki harddisk.Ne gibi şeylere dikkat etmem gerekir yeni bir harddisk seçerken?Pata mı sata mı 2.5 veya3.5'' olduğu harddiskin üzerinde damgalanmış vaziyettemidir yoksa bunu bir yazılımla öğrenebiliyor muyuz?
  • Öncelikle konuyu açana ve paylaşımda bulunan herkese teşekkür ederek kendi tecrübelerimi aktarabilirim.
    makinemde herhangi bir sorun olmamasına rağmen biraz meraktan birazda bu işler için illa bir sorun çıkmasını beklemeye gerek olmadığından işe koyuldum. İnanın gerçekten çok basit bir işlem hiç endişe etmenize gerek yok. Laptop'ın kapağının vidalarını söktükten sonra tırnaklardan kurtulmak için nazik olmanız yeterli, küçük bir güç kulllanımı gerekli ayrıca tornavidalarınızın ucunu bantla kaplarsanız vidalara ve kasaya hiç zarar vermezsiniz.

Sonuç olarak, makinem 1.5 senellik olmak üzere ve şaşırtıcı derecede içinden neredeyse hiç toz çıkmadı, olanları da kolayca temizledim. Speed Fan derecelerim zaten iyiydi ama bu işlemden sonra -1 -2 derece oranında iyileşme oldu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sungur 13

Son mesajımın üzerinden 2 aydan fazla zaman geçmiş.O zamanki sıcaklık değeri ne ise şu anda ona benzer.
    Hard disk 45
    işlemci 40 derecede.
    Şu anda havalar 30 derecelere dayanmaya başlamasına rağmen sıcaklık bu şekilde.Umarım sorun çıkartmaz.

Soru:
    Makinamın harddiskini değiştirmek istiyorum.Ancak 4 sene önceki harddisk.Ne gibi şeylere dikkat etmem gerekir yeni bir harddisk seçerken?Pata mı sata mı 2.5 veya3.5'' olduğu harddiskin üzerinde damgalanmış vaziyettemidir yoksa bunu bir yazılımla öğrenebiliyor muyuz?

Yazılımla da öğrenilebilir fakat ben PC nin harddiskini söküp ne olduğuna bakmanı tavsiye ederim. Alcağın sabit diski de ona göre alırsın. Yalnız şunu belirtmeliyim ki artık yeni SSD diskler çıktı. Tam laptoplara göre ve diğer laptop disklerine göre 3 kat daha hızlı. disk erişim süresi 0 mili saniyelerde falan. Biraz pahalı ama onlardan almanı tavsiye ederim.

• vidaları çıkardım.. kapak açılmıyor... lanet olsaı kapağı nasıl açacaz resimle gösterebilirmisiniz
  • Evet kapak biraz zor açılıyor. Biraz zorlamanız lazım. Ben ilk açarken gözümü karartıp asıldım açıldı ve birşey olmadı
  • bildiğin asılıyoruz yani..? tırnak falan diolar.. kırılma durumu olmasın
  •  İşlemciniz çokmu ısınıyor? Laptop Fan Temizleme!!(Resimli)Donma,Resetleme ??

Sadece internette gezerken ve müzik açık hali..
  • quote:

Yazılımla da öğrenilebilir fakat ben PC nin harddiskini söküp ne olduğuna bakmanı tavsiye ederim. Alcağın sabit diski de ona göre alırsın. Yalnız şunu belirtmeliyim ki artık yeni SSD diskler çıktı. Tam laptoplara göre ve diğer laptop disklerine göre 3 kat daha hızlı. disk erişim süresi 0 mili saniyelerde falan. Biraz pahalı ama onlardan almanı tavsiye ederim.

Bilgisayarı söktüm hardiski çıkarttım,ama üzerinde 2.5 veya 3.5'' olduğuna dair bir ibare yoktu.Bende 3.5la karşılaştırdım ve 2.5'' olduğuna kanaat getirdim.Şimdi sata mı yoksa pata mı olduğu sorusuna cevap arıyorum.
    Yazılım biliyorsanız bana pm atar mısınız?Veya buraya linki koyar mısınız?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.