Bildirim
İşlemciniz çokmu ısınıyor? Laptop Fan Temizleme!!(Resimli)Donma,Resetleme ?? (6. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
graphic proccessor unit... -
ekran kartının sıcaklığı da diyebiliriz.
Sistemin ısısı normal geldi bana.ekran kartı ile ne yapılabilinir bilemiyorum açıkçası. -
ekran kartının altındaki termal ped , kaliteli bir başkası ile değiştirilebilir.. -
Fanı söküp işlemciyi macunladım. Yanlız Ekrantı sıcaklığını birtürlü düşüremiyorum. 60 derecenin üzerinden sürekli buda fanın sürekli çalıştırıyor. Gece bilgisayarı açık koydum acaba ısı düşerde fan durur mu diye düşmedi sahaba kada fan çalışmış. Sabah baktığımda ısı yine 60 derecenin üzerinde. Ekran kartı (GPU) ısısını nasıl düşürebilirim -
-
quote:
Orjinalden alıntı: yunusdemir
Fanı söküp işlemciyi macunladım. Yanlız Ekrantı sıcaklığını birtürlü düşüremiyorum. 60 derecenin üzerinden sürekli buda fanın sürekli çalıştırıyor. Gece bilgisayarı açık koydum acaba ısı düşerde fan durur mu diye düşmedi sahaba kada fan çalışmış. Sabah baktığımda ısı yine 60 derecenin üzerinde. Ekran kartı (GPU) ısısını nasıl düşürebilirim
özel mesajda yazdığım gibi, ekran kartı sıcaklıkları işlemciye göre yüksek olur ve daha yüksek sıcaklıklara dayanabilirler. 5920g'deki 60 derece gayet iyi bir değer.
-
arkadaşlar ben de açtım kapağı ve fana baktım tertemiz fakat benim de oyun oynarken acer as6530g model laptopum birden çat diye kapanıyor.speedfan kurdum baktım bazen windowstayken bile 62leri görüyor işlemci.basit üç beş program açıkken 62yi gördü.fan da temiz olduğuna göre ve ben daha laptopu alalı 6 gün olduğuna göre bu ısınmanın kaynağı ne olabilir.termal macun olduğunu düşünmüyorum.laptopumu kare bir camın üzerine koyup o camı kucağıma alıyorum ve laptopun altına altına boş dvd kutusu koyuyorum ki alet yüksekte dursun ve fanı hava alabilsin diye.kullandığım ortamda sıcak değil.lütfen yardım.biosunu da update ettim acerin sitesinden.pil ayarları yüksek performansta.sorununu bir bulamadım gitti.gidip notebook cool pad alcam inşallah o çözer yoksa bu ne oyun oynatıyor ne de windowsta birşey yaptırıyor.laptop var ama yok gibi yani :( -
Fanı söktüm, işelmciyi macunladım, ekran kartını macunladım ısı değerleri 5-6 derece düştü ve fan artık sürekli çalışmıyor belirli ısılara ulaştığı zaman çalışıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusdemir -- 10 Mart 2009; 23:16:13 > -
Bende de şöyle bir sorun baş gösterdi:
Bilgisayarım 3-4 saat hiç kapanmadan çalıştığında speedfan programına göre harddisk sıcaklığı 44 derece ve işlemci sıcaklığı 70 derece oluyor.Bu geçen haftaya kadar yoktu ve termal macundan sonra da çok daha iyi duruma gelmişti.Ancak şimdi yeniden neden bu kadar ısındı bir türlü anlam veremiyorum.Fan çok temiz.bundan eminim.Acaba biostan vs.ayarı var mıdır fanın? -
arkadaşlar ben LAPTOPUN FANININ DÜZENLİ ÇALIŞMADIĞINDAN dolayı ısınma problemi yaşadığımızı düşünüyorum.(capslock için özür dilerim vurgulamak için bastım)
tabi bu fanı temiz,laptopun altı fanın hava almasına yeticek kadar boş ve de termal macunu düzgün olan arkadaşlar için tıpkı benim gibi.yine de hala ısınıyorsa ki benim ısınıyor.Bu kesinlikle ma kesinlikle fanın abuk subuk düzensiz çalışmasıdır.İşlemci çıkmış 75 dereceye fan hala mırmır sessiz ve yavaş çalışıyor halbuki o ısıdayken hızır gibi hızlı ve ses çıkararak çalışmalı ki işlemciyi soğutsun bence bu problem fanın gerektiğinde yeterince hızlı dönmemesindendir. -
evet bence de öyle.Ancak Fan sürekli aynı hızda çalışmasına rağmen ve ben sadece ve sadece internette gezinmeme rağmen işlemci sıcaklığı aniden 70 oluyor.O ısıda fana bakıyorum,yine aynı şekilde çalışıyor.Peki bilgisayarı açtığımdan bu tarafa hep internette gezinmeme ve başka hiçbir uygulama çalıştırmama rağmen neden aniden bu bilgisayarın sıcaklığı yükseliyor?,anlamış değilim. -
-
arkadaşım teşekkür ederim. termal ped bulamadığım için şimdilik sadece fanı temizlemekle yetinmek zorunda kaldım. -
quote:
Orjinalden alıntı: dkom
arkadaşım teşekkür ederim. termal ped bulamadığım için şimdilik sadece fanı temizlemekle yetinmek zorunda kaldım.
walla arkadasım sunu soyleyım ben kopmle soktum temızledım taktım baya bı pıslıkte cıktı ama ıslemcıye tekrar termal macun surmedıgım ıcın hala sıcaklık 55-60 cıvarlarında gezıyor ekran kartı sıcaklıgıda 60 gezıyor ped yenılemedım yanı sonuc ıtıbarıyle termal macun ve ped yenılemek sart acaba ped uzerıne tekrar termal macun sursem olurmu yoksa yenılemek sartı bende bılmıyorum -
Temizleme ve termal macunu sürdükten sonra Windows sistem boştayken işlemcinizin sıcaklığı en fazla 40-50 (desktoplarda 30-40) derece arasında olmalıdır. 50'nin üzerinde seyir ediyorsa fanınızla ilgili bir sorun var demektir. Temizleme çok büyük derece düşürür fakat macunun etkiside büyüktür. Ve PC nin çat diye kapanması işlemcinin çok fazla ısınmasındandır. -
benim nalamadığım 5520 g bende kullanıyorum genelde sert zeminde kullandım tozsuz ortam ama nedense ısınma olmadığı halde fanım hiç susmamaya başldı garanti dışı kalır diyde korkuyorum ne yapacagım bu nasıl iş anlamadım hiç ses gelmiyordu makinemden bööle oldu -
Bende temizliyorum ama 1 ay sonra yine susmamaya başlıyor. Sık sık temizlemek lazım. Sanırım benim oda biraz tozlu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cüneyt Aykaç -- 13 Nisan 2009; 18:46:29 > -
quote:
Orjinalden alıntı: sungur 13
quote:
Orjinalden alıntı: Cüneyt Aykaç
hepsiburada.com dan aldım ben macun zaten ucuz brişey oyüzden kalitelisini alın.
Heatsink marka termal macun aldım bende.Tabi bulunca da bilgisayarımı tekrar söktüm.Zaten kısa süre önce temizlemiştim biliyorsunuz.Ancak yine de fan tozlanmış.Fana makine yağı sürdüm,ayakkabı fırçasıyla temizledim(tavsiye ederim.Kıllar fanın arasındaki tozları anında çekiyor).İşlemciyi söktüm,Üzerine az miktarda termal macun sürdüm ve bir kartla düzgünce üzerine yaydım.Bunu yeterli gördüğüm kıvama gelinceye kadar tekrarladım.Çünkü fazla olursa işlemcinin kenarından akıp,işlemcinin üzerine oturduğu yatağa girebilir sıvı.bu oldu mu makine haşat olur.O yüzden gram hesabı yapmak istemedim.Bu yöntem daha güvenilir geldi bana.
Termal macundan sonra işlemcide gözle görülür bir performans artışı oldu.Sürekli takılan bir oyunum vardı,onu hiç takılmadan oynadım.Oyunun yüklenme süreleri azaldı.Bir sonraki adım olarak işlemciyi törpüleyeceğim.Bakalım dedikleri kadar performans artışı yapıyormuymuş.
soru:
Acaba masaüstü bilgisayarlara da termal sıvı sürülür mü?Çünkü işlemcinin üzerinde demirden ve oldukça büyük bir plaka var.Sanırım işlemci onun altında.Kenarından çentikleri var ancak çok sert bir türlü sökemedim.işlemciye ulaşsaydım, masaüstü bilgisayarına da termal sıvı işlemi uygulayacaktım.
Masaüstü pc lerdede termal macun çok önemli, ve ayrıca macunun kaliteside en az 2-3 derece fark ettirir. Desktop pc nin işlemcisinin üzerindeki fanın 4 tırnağı vardır. Tırnağı sola yarım daire çevireceksiniz.
-
quote:
Orjinalden alıntı: OrioNx
Bende 5720G vardı aynı problemi yaşadım 4-5 ay içerisinde ısıdan kapanmaya başladı, garantisi olduğundan servise yolladım. Garanti kapsamına sokmadılar ve boşuna 30YTL verdim, Geçen ya yine aynı şeyi yaptı, içini açtım ve arkadaşımızın gösterdiği yeri temizledim ve düzeldi...
Bu tarz problemleri kendiniz halledin bence... Hep gunlerce beklemek hemde para vermek istemiyorsanız...
Aynı şekilde ram ekleyeceğim, bu konuda bilgisi olan varsa SS alarak koyabilirmi?
Ram slotunu göremedim ben, rami alsam takabilecekmiyim? ayrıca 667 MHZ oalrak görünüyo ram'lar acaba loptop bordu 800mhz desteklermi?
Ram aldığında bana pm at yardımcı olurum.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X