Şimdi Ara

İşlemciniz çokmu ısınıyor? Laptop Fan Temizleme!!(Resimli)Donma,Resetleme ?? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
11
Favori
387.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: azrail155

yhaaa benim acer laptopum var alalı daha bir ay bile olmadı en başta seninde dediqin qibi fan bile çalışmıyordu şimdi bir saat oyun oyna küt die kapatıo kendini...laptopta öle bi tecrübem yoq bilqisayar qibi...yane içini açıp açmamakla tereddütteyim...servise mi qötürsem ???

Pek cesaret gerektiren birşey değil sadece biraz el becerisi. Bu sadece 1 defalık değil her 3 ayda bir yapman gereken birşey olduğu için kendin yapmanı öneriyorum. Servise götürdüğünde başında izlersen gerçektende gidip 50 lira verdiğine pişman olacaksın çünkü çok kolay görünecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cüneyt Aykaç -- 10 Ocak 2009; 11:27:30 >

• Bnde bu gün laptopumu cesaret edip acıktım işte resimler

İşlemciniz çokmu ısınıyor? Laptop Fan Temizleme!!(Resimli)Donma,Resetleme ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halilihsan -- 10 Ocak 2009; 12:30:00 >

• 50 ının altını hiç görmedim nette gezirken fln 60 oluyo oyunlarda 80 daha yneri temziledım fan hep çalişiyo vede sesli bunun yenisini bulabilirmıyz yada nasıl temizlerim fanı içini açmak istemedim bandrol vardı kenardan kontak sprey sıktım
  • quote:

İşlemciyi zımparalama yöntemi pek bilinen bir yöntem olmasada doğrudur.Burda amaç işlemci ile bakır soğutucu arasındaki tüm prüzleri kaldırmak ve soğutucunun işlemciye daha iyi temas etmesini sağlayarak daha iyi soğutma sağlamaktır. Tabiki işlemciniz ne kadar serin olursa okadar performans demektir. Bu yüzden Laptop lara overclock yapamıyoruz. Ben hiç denemedim ama çok araştırdım. Masaüstü PC'mdeki işlemciyi gözden çıkardığım vakit deneyeceğim

Ayrıca:
    Senin fanın preslenmesi çok saçma olmuş yaa.Adamlar tamiri olmasın diye ellerinden geleni yapmış sanırım. Hadi fanda bir arıza olsa yada başka bişi garantisi bitmiş olsa dahi yinede kendi servisine mi göndermek zorunda kalacaksın.

Demek laptoparda işlemci zımparalama yöntemi yapılamıyor.Bunu söylediğiniz iyi oldu çünkü makinenin tekrar içini açıp,işlemciyi sökmeye çalışacaktım.Başarabilseydim zımparalama işlemini gerçekleştirecektim.Sökemezsemde taklı olduğu yerde yapacaktım.

• güzel çalışma yapmışsın hocam sağolasın
  • Teşekürler sinan. Halilihsanda detaylı bir şekilde halletmiş bu işi
  • hpnin içini açan var aceb
  • ya sizin acer ne güzelmiş bu konuda; alta kapağı açınca hemen cpu ortaya çıkmış.

benim toshiba da üstten açılıyor, bütün touchpad, klavye hoparlör sökmen gerekiyor.alttan sadece ram ve harddiske ulaşılıyor.ben normalde süpürgeyle temizliyordum dışardan ama yetmez oldu.

BU ARADA UYARI: geçen arkadaşın masaüstü bilgisayarını temizleyelim dedik, elimizi kartlara falan dokununca statik elektrik dolmuş sanırım, taktık bilgisayarı çalışmadı. sonra bi bilgisayarcıya götürdük kablolarını falan söktü bir yarım saat falan bekledik düzeldi kendiliğinden.kartlara çıplak elle dokunmayın aman temizleyim derken başınıza iş alırsınız dikkat.
  • hocam aynı sorun bende de var bu aralar ama inan bana tırsıyorum laptopu açmaya. aşırı ısınma başladı ama henüz kapanmalar başlamadı. neredeyse 1 yıl oldu alalı. dün akşam orta ayarlarda fall out 3 oynadım 2 saat kadar. takılma yaşamadan çalıştı. ama dediğim gibi ısınma başladı. eğer cesaret edebilirsem açmam lazım içini.
    konu için teşekkür ederim. sayfayı sık kullannılanlara ekledim. çok faydalı bir döküman.
  • Geçenlerde tanıdık biri elinde laptopla yolda gördüm hayırdır dedim. PC sürekli resetliyomuş bir PC tamircisine götürmüş format atmışlar ama xp yi kuramamışlar bile daha dosyaları kopyalarken çakılıyomuş PC. Ne yapcağını şaşırmış tam servise yolluyordu (bu 1 aylık bekleme süresi demek) dedim birde ben bakim şuna hiç daha PC yi çalıştırmadan direk açtım vidaları aynen düşündüğüm gibi çıktı toz resmen çamurlaşmış içinde. PC yi açar açmaz xp yükleme devam etti zaten. Tesadüf görmeseydim servise yollicaktı.
  • arkdaşlar leptobun sadece fanını nerden bulurum bi fikriniz varmı
  • http://www.dataservis.net/index.asp Burdan bulabilirsin sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cüneyt Aykaç -- 4 Şubat 2009; 1:43:12 >
  • bende dün nihayet açtım temizledim çoook kolaymış ya.ankaradaki infotech üçkağıtcılarıda benden izin almadan bu 10 dk lık işlemi yapıp zorla benden 50 tl almışlardı bikaç ay önce...bide ordaki eleman öyle bi anlatmıştıki o kadar parça sökülüo ayrı ayrı vidalarda falanda filanda aklı sıra parayı hakettiğe getirdi lafı ama ben kendim yapınca yuh dedim yani şuncacık işlememi 50 tl verdim dedim ya içime dert oldu walla..burayı okuyan arkadaşlar sakın çekinmeyin açın temizleyin çok kolay gerçekten..

bu termal macunu nerden temin edebiliriz acaba birde bunlar kalite kalitemi hepsi aynımı?
  • hepsiburada.com dan aldım ben macun zaten ucuz brişey oyüzden kalitelisini alın.
  • bugünde masaüstü bilgisayarımı söktüm.Önceden fandan ''dırrrr''diye ses geliyordu ve çok rahatsız edici bir sesti.Ne yazıkki aşamalarını fotoğraflayamadım.Ama işlemci fanını,ekran kartı fanını temizledim,yağladım.Şimdi alındığındakinden bile sessiz oldu.
    Yani masaüstününde temizlenmesi çok kolay.Acaba servis bunun için ne kadar isterdi?Yine 50 lira isteyeceklerine eminim.
  • ben de ram siparişi verdim. beraberinde 1 adet 5 gr termal macun da aldım. bu bahaneyle benim haceri de açıp temizlerim artık. ama inanın çok geriliyorum desktop olsa sorun değil. paldır küldür girişin ona bişey olmuyo ama bunlar nazık yaratıklar :P hemen yamuluyorlar..
  • 5920 nin fanını söken arkadaş varsa nasıl yaptığını anlatabilirmi acaba varsa resimli olarak.
  • Samsung R650 model notebookum var bende çok merak edıyorum vede calıstıgım ortam tozlu bi yerden bi video bulabılsem yada fotograf....
  • 5920g yi sökebilen var mı kapağı açtım ama burada tıkandım.. hiçbir şey yerinden çıkmıyor

• Merhaba arkadaşlar! Umarım burda sorunumun çözümünü bulabilirim. İşte sorunum şu:

yaklaşık 1 ay önce sony fw 373 modelini satın aldım. Aldıktan 15 gün sonra da yan bir şekilde (yatakta uyuyakalmışım ) düşürdüm. Açma düğmesi kırıldı ekranı biraz yamuldu gibi ama çok da sorun teşkil etmiyor. Bir de çok sessiz bir bilgisayardı fan çalışmadıkça bilgisayara bakmasan çalıştığını anlamazdın. Servise gönderdim tuşunu yaptılar ama ses konusunun normal olduğunu söylediler.

Şimdi fan çalışmazken bir vğuuu sesi geliyor arada dalgalanıyor. Bu ses fan sesi şiddetine yakın bir ses. Googleda araştırırken fan dışında ses nerden çıkar diye bu işlemci sesini gördüm. Acaba düştü de işlemcinin fanına bişey mi oldu. Çok rahatsız eden bir ses değil ama bu ses yoktu diye hatırlıyorum düşmeden önce. Belki düşünce ben pimpiriklenmişimdir.

Teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.