Şimdi Ara

İşlemciniz çokmu ısınıyor? Laptop Fan Temizleme!!(Resimli)Donma,Resetleme ?? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
11
Favori
387.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • harddisk kafası sürtme yapıyor olabilir. hiç onu kontrol ettiniz mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: orumbocek

Merhaba arkadaşlar! Umarım burda sorunumun çözümünü bulabilirim. İşte sorunum şu:

yaklaşık 1 ay önce sony fw 373 modelini satın aldım. Aldıktan 15 gün sonra da yan bir şekilde (yatakta uyuyakalmışım ) düşürdüm. Açma düğmesi kırıldı ekranı biraz yamuldu gibi ama çok da sorun teşkil etmiyor. Bir de çok sessiz bir bilgisayardı fan çalışmadıkça bilgisayara bakmasan çalıştığını anlamazdın. Servise gönderdim tuşunu yaptılar ama ses konusunun normal olduğunu söylediler.

Şimdi fan çalışmazken bir vğuuu sesi geliyor arada dalgalanıyor. Bu ses fan sesi şiddetine yakın bir ses. Googleda araştırırken fan dışında ses nerden çıkar diye bu işlemci sesini gördüm. Acaba düştü de işlemcinin fanına bişey mi oldu. Çok rahatsız eden bir ses değil ama bu ses yoktu diye hatırlıyorum düşmeden önce. Belki düşünce ben pimpiriklenmişimdir.

Teşekkürler.

%80 lik bir ihtimalle HDD sorunudur. Öyle düşmelerde falan ilk bozulan şey harddisk kafasıdır. 2.5" harici harddiskiniz varsa kutusunu açın onların icinde notebook diskleri vardır. Bilgisayarınızın arkasını açıp hdd ki değiştirip deneyin ses kesildiyse yeni bir notebook HDD alacaksınız. Fiyatı 100-tl civarı.

• quote:

Orjinalden alıntı: dkom

5920g yi sökebilen var mı kapağı açtım ama burada tıkandım.. hiçbir şey yerinden çıkmıyor

İşlemciniz çokmu ısınıyor? Laptop Fan Temizleme!!(Resimli)Donma,Resetleme ??

Fanın oralarda vida falan yokmu hiç. Fanın olduğu bölgeyi yakından çekin bi bakalaım belki vidasız çentik li falandır.

• fanın vidaları var. sökmeyi öğrendim ama nasıl takmışlarsa vidalar açılmıyor. fanın vidalarını açmayı denerken tornavida yamuldu şimdilik biraz sabır falan o bakır kısmı temizlemeyi başardım. iğne sokup elektrikli süpürge ile çektim. bayağı kendine geldi bilgisayar.
    quote:

Orjinalden alıntı: Cüneyt Aykaç

quote:

5920g yi sökebilen var mı kapağı açtım ama burada tıkandım.. hiçbir şey yerinden çıkmıyor

Fanın oralarda vida falan yokmu hiç. Fanın olduğu bölgeyi yakından çekin bi bakalaım belki vidasız çentik li falandır.

• ben bu tırnaklara bir çözüm bulamadım. kırılacak diye bırakıyorum. kapağı açanlar biraz detaylı anlatabilirmisiniz
  • zorlayan tek tırnak pil kilidinin oradaki. diğerleri hemen çıkıyor. biraz sağa sola yukarı aşağı oynatarak çıkart. ilk sefer çok zor çıkıyor. sonra hemen çıkıyor..
  • evet korkunun ecele faydası yok başardım sıcaklık 48- 50 artık
  • acaba sizde hangi model olduğunu öğrenebilir miyim?
    quote:

Orjinalden alıntı: gauche

evet korkunun ecele faydası yok başardım sıcaklık 48- 50 artık
  • quote:

hepsiburada.com dan aldım ben macun zaten ucuz brişey oyüzden kalitelisini alın.

Heatsink marka termal macun aldım bende.Tabi bulunca da bilgisayarımı tekrar söktüm.Zaten kısa süre önce temizlemiştim biliyorsunuz.Ancak yine de fan tozlanmış.Fana makine yağı sürdüm,ayakkabı fırçasıyla temizledim(tavsiye ederim.Kıllar fanın arasındaki tozları anında çekiyor).İşlemciyi söktüm,Üzerine az miktarda termal macun sürdüm ve bir kartla düzgünce üzerine yaydım.Bunu yeterli gördüğüm kıvama gelinceye kadar tekrarladım.Çünkü fazla olursa işlemcinin kenarından akıp,işlemcinin üzerine oturduğu yatağa girebilir sıvı.bu oldu mu makine haşat olur.O yüzden gram hesabı yapmak istemedim.Bu yöntem daha güvenilir geldi bana.
    Termal macundan sonra işlemcide gözle görülür bir performans artışı oldu.Sürekli takılan bir oyunum vardı,onu hiç takılmadan oynadım.Oyunun yüklenme süreleri azaldı.Bir sonraki adım olarak işlemciyi törpüleyeceğim.Bakalım dedikleri kadar performans artışı yapıyormuymuş.
    soru:
    Acaba masaüstü bilgisayarlara da termal sıvı sürülür mü?Çünkü işlemcinin üzerinde demirden ve oldukça büyük bir plaka var.Sanırım işlemci onun altında.Kenarından çentikleri var ancak çok sert bir türlü sökemedim.işlemciye ulaşsaydım, masaüstü bilgisayarına da termal sıvı işlemi uygulayacaktım.

• quote:

Orjinalden alıntı: sungur 13

quote:

hepsiburada.com dan aldım ben macun zaten ucuz brişey oyüzden kalitelisini alın.

Heatsink marka termal macun aldım bende.Tabi bulunca da bilgisayarımı tekrar söktüm.Zaten kısa süre önce temizlemiştim biliyorsunuz.Ancak yine de fan tozlanmış.Fana makine yağı sürdüm,ayakkabı fırçasıyla temizledim(tavsiye ederim.Kıllar fanın arasındaki tozları anında çekiyor).İşlemciyi söktüm,Üzerine az miktarda termal macun sürdüm ve bir kartla düzgünce üzerine yaydım.Bunu yeterli gördüğüm kıvama gelinceye kadar tekrarladım.Çünkü fazla olursa işlemcinin kenarından akıp,işlemcinin üzerine oturduğu yatağa girebilir sıvı.bu oldu mu makine haşat olur.O yüzden gram hesabı yapmak istemedim.Bu yöntem daha güvenilir geldi bana.
    Termal macundan sonra işlemcide gözle görülür bir performans artışı oldu.Sürekli takılan bir oyunum vardı,onu hiç takılmadan oynadım.Oyunun yüklenme süreleri azaldı.Bir sonraki adım olarak işlemciyi törpüleyeceğim.Bakalım dedikleri kadar performans artışı yapıyormuymuş.
    soru:
    Acaba masaüstü bilgisayarlara da termal sıvı sürülür mü?Çünkü işlemcinin üzerinde demirden ve oldukça büyük bir plaka var.Sanırım işlemci onun altında.Kenarından çentikleri var ancak çok sert bir türlü sökemedim.işlemciye ulaşsaydım, masaüstü bilgisayarına da termal sıvı işlemi uygulayacaktım.

İşlemciyi nasıl söktün kardeş bi tarif etsen yada resim felan koysan. Macunladıktan sonra ısı değeri ne oldu işlemcide acaba

• quote:

fanın vidaları var. sökmeyi öğrendim ama nasıl takmışlarsa vidalar açılmıyor. fanın vidalarını açmayı denerken tornavida yamuldu şimdilik biraz sabır falan o bakır kısmı temizlemeyi başardım. iğne sokup elektrikli süpürge ile çektim. bayağı kendine geldi bilgisayar.
    quote:

quote:

bu resimde işlemci nerede acaba ?

• quote:

İşlemciyi nasıl söktün kardeş bi tarif etsen yada resim felan koysan. Macunladıktan sonra ısı değeri ne oldu işlemcide acaba

Daha önce resmini çekmiştim.Şimdi tekrar fotoğraflayamadım.Resimde siyah kare içerisinde bulunan panelin altında işlemci bulunmaktadır.Vidalar söküldüğünde işlemciye ulaşılır.işlemcinin sol yanında bir vida daha bulunur.O vidayı gevşetirseniz işlemciyi yerinden çıkarabilirsiniz.Normalde termal sıvı işlemci sökülerek uygulanır ama ben sökmeden yaptım.Zaten sıvıyı işlemcinin üzerine çok ince bir tabaka halinde sürmeniz gerekiyor.Fazlası işlemcinin oturduğu transistör yuvasına akabilir.Çünkü kapağı kapattığınızda kapak sıvıyı sıkıştıracaktır.Eğer fazl olursa sıvı boş bulduğu yerden akar.O alanda da yegane boşluk,işlemcinin üzerine oturduğu transistör yuvasıdır.

Bu resim daha açıklayıcı olur.
    Ayrıca bilgisayarın markası IBM THİNKPAD R40e'dir!!!ACER DEĞİLDİR!!!

• quote:

Macunladıktan sonra ısı değeri ne oldu işlemcide acaba

burada ısı değerinin asıl düşmesine eneden olan fanın temizlenmesi oldu.Önceleri 60-70 hatta (aşırı yükte) 80 dereceleri görüyordum ve bilgisayar da uzun süre açık kalırsa kendini aniden kapatıyordu.temizlikten sonra elde ettiğim değerler;harddisk sıcaklığı 38 ve fan sıcaklığı 42 derece idi.
    Tabi işlemcinin daha stabil çalışması ve uzun vadede bilgisayarı tekrar sökmemek için termal sıvı işlemini uyguladım.Ve bilgisayarımın performansında gözle görülür bir iyileşme oldu.Disk birleştirme ve gereksiz dosyaların temizlenmesinden sonra bilgisayarım bariz şekilde hızlandı.Eskiden 3-4 dakika beklerdim windowsun açılması için.Şimdi ise 2 dakikada masaüstü tam olarak açılmış oluyor.Zaten termal sıvıların son kullanma tarihi yok gibi.Bir işlem uygulandıktan sonra 10 yıl kadar performansın koruyor.Ama ben bunu bundan sonra yılda 2 sefer yapacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 5 Mart 2009; 0:01:34 >

• Bu laptoplarda ilk sayfada gösterdiğim parçayı sökünce altından işlemci çıkıyor.Zaten işlemciyi yerinden çıkarmanıza gerek yok üzerindeki eski macunu temizleyip yenisini sürün. Macun pirinç tanesini geçmeyecek unutmayın. Ve pirinç tanesini yayarak söktüğünüz bakır borunun olduğu parçayı tekrar yerleştirin. Hem macun yenilenmesi hemde fan temizliğiyle büyük bir fark olacaktır.Açıkçası hiç temizlemediyseniz sanki yeni bir işlemci almış gibi olacaksınız
  • quote:

Bu laptoplarda ilk sayfada gösterdiğim parçayı sökünce altından işlemci çıkıyor.Zaten işlemciyi yerinden çıkarmanıza gerek yok üzerindeki eski macunu temizleyip yenisini sürün. Macun pirinç tanesini geçmeyecek unutmayın. Ve pirinç tanesini yayarak söktüğünüz bakır borunun olduğu parçayı tekrar yerleştirin. Hem macun yenilenmesi hemde fan temizliğiyle büyük bir fark olacaktır.Açıkçası hiç temizlemediyseniz sanki yeni bir işlemci almış gibi olacaksınız

5920 için resimli sökme işi yokmu acaba ?
  • quote:

ben de ram siparişi verdim. beraberinde 1 adet 5 gr termal macun da aldım. bu bahaneyle benim haceri de açıp temizlerim artık. ama inanın çok geriliyorum desktop olsa sorun değil. paldır küldür girişin ona bişey olmuyo ama bunlar nazık yaratıklar :P hemen yamuluyorlar..

Hangi marka macun aldın bende alacağım,
  • Bende 5720G vardı aynı problemi yaşadım 4-5 ay içerisinde ısıdan kapanmaya başladı, garantisi olduğundan servise yolladım. Garanti kapsamına sokmadılar ve boşuna 30YTL verdim, Geçen ya yine aynı şeyi yaptı, içini açtım ve arkadaşımızın gösterdiği yeri temizledim ve düzeldi...
    Bu tarz problemleri kendiniz halledin bence... Hep gunlerce beklemek hemde para vermek istemiyorsanız...
    Aynı şekilde ram ekleyeceğim, bu konuda bilgisi olan varsa SS alarak koyabilirmi?
    Ram slotunu göremedim ben, rami alsam takabilecekmiyim? ayrıca 667 MHZ oalrak görünüyo ram'lar acaba loptop bordu 800mhz desteklermi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrioNx -- 5 Mart 2009; 16:18:47 >
  • işlemci ve kuzey köprüsü kırmızı ile işaretli bölgede sanıyorum. sökmek için ekran kartını falan da çıkarmak gerekiyor ve 5920 lerde termal pad gerekiyormuş. ben de bu yüzden sökmedim. onun yerine sarı ile işaretli bölgeleri elektrik süpürgesiyle çektim. sonra da yorgan iğnesi ya da benzer uzun birşey ile bakır soğutucuları temizleyip tekrar süpürge ile çektim. Not: fanın içinde kalan bakır kısmı da temizlemek lazım.
    bayağı işe yaradı. hem fan sustu hem de eski performansına döndü bilgisayar...

• quote:

acaba sizde hangi model olduğunu öğrenebilir miyim?
    quote:

Orjinalden alıntı: gauche

evet korkunun ecele faydası yok başardım sıcaklık 48- 50 artık

7720g
  • Tüm notebook lar benzer şekiildedir.Arka kapağı açınca herşey görünür zaten. Arkadaşında dediği gibi korkunun ecele faydası yok. Önemli olan fanın olduğu yer. okısımda en basit bölge.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.