Şimdi Ara

İşlemciniz çokmu ısınıyor? Laptop Fan Temizleme!!(Resimli)Donma,Resetleme ?? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
11
Favori
387.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-0173FC748

quote:

Yazılımla da öğrenilebilir fakat ben PC nin harddiskini söküp ne olduğuna bakmanı tavsiye ederim. Alcağın sabit diski de ona göre alırsın. Yalnız şunu belirtmeliyim ki artık yeni SSD diskler çıktı. Tam laptoplara göre ve diğer laptop disklerine göre 3 kat daha hızlı. disk erişim süresi 0 mili saniyelerde falan. Biraz pahalı ama onlardan almanı tavsiye ederim.

Bilgisayarı söktüm hardiski çıkarttım,ama üzerinde 2.5 veya 3.5'' olduğuna dair bir ibare yoktu.Bende 3.5la karşılaştırdım ve 2.5'' olduğuna kanaat getirdim.Şimdi sata mı yoksa pata mı olduğu sorusuna cevap arıyorum.
    Yazılım biliyorsanız bana pm atar mısınız?Veya buraya linki koyar mısınız?

Alıntıları Göster

Fanın vidalarını söktüm ama o kırmızı yer engelliyor çıkmasını.Onu nasıl çıkaracağız?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mèrt

Fanın vidalarını söktüm ama o kırmızı yer engelliyor çıkmasını.Onu nasıl çıkaracağız?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: hacker_49

Fotoğraftan pek anlaşılmıyor fakat mutlaak sökülebiliyor olması lazım. Olmazsa tüm kapağı sökmeyi deneyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cüneyt Aykaç

quote:

Fotoğraftan pek anlaşılmıyor fakat mutlaak sökülebiliyor olması lazım. Olmazsa tüm kapağı sökmeyi deneyin.

Alıntıları Göster
     İşlemciniz çokmu ısınıyor? Laptop Fan Temizleme!!(Resimli)Donma,Resetleme ??
    Telefonla çektiğim için pek net değil.
    Henüz 6-7 aylık.Acer 6530G.Garantisi devam ediyor.

• quote:

Sadece internette gezerken ve müzik açık hali..

Alıntıları Göster
    quote:

Paşam senin sıcaklık değerleride çok yüksek. Yakın bir zamanda resetleme olmaya başlayacaktır.Hatta soğuyana kadar açılmayacak.Ozaman mecbur sökeceksin. Müdehale etme zamanı gelmiş.

• quote:

quote:

Paşam senin sıcaklık değerleride çok yüksek. Yakın bir zamanda resetleme olmaya başlayacaktır.Hatta soğuyana kadar açılmayacak.Ozaman mecbur sökeceksin. Müdehale etme zamanı gelmiş.

Alıntıları Göster
    gpu 88 core 80.. yaw bilgisayar tutuşacak.. biri şu kapağı açmayı söleyebilirmi artık.. 85milyon kere yazdım nolur biri yardım etsin artık yaw

• quote:

Orijinalden alıntı: Oberstgruppen

bu konuyu gorunce nasil sevindim bilemessiniz yaklasik 1 aydir bu sorundan muzdaripim... gecen yazi bu laptopla antalyada gecirdigimden dolayi cpu bir hayli isiniyor ve kendi kendine kapaniyor... en kisa zamanda bu cozumu deniyip resimleriyle konuya msj atmak istiyorum. yaptigin calismanin resimleriyle beraber attigin icin cok tesekkür ediyorum...

Alıntıları Göster

Birazcık ayırmayı başarınca elini sarı ok ile gösterdiğim yerden içeri soktuktan sonra parmaklarını genişlet.Yani taha büyük bir alanı kavradıktan sonra kendine doğru çek.Sağdaki kalın çizgi ile işaret ettiğim yerleri yukarı doğru çekmeyeceksin. orası yana doğru çıkacak.

• quote:

Birazcık ayırmayı başarınca elini sarı ok ile gösterdiğim yerden içeri soktuktan sonra parmaklarını genişlet.Yani taha büyük bir alanı kavradıktan sonra kendine doğru çek.Sağdaki kalın çizgi ile işaret ettiğim yerleri yukarı doğru çekmeyeceksin. orası yana doğru çıkacak.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Cüneyt Aykaç

.Bu sefer kesin yanıcak.5920g benimde artık sökmenin zamanı geldi sanırım

Dipçik.Okla gösterilen yeri kanırtırken önce yukarı sonra kendime mi cekicem

• quote:

Orijinalden alıntı: IRomst3r

quote:

.Bu sefer kesin yanıcak.5920g benimde artık sökmenin zamanı geldi sanırım

Dipçik.Okla gösterilen yeri kanırtırken önce yukarı sonra kendime mi cekicem

Alıntıları Göster
    En sağdaki 3 tane kalın kırmızı olan çentiklere gelene kadar yukarı çekeceksin.Sonra sola doğru çıkacak.

edit: birde şu ayunu bırakın artık yaa. Adamlar sırf türkler zengin etti.Memleketi bu oyundan kurtaramadık birtürlü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cüneyt Aykaç -- 29 Haziran 2009; 19:37:07 >

• quote:

En sağdaki 3 tane kalın kırmızı olan çentiklere gelene kadar yukarı çekeceksin.Sonra sola doğru çıkacak.

edit: birde şu ayunu bırakın artık yaa. Adamlar sırf türkler zengin etti.Memleketi bu oyundan kurtaramadık birtürlü.

Alıntıları Göster
    quote:

Gece açıcam içini bakalım inşallah becerebilirim

Dipçik.Lost inene kadar oyniyim dedim

• quote:

quote:

Gece açıcam içini bakalım inşallah becerebilirim

Dipçik.Lost inene kadar oyniyim dedim

Alıntıları Göster
    Dipçik ne yaw

• quote:

Dipçik ne yaw

Alıntıları Göster
    Kapagı çıkaramıyorum yardım.Vİdaları söktüm elimi kapagın altına sokuyorum sola dogru cekiyorum gelmiyor
  • quote:

Kapagı çıkaramıyorum yardım.Vİdaları söktüm elimi kapagın altına sokuyorum sola dogru cekiyorum gelmiyor

Alıntıları Göster
    Kapak 1 yerinde takılıy kalıyo tüm gücümle asıldım yine de gelmedi kapak.Zor tutuyorum kendimi şu an duvara atmamak için .Sinirden masaüstü pc me geçtim.Varmı masaüstü gibisi

• quote:

Kapak 1 yerinde takılıy kalıyo tüm gücümle asıldım yine de gelmedi kapak.Zor tutuyorum kendimi şu an duvara atmamak için .Sinirden masaüstü pc me geçtim.Varmı masaüstü gibisi

Alıntıları Göster
    Bende benim emektarı yeniden söktüm.İşlemcinin sıvısını değiştirdim,fanları temizledim.Şubattan bu yana nasıl bu kadar tozlandı anlamıyorum.Artık her 4-5 ayda bir sökeceğiz anlaşılan.
    Bunun ardından windows çöktü.Neden çöktüğünü halen anlamış değilim.işletim sistemi başlatılamadı uyarısı alıyordum sürekli.Bende çareyi pardus yüklemekte buldum.Bilgisayar hissedilir şekilde hızlandı.Herhalde altta çalışan program pardusta çok çok az.
    Pardusu bir deneyin derim
    NOT:bu bir reklam değil,tavsiyedir!!!

• quote:

Bende benim emektarı yeniden söktüm.İşlemcinin sıvısını değiştirdim,fanları temizledim.Şubattan bu yana nasıl bu kadar tozlandı anlamıyorum.Artık her 4-5 ayda bir sökeceğiz anlaşılan.
    Bunun ardından windows çöktü.Neden çöktüğünü halen anlamış değilim.işletim sistemi başlatılamadı uyarısı alıyordum sürekli.Bende çareyi pardus yüklemekte buldum.Bilgisayar hissedilir şekilde hızlandı.Herhalde altta çalışan program pardusta çok çok az.
    Pardusu bir deneyin derim
    NOT:bu bir reklam değil,tavsiyedir!!!

Alıntıları Göster
    selam benimde 5715 z modelinde bir cihazım var . normalde 48 ile 50 derece olan ısı yük altında 78 ve 100 dereceye çıkıyor işletim sistemim xp sp3.servise göndersem temizliği yaparlar mı acaba?yada kendim yapsam garanti dışımı kalalır?

• quote:

Orijinalden alıntı: motomurat

selam benimde 5715 z modelinde bir cihazım var . normalde 48 ile 50 derece olan ısı yük altında 78 ve 100 dereceye çıkıyor işletim sistemim xp sp3.servise göndersem temizliği yaparlar mı acaba?yada kendim yapsam garanti dışımı kalalır?

Alıntıları Göster
    Bunun için garanti söleşmesini okumanız gerekir.Eğer arka kapağı sadece yetkili servisler sökebilir gibi bir ibare varsa garanti dışında kalır.
    Ayrıca yük altında o sıcaklıklara çıkması normal.Benim bilgisayarım sadece masaüstü konumdayken 80 dereceyi görüyordu.Daha internete bile girmemişken.İnternete girdiğimde de 2 saat kadar sonra bilgisayar kendiliğinden kapanıyordu.
    Bence sizin sistem gayet stabil.Herhangi bir müdahaleye gerek yok şimdilik.
    Servisler (yere göre değişir) temizleme işini 50 lira civarına yapıyorlar.
    Ancak maliyet şöyle;
    işlemci sıvısı 10 lira
    makine yağı 1-2 lira
    ayakkabı fırçası 2 lira
    tornavida takımı 5 lira
    temizlik bezi 3 lira
    toplam 20 lira.ki temizlik bezi ve tornavida takımı her evde bulunan malzemeler.Bence 50 lira vermekten daha iyi.

• quote:

Bunun için garanti söleşmesini okumanız gerekir.Eğer arka kapağı sadece yetkili servisler sökebilir gibi bir ibare varsa garanti dışında kalır.
    Ayrıca yük altında o sıcaklıklara çıkması normal.Benim bilgisayarım sadece masaüstü konumdayken 80 dereceyi görüyordu.Daha internete bile girmemişken.İnternete girdiğimde de 2 saat kadar sonra bilgisayar kendiliğinden kapanıyordu.
    Ancak maliyet şöyle;
    işlemci sıvısı 10 lira
    makine yağı 1-2 lira
    ayakkabı fırçası 2 lira
    tornavida takımı 5 lira
    temizlik bezi 3 lira
    toplam 20 lira.ki temizlik bezi ve tornavida takımı her evde bulunan malzemeler.Bence 50 lira vermekten daha iyi.

Alıntıları Göster
    teşekkür ederim .ben cihazı vatan bilgisayardan almıştım aldıktan bir süre sonra tekrar vatana gidip bir gb ram taktırfım oradaki arkadaşlara onların arka kapağı açma yetkileri var herhalde.bir sorun çıkarsa en son ram takıldığında açıldı derim olmaz mı?

• quote:

Ancak maliyet şöyle;
    işlemci sıvısı 10 lira
    makine yağı 1-2 lira
    ayakkabı fırçası 2 lira
    tornavida takımı 5 lira
    temizlik bezi 3 lira

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: sungur 13

Ancak maliyet şöyle;
    işlemci sıvısı 10 lira
    makine yağı 1-2 lira
    ayakkabı fırçası 2 lira
    tornavida takımı 5 lira
    temizlik bezi 3 lira

İşlemci ısısı 100 derece normalmi dediniz yoksa ben mi yanlış anladım ? En yüksek 70 dereceyi geçmemeli hadi bu laptop diyelim en fazla 75-77 olsun. Sistem kesinlikle stabil değil. işlemci ısınınca ağırlaşmaya başlar yarı performan ancak alırsınız. Ayrıca temizlemek için maliyet 0 TL. Hiçbir şeye gerek yok. Hepsi evde olan şeyler. Macun olsa iyi olur fakat şart değil. Kapağı sökemeyen arkadaş hemen pes etmesin sabır ve birazda cesaret. Pc niz garanti dışı kalır diye korkmayın kimse bişi anlamaz. Tornavidanın ucuna peçete koydunuzmu olay tamamdır. Zaten herhangi güvenlik bantı tarzı bişi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cüneyt Aykaç -- 16 Temmuz 2009; 11:19:11 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: sungur 13

Ancak maliyet şöyle;
    işlemci sıvısı 10 lira
    makine yağı 1-2 lira
    ayakkabı fırçası 2 lira
    tornavida takımı 5 lira
    temizlik bezi 3 lira

İşlemci ısısı 100 derece normalmi dediniz yoksa ben mi yanlış anladım ? En yüksek 70 dereceyi geçmemeli hadi bu laptop diyelim en fazla 75-77 olsun. Sistem kesinlikle stabil değil. işlemci ısınınca ağırlaşmaya başlar yarı performan ancak alırsınız. Ayrıca temizlemek için maliyet 0 TL. Hiçbir şeye gerek yok. Hepsi evde olan şeyler. Macun olsa iyi olur fakat şart değil. Kapağı sökemeyen arkadaş hemen pes etmesin sabır ve birazda cesaret. Pc niz garanti dışı kalır diye korkmayın kimse bişi anlamaz. Tornavidanın ucuna peçete koydunuzmu olay tamamdır. Zaten herhangi güvenlik bantı tarzı bişi yok.

Alıntıları Göster

Arkadaşlar taş devrinden kalma laptobumu temizlemeye kalktım ancak işlemcinin kapağı açılmıyor sanırım sadece ram ve hdd yerleri açılıyor.. Kırmızı ile çizdiğim yerde olsa gerek işlemci çünkü o tarafı ısınıyor..
    Nasıl temizlerim orayı ??

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetfk1

Arkadaşlar taş devrinden kalma laptobumu temizlemeye kalktım ancak işlemcinin kapağı açılmıyor sanırım sadece ram ve hdd yerleri açılıyor.. Kırmızı ile çizdiğim yerde olsa gerek işlemci çünkü o tarafı ısınıyor..
    Nasıl temizlerim orayı ??

Alıntıları Göster
    Ben arka kapağı açıp temizlemiştim.Fakat durum hala aynı.Oyunlarda 97-98 derece arasında geziyor.Uzun süre oyun oynuyorum.Oyunda ağırlaşma olmuyor.Bilgisayar kendini kapatmıyor.FPS sıcaklık 100 derece oluncada ilk açtığımla aynı.Fanlar rahat çalışsın diye bilgisayarın altına köpük koydum fan yerleri boşta.Bilgisayarı ilk açtığımda direk 80 derece görünüyor.Nedenini hala anlayamadım.Acaba Algılayıcı sensörler bozuk olabilir mi?Bir de Fan hızını artırabileceğim bir program var mı?

• quote:

Ben arka kapağı açıp temizlemiştim.Fakat durum hala aynı.Oyunlarda 97-98 derece arasında geziyor.Uzun süre oyun oynuyorum.Oyunda ağırlaşma olmuyor.Bilgisayar kendini kapatmıyor.FPS sıcaklık 100 derece oluncada ilk açtığımla aynı.Fanlar rahat çalışsın diye bilgisayarın altına köpük koydum fan yerleri boşta.Bilgisayarı ilk açtığımda direk 80 derece görünüyor.Nedenini hala anlayamadım.Acaba Algılayıcı sensörler bozuk olabilir mi?Bir de Fan hızını artırabileceğim bir program var mı?

Alıntıları Göster
    bugün açıp temizledim fanı ve radyatörü bayağı yün toplamış şimdilik sökmedim işlemcinin üzerindeki bakır boruyu .yaklaşık bir saattir medya player da bir film , gom playerda bir film açık , netim açık ve fruity loops adlı müzik düzenleme yazılımındada bir proje çalıyor sıcaklık maksimum 60 derecede sizce nasıl normalmidir bu değer?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motomurat -- 13 Temmuz 2009; 15:07:31 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.