Şimdi Ara

İşlemciniz çokmu ısınıyor? Laptop Fan Temizleme!!(Resimli)Donma,Resetleme ?? (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
11
Favori
387.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynı sorun bendede war laptop 2 saat içinde alew gibi oluyo we az yuklensem hemen kapatıyo soguyunca açılıyo benimde sökme temizleme zamanım gelmiş resimler oldukca açıklayıcı olmus teşekkürler

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vnc3 -- 12 Şubat 2020; 2:1:45 >
  • merhaba. ben gıttıgıdıyordan 10 gun once acer b 960 marka laptop aldım ama 1 HAFTA SONRA muzık dınlerken bırden ses cıkarmaya basladı ve ekran dondu. pılını takıp cıkardım acıldı ama 15 dk sonra tekrar kapandı bu sfer hıc acılmadı. obur gun denedıgımde tekrar actım ama 1 saat sonra ekran yesıl yesıl olmaya basladı. kapanıyor acma tusuna bastıgımda tık dıye ses gelıp acmadan kapatıyor kendını ve sureklı oyle yenılıyor . bazen acılıyor bazen acılmıyor acaba sorun neden. ürünü aldım anca 10 gun oldu.
  • Mrb. Hort gibi olacak ama benim laptop bugün aşırı ısınıp kapanmaya başladı. Büyük ihtimal fanda sorun var. Fanı görmek için nereden açmam gerekiyor?

Laptop samsung np350v5c-s0ftr
  • Yaklaşık 1 yıldan beri Acer V3-571G kullanıyorum. Son 1 ay itibari ile ısınma da biraz artış oldu, oyunlarda kasılmalar yapmaya başladı. Öncesinde Nvdia ile ilgili bir problem olacağını düşündüm, driver'ı güncelledim ama oyunda takılmalar devam ediyor ve ısıyı hissetmeye başladım.
    Sonrasında Speccy adlı program ile PES 13 oynarken makinenin ısısını kontrol ettim ve;
    - İşlemci 90-93
    - Ekran Kartı 84-87 dereceydi
    Oyunu kapatıp stabile döndüğümde 65'in altına inmiyordu, birkaç Google Chrome sayfasıyla 70-75'i buluyordu. Bende sonrasında Fan'ın temizlik vaktinin geldiğini anladım ve açmaya karar verdim. Ancak, sadece altta açılabilen bir kısım var. O da Harddisk ve Ram slotlatlarının bulunduğu kısım. Fana ulaşabilmek için komple sökmek gerekiyordu.

Henüz garantisi devam eden bir bilgisayar ve garantiye gönderip bir daha geri gelmesini bekleyemeyeceğim için, emiş yapabilen bir kompresör aracılığı ile fan'daki pisliklerden kısmı olarakta olsun kurtuldum. Önce emip, sonra ters şekilde hava ile ittirdim.

Şuan sistem stabil 35-40 derece. Oyun oynarken; işlemci 70, ekran kartı 65 dereceyi bulabiliyor.

6 ay da bir fan bakımı şart ve siz siz olun ısınma baş gösterdi ise, bir an önce çözüm uygulayın, ısı ile devam edip Board'u yormayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scartor -- 8 Ocak 2014; 12:44:15 >

• scartor kullanıcısına yanıt
    Ben toshibayi islemciye kadar hic sokemedim. Bu beni asan bir cihaz. Ankaradaki toshiba servisine verip termal macunu ve fani temizletecegim. Bilgisayarsiz kalmaktansa bir 60 lirayi veririm artik.
    Bu arada sogutucu kullanmak cok etkili. Fan hic calismiyor veya cok az calisiyor toshibada. Sogutucu sayesinde. Laptop direk masaya veya bez gibi yuzeylere temas etmedigi icin perf. dusus de olmuyor. Tabiki bilgisayar cok cok az tozlaniyor.

Bir de cihazin fani hic kapanmiyor ve cihaz cok sesli calisiyorsa, hddyi kontrol edin. Test programlari saglikli dese bile 5 yilda bu hddlerin omeu bitiyor. Ben bunu aci bir tecrube ile ogrendim. Bilgisayarimda takilmalar,donmalar vardi ve bir gun hic acilmadi. Butun belgelerim gitti. Yeni harddisk taktim, ilk gunku haline geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 8 Ocak 2014; 1:26:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bendede bir casper var traktör motoru gibi çalışıyor soğutmaya başlayınca. Temizlemesi yapabiliyorum ama ses sorunu yüzünden laptop nasıl kırılır diye ss atabilirim:)

• Doğru soğutucu lazım, piyasadaki çoğu soğutucu 5 para etmez, edenlerde 5 paranın kat kat üstünde. Ses çıkarmamak için soğutucularda fanlar, 700-1000 Rpm dönüyor. Zaten incecik plastikten fanlar, dönse de pek bir anlam ifade etmiyor. Bende maksat, yüzeye temas etmesin diye kullanıyorum. Aldığımdan beri böyleydi ancak dediğim gibi 1 sene gibi bir sürede dikkat etsek dahi fan tıkanabiliyor. Hocam siz hangi soğutucuyu kullanıyorsunuz ?

Zaten servisleri şu garanti kapasımında bakımdan para almaları apayrı bir olay. Hemen hemen çoğu olayı garanti kapsamında kullanıcılara yüklüyorlar, hemde işe yarayacakları zaman para alıyorlar, garanti kağıttan ibaret.
  • scartor kullanıcısına yanıt
    Logitechin 15.6 inch icin olanindan kullaniyorum. Modelini bilmiyorum ama isini iyi yapiyor. Sessiz ve dizustunde vs. de sogutma yapabiliyor.

• en iyi soğutma yöntemi laptop u biraz havaya kaldırıp altına fan koymak
    4 tane büyük boy su bardağı alın
    cihazın altına koyun şöyle bi usb fan

deli gibi oluyor

İşlemciniz çokmu ısınıyor? Laptop Fan Temizleme!!(Resimli)Donma,Resetleme ??

• Toshiba a300 1ec dizüstü bilgisayarımı söktüm. Çok uğraştım,fana ulaşmak için anakartı komple sökmek gerkiyor,anakartı sökmek için de dvd writerı sökmek gerekiyor.Resimlerini paylaşıyorum, arkadaşlara yardımcı olur.

İşlemciniz çokmu ısınıyor? Laptop Fan Temizleme!!(Resimli)Donma,Resetleme ?? İşlemciniz çokmu ısınıyor? Laptop Fan Temizleme!!(Resimli)Donma,Resetleme ?? İşlemciniz çokmu ısınıyor? Laptop Fan Temizleme!!(Resimli)Donma,Resetleme ?? İşlemciniz çokmu ısınıyor? Laptop Fan Temizleme!!(Resimli)Donma,Resetleme ?? İşlemciniz çokmu ısınıyor? Laptop Fan Temizleme!!(Resimli)Donma,Resetleme ??
     İşlemciniz çokmu ısınıyor? Laptop Fan Temizleme!!(Resimli)Donma,Resetleme ?? İşlemciniz çokmu ısınıyor? Laptop Fan Temizleme!!(Resimli)Donma,Resetleme ??

Temüzliğe başlamadan önce 85-90 derecelerde olan işlemcim,şu anda 45 derecede .
    www.irisvista.com
    Bu siteden bir sürü bilgisayarın nasıl sökülebileceğine ilişkin detaylı anlatım mevcut.

Toshiba servisine sorduğumda kasayı açmak için 45 lira istediklerini söylediler. Ayrıca termal macun için de ekstra ücret alacaklarmış. Dolayısıyla 100 liralık bir faturayı ödemem işten bile değildi.
    Bu siteden açıklamalarına baktım ve söktüm. Termal macun olarak TG-3 extreme thermal grease kullandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 10 Ocak 2014; 18:29:02 >

• Bilgisayarim 3-4 yillik falan ve hic temizlemedim su siralar cok kapaniyor res atiyor birazdan girisicem beyler :D

• Acer aspire 5741g laptopum var boştayken bile 70-75 derece.Temizlemek istiyorum ama cesaret edemiyorum aynı model laptopu olup temizleyen varsa anlatabilirmi kolaymıdır_
  • gençler bu iş gerçekten profesyonellik gerektiren bi iş eğer pcden çok iyi anlamıyorsanız sakın sökmeyin. -ki ben resimleri görünce merak da ettim şimdi benimki ne alemde diye ama açmak öyle her yiğidin harcı değil bunlar çok hassas cihazlar ufak bir hatada yüzlerce liraya mal olacak hasarlara neden olabiliyor aslında her markanın kapak açılışı biraz farklı oluyor bir de ben şunu merak ediyorum öyle tozlu yerlerde kullanmadım cihazı hiç, şimdiye kadar sadece masanın üstünde altında soğutucusu ki o da 10 liralık uyduruk bi pervaneden ibaret yani , 2 senedir kullanıyorum performansında düşüklük gözlemlemedim öyle bir ısınma da hiç yok maşallah yani çoğu kez elim pcden daha sıcak bunu farkediyorum bide şu sıcaklık değerleri 54 ün üstüne çıkmıyor hafif işleri yaparken internet, office kullanımı vb. acaba kayda değer toz kir birikmesi varmıdır sizce sonuçta 2 yıl oldu alalı yani ? klavyede tuşların arasında ki toz birikmesinide elektrik süpürgesi ile hallediyoruz ama işte acaba içi ne alemde bilmiyoruz malesef ne dersiniz sizce 200 liraya kıyıp samsungun kendi servisine götürüp bi temizlik bakımı yaptırmalımıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naci_Balkavan -- 21 Nisan 2014; 3:39:58 >

• Merhaba, lenova laptop'um var ve yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum. Fakat son 6 aydır ciddi anlamda ısınma sorunu var. 10 dakika geçmeden elimi yakacak derecede ısınıyor. Ayrıca sesler de geliyor bilgisayardan. Fark edilir miktarda kasma da mevcut, çoğu program çalışırken bunu yaşıyorum

Bilgisayar konusunda pek bilgili değilim ve kendim temizleyebilir miyim emin değilim açıkçası. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Ayrıca kendi servisinde değil de herhangi bir bilgisayarcıda temizletirsem fiyatta nasıl bir değişim olur?
  • Casper 2450M Fan nasıl temizleyebilirim yardım lütfen
  • KONUYU HORTLATMAK İSTERİM : :

Arkadaşlar Grundig pc kullanıyorum. Bu fanı dıştan biraz şey yaptım çıkarmak istiyorum ama takamazsam diye korkuyorum sorun olurmu ?
  • Bu forumda pek takılmam ama konuyu görünce yazmadan edemedim. Acer Aspire E1-571G model laptopum var. Yaklaşık 1 sene 2-3ay oldu alalı. Belli aralıklar ile kompresörden hava tutuyorum ve tozlar yer etmeden çıkıyor gidiyor tavsiye ederim. Şimdiye kadar ne kadar oyun oynadıysam kapanıp etmedi belli bir yere kadar ısındı daha fazla sıcaklık gelmedi fandan. İçini açıp riske girmek yerine bu yöntemi tavsiye ederim. Elektrikli süpürgeyle falan uğraşmayın kompresör daha sert üfler o içine çekmeye çalışır. Hem üflediğini görüp çıkan tozları gördüğünüzde temizlendiğini görmek içinizi rahatlatıyor :)
  • Vaio laptopum var açacağım ama geri kapatamam diye korkuyorum Açtığımız zaman dvd writer, sağındaki oslundaki wireles, bluetooth tuşları filan yerinde çıkıyor mu ?
  • Arkadaşlar ben bu konuyu açalı 7 yıla yakın oldu sanırım. Yani o laptop hakkın rahmetine kavuştu artık. O zamanlar gençtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cüneyt Aykaç -- 10 Ağustos 2014; 16:34:43 >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.