Şimdi Ara

İşlemciyi değiştirdim PC açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
8.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende 2 tane işlemci vardı lga hani şu altında pin olmayanlardan(yanlış anlamayın anlamadağım için boyle yazdım)... İkiside P4 Dual Core ikisi de aynı biraz işlem hızları farklı. Söktüm işlemciyi diğerini taktım, bilgisayarın power tuşuna basıyorum fan bi çalışır gibi olup anında kesiliyor bilgisayar hiç açılmıyor sanki güç yetmiyomuş gibi fakat 450W PS var. Bende ard arda sürekli basıyorum power düğmesine. Bu sefer de çalışıyor ama ne hata sesi ne görüntü var sadece fan sesleri vs. Donanımsal özellikler şöyle:

Bilgisayar
    İşletim Sistemi Microsoft Windows XP Professional
    DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)

Anakart
    CPU Türü Intel Pentium 4 506, 2676 MHz (20 x 134)
    Anakart Adı Bilinmiyor diyor ama(ASUS)
    Anakart Çipseti Intel Lakeport-G i945G
    Sistem Belleği 2560 MB (DDR2-533 DDR2 SDRAM)
    BIOS Türü AMI (08/03/06)

Hiçbir anlam veremedim sorun nerde ki? Şimdi ikisini de takmıyorum p4 32.66 ghz lik bi işlemci var düzeltene kadar onunla idare edeceğiz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• bios güncelleme yaptınızmı?
  • Anakartın işlemci yuvasındaki tırnakları yamultmuşsundur kesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: knnkpln

Anakartın işlemci yuvasındaki tırnakları yamultmuşsundur kesin.

Ama diğer p4 işlemciyi çalıştırıyor ve bir tane daha işlemciyle de denedim. BIOS güncellemesi yapmadım çok ciddi bi işmiş. Olmazsa onu da yapıcaz artık.
  • Acaba Anakart Çipseti Intel Lakeport-G i945G olduğundan mıdır ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyfn - relax

Acaba Anakart Çipseti Intel Lakeport-G i945G olduğundan mıdır ki?

O zaman diğer p4 işlemciyi tak çalıştır.aida64 yükle anakartının modelini öğren gerçi anakartın üzerinde yazar modeli onunda işlemci destek listesine bak belki arkadaşın dediği gibi bios güncelleme gerektiriyordur ya da elindeki işlemci bozuldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyfn - relax

quote:

Orijinalden alıntı: knnkpln

Anakartın işlemci yuvasındaki tırnakları yamultmuşsundur kesin.

Ama diğer p4 işlemciyi çalıştırıyor ve bir tane daha işlemciyle de denedim. BIOS güncellemesi yapmadım çok ciddi bi işmiş. Olmazsa onu da yapıcaz artık.

Anakartini bilmiyorsun daha evet senin icin biraz tehlikeli bios guncellemsi. Bios guncel olmasda aiclmasi gerekir sadece tanimaz islemciyi bu ne len der. Power girislerine bak anakartin bakam bosluk varmi biseyi unutmus olabilirsin.

Daha dogrusu senin bilgisayar hicmi acilmiyor? Analarttan falan ses gelmiormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soar.kerrigan -- 2 Şubat 2012; 9:14:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Overclock yaptım pc açılmıyor
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • BilgiAlanı Değer
    Anakart Özellikleri
    VER: 08.00.10
    Anakart Adı Asus P5PL2

Veri Yolu (FSB) Özellikleri
    Yol Türü Intel GTL+
    Yol Genişliği 64 Bit
    Gerçek Saat 134 MHz (QDR)
    Etkin Saat 535 MHz
    Band Genişliği 4282 MB/s

Bellek Yolu Özellikleri
    Yol Türü Dual DDR2 SDRAM
    Yol Genişliği 128 Bit
    DRAM:FSB oranı 8:4
    Gerçek Saat 268 MHz (DDR)
    Etkin Saat 535 MHz

Çipset Yolu Özellikleri
    Yol Türü Intel Direct Media Interface

Anakart Teknik Bilgisi
    CPU Soket/Slot 1 LGA775
    RAM Yuvaları 4 DDR2 DIMM
    Tümleşik Aygıtlar Audio, Gigabit LAN
    Fiziksel Boyut ATX
    Anakart Ölçüleri 190 mm x 300 mm
    Anakart Çipseti i945PL

Anakart bilgileri böyle. Bilgisayar hiç açılmıyor. Bir saniye sürmeyen bi fan sesi geliyor sonra kesiliyor. Power tuşuna ard arda 5-6 sefer bastığımda çalışıyor fakat ne hata sesi var ne görüntü.

• Aynı sorun bendede var lütfen yardımcı olun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aNTIWIRUS

Aynı sorun bendede var lütfen yardımcı olun

senin sorunun aynı değilmiş diğer açtığın konuya cevap yazdım seninki ramle alakalı gibi görünüyor
    konuyu ilk açan kişi üzerinden hayli vakit geçmiş ama benzer sorun yaşayanlar bios pilini söküp bilgisayarı prizden ayırıp 10-15 saniye bekleyip denesinler
  • Int32.Parse kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Bios guncellemesi yapmadiginizdan yeni taktiginiz islemcinin surumunu gormuyor, oncelikle eski islemcinizi takip pc yi calistirmali anakart modelinizi ogrenerek guncel biosunu yuklemeniz gerekiyor.

Yukarida bir karadas anakartin islemci pin girisini yamultmusunuz falan demis, oyle bir durum olamaz yamulabilen sey islemcinin pinleri olabilir sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JagerB -- 22 Ocak 2014; 8:48:54 >
  • merhaba arkadaşlar bende laptopun işlemcisini çıkartmadım bile kenarından kaldırdım sonra çıkarmadan yerine oturttum zaten başka bi bağlantı vs yok dizüstü olduğu için. açılmıyor şimdi ilk başta siyah ekran kalıyodu şimdi 1 saniye sonra kapanıyor nası düzeltebilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest

merhaba arkadaşlar bende laptopun işlemcisini çıkartmadım bile kenarından kaldırdım sonra çıkarmadan yerine oturttum zaten başka bi bağlantı vs yok dizüstü olduğu için. açılmıyor şimdi ilk başta siyah ekran kalıyodu şimdi 1 saniye sonra kapanıyor nası düzeltebilirim?

yanlışlıkla guest olarak yazmışım arkadaşlar yardımınızı bekliyorum Fujitsu Lifebook AH530/HD6 i3-380M 2.53ghz

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest

merhaba arkadaşlar bende laptopun işlemcisini çıkartmadım bile kenarından kaldırdım sonra çıkarmadan yerine oturttum zaten başka bi bağlantı vs yok dizüstü olduğu için. açılmıyor şimdi ilk başta siyah ekran kalıyodu şimdi 1 saniye sonra kapanıyor nası düzeltebilirim?

Öncesinde bir sorun yoktu da bu işlemden sonra sorun olduysa belli zaten durum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.