Şimdi Ara

İşlemciyi mi yoksa rami mi değiştirmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni aldığım hd4870 ekran kartından tam olarak verim alamıyorum.

Yaklaşık 1 sene önce işlemciyi değiştirmiştim,
    Ramler de işyerinden bedavaya geldi yenisini alma fırsatı bulamadım.

sistem şu şekilde;
    Amd Athlon 5000+ x2 2.6 GHz işlemci
    4x512 mb ddr2 ram(266 mhz)
    Ati radeon hd4870 512 mb 256 bit ddr5 ekran kartı.

gta 4'de bütün detaylar en yüksekteyken (view distance 30) 10-20 fps arası değişiyor performans.
    bu ekran kartına göre çok düşük bir değer bence

ramlerin ve işlemcinin yetersiz olduğunun farkındayım fakat önceliği hangisine vermeliyim bilemedim.

bir de;
    windows 7 kullanıyorum, sistemde DirectX 11 kurulu olması mı etkiliyor diye düşünmedim değil.
    xp'ye geçiş yapıp dx9 a dönersem değişir mi sizce?

bu soruyu da cevaplayabilirseniz çok memnun olurum. sağolun şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Narcosynthesist -- 2 Şubat 2010; 1:10:11 >

• arkadaşım ramlerin çağ dışı kalmış , mhz si çok düşük. onun ddr2 değil ddr 1 olması lazım. çünkü 400mhz den aşağısı ddr 1 oluyor.800 den aşağı mhz si olan ramler artık piyasada bile zor bulunuyor.
    gta 4 sağlam bir işlemci isteyen bir oyun ve işlemcin orta düzeyde bir işlemci.

benim tavsiyem kaliteli 2x2 gb ram al (en az 800mhz) bir de öyle dene , randıman alamazsan işlemcini yenile.

directx 11 ile alakası yok zaten ona uyumlu ekran kartın yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeMeRoL -- 2 Şubat 2010; 1:24:07 >
  • evet arkadaşım sen ramini yenile bence ilk olarak.birde w7 de direct 11 yazmasına takılma derim.çünkü yanlış bir ifade o.senin ekran kartı direct10 destekler
  • Anakartın modeli nedir?

Eger tahminim dogruysa ne işlemci ne de ram ilk olarak anakartı degistirerek altyapıyı yenilemen gerekmekte.GTA IV ekran kartı kadar işlemci performansınada bakan bir oyun maalesef.Eger yenilemeyi dusunursen bana bir butce verebilirsen yardımcı olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebehram -- 2 Şubat 2010; 12:28:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeMeRoL

arkadaşım ramlerin çağ dışı kalmış , mhz si çok düşük. onun ddr2 değil ddr 1 olması lazım. çünkü 400mhz den aşağısı ddr 1 oluyor.800 den aşağı mhz si olan ramler artık piyasada bile zor bulunuyor.
    gta 4 sağlam bir işlemci isteyen bir oyun ve işlemcin orta düzeyde bir işlemci.

benim tavsiyem kaliteli 2x2 gb ram al (en az 800mhz) bir de öyle dene , randıman alamazsan işlemcini yenile.

directx 11 ile alakası yok zaten ona uyumlu ekran kartın yok.

Ramleri 533mhz DDR2. Büyük ihtimal Everest gibi programlarla bakmıs ramlerine.

toplamda 2gb ram'ın var.bu simdilik seni idare edicektir.Anakartınız musaitse(yeni islemcileri destekliyorsa) GTA4 için en az PHENOM II X3 720 bir islemci gerekiyor(yada ATHLON II X4 620)

• En iyi Grafik sonuçları için her zaman DirectX versiyonunun desteklenen en son versiyonu kullanılmalıdır.Senin ekran kartın DirectX 10.1 ' i destekler.Onu yüklemelisin.
    Ram ve işlemcin isteklerin doğrultusunda gerçekten yetersiz.
    Ama Ram' in ekran kartına daha çok darboğazlık yapar.ilk iş ram.
  • Anakartı eger am3 islemcileri destekliyorsa isi kolay
  • anakart Ecs A780gma

ya cod modern warfare 2 gibi gta4den yeni oyunlarda bile 50-60 fps alabiliyorum high detailde. call of juarez: bound in blood bunda da aynı şekilde.

sadece gta 4de bu kadar performans düşüklüğü yaşamamı anlayamadım :/

adamın teki
    Amd Athlon II x2 240
    Radeon Hd3870
    2x2gb kingston 800 mhz ram ile

high detail ortalama 32 fps alıyor :S
    benim ekran kartım daha iyi olmasına rağmen 25 fpsyi zor görüyorum, sistemleri karşılaştırınca tek sıkıntım ram gibi gözüküyor:S

siz ne diyorsunuz buna?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Narcosynthesist -- 2 Şubat 2010; 13:25:03 >
  • 4870 ile 2.8 ghz 3600 ve 3.4 ghz 5600 2mb kullandim gta4'e yetmiyor oc filan para etmez 3.4 yani otesi mi var o aletlerde?x3 720 aldigimda rahat etmistim sana da tavsiye ederim.anakartinin 2 versiyonu varmis 1.0 ve 1.1 olarak ve 95w olarak gorunuyor.720 95w ve 720 destekli gorunuyor.son biosunu yuklersin tamamdir anakart degistirmene gerek yok.

http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Support/CPU_Support_Model.aspx?detailid=866&MenuID=69&LanID=0

http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Support/CPU_Support_Model.aspx?detailid=892&MenuID=69&LanID=0

2gb ram fps'yi rezil etmez senin derdin islemci ram oyunlari hizlandirmaz fps kazandirmaz takilma yapar eksikligi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 2 Şubat 2010; 13:30:23 >

• http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Support/CPU_Support_Model.aspx?detailid=866&MenuID=69&LanID=0

bu listeden de gorebilecegin uzere anakartın 140 watt TDP degeri olan islemciler dısında tum Guncel AMD islemciler ile uyumlu.

GTA IV konusuna gelirsek,

Maalesef GTA IV 4 cekirdekli bir islemcinin bile tum cekirdeklerini somuren muhtesem bir deneyime sahip oldugu kadar optimizasyon fakiri bir oyundur.Eger bu oyundan yuksek performans almayı dusunuyorsan 4 cekirdekli bir islemci alman sart.Sana onerim Athlon II X4 620 dir.Bu islemciyi bir baskasına dizdigim bilgisayarda kullandım oldukca memnun oldugumu belirtebilirim.Rahatlıkla 3.4 Ghz ve yukarısına cıkabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ebehram

Rahatlıkla 3.4 Ghz ve yukarısına cıkabilirsin.

sendomi diye arat uyelerden de anlat rahatca nasil cikiyormus adam asus 785 evo anakartla 218 fsb demis kalmis.

black olmayan alet alip oc filan ugrasilmaz arti cache oyunlarda onemli 620 basliginda 2.5 sayfa kavga ettim actirmayin benim agzimi 720 varken 620 alinmaz.720'nin cekirdegini actim bisi de farketmedi yani sadece benchmarkinda 10 fps farketti ama oyun baska benchmark baska oynanista milim farketmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 2 Şubat 2010; 13:33:33 >
  • Ben kendi elimden aynı anakartla 260 fsb yaptım.O da stok fanla.Onun kullandıgı ramler de sorun vardır yuksek ihtimalle.Ayrıca x3 720 kac para x4 620 kac para?
  • quote:

2gb ram fps'yi rezil etmez senin derdin islemci ram oyunlari hizlandirmaz fps kazandirmaz takilma yapar eksikligi.

Buna aynen katılmakla beraber

@Hoest
    Siz bi gta 4 ün yamalarını falan bi kurun performansta iyileştirmeler olduğu söyleniyor Bide öyle deneyin yada gta4 ü full full grafik açmayın o zaman (Tabi paranız varsa bi 3 çekirdek 720 falan da alınabilir)
  • ram al dostum...
  • o ramleri satıp 2*1 yada 2*2 kit al en az 800 mhz olmalı ddr 2 platform kullanacaksan..sonra cpuyu güncelle istediğin performansı alırsın gta 4 çok cpu bağımlı bir oyun olduğu için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hoest

Arkadaşlar yeni aldığım hd4870 ekran kartından tam olarak verim alamıyorum.

Yaklaşık 1 sene önce işlemciyi değiştirmiştim,
    Ramler de işyerinden bedavaya geldi yenisini alma fırsatı bulamadım.

sistem şu şekilde;
    Amd Athlon 5000+ x2 2.6 GHz işlemci
    4x512 mb ddr2 ram(266 mhz)
    Ati radeon hd4870 512 mb 256 bit ddr5 ekran kartı.

gta 4'de bütün detaylar en yüksekteyken (view distance 30) 10-20 fps arası değişiyor performans.
    bu ekran kartına göre çok düşük bir değer bence

ramlerin ve işlemcinin yetersiz olduğunun farkındayım fakat önceliği hangisine vermeliyim bilemedim.

bir de;
    windows 7 kullanıyorum, sistemde DirectX 11 kurulu olması mı etkiliyor diye düşünmedim değil.
    xp'ye geçiş yapıp dx9 a dönersem değişir mi sizce?

bu soruyu da cevaplayabilirseniz çok memnun olurum. sağolun şimdiden.

ramlarin gerçekten windows 7 kullanmak için bile çok düşük ramları degistirmelisin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.