herkese merhaba arkadaşlar 1 şubattan 8 şubata kadar ispanyada araç kiraladım ve heryerini gezmeyi düşünüyorum ama beni korkutan konu otoyol ücretleri ücretler hakkında bilgisi olan birileri varsa paylaşabilirmi veya ücretli otoyollara altarnetif yollar varmı yardımınıza ihtiyacım var birde bunlar dışında herhangı bir bilgi , ipucu verebilek kişiler varsa gezimle ilgili sevinirim
Hocam İspanya'da ki sistemi değilde, Amerika' da ki sistemden bahsedeceğim. Gişeler her zaman nakit para kabul ediyorlar ve nakit alınan gişelerde Cash only ibaresi mevcut, parayı verip yoluna devam ediyorsun.
cevap için teşekkürler ancak ben daha çok ücretleri merak ediyorum
quote:
Motorway tolls in Spain:
In Spain as a whole, tolls must be paid on about 20% of the motorway network; the rest is free. However, there are big variations by region, and in Catalonia over half the motorway network is composed of toll routes. Spanish toll motorways are relatively expensive: for instance, tolls on the Mediterranean motorway between the French border at Le Perthus and Valencia - a distance of 500 km. mostly on the AP7 - cost almost 45 €uros for a car.
İspanya'da otoyol geçiş ücretleri:
İspanya'da otoyolların yaklaşık %20 si ücretlidir, geri kalanı ücretsizdir. Ancak, ücretler arasında bölgelere göre büyük farklılıklar vardır. Katalonya bölgesinin yarısından fazlasını ücretli oto yollar oluşturur. İspanyada otoyollar nispeten pahalıdır. Örneğin: Le Perths ve Valencia Fransız sınırı arasında ki 500kmlik Akdeniz otoyolu (çoğunlukla Ap7 yolu üzerinde) bir araba için 45 Euro kadardır.
AP1 - Burgos Irun (Fransız sınırı) (Araç geçiş ücreti 2012: 20.35 €) AP2 - Zaragoza Barcelona (Araç geçiş ücreti 2012: 25.5 €) Alicante La Junquera (Fransız sınırı) - AP7 (bazı ücretsiz bölümleri ile birlikte araba için 2012: 58,75 €) AP68 - Bilbao Zaragoza AP8 - Bilbao San Sebastian AP9 - Vigo Ferrol (A Coruña kuzey)
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
bu çok güzel bi bilgilendirme oldu bi o kadarda üzücü :) yinede teşekkürler anlaşılan bana bayaa kitlicekler gişe ücretlerini araç kiraladığıma pişman oldum