sadece spor yapmayacak eğer ağır bi rahatsızlığı varsa bedensel eğitimlerin bir kısmındanda muaf tutabilirler ama komutana kalmış bi karar takım komutanıyla konuşsun olmadı bölük komutanıyla
omzu çıkıyor ve 20 gün spor istirahati vermişler saçmalık değil mi?20 gün sonra zorlanırsa yine çıkacak omzu.:(biz ıspartadan gönderilir diye düşünmüştük ama göndermemişler demekki..bundan sonra ne olur?kalır dimi ıspartada..20 gün sonunda iç güvenlik eğitimleri başlayacak onları alcak mı?alırsa kesin omzu çıkar bu sefer daha mı iyi olcak ya:(:(
valla bizim dönemimizde de bir sürü asker kaldı böyle dirseğini oynatamayan bile vardı refize olan askerlerin yerine genelde kayseriden boludan eğridirden refize ve fazla olan askerler gelir demek o birliklerden gelecek asker fazla olmadığından mecbur bırakmışlardır yazdığım gibi önce takım komutanıyla konuşsun durumunu iyice anlatsın olmadı bölük komutanıyla konuşsun dahada olmadı tabur komutanının yanına çıksın mutlaka anlayacaklardır iç güvenlik eğitimini teorik olarak gösterirler gene ama intikallere çıkarmazlar diye düşünüyorum omuz çıkması askerde ciddi bi rahatsızlık gözardı edemezler geçmiş olsun
teşekkür ederim süpürman,aradığında söylerim ben komutanlarıyla konuş derim..birçok kişi gönderildi zaten antalaya arkadaşlarından asker sayısı azaldı diye bıraktılar herhalde.bu saatten sonra gönderilme ihtimali var mı sence?birde iç güvenlik eğitimi alması gerçekten zor omzu en ufak bir müdahalede çıkıyor çünkü..bu şartlarda dağıtımı nasıl olur bir fikrin var mı?doğu ve güneydoğuya gitme ihtimali var biliyorum ama geri hizmette olur diye düşünüyorum,operasyona çıkmaz değil mi?içim içimi yiyor ya .:(:(yardımların için çok teşekkür ederim...
refizelerin hepsini gönderiyolardı şimdi nasıl bilemiyorum ama büyük ihtimalle ıspartada kalır.içgüvenlik eğitimi biraz zordur tabi komutandan komutada değişir ama iki er'in koordineli sıçraması (hala ne işe yarar anlamış değilim en saçma eğitimlerdendir) sürünme mevzi diştirme nişanlını omuzundan dolayı zorlar çünkü ani şekilde yere atlaması sürünmesi yuvarlanması gerekecektir intikallerde çantayla 8km ile 24 km arası mesafe yürüteceklerdir bunlar nişanlını zorlayabilir dikkatli olsun komutanlar ilgilenmesse siz alayı araya durumunu anlatın ilgileneceklerdir. dağıtımlarda ise torpil olayının neredeyse imkansız olduğunu söyleyebilirim kendimden biliyorum olmuyo dağıtımlar tek merkezden bilgisayar ile yapılıyormuş ama kaydırma birliğe düşerse (yani batıdaki bir birliğen doğuda geçici görevle bulunması) o zaman gittiği yerde tekrar sağlık taraması yapacaklar orada kalması mümkün olabilir olduda doğuya gönderdiler kesinlikle geri hizmete verirler çünkü görevler eğitimlerden çok daha zordur 25-30 kg'luk çantalarla dağa çıkmak dikkatli olmak gerekir hiç bir komutan böyle bir riski almaz bu yönden içiniz rahat olsun dağıtıma kadar dişini sıksın usta birliğinde rahat eder
öğrenmeme ihtimal yok çünkü ayrıldık :) orda gururundanda arayamıyo ee benimde arama ihtimalim yok ama bi şekilde öğrenmem lazım bölüğünü falan başka hiçbir türlü arayamazmıyım yany dediğim gibi birliği arayıp örenemezmiyim.
qamse eğer numaralar değişmediyse 40. alayın telefon numaraları şunlar.
0 246 224 11 62 - 0 246 224 11 63-
bu numaralardan askerin adı soyadı ve babasının adını söyleyerek bölük ve taburunu öğrenebilirsin.
eğer numara değişmişse buradan yaz yeni numaraları bulmaya çalışayım.
quote:
Orjinalden alıntı: dmt_dmt
88/4 1. tabur 4. bölükte nişanlısı sevgilisi abisi kardeşi akrabası olan var mı ????????????
evet var benim sevgilim orada neden kiiii
quote:
Orjinalden alıntı: dmt_dmt
merhaba arkadaşlar...2-3 haftadır burayı okumaktayım yalnız olmadıgımın farkına vardım. üye olmamın nedeni süpürman ve noparasan a teşekkür etmek için oldu. cewapları sayesinde birçok şey öğrenmiş oldum. Allah razı olsun sizlerden. benim nişanlım da 40. piyade er eğitim alayında 1. tabur 4. bölük de. okuduğum kadarıyla bu bölük hakkında birşey yazan olmadı. ilk defa böyle birşey başıma geldiği için bilemiyorum o yüzden sormak istiyorum taburların ya da bölüklerin birbirinden bir farkı oluyo mu acaba ???? mesela 3. bölük refize bölüğü diye biliyorum yanlış diilse. bi de orada askerlik yapmış olan bir arkadaşım taburunu ve bölüğünü sordu bana ona göre cewap vereceğini söyledi. şimdi yeni öğrendim taburunu ve bölüğünü o yüzden sormak istedim
benim sevgılım de 1 tabur 4 bölük. Allah herkese kolaylık versin. benımkı pıyade komando olmuş askerlıgını asker gıbı yapmasını ıstıyorum. yanı ne refüze olsun nede baska bısey. her turk asker dogar eger kı bı erkek askerlıgını dogru duzgun yapabılıyorsa ona ne mutlu benım sevgılım de oyle yapıyor .Allah herkesin hakkında hayırlısını versin. hakkında ne hayırlısıysa o olsun arkadaslar dogu ya da batı demeyın hangı bırlık ıyıyse ona duşssun deyın bence bu en guzelı. hayırlı teskereler.
nopasaran çook teşkkür ederimm çok saol
nopasaran bu telefon numaralarını arayarak nişanlıma ulaşabilirmiyim?acemideyken konuşmam mümkün mü?
nopasaran bn bu iki numarayıda aradım bgn ama kimse cvp vermio bi kerede değil defalarca aradım açmadılar numara değişmiş olabilir mi yada askeriyede telfonlara belirli bi saaqtten snra falan bakmıyolar mı
arkadaşlar bu numaralar alay'ın telefon numarası. alay karargahının yani. bu numaralar ile askerdeki yakınlarınıza ulaşmanız mümkün değil. sadece askerlerinizin bölükleri ve taburları hakkında bilgi alabilirsiniz.
qamse, kimsenin bakmaması normal bir durum değil. sanırım değişiklik oldu numarlardan. ben yine bir araştırayım. buraya yazarım sonucu..
sanada zahmet olucak ama eğer öle bişiy yaparsan bana numarayı bulabilirsen çok sevinicem
arkadaşlar nişanlım bugün eğitimde çok zrolanmış,omzum çok ağrıyor,biraz daha zorlansaydım çıkcaktı,uzmana söyledim yarıda bıraktım eğitimi dedi:(:(yarın bölük komutanıyla konuşcakmış sağlık sorununu..çok üzülüyorum gerçekten ya böyle zorlanmasına:(:(bölük komutanı onu refüze edebilir mi?yani antalyaya gönderilir mi?bu böyle devam etmez ama değil mi arkadaşlar bir çözüm bulurlar mı?süpürman ve nopasaran 40.alayı bilenler olarak ne yapılır söylermisiniz?
quote:
Orjinalden alıntı: qamse
sanada zahmet olucak ama eğer öle bişiy yaparsan bana numarayı bulabilirsen çok sevinicem
canım benımkının benı aradıgı numaralar var ıstersen bıde onları dene 02462243915-14 02462243846-99 02462243915 02462243872-70-54
biraz cok verdım ama kısmet bırınden bırı tutar belkı yardımcı olabıldıysem ne mutlu
çok teşkkür ederimm çok saol inş. bunalrdır ama pek sanmıorum snnkide eer acemi birğini yapıosa ankesörlü telefondan arıyodur..
nopasaran snde mi bu numaraları buldun bnde bide 02462328263 die bi numara var doru mu bilmiorum ama :S
quote:
Orjinalden alıntı: az_8784
arkadaşlar nişanlım bugün eğitimde çok zrolanmış,omzum çok ağrıyor,biraz daha zorlansaydım çıkcaktı,uzmana söyledim yarıda bıraktım eğitimi dedi:(:(yarın bölük komutanıyla konuşcakmış sağlık sorununu..çok üzülüyorum gerçekten ya böyle zorlanmasına:(:(bölük komutanı onu refüze edebilir mi?yani antalyaya gönderilir mi?bu böyle devam etmez ama değil mi arkadaşlar bir çözüm bulurlar mı?süpürman ve nopasaran 40.alayı bilenler olarak ne yapılır söylermisiniz?
refizeler şimdiye kadar gönderilmiştir artık gönderilirmi bilmiyorum bölük komutanıyla görüşsün mutlaka yardımcı olacaktır
quote:
Orjinalden alıntı: qamse
nopasaran snde mi bu numaraları buldun bnde bide 02462328263 die bi numara var doru mu bilmiorum ama :S
arkadaşımızın verdiği numaralardan şansını deneyebilirsin. askerlerle görüsebileceğiniz sabit bir numara yok benim sana önerdiğim numaralarda zaten onunla görüsebilmen için değil sadece bölük ve taburunu öğrenebilmen içindi. o numarlardan da açan olmadı zaten.