Şimdi Ara

ISPARTA 40'NCI P.ER EĞİTİM KOMUTANLIĞI (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.770
Cevap
15
Favori
589.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • daha 12 saat once orda acemiliğimi tamamladım. her sorunuza cevap verebilirim . 40. alayda askerlik zordur. 74. günde acemiliğimi bitirdim. 23 er kişilik timler halinde yetiştirilirsiniz. mg3 roket atar havan 6 lı bomba atar cılar yardımcıları manga komutanları mayın dedektorcusu sıhıye elemanı ve hucum elemanından olusur takımlar. eğitimi zordur intikaller dahada zor. gormediğiniz rezillik kalmaz. yemekleri kotudur ama bizden sonra ki 92/2 tertipler için özelleşecek diyorlar inşallah özelleşir. 70 kilo gittiğim acemi birliğinde 59 kilo olarak geri dondum. yemin torenine kadar zorluk yaşamazsınız. 32 gün yanaşık düzen eğitimi ile geçer daha sonraki günler asıl olaylar başlar. branş eğitimleri arkasından intikaller off off bunaldım yazarken bile ... şimdiden kolay gelsin o sıcakta o intikalleri nasıl yapacaksınız bilmiyorum ama kafanıza takmayın zaman geçer...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nick_Otin

daha 12 saat once orda acemiliğimi tamamladım. her sorunuza cevap verebilirim . 40. alayda askerlik zordur. 74. günde acemiliğimi bitirdim. 23 er kişilik timler halinde yetiştirilirsiniz. mg3 roket atar havan 6 lı bomba atar cılar yardımcıları manga komutanları mayın dedektorcusu sıhıye elemanı ve hucum elemanından olusur takımlar. eğitimi zordur intikaller dahada zor. gormediğiniz rezillik kalmaz. yemekleri kotudur ama bizden sonra ki 92/2 tertipler için özelleşecek diyorlar inşallah özelleşir. 70 kilo gittiğim acemi birliğinde 59 kilo olarak geri dondum. yemin torenine kadar zorluk yaşamazsınız. 32 gün yanaşık düzen eğitimi ile geçer daha sonraki günler asıl olaylar başlar. branş eğitimleri arkasından intikaller off off bunaldım yazarken bile ... şimdiden kolay gelsin o sıcakta o intikalleri nasıl yapacaksınız bilmiyorum ama kafanıza takmayın zaman geçer...

Hocam öncelikle yemekleri o kadar kötü mü acaba.

Sol elimin işaret parmağında, parmak ve avuç içinin birleştiği yerde 13 tane dikiş izi var. Parmağımı tam olarak açamıyorum, sürekli bükük duruyor. Bunun için refüze ederler mi beni acaba?

Branş eğitimi dediğiniz nedir?

Refüze olarak ayrılanlar, aynı eğitimleri görüyor mu yoksa geri hizmete mi alınıyor acaba?

Bunları cevaplayabilirseniz sevinirim. Sizede şimdiden hayırlı teskereler.

Usta birliğiniz neresi çıktı bu aradA?

• Yemekler Acayip Kötü Özelleşecek dediler ama Özelleşmedi Umarım 92 / 2 ler için özelleşir yoksa alay Mutfağı felan ki sıra ile denk geliyorsıra size denk gelince kaçmaya bak... Zordur... yemin törenine kadar sorun yok.yemin töreninden sonra branş eğitimi ... 23 kişilik timde kaç numarasın... 3 10 20 numaralar manga komutanıdır geri kalanlar mg3 havan roket felan paylaşır.mg3 alırsan işin zor.
    Refize Olma Refize olanlar 4. takıma ayrılır 120 kişilik koğuşlarda yatarsınız ve kimse sizi adam yerine koymaz. sonuçta sağlık problemlerini ayrıcalık olarak göstererek oraya ayrılmışsındır. eğitim olarak 4. takımlar rahattır ama intikal e felan katılıyorlar. Rahat ol yani her türlü seni rahatlatıyorlar.... Mavi Bere diyerek sabahın 3ünde kaldırıp diğer gün saat 4 e kadar yürütüyorlar. (büyük intikal) tam teçhisat (çanta , kumanya ,su , kum torbası , uyku tulumu ) G3 4 şarjör manevra 1 şarjör mühümat (sadece manga komutanlarına verirlir) yardırır durursun. Rahat ol geçiyor şimdiden ayaklarına iyi bak ve vazgeçme... (Yerinde olsam kaçardım.)

• quote:

Orijinalden alıntı: daikataNa~

quote:

daha 12 saat once orda acemiliğimi tamamladım. her sorunuza cevap verebilirim . 40. alayda askerlik zordur. 74. günde acemiliğimi bitirdim. 23 er kişilik timler halinde yetiştirilirsiniz. mg3 roket atar havan 6 lı bomba atar cılar yardımcıları manga komutanları mayın dedektorcusu sıhıye elemanı ve hucum elemanından olusur takımlar. eğitimi zordur intikaller dahada zor. gormediğiniz rezillik kalmaz. yemekleri kotudur ama bizden sonra ki 92/2 tertipler için özelleşecek diyorlar inşallah özelleşir. 70 kilo gittiğim acemi birliğinde 59 kilo olarak geri dondum. yemin torenine kadar zorluk yaşamazsınız. 32 gün yanaşık düzen eğitimi ile geçer daha sonraki günler asıl olaylar başlar. branş eğitimleri arkasından intikaller off off bunaldım yazarken bile ... şimdiden kolay gelsin o sıcakta o intikalleri nasıl yapacaksınız bilmiyorum ama kafanıza takmayın zaman geçer...

Hocam öncelikle yemekleri o kadar kötü mü acaba.

Sol elimin işaret parmağında, parmak ve avuç içinin birleştiği yerde 13 tane dikiş izi var. Parmağımı tam olarak açamıyorum, sürekli bükük duruyor. Bunun için refüze ederler mi beni acaba?

Braeğitimi dediğiniz nş nedir?

Refüze olarak ayrılanlar, aynı eğitimleri görüyor mu yoksa geri hizmete mi alınıyor acaba?

Bunları cevaplayabilirseniz sevinirim. Sizede şimdiden hayırlı teskereler.

Usta birliğiniz neresi çıktı bu aradA?

Hocam öncelikle yemekleri o kadar kötü mü acaba.---------- İnanılmaz derecede kötü . Sabah Kahvaltılarında Sıcak cay içmek iyidir gerisi boş. Sıra İle takımınız Yemekhane kolu olur. Yemekhane kolu olmak bazen iyi bazen kötüdür. zamanlamasına bağlı. koskoca yemek haneyi temizleme o çatal kaşıkları felan yıkamak (ki soguk su ile) tam bir ızdıraptır. Bide alay yemekhanesi göreviniz olur. ondan kaçmaya bak boştan yere orda gecenin 11 ine kadar çalışıp canını sıkmasınlar. en fazla arkandan 2 küfür ederler orda alışırsın zaten bu küfürlere.
    Sol elimin işaret parmağında, parmak ve avuç içinin birleştiği yerde 13 tane dikiş izi var. Parmağımı tam olarak açamıyorum, sürekli bükük duruyor. Bunun için refüze ederler mi beni acaba?------------- Ben refize olmadım olmada. 23 kişilik timin iyi olursa çok eğlenceli oluyor. refizeler geri hizmette tutulmuyor. aynı eğitimi görüyorsunuz ama refize takımının iştiması bitmiyor her akşam yat iştimasında fazladan 1-2 saat anfi önünde beklersiniz. adamın biri bi kaçar onun peşinde koşturur durursunuz.Refizeler tek başına dağıtım yapılır oyle batıya felan düşerim diye baya heveslenen olmuştu en batısı Van oldu 4. takımda geri kalanların hepsi Hakkari Ağrı Şırnak gibi üst bölgelere düştü. Dağıtımların açıklandıgı zaman onların yerinde olmak istemezsin tek başlarına oralarda ne yapacaklar çok merak ediyorum. Kısacası timden ayrılma. Askerliğini en azından bildiğin tanıdığın 22 adamla tamamlarsın. Lise Menzunu yada yüksek okul menzunu iseniz manga komutanı olursunuz bide kol kıdemlisi olursanız işiniz dahada rahatlar ama bazen evrak işleri için gecenin 1 ine kadar evrak işleriyle uğraşmayı göze almalısın. çoğu zamanda eğitimlerden sıyıttırırsın ama.
    Branş eğitimi dediğiniz nedir? ------------ 23 kişilik timde herkesin bi görevi olur. Mesala ben Manga Komutanıydım(3 kişi olurlar bir timde). Mg3 Taşıyanlar (3 kişi 3 de yardımcısı) Havan Taşıyanlar (1 kişi 2 tanede yardımcısı) Sıhıyeciler(1 kişi) Hücum Elemanları (5 kişi) Mayın dedektörcüleri (2 kişi) Roket Atar (3 kişi) Bomba Atar(2 kişi) Bunlar ayrı ayrı branş eğitimi görürler. (İntikallerde en cok zorlananlar mg3 cüler ve Havancılardır. o silahlar yerden kalkmıyor.) Refize olsanda orda yine bir şekilde branş eğitimi veriyorlar kafalarına göre adam seçip sen sıhıyeci ol sen mayıncı ol gibi. yani refize olsanda bir şekilde o branş eğitimini aldırıyorlar.
    Refüze olarak ayrılanlar, aynı eğitimleri görüyor mu yoksa geri hizmete mi alınıyor acaba?------Aynı eğitimi görüyorlar rapor felan göstersende adamlar hiç oralı olmuyor. Bir şekilde kolundan tutup o eğitime çıkartıyorlar.
    Dağıtımım Düştüğü yer Şırnak İdil...(Cehennem Deresi) Umarım yardımcı olabilmişimdir. 4 gün daha buralardayım her sorunu cevaplaya bilirim 40. alayla ilgili.

• quote:

Peki hocam kantinde ne tarz yiyecekler var.? Yemekler kötüyse pek uğramayı düşünmüyorum yemekhaneye. Konserve tarzı yiyeceklerle aram hiç yoktur, tek lokma yiyemem o derece.

Ortaöğretim mezunuyum ben manga komutanı yapmazlar sanırım beni.

Banyo yaparken hamam da yapıyoruz hocam acaba?

Refüze olsak da olmasak da her türlü kol gibi girmiş olacak yazdıklarınızdan onu anladım ben.:)

Ayrıca intikallerde dağa çıktınız mı acaba? 4-5 gün dağda kalınacağından felan bahsedilmiş..

Hırsızlık olayları siz varken fazla mıydı?

Birde operasyona giderken özel eğitimli askerlerin gideceğinden bahsediliyordu, sizde orada operasyonlara gideceğize dair bir şey söylendi mi acaba?

• ıspartada dusunecegınız en son sey yemeklerı 89/1 gittim 20 kilo verdım orada

bır daha aynı yer cıksa ulkeyı terk ederım lanet bır havası var ıspartanın... eğitimler intıkaller kan ağlatır adamı... omrumde yurumedıgım yolu orada yurudum
  • quote:

quote:

Peki hocam kantinde ne tarz yiyecekler var.? Yemekler kötüyse pek uğramayı düşünmüyorum yemekhaneye. Konserve tarzı yiyeceklerle aram hiç yoktur, tek lokma yiyemem o derece.

Ortaöğretim mezunuyum ben manga komutanı yapmazlar sanırım beni.

Banyo yaparken hamam da yapıyoruz hocam acaba?

Refüze olsak da olmasak da her türlü kol gibi girmiş olacak yazdıklarınızdan onu anladım ben.:)

Ayrıca intikallerde çıktınız mı acadağaba? 4-5 gün dağda kalınacağından felan bahsedilmiş..

Hırsızlık olayları siz varken fazla mıydı?

Birde operasyona giderken özel eğitimli askerlerin gideceğinden bahsediliyordu, sizde orada operasyonlara gideceğize dair bir şey söylendi mi acaba?

Peki hocam kantinde ne tarz yiyecekler var.? Yemekler kötüyse pek uğramayı düşünmüyorum yemekhaneye. Konserve tarzı yiyeceklerle aram hiç yoktur, tek lokma yiyemem o derece.---------- Kantinde Tost Hazır Pizza Gibi yiyecekler bulabilirsin ama bu hangi tabura düşeceğinede bağlı atıyoum 1. tabura düştün merkez kantin size çok uzak olur.zorlanırsın yani... Yemekleri yenmeyecek derecede kötüdür evet.
    Banyo yaparken hamam da yapıyoruz hocam acaba?------- Hamam yok 150 kabin var bir duş salonunda Takım olarak gidersiniz 1 takım 5 koldan olusur 23*5 115 kişi yani.
    Isparta 40. alayda acemilik inan zordur.
    Ayrıca intikallerde çıktınız mı acadağaba? 4-5 gün dağda kalınacağından felan bahsedilmiş..--- evet intikallere çıktık toplamda 7-8 intikaliniz olacak en sonuncusu en büyüğü zaten ona büyük intikal diyorlar 5 gün dağda kalıyorsunuz. akşam 7-8 gibi yürütmeye başlarlar gece 4 gibi varırsınız biraz uyku derken sabah 6 da kalktan sonra yürümeye devam edersiniz.diğer intikallerde ise ayı ini musluk sivrisi tepe gibi yerlere çıkarsınız. gece 3-4 gibi donersiniz alaya. Bide po**** götürürlerki oda bir nevi intikaldir alibey köy e varmadan çeşmenin ordan dönerseniz bilinki po**** gidiyorsunuz. Ali bey koyun sag tarafındaki dağ ayı ini sol tarafındaki dağ ise musluk sivrisi tepedir. Mevzilerde yatarsınız felan eğlenceli olur. Ama büyük intikal zordur. eğridir e kadar yardırırsınız ve inanın içinizden etmediğiniz küfür kalmaz.
    Hırsızlık olayları siz varken fazla mıydı?------- bizim kogusta hiç hırsızlık olayı ile karşılaşmadık. Diğer taburları bilmiyorum. ben 3. tabur 1. blk teydim.
    Birde operasyona giderken özel eğitimli askerlerin gideceğinden bahsediliyordu, sizde orada operasyonlara gideceğize dair bir şey söylendi mi acaba? yol güzenliği ve operasyonlar için yetiştirildiğimiz kesin ama usta birliğinde verecekleri görevi bilemiyorum bende ayın 11 inde ktm ye katılıp öğreneceğim.

• quote:

Hocam orada diyelim ki tim olarak ayrıldık. Ayrı ayrı yerlere gitme ihtimalimiz yok sanırım?

Birde sayfa başında bir arkadaş bahsetmiş ankara-kıbrıs-burdur gibi yerlere gidenler refüze takımından mı yoksa tim olanlarda mı gidiyor?

Usta birliğine gittiğimiz zaman meslekçi olarak ayrılma imkanımız varmı? Ben tabela reklam şirketinde çalıştım 3.5 sene. Oradan corel-excel-word ve bazı cad/cam programlarını iyi biliyorum.

Askeriyede banka kartını oradan mı çıkartmalıyız yoksa buradan çıkartıp mı gidelim?

Oraya gittiğimiz zaman sadece eğitim mi görecez birde? Hobi salonu vs. gibi yerler yok mudur hiç ?

Ek olarakda acemi birliğiniz bitene kadar ne kadar bi ücret harcadınız orada?
  • quote:

quote:

Hocam orada diyelim ki tim olarak ayrıldık. Ayrı ayrı yerlere gitme ihtimalimiz yok sanırım?

Birde sayfa başında bir arkadaş bahsetmiş ankara-kıbrıs-burdur gibi yerlere gidenler refüze takımından mı yoksa tim olanlarda mı gidiyor?

Usta birliğine gittiğimiz zaman meslekçi olarak ayrılma imkanımız varmı? Ben tabela reklam şirketinde çalıştım 3.5 sene. Oradan corel-excel-word ve bazı cad/cam programlarını iyi biliyorum.

Askeriyede banka kartını oradan mı çıkartmalıyız yoksa buradan çıkartıp mı gidelim?

Oraya gittiğimiz zaman sadece eğitim mi görecez birde? Hobi salonu vs. gibi yerler yok mudur hiç ?

23 kişilik timde 23 kişide aynı yere gider mesala bizim tim in adı 119. timdi hepimiz Şırnak tayız.
    4. takımdadır onlar kıbrıs hariç onlarda kaydırma birlik olarak bahsettiğin yerlerde en fazla 1-2 ay kalır sonra asıl görev yerleri olan iç güvenlik bölgelerine gönderilir. onların işi dahada zordur ne katıldıkları ilk birlikte yatacak yerleri vardır nede kaydırma olarak gidecekleri birlikte göç ebe gibi ordan oraya dolanıyorlarmış.
    Timden ayrılma olasılıgınız yok. çünkü acemi birliğinde 75 gün boyunca size verdikleri eğitim sadece ve sadece iç güvenlik olaylarında nasıl davranacagınızdır. 23 kişilik timi bozmuyorlar yani.
    hobi salonu gibi hiç bir yer yok ne int. cafe nede başka birşey.32 gün boyunca çarşıya çıkamayacaksınız yemin töreninden sonra çarşıya çıkmaya başlayacaksınız ki oda ayrı bir dert.
    ortalama 200 300 tl gibi bir tutar harcadım 32 gün boyunca daha sonra kalan 40 günde harcamalar cogaldı çarsı izni felan para harcanıyor.
    Bunları okuyup canınıda sıkma inan zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun bile orda. ilk günler sıkıcı olur bunalırsın... sıkma canını ilk günler... Kafana hiç bir şeyi takma denilenleri yap yeter. Eger kafana takarsan orası adama ızdırap olur. Herşeye gül geç eğlenmene bak. Zaten orda yeterince zorlayacaklar en iyisi o işin zevkini çıkarmak.

• quote:

quote:

quote:

23 kişilik timde 23 kişide aynı yere gider mesala bizim tim in adı 119. timdi hepimiz Şırnak tayız.
    4. takımdadır onlar kıbrıs hariç onlarda kaydırma birlik olarak bahsettiğin yerlerde en fazla 1-2 ay kalır sonra asıl görev yerleri olan iç güvenlik bölgelerine gönderilir. onların işi dahada zordur ne katıldıkları ilk birlikte yatacak yerleri vardır nede kaydırma olarak gidecekleri birlikte göç ebe gibi ordan oraya dolanıyorlarmış.
    Timden ayrılma olasılıgınız yok. çünkü acemi birliğinde 75 gün boyunca size verdikleri eğitim sadece ve sadece iç güvenlik olaylarında nasıl davranacagınızdır. 23 kişilik timi bozmuyorlar yani.
    hobi salonu gibi hiç bir yer yok ne int. cafe nede başka birşey.32 gün boyunca çarşıya çıkamayacaksınız yemin töreninden sonra çarşıya çıkmaya başlayacaksınız ki oda ayrı bir dert.
    ortalama 200 300 tl gibi bir tutar harcadım 32 gün boyunca daha sonra kalan 40 günde harcamalar cogaldı çarsı izni felan para harcanıyor.
    Bunları okuyup canınıda sıkma inan zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun bile orda. ilk günler sıkıcı olur bunalırsın... sıkma canını ilk günler... Kafana hiç bir şeyi takma denilenleri yap yeter. Eger kafana takarsan orası adama ızdırap olur. Herşeye gül geç eğlenmene bak. Zaten orda yeterince zorlayacaklar en iyisi o işin zevkini çıkarmak.

Anladım hocam her şey için teşekkürler. Çok yardımcı oldunuz bana. Gerisi benim uygulamama kalmış artık. Sizede şimdiden hayırlı tezkereler.

• Ya kardesler bende ısparta merkez iç güvenliğe piyade olarak cıktım 24 mayısta teslim olucam tek bir sorum olucak , şimdi oradaki piyadeler normal değilmiş piyade komandoymuş yani mavi bere takıcaklarmıs yemin töreninden sonra doğrumudur bu ?
  • Mavi bere Giyersin Rhat ol 70 Gün Rahatlarsın ama mavi bere takarlar... MAVİ BERE DÜŞMEZ YERE
  • Yani usta birliğimdede giyerim değilmi ? ve piyade komandomu olucağız yani sana zahmet
  • BEnde ordayım Ama Piyade Manga Cavuşuyum Sanırım Oyle Birsey VArmı Bilmiyorum Ama Cok Kısaltma Kullayorlar Birsey AnLamiyorum Pek O Yuzden Anlayamadim :) Neyse Bursa'dan Gidiyorum Ben Oraya Topraım Varsa CEvap Atsın :) Orda Kolaylık Olur :) aynen su (P-001) P. MNG. K. ÇVŞ. YAzıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sdcr4zy16 -- 9 Mayıs 2012; 11:38:37 >
  • Arkadaslar Ben Bursa Dan yazıyorum Iç.GüV.EGT.VE TATB.MRK.40'INCI P.EGT.A.2'NCI
    P.EGT.TB.4'üNCü P.EGT.BL.K.LIGI ISPARTA MERKEZ ISPARTA ya (P-001) P. MNG. K. ÇVŞ. olarak Gonderiliyorum Topraım Varsa YAzsın :) Mns : Nejo_06@hotmail.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: Holmes.

Yani usta birliğimdede giyerim değilmi ? ve piyade komandomu olucağız yani sana zahmet

Usta birliğinde dağıtım yerine göre evet mavi bere takacaksınız. Piyadesiniz komando değil ama ordada komandoların size diyeceği tek şey Allah'tan piyade olmamışız sizin eğitimleriniz bizimkinden zor diyecekler. Haklılar. Şimdiden kolay gelsin arkadaşlar. Kazasız Belasız bitirmeniz dileği ile.
  • quote:

quote:

Yani usta birliğimdede giyerim değilmi ? ve piyade komandomu olucağız yani sana zahmet

Usta birliğinde dağıtım yerine göre evet mavi bere takacaksınız. Piyadesiniz komando değil ama ordada komandoların size diyeceği tek şey Allah'tan piyade olmamışız sizin eğitimleriniz bizimkinden zor diyecekler. Haklılar. Şimdiden kolay gelsin arkadaşlar. Kazasız Belasız bitirmeniz dileği ile.

Hocam askeriyede hangi banka var acaba? Yanılmıyorsam sadece ziraat vardı. Başka kartlardan da işlem yapabiliyor muyuz oradan?
  • Ben 1 nci tabur 3 ncü bölük çıktım p-101 avcı eri ankaradan gidiyorum aslen kastamonuluyum 92/2 baska gidicek arkadaslar varsa faceden emre.rejs@hotmail.com msn adresimden bulabilirler
  • quote:

quote:

quote:

Hocam askeriyede hangi banka var acaba? Yanılmıyorsam sadece ziraat vardı. Başka kartlardan da işlem yapabiliyor muyuz oradan?

Evet sadece Ziraat bankası atm si var ... Başka kartlarlada işlem yapabiliyorsunuz ama yaptıgınız her işlem başına ücret kesiyorlar... Zirat bankası kartı edinmek daha mantıklı.

• Benim Sag ayagımın Bas parmagında Tırnak batması Var Sıkıntı Olurmu ?
  • 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.