Şimdi Ara

ISPARTA 40'NCI P.ER EĞİTİM KOMUTANLIĞI (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.770
Cevap
15
Favori
589.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hwwwings

Anlıyorum. Peki bir de şöyle bir problemim var:

Kullandığım depresyon ilaçlarım hafif ilaçlar değil.

İlk gittiğimdeki kontrolde bu durumumu belirttiğimde beni askeri hastahaneye mi sevk edecekler yoksa orada mı sorunlarımı belirteceğim.

Buraya açık seçik yazmak istemiyorum ama doktoruma göre hastalığım istersem kolaylıkla erteletebileceğim bir depresyon türü.

Son yoklamada askere gidesiye kadar hastalığımı yenip ilaçlarımı bırakacağımı düşündüğüm için bu durumdan bahsetmemiştim.

Gitmeden önce askerde ilaçlarımı kullanabilmem için doktorumdan rapor alacağım.

Askerliğimi erteletmeyi istiyor değilim, bazı konularda askerliğin bana yararının olacağını da düşünüyorum.

Yine de Isparta(40. Piyade) ile ilgili okuduklarım çok iç karartıcı şeyler ve her ihtimali düşünmek istiyorum.

Alıntıları Göster
    Kredi karti cikarticam. ATM hangi bankaya ait ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mülzem

Kredi karti cikarticam. ATM hangi bankaya ait ?

Alıntıları Göster
    tek atm var oda zıraat
  • Cok Saol
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mülzem

Cok Saol
    Selamlar. Kasım 23'te gitmiştim, psikiyatrik ilaç kullandığım için Isparta'dan Antalya'daki refize birliğine gönderildim ve bir kaç gün önce acemiliği bitirip dağıtıma geldim.

İlk önce en önemli şeyi yazmak gerekirse, eğer teslim olmaya ailenizle giderseniz(ben babamla gittim) sıradaki 200 kişiyi geçip direk giriş yapabilirsiniz.
    Biz oraya vardığımızda saat 16 civarıydı ve öyle bir sıra vardı ki, tek başıma gitmiş olsam şanslıysam gece yarısına doğru anca giriş yapabilirdim.

Gideceğiniz yer çok çok büyük bir yer. O kadar büyük ki Isparta'nın merkezinden daha büyük olabilir.
    Dikkatli olun, eğer kaybolursanız saatlerce boş boş dolaşır, eğer soracak biri yoksa yolunuzu da bulamazsınız.

Ayrıca burada refize bölüğü vesaire diye bir şey yoktur.
    İlk 2 tabur ve 3. taburun 1. bölüğü tim, geri kalanlar ise çeşitli problemleri olan askerlerdir.
    Bu problemli askerlerin yarısı çeşitli hastalık sahibi kişiler, diğer yarısı ise jiletçiler, baliciler, keşler vb. kişilerdir.
    Bu bölük ve takımlar askerler tarafından refize olarak anılsa da söylediğim gibi refize falan değildir.
    Alay komutanının söylediğine göre geçenlerde verilen şehitler 3. tabur 2. bölükten imiş.

Çeşitli problemleri olan kişilerin belli bölüklerde toplandığını söylemiştim.
    1. haftanın sonuna doğru bu tür problemleri olan kişiler heyetin önüne çıkar ve doğuda, savaş bölgesinde askerlik yapamayacak olanlar ile iyi yalan söyleyip heyeti kandıranlar Antalya, Amasya ve Samsun'a gönderilir. Bir şey daha eklemek istiyorum, heyeti kandırmak dedim ama heyetin askeri dinlediği falan yok, bir kapıdan girip diğerinden çıkıyorsun o kadar.

Burası toz toprak taş içinde Türkiye'nin en zorlu acemi birliklerinden biridir.
    Buraya düşen arkadaşlarım, gidip koşu yapmaya, vücudunuzu açmaya başlayın.
    Zor bir yere düştünüz, ya çok iyi yalan söyleyip kendinizi oradan kurtarın ya da hiç yalan söylemeyip tim olun.

Neden tim derseniz, oradaki insanlar içici, sıçıcı, keş, balici veya genel olarak serseri değildir. Çoğu okuma şansı olmamış doğru düzgün adamlardır.
    Hepiniz hep beraber aynı yere gidersiniz, 8 kişilik koğuşlarda rahatça yatar, koğuşunuzun karşısındaki banyoda kafanıza göre yıkanırsınız.
    Askerlerin refize olarak andığı refize olmayan bölüklerde ise serseri insanlar boldur. Oraya düşerseniz onlardan çekinmeyin ama diklenmeyin de.
    Baliciler vb. kişiler olduğu kadar astımı olan, bacağında problemi olan doğru düzgün adamlarda bu bölüklerde boldur. Her türlü arkadaş bulursunuz, o konuda rahat olun.

Burada, sağda solda her yerde uzman çavuş vardır. Onbaşı ve çavuşlarla muhattap olmazsınız. Açıkçası onları kimse takmaz. Onlarda vay nasıl beni takmazsın havasında olmazlar. Isparta ile başka bir acemi birliğinin en büyük farkı budur, örneğin Antalya'da onbaşı ve çavuşlar kendilerini paşa gibi görüyorlardı.

Son olarak gözlemlediğim kadarıyla 3. tabur 2. bölüğün uzmanlarından bahsedeyim.

Serkan uzman çok iyi bir insandır. Diğer uzmanların aksine sert görünüşlü değildir. Tersine denk gelmediğiniz sürece derdinizi dinler, yardımcı olur.

Beytullah uzman sert görünüşlü, duruma göre gıcıklık yapabilen biridir ama belki de aralarındaki en iyi insandır.
    Bunu ona söyledim ve o da bu kadar kişi içinde böyle olmak zorunda olduğunu söyledi.

Gazi uzman en komik, duruma göre gıcık, duruma göre yardımcı, aralarındaki en tuhaf adamdır.
    Nasıl bir insan olduğunu pek kestiremesem de kendisi kime nasıl davranacağını iyi bilir. Efendi olursanız bu adam belki de başınıza gelebilecek en iyi komutandır.
    Der ki "ben adamın gözünün içine bakıp, gö*ünün deliğinin çapını ölçerim." Öyle insan sarrafıdır.

Bir de çok gıcık, daha ilk günlerden millete ördek yürüyüşü yaptırıp, süründüren sanırım Süleyman isimli bir uzman vardı.
    Nasıl bir insandır bilmesem de ceza vermeyi seven biri olduğu kesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tek Kural Ahmet Kural

Bizim burda Ispartadan gelenler var , adamlar neler çekmişler , adamlara tatil gibi geliyor Kırklareli felaket bir yer , Türkiyedeki en zor acemi birliklerinden.Ben firar ederdim garanti.Zor olmasının sebebide zaten %99 unun güneydoğuya gitmesi.Verilen eğitimler sırf güneydoğu için.

Alıntıları Göster
    merhaba ; Birşey sormak istiyorum lütfen cevap verebilirmisiniz. Benim erkek arkadaşım ısparta eğirdire dağ komandosu olarak düştü. yemin töreni oldu bitti. Şimdi çarşıya ne kadar sıklıkta çıkabilir haftalık mı 15 günde bir mi. Birde telefon yönünden sıkıntı varmıdır. acele cevap verirseniz sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: smdkrkmz

merhaba ; Birşey sormak istiyorum lütfen cevap verebilirmisiniz. Benim erkek arkadaşım ısparta eğirdire dağ komandosu olarak düştü. yemin töreni oldu bitti. Şimdi çarşıya ne kadar sıklıkta çıkabilir haftalık mı 15 günde bir mi. Birde telefon yönünden sıkıntı varmıdır. acele cevap verirseniz sevinirim.

Alıntıları Göster
    Ya bir cvp veren olmazmı anlayamadım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: smdkrkmz

Ya bir cvp veren olmazmı anlayamadım?

benimde arkadaşım orda yaptı şimdi usta birliğine doğru siirte yola çıktı. sanırım 15 günde bir çarşı izni vardı. telefon yönünden içerde kulubelerden arayabilirsin cep telefonu kesinlikle yasaktı.
    şimdi bende bu topik teki yere düştüm ısparta merkez 40. bilmem ne komutanlığı. yardır mürsel modunda olacağız sanırım ama bize koymaz çünkü bize her yer Trabzon aga :) yarışmacı arkadaşlara başarılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sessiz@Saglıkcı

allah bır daha ıspartaya dusurmesın yolumu nefret ettırdı

ıspartanın aq geçen sene mak müh hazırlıktım şükür şimdi sakryadaYIM askerliğiniz kolay geçer ama halkı öküzdür üni.öğ. antalyalı olduğu için yüzde doksanı ahlaksızdır berbat yer asker olacak olsaydım şırnağı ıspartaya tercih ederdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1453 ten 1923 e -- 8 Şubat 2012; 0:13:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sessiz@Saglıkcı

allah bır daha ıspartaya dusurmesın yolumu nefret ettırdı

Alıntıları Göster
    slm arkadaşlar şimdiden herkese hayırlı teskereler diyorum ısparta ic guvenlık tatbıkat merkezı komando eğitim alayına düşen arkadaslar size allah yardım etsin ..... bende acemiliğimi oradayaptım ilk önce giderken biisimlik alın kendınıze kantınde ısınızı görür baska bı ıse yaramaz ...sadece sıra derdınden kurtulursunuz şu anda tim olarak gönderme olayı yok biz ayrı ayrı gidiyoruz ama merak etmeyın eğitimi en ağır yere düştünüz ... sabıredın dişinizi sıkın ust devrelerınız cok ıyı ınsanlardır zararı olmaz sıze her sekılde yardımcı olacaklarına emınım... YILMAZ KANAT VARDIR uzman cavuş on numara adamdır kıymetını bılın serttır ama daıma haklının yanında durur.. dağıtım yerlerınızı söliim şansınız varsa KIBRIS, ANKARA,BOZCADA GÖKCEADA,EGİRDİR BURLARA GİDERSİNİZ EĞER SANSINIZ YOKSA HAKKARİ TUNCELİ KARS VAN BİTLİS ŞIRNAK DİYARBAKIR .. BURLARA DÜŞERSİNİZ... DAGITIM YERLERI BURALARDIR... AMA GÜNEYDOĞUDADA ARAZİYE SİZİ CIKARMAZLAR GERİ HİZMETE DÜŞERSINIZ .... 2.TABUR 1.BÖLÜK ANKARA .KIBRIS. GÖKCEADA. DİYARBAKIR KARS HAKKARİ TUNCELİYE GÖNDERİR .2.TABUR 2.BÖLÜK KIBRIS. DİYARBAKIR KARS ŞIRNAK HAKKASRİYE GÖNDERİR 2.TABUR 3.BÖLÜK(HUDUTCULAR) HAKKARİ ŞIRNAK TUNCELİ SİİRT KARS DİYARBAKIR BURALARA GÖNDERİR ANLAYACAGINIZ 3.BÖLÜK HUDUTCUDUR YANİ TUGAYA ORADANDA ÜS BÖLGELERINDEKI KARAKOLLARA GÖNDERİR.... ISPARTA İÇ GÜVENLİK IN DAGITIM YÜZDESİ %95 GÜNEY DOĞU . EGER SANSINIZ VARSA%5 TE BATI YA DÜŞERSİNİZ.... TESLİM OLDUKTAN 24 GÜN SONRA YEMİN TÖRENİNİZ VAR ONDAN SONRA CARSIYA CIKARSINIZ....HER HAFTA 1 KEZ HAYIRLI TESKERELER İSTİKAM CAVUŞU(MAYIN İMHA) BABA GİDER GÖKCEADAYA 1991/4

• quote:

Orijinalden alıntı: komando64100

slm arkadaşlar şimdiden herkese hayırlı teskereler diyorum ısparta ic guvenlık tatbıkat merkezı komando eğitim alayına düşen arkadaslar size allah yardım etsin ..... bende acemiliğimi oradayaptım ilk önce giderken biisimlik alın kendınıze kantınde ısınızı görür baska bı ıse yaramaz ...sadece sıra derdınden kurtulursunuz şu anda tim olarak gönderme olayı yok biz ayrı ayrı gidiyoruz ama merak etmeyın eğitimi en ağır yere düştünüz ... sabıredın dişinizi sıkın ust devrelerınız cok ıyı ınsanlardır zararı olmaz sıze her sekılde yardımcı olacaklarına emınım... YILMAZ KANAT VARDIR uzman cavuş on numara adamdır kıymetını bılın serttır ama daıma haklının yanında durur.. dağıtım yerlerınızı söliim şansınız varsa KIBRIS, ANKARA,BOZCADA GÖKCEADA,EGİRDİR BURLARA GİDERSİNİZ EĞER SANSINIZ YOKSA HAKKARİ TUNCELİ KARS VAN BİTLİS ŞIRNAK DİYARBAKIR .. BURLARA DÜŞERSİNİZ... DAGITIM YERLERI BURALARDIR... AMA GÜNEYDOĞUDADA ARAZİYE SİZİ CIKARMAZLAR GERİ HİZMETE DÜŞERSINIZ .... 2.TABUR 1.BÖLÜK ANKARA .KIBRIS. GÖKCEADA. DİYARBAKIR KARS HAKKARİ TUNCELİYE GÖNDERİR .2.TABUR 2.BÖLÜK KIBRIS. DİYARBAKIR KARS ŞIRNAK HAKKASRİYE GÖNDERİR 2.TABUR 3.BÖLÜK(HUDUTCULAR) HAKKARİ ŞIRNAK TUNCELİ SİİRT KARS DİYARBAKIR BURALARA GÖNDERİR ANLAYACAGINIZ 3.BÖLÜK HUDUTCUDUR YANİ TUGAYA ORADANDA ÜS BÖLGELERINDEKI KARAKOLLARA GÖNDERİR.... ISPARTA İÇ GÜVENLİK IN DAGITIM YÜZDESİ %95 GÜNEY DOĞU . EGER SANSINIZ VARSA%5 TE BATI YA DÜŞERSİNİZ.... TESLİM OLDUKTAN 24 GÜN SONRA YEMİN TÖRENİNİZ VAR ONDAN SONRA CARSIYA CIKARSINIZ....HER HAFTA 1 KEZ HAYIRLI TESKERELER İSTİKAM CAVUŞU(MAYIN İMHA) BABA GİDER GÖKCEADAYA 1991/4

Alıntıları Göster
    Bende acemiliğimi ıspartada yaptım şimdi dağıtım iznindeyim. Refize vs. olmazsanız acemiliğiniz ortalama 70-75 gün sürecek ve kendinize haritanın doğusundan il beğenin

Eğitimleri diğer acemi birliklerine göre ağır çünkü iç güvenlik eğitimi veriliyor ama merak etmeyin verilmesi gereken eğitimin anca 10da 1ini alıyosunuz. Yemin töreninden sonra çarşı her hafta izinleri var. Şanslıysanız çift çarşılar sizi bekler. Çok para harcamayın ısparta halkının geçim kaynağı asker ve öğrencilerdir. Isparta esnafı sizin ilk çarşınız için gün sayıyor Son olarak usta askerlerle sıkıntınız olmaz ama amfilerde artistlik yapmayın.

Bende ıspartaya düştüğümde 75 gün acemilik gözümü korkutmuştu ama öyle yada böyle bitiyor. 460 günü bozmayanlara geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhans19

Bende acemiliğimi ıspartada yaptım şimdi dağıtım iznindeyim. Refize vs. olmazsanız acemiliğiniz ortalama 70-75 gün sürecek ve kendinize haritanın doğusundan il beğenin

Eğitimleri diğer acemi birliklerine göre ağır çünkü iç güvenlik eğitimi veriliyor ama merak etmeyin verilmesi gereken eğitimin anca 10da 1ini alıyosunuz. Yemin töreninden sonra çarşı her hafta izinleri var. Şanslıysanız çift çarşılar sizi bekler. Çok para harcamayın ısparta halkının geçim kaynağı asker ve öğrencilerdir. Isparta esnafı sizin ilk çarşınız için gün sayıyor Son olarak usta askerlerle sıkıntınız olmaz ama amfilerde artistlik yapmayın.

Bende ıspartaya düştüğümde 75 gün acemilik gözümü korkutmuştu ama öyle yada böyle bitiyor. 460 günü bozmayanlara geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    343 KDY olarak ıspartadayım. Buraya kilolu gelenler kesin zayıf olarak dönecekler. Yemekler süper olduğundan yenmiyor :) ve berbat pis bir havası var. Uzun dönem yapacaklara şimdiden Allah kolaylık versin.

• quote:

Orijinalden alıntı: MxRevolution

343 KDY olarak ıspartadayım. Buraya kilolu gelenler kesin zayıf olarak dönecekler. Yemekler süper olduğundan yenmiyor :) ve berbat pis bir havası var. Uzun dönem yapacaklara şimdiden Allah kolaylık versin.

Alıntıları Göster
    ıspartadan refize olmak istiyorsan 10-15 gün tak bölükler fullenince saga sola yollarlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: zoltafatih

ıspartadan refize olmak istiyorsan 10-15 gün tak bölükler fullenince saga sola yollarlar

Alıntıları Göster
    bende 90/1 acemi birliğimi ıspartada yapmıştım usta birlik şırnaktı vay be ne ara bitti hayatta biteceğine inanmazdım nerdeyse 1 sene olacak biteli :D bilgi isteyen arkadaşlar olursa seve seve veririm gerek şırnaka düşenler gerekse ıspartaya düşenler için
  • Ben Isparta'da komandoydum sonra tunceliye düştüm size yeminle söylüyorum Tunceli bile Isparta'dan çok rahat ispartada ki son 20 günlük egitim ve intikaller beni doğduğuma pişman etti Allah oraya düşenlere yardım etsin çok cooook zor

Askerlik bitti bu arada
  • quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

Ben Isparta'da komandoydum sonra tunceliye düştüm size yeminle söylüyorum Tunceli bile Isparta'dan çok rahat ispartada ki son 20 günlük egitim ve intikaller beni doğduğuma pişman etti Allah oraya düşenlere yardım etsin çok cooook zor

Askerlik bitti bu arada
    Bende ıspartadan tunceliye düştüm ama tuncelide yürüdüğüm yola bakınca ıspartadaki intikaller sahil gezisi gibi yanında ;D helede dedektörcü olunca
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackducati

Bende ıspartadan tunceliye düştüm ama tuncelide yürüdüğüm yola bakınca ıspartadaki intikaller sahil gezisi gibi yanında ;D helede dedektörcü olunca

wallaha kardeş bende hep dedektörcülere,bixi ve mg3 yardımcılarına acımışımdır gariblerim çok çektiler az dalga geçmiyodum
  • quote:

Orijinalden alıntı: sagyurek

quote:

wallaha kardeş bende hep dedektörcülere,bixi ve mg3 yardımcılarına acımışımdır gariblerim çok çektiler az dalga geçmiyodum

Alıntıları Göster
    rb bişi sorucam bnm nişanlımd ıspartaya gtti 40. piyade alayın sıhhye çavuşu olucak oda mı kesn 3 ay yapr acemliği ve çokmu zordr bilgnz var mı ????

• quote:

Orijinalden alıntı: nesibe özkaya

rb bişi sorucam bnm nişanlımd ıspartaya gtti 40. piyade alayın sıhhye çavuşu olucak oda mı kesn 3 ay yapr acemliği ve çokmu zordr bilgnz var mı ????

@nesibe

Nişanlın da 75 gün yapıcak acemi birliğini ıspartanın eğitimi ağırdır yemekleride pek iyi değildir. İçiniz kararmasın ama ısparta tim yetiştirir ve doğuya gönderir... Allah yardımcısı olsun hayırlı teskereler diyelim... fazla kulube yok alayda sıra çok vakit az olduğu için sürekli aryamayabilir kafanıza takmayın ;)
  • quote:

quote:

@nesibe

Nişanlın da 75 gün yapıcak acemi birliğini ıspartanın eğitimi ağırdır yemekleride pek iyi değildir. İçiniz kararmasın ama ısparta tim yetiştirir ve doğuya gönderir... Allah yardımcısı olsun hayırlı teskereler diyelim... fazla kulube yok alayda sıra çok vakit az olduğu için sürekli aryamayabilir kafanıza takmayın ;)

Alıntıları Göster
    pekii oda doğuya çıkacaktr da operasyona katlrmı bi bilgnz varmı bunla ilgili yoksa revrde faln mı olur ???

• quote:

pekii oda doğuya çıkacaktr da operasyona katlrmı bi bilgnz varmı bunla ilgili yoksa revrde faln mı olur ???

Alıntıları Göster
    Up. Beyler buraya çıkanlar varsa, buluşalım. Yaprağı kökledik gibime geliyor bana.
  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.