Şimdi Ara

ISPARTA TIP 2016

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Böyle bi grup açıldı mı ben mi görmedim var mıdır arkadaşlar burayı kazanan ben 10.800 sıralama ile girdim. Varsa buyursun gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 11.300 ile girdim bende

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.sınıfım sorularınız varsa yardımcı olabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: RoideTemps

2.sınıfım sorularınız varsa yardımcı olabilirim

1.sınıfta 80 ve üzeri ortalama yapmak zor mudur?
    Yurt fiyatları nasıldır?Bi tıp ogrencisi ev mi yoksa tek ya da çift kisilik yurtlar mı tercih etmeli?
    Okulun dezavantajları nelerdir??
    Sınıfta hic kaldın mi?
    Aklıma gelenler bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merkez1234 -- 10 Ağustos 2016; 20:38:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Merkez1234

quote:

2.sınıfım sorularınız varsa yardımcı olabilirim

1.sınıfta 80 ve üzeri ortalama yapmak zor mudur?
    Yurt fiyatları nasıldır?Bi tıp ogrencisi ev mi yoksa tek ya da çift kisilik yurtlar mı tercih etmeli?
    Okulun dezavantajları nelerdir??
    Sınıfta hic kaldın mi?
    Aklıma gelenler bunlar.

Ben bu sene 88 ortalama yaptım,sınıfta kalmadım.70 üstü ortalama için normal çalışman yeterli,80 üstü için her gün olmasa bile düzenli çalışman gerekli.İlk dönem tıbbi biyoloji hocası çok zorlar,genelde 6-7 öncüllü doğru yanlış soruları sorar.Gene ilk dönemde kafa kemikleri pratik Sınavı'nda epey zorlandık.2.dönem ilk döneme göre çok çok rahat.Bizim fakültede(dönem 1'ler için diyorum yanlış anlaşılmasın) genelde hiç çıkmış sormuyorlar,sadece 3.komitede ilk yardımdan çıkmış soru çıktı onun dışında çıkmış sorulmadı.Bu arada eğer ortalaman 73,5 ve üzeriyse finalsiz geçebiliyorsun(72'yi bile geçirdikleri oldu hocaların bu yıl).Yurt fiyatları bana göre pahalıydı,ben bu yıl tek kişilik odada kaldım yurtta 800 tl civarı,arkadaş ortamı ve yemekler pek iyi değildi pek memnun kalmadım zaten bu yıl 1000 tl'ye çıkardılar.Tek kişilik odada rahat çalışırsın o konuda için rahat olsun.Ben bu sene yatay geçiş yapmazsam Isparta'da Apartta kalmayı düşünüyorum apart fiyatları yurda göre nispeten daha uygun.Eğer tanıdığın ,iyi anlaştığın arkadaşın varsa Aparta çıksan daha iyi,eğer hiç kimseyi tanımıyorsan yurt daha iyi olur bence,seneye olmadı Aparta çıkarsın.Okulun dezavantajlarına gelirsek,akredite değil(yurtdışında geçerliliği yok,tanıtırken sizi kandırırlar ama geçerliliği yok.😂)Sınıf geçmek diğer tıplara göre nispeten daha rahat,ilk dönem 1.komitede zorlanırsın düşük alırsan çok takılma çalışınca yapılıyor.Anatomi anlamında 2 farklı hoca dersimize girdi,biri çok zor soruyor,diğeri ona göre daha basit ve akılda kalıcı şekilde anlatıyor.Bu sene genel anlamda tıbbi biyolojide zorlanırsın ders olarak.Ayrıca bu sene yalnızca 3 kez kadavra gösterdiler bize,açıkçası pek yararlı değildi çoğu şey yüzeysel geçildi laboratuvarda.Yatay geçiş gibi niyetin var mı bilmiyorum,tabi geçeceğin yere de bağlı ama en az 82-83 ortalama yapsan iyi olur.Düzenli çalış gerisi gelir merak etme 👍Aklıma gelmişken daha da yazayım,bilgisayar dersi var 60 alırsanız muaf oluyorsunuz,çok takmayın derim,kopyayla falan halloluyor(başındaki gözetmene de bağlı)ama ortalamaya etkisi oluyor.Gene İngilizcenin de muafiyeti oluyor onda da geçme notu 60 ama size tavsiyem bu iki dersten de mümkün olduğunca yüksek alın,ortalamaya olan etkisini sene sonu fark edebildim anca 😂.Ayrıyeten edebiyat ve tarih dersleri var,yoklama alınıyor derse girmek zorunlu(yılda toplam 9 hafta devamsızlık var.)Edebiyatçı tabiri caizse uyuz biriydi,dersi kimse dinlemez zaten yatıp uyuyoruz sadece yoklama için giriyorduk.Tarih hocası ders işler maalesef uyuma şansınız yok.Bu arada tarih ve edebiyat dersleri fakülte binamızdan farklı yerde ama gene Doğu kampüsündeki ertokuş dersliklerinde işleniyor.Hoca isimlerini de söyleyeyim de az kulak dolgunluğunuz olsun.Tıbbi biyolojiye Nilüfer hoca girerse yandınız,Nilgün hoca var Amerika'dan geldi bilgili bence,Pınar hoca var o da Nilüfer hoca gibi zor soru sorabilir ama iyi niyetlidir,bir de Nurten hoca var profesör,derste azar işitme olasılığınız epey yüksek rastgele sözlü yapıyor derste.Biyokimyacılar iyidir genel olarak,Duygu hoca iyidir,Başak hoca ilk komitede organikte zorlar,Hüseyin Hoca ve Efkan hoca da iyiydi geçen sene,Betül hoca da iyidir,biyokimyadan yana pek sıkıntı olmaz.Anatomide Soner hoca çok zorlar,Osman hoca ve Gülnur hoca daha basit sorar,Osman hoca derste sözlü yapar ama kızmaz.Anatomi asistanları laboratuvarda başımızda dururlar genel olarak iyidirler.Biyofizik saçma bir ders,Cihangir hoca çıkmış sorar,Ömer hoca zor sorar.İlkyardımda Ersin hoca ve yonca hoca var ikisi de gayet iyi insanlar zor sormuyorlar.Histolojide Meral hocanın ilk dersinde biraz afallayabilirsiniz,Dilek hoca hızlı anlatır ama iyi anlatır.Komitelerde histoloji ne zor ne kolay,duyduğuma göre finalde kolay sormuşlar.Tıbbi psikolojiye her ders farklı hoca girdiği için isimlerini aklımda tutamadım😂Ama o ders de zorlamaz.Ve deontoloji(Tıp etiği) hocası Teoman hoca çok iyi hocadır,dersi sohbet havasında geçer,kolay sorar ama ben gene de yanlış yaptım orası ayrı mesele😂Tıbbi biyolojinin iki dönem de laboratuvar dersi var,mikroskop kullanmayı öğretiyorlar.Histolojidd sadece 3.komitede laboratuvar dersi var gene mikroskopta inceleme yapıp hücreyi çizdiriyorlar.En önemli şeyleri söylemeyi unutmuşum😆4 komite 1 final var.73,5 olursa ortalamanız isterseniz finale girmezsiniz.Laboratuvar derslerinde önlük giymek zorunlu,şimdiden önlük almanıza gerek yok,ilk hafta halledersiniz.14 martta tıp Bayram'ımız var önlük giyme töreni yapılıyor aileleriniz katılabiliyor,hediye olarak size stetoskop veriliyor(5 liralık ama olsun😂).Maalesef fakültemizde yemekhane yok,yemek için genelde hastane veya karşımızdaki diş hekimliği fakültesi'ne gidiyoruz.Fakültede kantin var ama fiyatlar pek uygun değil.Gene namaz kılmak için fakültede mescit mevcut,kampüste de cami var hastanenin az ilerisinde.Okula ulaşım otobüsle oluyor genelde 5 dk'da bir geçerler hastanenin önünden.tıp fakültesine giden otobüsler 8 ve 9 numara(9 numara çünürden geçiyor dolandırıyor baya).37 ve 46 numara da geçiyor hastaneden.Veya 12 numaraya binebilirsiniz iktisattın orda indiriyor tıp'a yürüme mesafesinde.Çünür ya da Mehmet tönge mahallesinde kalacaksınız otobüse gerek yok yakın zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoideTemps -- 11 Ağustos 2016; 11:39:42 >

• RoideTemps kullanıcısına yanıt
    Hocammm Allah senden bin kere razı olsun.Vallahi sen benim aradığım adamsın.Bana notunu yüksek tutmak isteyen inek gözüyle bakma hocam.Yaşım 22 ye yaklaştı ve 6 sene ispartada kalmak istemiyorum açıkçası.Kendi sehrimi 2 puanla kaçırdım.Eğer gitmezsen okuldan seninle tanışma fırsatı insallah olur:)

Geçiş icin basvurdugun üniversite oldu mu?
    Ve de komite notlarını ogrenenebilir miyim?Edebiyat ingilizce gibi sınavları?
    Bi de çalışma taktiğin hakkinda biraz bilgi verir misin?Yani açıkçası disimi sıkıp sıkılmadan her gün calisma potansiyeline sahibim.
    Insallah seni cok yormamisimdir.Hakkını helal et ben yazdıklarının ss ni aliyorum cookkk isime yarayacak.

• Sena çok sevindim tıp kazanmana, hayırlı olsunn :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Merkez1234

Hocammm Allah senden bin kere razı olsun.Vallahi sen benim aradığım adamsın.Bana notunu yüksek tutmak isteyen inek gözüyle bakma hocam.Yaşım 22 ye yaklaştı ve 6 sene ispartada kalmak istemiyorum açıkçası.Kendi sehrimi 2 puanla kaçırdım.Eğer gitmezsen okuldan seninle tanışma fırsatı insallah olur:)

Geçiş icin basvurdugun üniversite oldu mu?
    Ve de komite notlarını ogrenenebilir miyim?Edebiyat ingilizce gibi sınavları?
    Bi de çalışma taktiğin hakkinda biraz bilgi verir misin?Yani açıkçası disimi sıkıp sıkılmadan her gün calisma potansiyeline sahibim.
    Insallah seni cok yormamisimdir.Hakkını helal et ben yazdıklarının ss ni aliyorum cookkk isime yarayacak.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana 😊Seni çok iyi anlıyorum ben de 21 yaşındayım,yaşlıyız biraz 😂Büyük ihtimalle Isparta'da kalacağım zaten umarım tanışırız 😉Hangi şehirden geliyorsun bu arada?Ben Antalyalıyım,Akdeniz'e Alanya'ya Çapa'ya bir de Medeniyet'e başvurdum.Alanya garanti olur ama pek istemiyorum taşınma durumu var Alanya'nın.Bir de Akdeniz'de 2.sınıf epey zor o da düşündürüyor.Ben her gün tekrar yaptım,komite zamanı pek sıkıntı çekmedim Eksik olan konum yoktu yani.Benim komite ortalamam 81'di diğer derslerle falan 3.48 oldu o da 88'e denk geliyor galiba,her neyse o hesaplama kısmı biraz karışık ben de pek anlamadım.Helal olsun hakkım,gene sorun olursa yardımcı olurum umarım bu sene çok başarılı olursun.Hangi şehirden geldiğini sormayı unuttum galiba 😂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoideTemps -- 10 Ağustos 2016; 22:23:26 >

• RoideTemps kullanıcısına yanıt
    Ben de 2 sene üni okudum 1 sene tekrardan bırakıp hazırlandım.Konyaliyim burda yaşıyoruz.Tıp aşkıyla kazandım bu bölümü zaten :) 83 gibi bi ortalama beni meram tıbba sokmaya yetiyor ama daha iyi bi universite olursa da gitmek isterim açıkcasi.
    Insallah güzel bi sene olur hepimiz için.Sehirlere takilan biri değilim.Kaliteli bi eğitim göreyim kafi gelir insallah:)

• quote:

Orijinalden alıntı: doctorzey

Sena çok sevindim tıp kazanmana, hayırlı olsunn :D

Adımı unutmamışsın.Sagolasin canım bu calismala tıp kazanacak durumum yoktu ama cok şükür oldu

• Merkez1234 kullanıcısına yanıt
    Hakkımızda hayırlısı.Aynen Meram için o civarda puan alman yeterli.Bu sene bizim sınıftan birisi 84le geçti,olabilir yani çalışırsan rahat olur 😉Gelince kendi gözlerinizle göreceğinizde daha iyi anlarsınız muhakkak.Kimisine göre sınıfı geçeyim yeter,kimisine göre(ben de dahil) yatay yapmalıyım çok yüksek almalıyım.Kalite tartışılır ama bana göre düşük-orta kalitede bir eğitimi var

• Up.Koskaca forumda belki birileri vardir.

3-4 kişi daha vardı sanırım

• quote:

3-4 kişi daha vardı sanırım

Bu sene başlayacak mı?

Evet vardı SDÜ tıp 2016 diye konu açmışlardı sanırım.Aslında onlar da bu başlığa gelseler daha iyi olur.Paylaştığım şeyi görseler faydası olur mutlaka.Bir de daha önce tanışmanın faydası olur bence hiç tanışmadan girmekten iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoideTemps -- 12 Ağustos 2016; 23:22:38 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.