Evet arkadaşlar kimsenin tartışmasını istemiyorum, sadece olası abd-israil vs iran savaşı başlaması sonucu dünya üzerindeki dengeler ne olur.
Herkezin yorumunu bekliyorum. Kimse kimsenin yorumuna dil uzatmasın. Herkezin kendince bi düşüncesi vardır, herkezin düşüncesi kendine göre haklıdır.
Tartışma ortamı istemiyorum . Sağolun şimdiden cevaplarınız için .
bize ne yaw, giren çıkan yok bize yok bize
quote:
Orijinalden alıntı: 17.05.2000
bize ne yaw, giren çıkan yok bize yok bize
Biz siz diye birşey yok. Dünya dengesi bakımından sordum. Hem olası savaş senide ilgilendirir benide
İran savaşı kazanırsa da amerikayı zaptedemiceğine göre hiç bişey olmaz . İran sevinir. Amerika üzülür sadece önündeki maçlara bakar
okul kapandı beyler biz kalkalım
VAY ARKADAŞ FORUMUNDA ÇILKINI ÇIKARDINIZ. YAHU BİRAZ SAYGI OLUR İNSANDA . Bİ BAKIN YA AÇTIGIM KONUDA HİÇ DALGAYA ALINACAK BİRŞEY VARMI YAPMAYIN GÖZÜNÜZÜ SEVİYİM . BIRAKIN HERŞEYİ DALGAYA ALMAYI.
INSANLARIN ŞEVKİNİ KIRIYORSUNUZ . BİRDAHA BİRŞEY SORACAKSAMDA SIRF SİZ DALGAYA ALIYORSUNUZ DİYE FORUMDAN UZAKLAŞIYORUM. ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN !
Sadece nukleer merkezlerini vurur. Kara birliklerinden Körfez'e yakın çok güçlü bir birlik var orayı bertaraf eder. İran İsrail'e füze yollar ama hava savunma sistemlerini geçemez.
Sonrasında Türkiye, rusya, Çin devreye girer. Savaş biter. İran büyük bir hava saldirisinda mahvolmaz ama darbe yer. Büyüklüğü küçülür. O kadar. Fazla bir şey olmaz. İrak Afganistan gibi işgal edemez. En az Türkler kadar cesaretli ve gözleri kordur perslerin. Kara savaşında mutlak galip olur ama savaş gökyüzünde biter.
Öncelikle çok insan hayat kaybeder hemde öyle 1-2milyon değil çok daha fazla. İran elindeki bütün nükleeri amerika ve İsrailin üzerine yağdırır. Amerika ise aynı şekilde yüksek teknoloji bombalarını kullanır bu işten sadece Amerika zulmündeki devletler ve avrupa kârlı çıkar Türkiyenin çok zarar göreceğini düşünmüyorum. 2. Dünya savaşındaki gibi durur. Ama eğerki savaşa girerse ortadoğuda söz sahibi bir ülke olur
Daha da devam ederdim Çinin durumunu(tahminimi) falan yazardım ama telefondan zor oluyo
Kolay kolay nükleer kullanılmaz.İran ın arkasında Rusya,Çin olursa güzel çarpışmalar olur.Burda önemli olan bizim hangi tarafta yer alıcağımız???
quote:
Orijinalden alıntı: sispanzer
Sadece nukleer merkezlerini vurur. Kara birliklerinden Körfez'e yakın çok güçlü bir birlik var orayı bertaraf eder. İran İsrail'e füze yollar ama hava savunma sistemlerini geçemez.
Sonrasında Türkiye, rusya, Çin devreye girer. Savaş biter. İran büyük bir hava saldirisinda mahvolmaz ama darbe yer. Büyüklüğü küçülür. O kadar. Fazla bir şey olmaz. İrak Afganistan gibi işgal edemez. En az Türkler kadar cesaretli ve gözleri kordur perslerin. Kara savaşında mutlak galip olur ama savaş gökyüzünde biter.
Vs. Vs. Vs.
YOKMU BÖYLE AKILLI ADAM ? BAK GÜZEL KARDEŞİM NE GÜZEL KAFASINDAKİ SAVAŞI ANLATTI. PEKİ YA SİZ DALGACILAR ? TAKIN AT GÖZLÜKLERİNİ AKŞAMA KADAR LAKLAK. BAŞKA BİŞİ BİLDİGİNİZ YOK ..
quote:
Orijinalden alıntı: BilgisayARDA
Kolay kolay nükleer kullanılmaz.İran ın arkasında Rusya,Çin olursa güzel çarpışmalar olur.Burda önemli olan bizim hangi tarafta yer alıcağımız???
Abi call of duty oynayıp mı geldi ne güzel çarpışması ? kaybeden yine dünya olur . .
öyle bir savaşın olması şuan için pek mümkün görünmüyor.
ama hazırlık yapıldığı ve bahane uydurmaya çalışıldığı kanatindeyim.
iran'a kara harekatı çok zor. bunu amerika dahi göze alamaz.
iki sebebi var, biri türkiye. ikincisi ise iran halkı kolay bir yem değil. gayri nizami harp ile fitil fitil çıkartırlar acısını.
geriye hava harekatı kalıyor. iranın vereceği en büyük kayıp bundan olacaktır. artın neleri gider, neleri kalır bilmem.
İsrail biter İran uzun bi süre kalkınmak için uğraşır ama sömürüye girebilir Amerika'da kriz etkili olur birçok kişi işsiz kalır Dolar ve Euro fırlar değer kazanır Türkiye seyireder fakat ortadoğu da en büyük güç olur İran ile iş birliği yapar Petrollerini kullandırıp karşılığında hizmet alırlar aslında bi bakıma bu bize yarar.
quote:
Orijinalden alıntı: 17.05.2000 bize ne yaw, giren çıkan yok bize yok bize
3ahmak i bir arastir.
quote:
Orijinalden alıntı: W140
iki sebebi var, biri türkiye. ikincisi ise iran halkı kolay bir yem değil. gayri nizami harp ile fitil fitil çıkartırlar acısını.
geriye hava harekatı kalıyor. iranın vereceği en büyük kayıp bundan olacaktır. artın neleri gider, neleri kalır bilmem.
iranın uçak savarı yokmu
quote:
Orijinalden alıntı: inferno!
savaş açmaya cesaret edemez irak gibi bir ülkeyi daha zaptedemedi iran iraka benzemez kültürü tarihi çok sağlam
Zaptetti ama zaptedemedi gibi gözüküp petrole oturdu amerika amcamız
quote:
Orijinalden alıntı: ZBlade
quote:
iranın uçak savarı yokmu
Bende iranın hava harekatlarından çok darbe yiyeceğini düşünüyorum ..
quote:
Orijinalden alıntı: tayfunasker
VAY ARKADAŞ FORUMUNDA ÇILKINI ÇIKARDINIZ. YAHU BİRAZ SAYGI OLUR İNSANDA . Bİ BAKIN YA AÇTIGIM KONUDA HİÇ DALGAYA ALINACAK BİRŞEY VARMI YAPMAYIN GÖZÜNÜZÜ SEVİYİM . BIRAKIN HERŞEYİ DALGAYA ALMAYI.
INSANLARIN ŞEVKİNİ KIRIYORSUNUZ . BİRDAHA BİRŞEY SORACAKSAMDA SIRF SİZ DALGAYA ALIYORSUNUZ DİYE FORUMDAN UZAKLAŞIYORUM. ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN !
adam haklı beyler.
quote:
Orijinalden alıntı: ZBlade
quote:
iranın uçak savarı yokmu
Uçak savarlari ısı gudumlu. O savaş uçaklarından cikan sıcak dumanı algiliyip kitleniyor. Bunun asilmasida çok kolay ve ucuz bir yöntem. Geriye elle lazerli sistemler kalıyor. Bu da zaten radarlar tarafından tespit edilip uçağa yaklaşmadan imha ediliyor.Ayrıca zaten iranin hava kuvvetleri sıfır. Türkiye ve İsrail gibi güçlü modernizasyonu yapılmış hava kuvvetlerinin yanında çok çok sonuk kalır.
Kısaca iran dua etsin hava harekatı düzenlenmesin.