Filistin bağımsız bir ülke değildi ki. İngiliz mandasıydı. İsrail daha önce bağımsız oldu. Gerilla: Düzenli bir orduya karşı küçük birlikler hâlinde çatışan, hafif silahlarla donatılmış topluluk. (TDK tanımı) PKK da Hamas da bu tanıma uyuyor. Gördüğüm kadarıyla terörist örgütler terör kelimesinin görece negatif anlamı sebebiyle görece daha pozitif bir anlama sahip gerilla kelimesini kullanma eğilimindeler. Ha şöyle bir mevzu da var PKK sempatizanları genel olarak "TeCe Kürdistan'da işgalcidir" şeklinde bir sava sahipler. Ben buna katılmıyorum orası ayrı.
Terör kelimesinin sözlük anlamı mevzusu biraz ilginç. Çünkü akademik veya hukuki anlamda uzlaşılmış bir terör tanımı yoktur. Yine de: Terör: Karşı tarafa korku salma, cana kıyma, malı yakıp yıkma; yıldırı, tedhiş (TDK tanımı) Ee Hamas da PKK da bunları yapıyor zaten.
Bu kısım ad hominem zaten geçiyorum. |
İsrail Kürtleri çekmeye çalışıyor ne düşünüyorsunuz? (3. sayfa)
-
-
Başkasının teröristini savunursan onlar da senin teröristini savunurlar 2+2 = 4. Tipik siyasal islamcı öngörüsüzlüğü işte ama zaten hamas yaratıklarının da günü sayılı. Mavi marmara’daki cihatçıları 2dkkada satan akp tayfası yakında haması da satar. Yeter ki ABD’den emir gelsin (ki zaten Trump başkan olunca o emir her türlü gelecek )
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Israil devleti filistinde isgalci oldugu icin, isgale direnenler benim bakıs acımdan terörist değildir.. Terör biraz da onu terör olarak tanımlayanın görüsüne göre degisiyor..
Kendi ülkesindeki isgalcileri istemeyenlerin terörist olduklarına katılmıyorum..
PKK terörü ise yine benim bakıs acımdan kesinlikle terördür cünkü Türkler buralara cok uzun zaman önce yerlestiler tarih öncesi zamanlardan kalma mevzular, mesela Türkler isgalci gibi seyler mantığa uygun olmadıgı icin, Kürtlerin isyan etme hakkı yoktur..
Öyleyse Meksika'da aztekler, Amerika'da kızılderililer, Avustralya'da aborjinler de örgüt kurup, beyazlar isgalcidir desinler ve dağa cıkıp silahlı mücadele yapsınlar.. Böyle bir dünya yok.. Bu sekil bir argüman ile ortaya cıkan bir silahlı mücadele, terördür ancak surada 70 yıl önce gelen isgalcileri ülkelerinden atmak isteyen arapların olayı, benim bakıs acımdan terör degildir..
Bu yüzden onları istersek destekleriz ancak onlar PKK'yı destekleyemezler desteklemeleri ahlaka ve mantıga uygun olmaz.. O zaman avustralya ve yeni zelanda aborjinlere verilsin, meksika azteklere verilsin, amerika yerlilere verilsin kabul ederler mi? Etmezler.. Zamanında fetihler yapılmıs koloniler kurulmus derler.. Bu da aynı hesap.. Kürt, Rum ve E**ni yerlilerin ülkeleri cok uzun zaman önce fethedildi ve artık buralarda hakları yok fakat israil filistin olayı yeni bir olay orada isgalcileri ülkelerinden atmak isteyen araplar haklıdır..
Tabii ki onlar kendi cıkarlarını savunacakları icin sen arabı destekledin diye onlar da PKK'yı desteklerler fakat onların PKK desteklemesi ahlaksızlık olur..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 9 Ağustos 2024; 20:6:40 >
-
O üyeyle yeni tanışıyorsun galiba.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 9 Ağustos 2024; 20:14:30 > -
Ara sıra görüyordum üst perdeden konuşuyordu da, perde ayarlarını bozayım dedim accık
Yalnız diğer konuda bir ekran görüntüsü paylaşmışsın, daha önce göreydim muhatap bile olmazdım. O ne öyle, midem bulandı.
-
Birini kin duymaya başlarsa o zaman içinde ne var ne yok çıkıyor. Ben de bunun ayarlarını bozunca fena kin tuttu bana.
-
Haklısın.. Festival basılmasının sebebi isgalcilerin orada bulunmasıdır ancak baskın sivillere karsı yapıldı.. Bu yüzden tamamen hak vermek mümkün olmasa da, yahudilerin mevzuyu bahane ederek uzun bir katliama girismesi etik ve ahlak dısıdır..
-
Filistin sahte bir ülkedir. Ülkenin ismi bile sahte..Kadim Filistinden geliyor ama kadim Filistinliler semit değil, Arap değil. Yahudilerin ise binlerce yıllık yapıları tapınakları hala ayakta. Filistinliler Mısır - Ürdün kırması bir halktır ve orada bir söz hakkı yoktur. Osmanlı’nın ortadoğuda bir sürü sancağı var ama bu bölgeyi adam yerine koyup bir sancak bile kurmamış. Yahudiler çöplükten bataklıktan sıfır ülke kurup 100 seneden az zamanda bir dünya devleti olmuşlar..bunu yaparken de Arapların başlattıkları savaşlarla uğraşmışlar. Makyavel’e göre güçlü olan haklıdır. Anadoluda yaşayan milyonlarca Hristiyana ne oldu? Dünya toz pembe değil. İsrail egemen bir devlet. Bunu inkar etmenin bir anlamı yok. Filistinliler giydikleri dona kadar herşeylerini İsrailden alıyorlar. İsrail olmasa Filistinliler içecek su bulamaz arabalarına benzin koyamazlar. Hayal aleminden çıkmak gerekşyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Senin ne olduğun belli. Azıcık bozdum diye içinden bana karşı neler çıktı? Senin ayarlarını herkes rahatça bozabilir. Devlet bile senin gibiler için önlem almaya çalışıyor. Burada millete atıp tutmaya devam etsen ne olur? Hadi git işine.
-
Filistinlilerin soyu sopu ırkı konusundaki görüsün bir yahudi propagandası ve bunun böyle olduguna inanmıyorum..
Yahudilerin binlerce yıllık tapınakları aborjin, kızılderili ve aztek yerlilerinin olayına benziyor.. Bu argüman gecerliyse, o zaman kim nereden nereye gidip fethettiyse, fethedilen yerleri yerlilere verip geldikleri yere gidecekler.. Ben avustralya ve yeni zelandadan baslanmasını öneriyorum..
Cöplükten ülke kurdularsa kurmasalardı bunun konuyla ilgisi yok.. Adamın kendi ülkesi isterse cöplük gibi yasar bu baska bir ırk ve millete isgal hakkı tanımaz..
Anadolu'da yasayan hıristiyanlara ne oldugu da aynı sekil bir olay.. basitce kovuldular ancak Türk 1000 yıldır burada.. Söyledigim gibi avustralya ve yeni zelanda ülkelerinden baslayalım, sonra amerika ve meksika'ya dönelim oradaki tüm koloniciler geldikleri yere yani avrupa kıtasına dönmeyi kabul ederlerse o zaman sıra bize gelebilir onu o zaman konusuruz..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 9 Ağustos 2024; 20:33:56 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X