Şimdi Ara

işsizlik maaşı :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
4.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, ilgili arkadaşlarımdan yardım rica ediyorum...

1 ocak 2013 itibariyle işten çıkarıldım, 2 ocakta işkur a işsizlik maaşı için başvurdum, ama dün sgk ya gittiğimde sigorta çıkışımın hala yapılmadığını söylediler, eski patronumu aradığımda ulaşılamıyor, sigorta çıkışım da yapılmadığı için işsizlik maaşı alamıyorum,

ne yapmalıyım?
    ve ne kadar süre içinde işkur dan haber gelir?

bilgisi olan arkadaşlar cvp versin lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feyza_35 -- 11 Ocak 2013; 13:00:12 >

• sigorta çıkışın yapılmadı ise halen şirket vüzerinden sigortan ödeniyor demektir ki maaş hakkın da doğar bu nokta da.

sorunun şirketinde çözülür. patronlarla görüşmen gerekin kesin olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trkkrsy

sigorta çıkışın yapılmadı ise halen şirket vüzerinden sigortan ödeniyor demektir ki maaş hakkın da doğar bu nokta da.

patronla son görüşmemde çıkışını bugün yaparım tamam dedi ve 1 hafta geçti hala aynı
  • çıkışını patron yaparsa sana tazminat hakkı doğar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feyza_35

quote:

Orijinalden alıntı: trkkrsy

sigorta çıkışın yapılmadı ise halen şirket vüzerinden sigortan ödeniyor demektir ki maaş hakkın da doğar bu nokta da.

patronla son görüşmemde çıkışını bugün yaparım tamam dedi ve 1 hafta geçti hala aynı

Orijinalden alıntı: bunukimyazdı

çıkışını patron yaparsa sana tazminat hakkı doğar.

çıkış verilmedi ise sen o iş yerinin çalışanısın. maaşını iste. ve;

+1

işveren çıkarıyorsa kıdem ve ihbar dahil olmak üzere tazminatlarını da muhasebeciye hesaplatıp alabilirsin.

• 1 ay dolduğunda patronunu ara ve deki ya maaşımı ver ya da işten çıkar. Eğer birşey yapmazsan maaşımı alamadım diye şikayet et. Hem 1 aylık maaşı hem tazminatı hem de işsizlik maaşını alırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Edeb'i Muamma

1 ay dolduğunda patronunu ara ve deki ya maaşımı ver ya da işten çıkar. Eğer birşey yapmazsan maaşımı alamadım diye şikayet et. Hem 1 aylık maaşı hem tazminatı hem de işsizlik maaşını alırsın.

nereye şikayet etcem ve ne kadar sürede olay sonuçlanır?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mühendis Maaşları
    16 yıl önce açıldı
    Muhasebeci maaşı ortlaması
    11 yıl önce açıldı
    MÜHENDİS MAAŞLARI
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

1 ay dolduğunda patronunu ara ve deki ya maaşımı ver ya da işten çıkar. Eğer birşey yapmazsan maaşımı alamadım diye şikayet et. Hem 1 aylık maaşı hem tazminatı hem de işsizlik maaşını alırsın.

Calisma bakanligina sikayet edin ayrica arkadaslarin da dedigi gibi egrr isveren is akdinize son verdiyse kidem ihbar dahil tum haklarinizi alabilirsiniz tabi isveren iflas ettigini beyan etmediyse

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: olizvel

quote:

quote:

Calisma bakanligina sikayet edin ayrica arkadaslarin da dedigi gibi egrr isveren is akdinize son verdiyse kidem ihbar dahil tum haklarinizi alabilirsiniz tabi isveren iflas ettigini beyan etmediyse

hemen sonuçlanır mı

• quote:

quote:

quote:

quote:

hemen sonuçlanır mı

Eger tanidigiz varsa ne yazik ki cabuk sonuclar muhtemelen yoktur o yuzden bskanlik mufettis gorevlendirir is yerine gonderir ama bu ne kadar surer inan bilmiyorum umarim tez zaman da sonuclanir da muskul durum da kalmazsiniz.

• Kendi isteğin ile işten çıkarsan(bunu senin haberin olmadan iş yeri düzenleyebilir o yüzden kontrollü davran) işsizlik maaşı alamıyorsun, ayrıca 3 yıl içinde 600 günün olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApexiRubber -- 11 Ocak 2013; 15:06:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ApeXiRubbEr

Kendi isteğin ile işten çıkarsan(bunu senin haberin olmadan iş yeri düzenleyebilir o yüzden kontrollü davran) işsizlik maaşı alamıyorsun, ayrıca 3 yıl içinde 600 günün olması lazım.

+1
    Ben 900 biliyordum ama 600 mus

• quote:

quote:

Kendi isteğin ile işten çıkarsan(bunu senin haberin olmadan iş yeri düzenleyebilir o yüzden kontrollü davran) işsizlik maaşı alamıyorsun, ayrıca 3 yıl içinde 600 günün olması lazım.

+1

son 3 yılda en az 600 gün sigorta primi ödenmiş olmalı ve son 4 ayda 120 de 120 gün kesintisiz olarak prim ödenmiş olmalı...

evet bu şartlar mevcut şuan
  • Ne iş yapıyordunuz bayan ?
  • Turkiyede issizlik maasi mi varmis? sozlesmeniz neydi ilk once onu bilmelisin.Cikartmadan once bildirim sureleri var ve hakli nedenler vs bu sartlara uymus olmali.
  • quote:

quote:

quote:

+1

son 3 yılda en az 600 gün sigorta primi ödenmiş olmalı ve son 4 ayda 120 de 120 gün kesintisiz olarak prim ödenmiş olmalı...

evet bu şartlar mevcut şuan

Dogrudur iyi o zaman benim var o kadar 3000 ini gecmistir

• quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Ne iş yapıyordunuz bayan ?

avea daydım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Ne iş yapıyordunuz bayan ?

avea daydım

Shop da mıydınız ?
  • Hayret lan yalarıncılar gelmemiş
  • eğer ki yüz kızartıcı bi sebep yok ise bütün haklar senden yana_!

(hırsızlık ya da görgü kuralları bakımından)

bunlar senden tarafa ise;

* çalıştığın son ay sana mesaiden 2 saat önce çıkman için izin vermeleri lazım. dışarıdan iş bakabilmen için.

eğer ki vermediler ise tazminatların ile bunu da hesaplat. 60 saat x saatlik mesai ücretin

* kıdem tazminatını hesaplat. çalıştığın yıl x ortalama 1000 tl.

* ihbar tazminatını hesaplat.

* kullanmadığın izin vs. varsa izin ücretlerini hesaplat.

* fazla mesai yaptıysan bunları da hesaplat.

kuruş bırakma_! özel sektör... aaah ah.

--

bu arada anne tarafımda akçay

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.