Şimdi Ara

işsizlik yok insanlar iş beğenmiyor. diyenler içeriye gelebilir mi ? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
447
Cevap
12
Favori
16.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ülkemizde hem işsizlik var hemde olan işi beğenmemek var. Adam üniversite okuyor ama sırf vakit öldürmek için bitsin de diploma olsun diye piyasaya çıkıyor uçuyor dersin on senelik genel müdür. Maaş beğenmez iş beğenmez. Kimi insan elinde ne meziyet ne okul ne tecrübe var oda iş ve maaş beğenmez. Kimi insan çok çalışkandır tam işin layıkidir akrabası torpili olan ise alınır onu almazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 6 Ağustos 2013; 20:02:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede işçiye saygı yok,köpek gibi çalıştırılıyorlar.Duruma el atması lazım devletin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Millet harçlık için zamanını heba etmeyi tabiki istemez. Adam akıllı maaş olduktan sonra insanlar neden işi beğenmesin? Adamı 8-12 saat çalıştır ver eline 800-1000 lira civarı bir şey, köle gibi kullan, arada maaşını geç ver.. Millet nesini beğensin bu işin? Hadi genç olur askerlik öncesi olur evlilik öncesi olur bir nebze anlarım ama aile geçindiren adamın göz göre göre bu işe gireceğini sanmıyorum. Giriyorsa da daha iyisini bulamadığından giriyordur. Bazıları da 3 kuruşa kendini heba etmemek için iş beğenmiyor onlara da hak vermek lazım. Kimsenin bunlara laf söylemeye hakkı yok. Laf ediyorsa zaten ya tuzu kurudur ya da o şekilde yaşamaktan haz duyuyordur.

+1
  • Konuyu okudukça halime şükrediyodum. Bi boyuttan sonra sövesim geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erengy

Konuyu okudukça halime şükrediyodum. Bi boyuttan sonra sövesim geldi.

ne bakımdan hocam?

bize mi sisteme mi ?

malum bir arkadaş bize haksız diyor sistemde sorun yok diyor da

edit: herkese afiyet olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 6 Ağustos 2013; 20:32:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kasim33

askerden geleli 7 ay oldu 7 aydır işsizim intihar etmeyi düşünüyorum :D

Kardeşim iş var ama sanayide şehrinin sana en yakin sanayisine git ve is arayan adamlarin yanina gir.detayli bilgi icin konu sahibine soru sorabilirsin.abi askerden geldim falan dersin halden anlarlar.sacma saçma konuşma intihar nedir yahu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

quote:

Orijinalden alıntı: Erengy

Konuyu okudukça halime şükrediyodum. Bi boyuttan sonra sövesim geldi.

ne bakımdan hocam?

bize mi sisteme mi ?

malum bir arkadaş bize haksız diyor sistemde sorun yok diyor da

edit: herkese afiyet olsun

Adam 6 saat yol gidip geliyor, dağda ev aldım diye tokiye şükrediyor arkadaş. Süreyi 12 saate çıkarırsa ev kiralamasına gerek yok zaten, son duraktan geri dönsün uyuyarak. Bu insanlar memnun mutluyken senin insanca yaşamak haddine değil zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: yuxelmurat

Benim babam marangoz işçisi.

Kendi dükkanıda yok orda burada hala daha maaş ile çalışıyor günlüğü 40 tl.

Atıp tutarken kiminle konuştuğunuza dikkat edin.

Ben iç mimarım evlerin fiyatlarını %99'unzudan iyi biliyorum.

28 yaşındayım %90'ınızın şuan okudğu liseden mezun olalı 10 yıl oldu.

9 yıldır ailemden ayrı kendi evimde yaşıyorum yine %90'ınızdan daha zor günler yaşadım.

Üniv. 2. sınfıtan beri part- full aktif olarak çalışıyorum..

İşi- işsizliği parayı pulu bana analtamazsınız...

kabul edemeyeceğiz gerçekleri değiştirip ahkamda kesemezsiniz..

Ben herkes asgari ücret alsın demiyorum...

Asgari ücret alan adamın profili bellidir diyorum. O profilin içinde yaşarsa asgari ücret yaşamaya yeter.

Asgari ücretten fazlasını isteyende kendisini geliştirecek... Armut piş ağzıma düş yok bu memleketten...

Az öncede yazdım yine yazayım...

Bu muhabbetin benzerini 2005-2008 arasıdna başka bir forumda da yaptık ve bana aynı tepkileri verdiler. Ben bu kafaya alışığım..

sene 2013 oldu siz hala aynı tepkileri veriyorsunuz ama ben o günden bu güne kendimi geliştirerek ilerliyorum..

Beğen beya beğenme ister ukala de ister soytarı de. gerçeği değiştiremezsin............

Okumamış adamın 800 tl ye eyvallah demesi gerekiyor... demiyorsada keyfi bilir kimse ona iş vermez....

İlla ukalalık yaptıracaksanız asgari ücret şuanda 800 Tl ama ben 2007 de staj yaparken 500 TL ile başladım. 2. ayımda patron uçak biletimi vs. aldı okual 2-3hafta geç git dedi. maaşıda 800'e çıakrttı..

Buradan bir mantık kurabilirsin umarım...

Çalışana ekmek var.... Çalışmayanda anca bakar.................

Sabah okumustum bu konuya yazmayi dusunmuyordum ama konu populerden inmeyince ve bu postu okuyunca ben de yazmak istedim. Hocam o kadar guzel aciklamissiniz ki olayi.

Dagda bayirda isletme okuyup sadece okula gidip gelip mezun oluyor adamlar ondan sonra universite mezununa is yok diyorlar Sen okula girerken 4-5 sene sonrasini dusunmedin mi be adam? Muhtemelen ayni tipler lisede ilkokulda da itlik serserilik pesinde kosan ders calismayan adamlardi simdi de bu haldeler sen kendini belli bir alanda egitme yabanci dil ogrenme hicbir sey yapmaya cabalama sonuc bu herkes hakettigini buluyor.

• Gel bizim köşedeki kafeye adamlara giren 3 gün içinde çıkıyormuş 6 aydır eleman arıyorlar nerdeyse..
    Günlüğü 35 lira aylık 1000 liraya gir sigartalı iş
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeadPoets

quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

İş yok diyenlerin neden genelii belli bir vasfı olmayan, hiç iş tecrübesi olmayan ama iş görüşmesine gittiğinde en az 1500 lira maaş ve masabaşı iş bekleyen tipler?

Ben iş aradığımda 1 ay içinde bulup çalışabiliyorsam pekala herkes bulabilir diye düşünüyorum. Yok bulamam diyen varsa Organize Sanayii lerde hergün onlarca işçi işe alınıyor, işten ayrılanlarda oluyor. Hiç birşey bilmiyorsanız gidin güvenlik kursuna tam kafanıza göre iş işte.

Türkiye de büyük bir istihdam sorunu var. İşçi arayan firma da çok ama iş beğenmeyen adamda. Çalıştığım ofis İK ile yanyana. Sürekli muhabbet halindeyiz. Bazen öyle tiplerle görüşüyorlar ki inanın şu " iş yok abi " diyenler bile kürekle kovalar adamları.

Haspam 23-24 yaşında. OKuldan yeni mezun olmuş. Hayatı boyunca bir iş yerinde bırakın çalışmayı, başvurmayı bile düşünmemiş. Ama gelir gelmez ilk sorusu " ben ne zaman müdür olurum? " oluyor. Bu tip adamlar öyle çok ki kafayı sıyırırsınız.

Ofis boy görevi için 2000 lira isteyen mi dersiniz, akşama kadar veri girecek adamların " ben 1500" den aşağı çalışmam demelerine mi gülersiniz bilemiyorum.

Olay sandığınız gibi değil. Firmalar artık zor durumdalar. Alacakları adamların ya ciddi manada kaliteli olmasını istiyorlar ki bu tür adamları piyasada bulmak zor ve yüksek bedeller istiyorlar. Ya da yeni yetme bir genci alıp yetiştirmek kalifiye hale getirmek istiyorlar. Bu hem ucuz, hem de en garanti yolu. Çünkü şahsı siz eğitirseniz minnet duyacak ve kalmaya devam edecek. Ama yeni yetme mezunlar bile " ben mühendisim abi elimi o işe sürmem 2500 den aşağıda çalışmam" diyince işin rengi değişiyor.

Burada geçenlerde bir tartışmada da aynı muhabbet geçti. Eğer mühendisim diye elini işe sokmayacaksa kusura bakmasın ömrü boyunca iş arasa bulamaz. Sonra da işsizlik var abi diye gezinir durur.

+ insanımız hep şikayet ediyor, kendisini hiç eleştirmiyor. Hepsi doğuştan genel müdür ve üstün kişilikli insanlar. Maaş ve pozisyon beğenmez, al sana iş dediğinde beğenmediği ücreti görünce "bunlar köle arıyooo yeaaaa ! kahroılsun kapitalizm" derler ama işlerine geldiğinde en büyük koç holding savunucusu olurlar.
    Çarşıya çıksa zaten tüm dükkanların camında eleman aranıyor yazısını görecek ama tabi işi beğenmez. Gerçekten aç olsa inanın haftalık 20 tl'ye madende taş bile kırar ama demek ki ihtiyacı yok.
    İnsan önce kendisine bakacak. Bana ne verecekler demeden önce işverene kendisinin ne verebileceğini düşünecek ve cevaplayacak. Sen zaten fark yaratır ve daha üstün meziyetleri olan birisi isen zaten işveren çok iyi şartları sunarak senin peşinden koşar. Ama bizde memur misali al bol maaşı yat aşağı zihniyeti var. O nedenle işssizlikten daha çoook şikayet olur.

Peki sen çalışır mısın cama ilan yapıştırılan dükkanlarda? Bence çalışmazsın çünkü biliyorsun işin ne olduğunu asla girmezsin.Senin gibi mesaj atanların tuzu hep kuru oluyor nedense? Kendini sağlama almışsın millete akıl veriyorsun.Zaten her mesajın buram buram parti adamı olduğunu gösteriyor.Senin gibiler iş bile aramaz zaten parti size yorulmayacağın parası sağlam işi sağlıyor.Sende buradan millete çalışın diyorsun isterse karın tokluğuna çalışsın millete para kazandırsın yeter ki şikayet edip kötü ses çıkarmasın.

• Son kez yukarı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

Orijinalden alıntı: DeadPoets

quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

İş yok diyenlerin neden genelii belli bir vasfı olmayan, hiç iş tecrübesi olmayan ama iş görüşmesine gittiğinde en az 1500 lira maaş ve masabaşı iş bekleyen tipler?

Ben iş aradığımda 1 ay içinde bulup çalışabiliyorsam pekala herkes bulabilir diye düşünüyorum. Yok bulamam diyen varsa Organize Sanayii lerde hergün onlarca işçi işe alınıyor, işten ayrılanlarda oluyor. Hiç birşey bilmiyorsanız gidin güvenlik kursuna tam kafanıza göre iş işte.

Türkiye de büyük bir istihdam sorunu var. İşçi arayan firma da çok ama iş beğenmeyen adamda. Çalıştığım ofis İK ile yanyana. Sürekli muhabbet halindeyiz. Bazen öyle tiplerle görüşüyorlar ki inanın şu " iş yok abi " diyenler bile kürekle kovalar adamları.

Haspam 23-24 yaşında. OKuldan yeni mezun olmuş. Hayatı boyunca bir iş yerinde bırakın çalışmayı, başvurmayı bile düşünmemiş. Ama gelir gelmez ilk sorusu " ben ne zaman müdür olurum? " oluyor. Bu tip adamlar öyle çok ki kafayı sıyırırsınız.

Ofis boy görevi için 2000 lira isteyen mi dersiniz, akşama kadar veri girecek adamların " ben 1500" den aşağı çalışmam demelerine mi gülersiniz bilemiyorum.

Olay sandığınız gibi değil. Firmalar artık zor durumdalar. Alacakları adamların ya ciddi manada kaliteli olmasını istiyorlar ki bu tür adamları piyasada bulmak zor ve yüksek bedeller istiyorlar. Ya da yeni yetme bir genci alıp yetiştirmek kalifiye hale getirmek istiyorlar. Bu hem ucuz, hem de en garanti yolu. Çünkü şahsı siz eğitirseniz minnet duyacak ve kalmaya devam edecek. Ama yeni yetme mezunlar bile " ben mühendisim abi elimi o işe sürmem 2500 den aşağıda çalışmam" diyince işin rengi değişiyor.

Burada geçenlerde bir tartışmada da aynı muhabbet geçti. Eğer mühendisim diye elini işe sokmayacaksa kusura bakmasın ömrü boyunca iş arasa bulamaz. Sonra da işsizlik var abi diye gezinir durur.

+ insanımız hep şikayet ediyor, kendisini hiç eleştirmiyor. Hepsi doğuştan genel müdür ve üstün kişilikli insanlar. Maaş ve pozisyon beğenmez, al sana iş dediğinde beğenmediği ücreti görünce "bunlar köle arıyooo yeaaaa ! kahroılsun kapitalizm" derler ama işlerine geldiğinde en büyük koç holding savunucusu olurlar.
    Çarşıya çıksa zaten tüm dükkanların camında eleman aranıyor yazısını görecek ama tabi işi beğenmez. Gerçekten aç olsa inanın haftalık 20 tl'ye madende taş bile kırar ama demek ki ihtiyacı yok.
    İnsan önce kendisine bakacak. Bana ne verecekler demeden önce işverene kendisinin ne verebileceğini düşünecek ve cevaplayacak. Sen zaten fark yaratır ve daha üstün meziyetleri olan birisi isen zaten işveren çok iyi şartları sunarak senin peşinden koşar. Ama bizde memur misali al bol maaşı yat aşağı zihniyeti var. O nedenle işssizlikten daha çoook şikayet olur.

Peki sen çalışır mısın cama ilan yapıştırılan dükkanlarda? Bence çalışmazsın çünkü biliyorsun işin ne olduğunu asla girmezsin.Senin gibi mesaj atanların tuzu hep kuru oluyor nedense? Kendini sağlama almışsın millete akıl veriyorsun.Zaten her mesajın buram buram parti adamı olduğunu gösteriyor.Senin gibiler iş bile aramaz zaten parti size yorulmayacağın parası sağlam işi sağlıyor.Sende buradan millete çalışın diyorsun isterse karın tokluğuna çalışsın millete para kazandırsın yeter ki şikayet edip kötü ses çıkarmasın.

çok çalıştım merak etmeyin. hiç ihtiyacım olmadığı halde çalıştım hem de. kartpostal da sattım, berberde de çalıştım. ancak 14 yaşından sonra babam fabrikamıza aldı beni. zannettim ki o zaman patron oğlu olacağım. tam 1 sene eskitme ve özel üretim atölyelerinde çalıştım, 2 yıl st başında dev plakaları kestim, üstüm başım hep mermer tozu ve su içinde olurdu, 1 saat işten sonra duş alırdım. katrakda iş kazası bile geçirdim. tüm bunlar işi gerçekten öğrenmem içindi. üniversite için ankara'ya ve daha sonra yurtdışına gittim ama babamın vefatı ile erkenden bırakmak zorunda kaldım. 6 yılda işletmeyi tam 3 misli büyüttüm, ilk zamanlar fabrika içinde üretimde çalışmak, her gün gneş altında ocaklarda dolaşmak ağırıma gidiyordu ama babamın ne yapmak istediğini biliyordum, onun sayesinde bu hale geldik. bizim fabrikamızda ortalama 300 işçi çalışır, her ay yaklaşık 60 işçi değişir. neden ? sürekliliğin başarı olduğunu bilmiyor muyum ? bunu işçilerimize anlatmıyor muyum ? ama işte bu konudaki zihniyet bazılarının ilerlemesine engel oluyor. bazılarında ne sabır var ne de iş ahlakı. ama tersini yapanlar zaman içerisinde hep karşılığını alıyor.

• Evet, herkes ayda 10.000 lira maaş alamaz ancak 'Ekonomi Gelişti' diye dolanıyorsan her vatandışın insan gibi yaşamaya hakkı vardır.Asgari ücret de alsa her çalışanın sizin 'lüks' dediğiniz şeyleri yapmaya hakkı var
  • Evde,cafede bos oturunca kim para veriyor,ben soyleyeyim,ya anneler yada nineler. Kendilerince cocuguna iyilik yapiyorlar ama dunyanin gercegi bu arkadas. Bos oturmak yerine 1000 TL ye de olsa calisilir,ha bulursan daha iyisini git o zaman orda calis.

Asllinda calismak bir aliskanliktir. Bizim zamanimizda ciraklik vardi,simdi herkesin cocugu kiymetli. Ama yanlis aypiyor aileler ,asalak bir toplum yetisiyor. Ben lise bitirdim,yaz tatili ne gormedim,sabah gevrek sattim,oglen okula gittim. Benim hayatim calismak,calismasam yasamimda bir sey eksiktir. Her sey sadece para ile olculemez.

Simdi soruyorum. 1500 TL yi beyenmiyen arkadaslar,1500 TL net maas demek isveren icin 2000 TL yi gecer,peki bu paraayi beyenmeyen siz ne kazandirirsiniz is verene,ayda 10 000 TL mi kazandirdiginizi saniyorsunuz. Is veren olmak o kadar kolaysa buyrun sizde isveren olun.

Ben 20 yilimi vermisim mekan sahibi olmus,butun risk bende,20 yillik musteri portfoyu,sen daha dun bir bugun iki sanki ortak gibi 3000 TL maas,sonrasimi saat 6 is bitti bu cocuk kacar. Yok oyle bir sey,bunlar haayal.

Hic bir sorumluluk alamayacak,altina araba ister,sabah uyuya kaldim,bugun canim sikkin,yarin isim var,gece uyuyamadim,hanimi doktora goturecegim,bir gun gec saat calissan ertesi sabah cekilmez surat. Ya arkadas daha ne diyeyim,ben elemandan cektigimi ,nazini sozunu karimdan cekmedim be...

Bu ulkede herkes devlet memuru kafasinda is ariyor ,niyemi salla basi al maasi ,ne uretmissin ne kazandirmissin hic onemli degil. Tek yapman gereken sabah 8,aksam 5 gel git yeter.

Ben elemen derdinden servis isini biraktim. Adam cani istemedimi 3 gun ise gelmez,pekiyi ben diyecegim musteriye,kusura bakmayin elemanimin keyfi gelmedi bu gun gelemiyoruz.

Birde calisanin en yanlis yaptigi bizim iste,alinan paranin hepsi kardir. Genel gider sifir cunku,isi o yapti ya.

Arkadas bak ben birsey soyleyeyim,ben 46 yasindayim,bugun is arasan yarin is basi yaparim,neden mi ne yaptigi ve ne yapacagimi kesin ve kesin soylerim bilirimde ondan.

Bizim sektorde yeni mezun makine muhendisi arar bir cok isletme. Yeni mezun olmasinin nedeni kendi ticari dogrultusunda yetistirmek. Bunun icin tek aranan Autocad kullanmak ve ingilizce. Bu isi yapacak adam yok piyasada,niyemi. Yapim yapamiyacagi bile daha belli degilken3000 TL maas ister,neymis muhendismis. Arkadas ne urettin ne yaptin ki muhendissin. Ne maas verse calis 1 sene goster kendini,varsa kendine guvenin sonra yaparsin pazarligini. Is yapan.ureten adami kimse birakmaz. Sen is begenmezlik yapmayacaksin ,kendini gostereceksin is seni beyensin ,sonrasi gelir.

Bizde bu universite isi tum calisma hayatini bitirdi ..bence universiteden mezun olanin unvani olmamali,ayni tip fakultesi gibi uzmanlik icin prtisyen olarak calisilmali. Kalite ancak boyle olur.

• Bu şükürcü zihniyetler yüzünden köle gibi çalıştırıyor işverenler insanları.90 yıl öncesinde değiliz atalarımız çok çalışmaya alışkın savaş görmüş insanlar.Bugünkü gençleri 800 liraya mahkum edemezsiniz insanları.Çünkü gençler artık şükürcü zihniyette değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yaktaver

quote:

Orijinalden alıntı: ReDTwiSteR

askerden geldim 2 aydır iş arıyorum sonunda buldum bir depoya gelen ürünleri bilgisayara stok giriş çıkış kontrol yapıcam sabah 8 aksam 8 ilerde vardiya olabilrimiş bir hafta gece bir hafta gündüz olacakmış cumarteside 8-6 aldığım parada hergün gelirsem max 1400 12 saat ne demek be allahtan korkmazlar işçi bu kadar mı sömürülür makina olsa ısınır patlar ama iş yok mecbur kabul ettim bayramdan sonra iş başı yapıyorum dünyadaki en kötü şey işsizlik yol süresini düşersen 10 saat bile kalmıyor kpss çalışırım felan diyordumda yalan olacak gibi türkler bu dünyaya sömürülmeye gelmiş boşa kurtuluş savaşı vermişiz yabancı öpmüyor türk öpüyor değişen hiç bişey yok

Her hakkını arayana komünist dediler vatan haini dediler dinsiz dediler, her şeyi dediler ama dinlemediler destek vermediler, Türkiyede'ki çalışma şartlarının bu kadar ağır olmasının sebebi budur, batıyor dediğimiz yunanistan'da bile çalışma şartları Türkiyeden 4-5 kat daha iyi, Türk işcisi sömrülüyor, kimin umrunda kimsenin değil, büyüyoruz gelişiyoruz ama biz halk bir türlü hissedemedik şu büyümeyi.

sadece zengin olan daha da zenginleşiyor başka da bişi olduğu yok

• 2 yıllık makine mezunuyum kariyerim de gayet iyi türkiye geneli 215 firmaya başvurdum bir tanesi bile aramadı kafayı yiyecem bu gidişle

• quote:

Orijinalden alıntı: toysican

2 yıllık makine mezunuyum kariyerim de gayet iyi türkiye geneli 215 firmaya başvurdum bir tanesi bile aramadı kafayı yiyecem bu gidişle

Senin durum bayagi vahimmis Allah sabir versin.

• - Son sayfaları okuyorum da aklı başında görmüş geçirmiş insanlar zaten 0 deneyim ile 2000-3000 maaş ile çalışanların veryansını takmıyorlar.

- Çünkü adam 0 dan başlamış asgari ücretle başlanılır yada başlatılmaz(200-300 arası yukarıda da başlatılabilir) orası sektöre göre değişir. (buradaki asgari ücreti günümüz fiyatlandırmasını yapmadan söylüyorum.)

- Bizim veryansın ettiğimiz noktalar, patron kar marjı güder eyvallah ama o kar marjını kazandıran işçiyi/çalışanı/personeli düşünmez.

- Bizim veryansın ettiğimiz noktalar, adam kayırmacalar, başıma gelmişliği bende dahil her profesyonel forumdaşın vardır. O iş için yetiştirilebilir yada yapabilirsin ama İK yada başka birisi tanıdığını sokacağı için önüne taş koymaktan çekinmez.

- Benim veryansın ettiğim noktalardan biri de mbirol forumdaşımız söylemiş zaten adam yeni mezun sadece derslerde görmüş 3000 istiyor lan ben o kadar istemiyorum, mühendisi bırak asp php yokken o yıllar html ile go.com/overture.com dan harçlık çıkartıyorum, freelancer sporcu ürünleri getirip satışını yapıyordum vb. şeyler. İşletme mezunuyum hep satış/pazarlama üzerine çalıştım, bölge sorumlusu da olsak ortalama sektörel farklılklar olmak kaydı ile 1000-2000 arası net maaşımız vardır tekrar yazıyorum sektörel farklılıklar + prim + yan haklardır. Ki bunca zamandır çalıştığım halde sektörel olarak bir şirket beni aradığında sizin sektörde piyasa 1250 + prim + şirket hattı + araba + yan haklar vs. diye rahatlıkla konuşabiliyorum.

- Yenilerde o yok bizim hatun bilg. müh. üstüne iş güvenliği uzmanı bir yere gidiyor görüşmeye 2000 tl istemiş adamlarda fazla yanaşmamışlar dedim hatun , istemek hakkındır ona birşey demem ama 0 deneyim biraz daha aşağı iste sonra yükselir , yükselmezse başka yere geçersin.

- Ama veryansın edilen konuları ele alırsak hiçbir aklı başında olan insanın itiraz edebileceğini sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-Dog -- 7 Ağustos 2013; 0:36:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: toysican

2 yıllık makine mezunuyum kariyerim de gayet iyi türkiye geneli 215 firmaya başvurdum bir tanesi bile aramadı kafayı yiyecem bu gidişle

Eğer çok kafayı yiyecek gibi olursan işkur a git yada iskur.gov.tr hiç değilse mesleki eğitimini unutmadan kaybetmeden benzer bir işte psikolojin bozulmaması için çalışmayı düşünebilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.