Şimdi Ara

işsizlik yok insanlar iş beğenmiyor. diyenler içeriye gelebilir mi ? (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
447
Cevap
12
Favori
16.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Düzgün araştırmıyorsun insanları yanıltma. Öğrenciyim Haftada 2 3 iş teklifi alıyordum. Gerekli yerlere cv 'ni bırakman yeterli. Oturduğun yerden iş bulamazsın.
  • Beyler kendinizi gelistirdiniz mi is bulamiyoruz diyorsunuz.Cevremde ingilizce,almanca bilmeyen fakat ticari zekasini gelistirip cenesi calisan insanlar nakliye sektorunde iyi isler cikartabiliyorlar.Oturdugunuz yerden is aramayin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuxelmurat

Eşim işkurda çalışıyor haliyle birazdan yazacakarlım kahvehaneden duyduklarım değil bizzat Türkiyenin gerçekleridir.

1- Türkiyede işsizlik diye birşey yok. Dünya geneline baktığınızda gelişmiş ülkelerde dahi işsizlik oranı %10'un altında düşmez. BAzı extreme memeleketler hariç tabi. Haliyle şuan ki oranlara göre ürkiye Avrupanın çok altında bir işsizlik oranına sahip.

2- Kimler iş bulamıyor.
    a) Kendini kalifiye eleman sananlar: Adam orta okul/Lise mezunu okumayı zar zor beceriyor gelmiş masa başı iş istiyor ben inşaatta çalışmam temizlik yapmam vs. vs. kendisini çok becerikli ve bir konuda yetkinmiş zannediyor.
    b) İş beğenmeyenler: bunlar kalifiye olmadıklarının farkındalar ama yiende iş beğenmiyorlar. İş kurda yaşanmış olay; adamı çağırıyorlar "gebzede şöyle bir iş var başlar mısın?" "Gebze çok uzak yol parası çok tutar" diyor. "Servis var" diyincede "servis çok erken geçiyor otobüsle gitsem 30 dk daha fazla uyurum." diyor adam.
    c) Keyfe keder takılanlar: Cuma günü bilemem ne kurumuna işçi alınacak diye duyuru yapılıyor ölene kadar kimse gelmiyor. Saat 14-15 den sonra millet gelmeye başlıyor. "Neden erkenden gelmediniz" denildiğinde "işsizim ben uyuyordum". diyor adam. Keyfe bak yaaa....
    d) Maaş beğenmiyorlar: Adamın yeteneği yok, diksiyon yerlerde ve zaten %90 şive var adamda call center da da çalışamaz. Ama beyim asgari ücreti beğenmiyor.

durum bu sen ne mezunusun hangi konularda uzmansın bilemem ama call center genelde tutunamayanların iş kapısı olduğu için sınavla alması gayet normal çünkü bizim halkımızın %70'i tutunamayan.

Hazır konu açılmışken Asgari ücrete geleceğim. Kimseyi aşağılamak gibi bir amacım yok sadece durum tespitidir.

Asgari ücret kalifiye olmayan bir elemana verilebilecek min. rakam demek. Buda ilk okul mezunu birinden bahsediyoruz bir hademe mesela.

Hademe dediğin adamın lüks diye bir kaygısı olmaz. Şuanda kocaelinde 1+1 gayet eli yüzü düzgün bir evde 150 TL ye oturabilir.
    Geriye kalan 600 Tl nin 100 TL'lik kısmıyla elektrik, suyu ve ısınmayı öder geriye kalan 550-600 Tlsi ile bir ayda kral gibi yaşar.

Ha hiç bir yetneği yok kendini geliştirmemiş okumamış, çalışmamış. Asgari ücrete mahkum olmuş yetmemiş gitmiş evlenmiş 4 tane çocuk yapmış kendinde karısında 2 çocuğunda cep telefonu var ondan sonra dövlet bize bahmiyir.

Yine kimseyi aşağılamak istemem ama ben okul okuyacağım diye yırtınırken sabahlara kadar ders çalışırken kahvelerde isnternet kafelerde sabahlayan arkadaşlarım vardı.
    Şimdi ben istediğim yerde sabahlıyorum. Onlar ise gece vardiyasına gidiyorlar ve bu dünyanın adaletine küfür ediyorlar.

Kusura bakmayın asıl adalet bu....

oh... rahatladım biraz. tatil öncesi iş stresi germişti bayağı...

birader çok güzel başladın da final kötü oldu "550-600 Tlsi ile bir ayda kral gibi yaşar." bu nedir yaa insanlık suçu gibi rakam. Bir de kocaeli en lokomotif il olacak yani. bu nedir küfür gibi rakam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Ryzz

Düzgün araştırmıyorsun insanları yanıltma. Öğrenciyim Haftada 2 3 iş teklifi alıyordum. Gerekli yerlere cv 'ni bırakman yeterli. Oturduğun yerden iş bulamazsın.

Neree birakalim onu da soyleseydin ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: T-Dog

quote:

Orijinalden alıntı: toysican

2 yıllık makine mezunuyum kariyerim de gayet iyi türkiye geneli 215 firmaya başvurdum bir tanesi bile aramadı kafayı yiyecem bu gidişle

Eğer çok kafayı yiyecek gibi olursan işkur a git yada iskur.gov.tr hiç değilse mesleki eğitimini unutmadan kaybetmeden benzer bir işte psikolojin bozulmaması için çalışmayı düşünebilirsin.

Yaşadığım yer sanayi bölgesi olan iskenderun düşünün biri bile çağırmıyor koskoca maden tetkik arama enstitüsü'nde makine teknikeri olarak staj yaptım iş kura gittim bir kaç fabrika da stajyerik gibi birşey varmış onlarda bütün pis işi sana yıkıyorlar diye sıcak bakmadım resmen kan emiciler bu kadar da olmaz yani

• quote:

Orijinalden alıntı: cago135

Beyler kendinizi gelistirdiniz mi is bulamiyoruz diyorsunuz.Cevremde ingilizce,almanca bilmeyen fakat ticari zekasini gelistirip cenesi calisan insanlar nakliye sektorunde iyi isler cikartabiliyorlar.Oturdugunuz yerden is aramayin.

Nakliye isine nasil gireriz ?

Nasil basarili oluruz vs bahsetmemissiniz

Bunlari bilmeden biz nasil girebiliriz o ise sence ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Ryzz

Düzgün araştırmıyorsun insanları yanıltma. Öğrenciyim Haftada 2 3 iş teklifi alıyordum. Gerekli yerlere cv 'ni bırakman yeterli. Oturduğun yerden iş bulamazsın.

Bence arkadaş gerekli yerlere bırakıyordur diye düşünmekteyim çünkü aranan "ara eleman" olarak adlandırılan bölümde. Hem 2 yıllık hem makine, evde oturup hiçbirşey yapmadan iş teklifi beklediğini :D :D sanmıyorum. Sadece bazı dönemler oluyor durgun , o dönemde bence :)

Benden tavsiye öğrenciliğinde ki iş tekliflerini (parttime vs.) iyi kullan, ileride çok yardımı dokunacak.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: T-Dog

quote:

2 yıllık makine mezunuyum kariyerim de gayet iyi türkiye geneli 215 firmaya başvurdum bir tanesi bile aramadı kafayı yiyecem bu gidişle

Eğer çok kafayı yiyecek gibi olursan işkur a git yada iskur.gov.tr hiç değilse mesleki eğitimini unutmadan kaybetmeden benzer bir işte psikolojin bozulmaması için çalışmayı düşünebilirsin.

Yaşadığım yer sanayi bölgesi olan iskenderun düşünün biri bile çağırmıyor koskoca maden tetkik arama enstitüsü'nde makine teknikeri olarak staj yaptım iş kura gittim bir kaç fabrika da stajyerik gibi birşey varmış onlarda bütün pis işi sana yıkıyorlar diye sıcak bakmadım resmen kan emiciler bu kadar da olmaz yani

Ya aramaya devam edeceksin yada evde boş durup köreleceğime diyeceksin paralı stajyerlik yada yetiştirilmek üzere daha kolay alınabileceğin işlere başvuracaksın.

• jac0B0 kullanıcısına yanıt
    secretcv.com
    bana burdan baya bir iş teklifi geldi mesela
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeadPoets

quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

Orijinalden alıntı: DeadPoets

quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

İş yok diyenlerin neden genelii belli bir vasfı olmayan, hiç iş tecrübesi olmayan ama iş görüşmesine gittiğinde en az 1500 lira maaş ve masabaşı iş bekleyen tipler?

Ben iş aradığımda 1 ay içinde bulup çalışabiliyorsam pekala herkes bulabilir diye düşünüyorum. Yok bulamam diyen varsa Organize Sanayii lerde hergün onlarca işçi işe alınıyor, işten ayrılanlarda oluyor. Hiç birşey bilmiyorsanız gidin güvenlik kursuna tam kafanıza göre iş işte.

Türkiye de büyük bir istihdam sorunu var. İşçi arayan firma da çok ama iş beğenmeyen adamda. Çalıştığım ofis İK ile yanyana. Sürekli muhabbet halindeyiz. Bazen öyle tiplerle görüşüyorlar ki inanın şu " iş yok abi " diyenler bile kürekle kovalar adamları.

Haspam 23-24 yaşında. OKuldan yeni mezun olmuş. Hayatı boyunca bir iş yerinde bırakın çalışmayı, başvurmayı bile düşünmemiş. Ama gelir gelmez ilk sorusu " ben ne zaman müdür olurum? " oluyor. Bu tip adamlar öyle çok ki kafayı sıyırırsınız.

Ofis boy görevi için 2000 lira isteyen mi dersiniz, akşama kadar veri girecek adamların " ben 1500" den aşağı çalışmam demelerine mi gülersiniz bilemiyorum.

Olay sandığınız gibi değil. Firmalar artık zor durumdalar. Alacakları adamların ya ciddi manada kaliteli olmasını istiyorlar ki bu tür adamları piyasada bulmak zor ve yüksek bedeller istiyorlar. Ya da yeni yetme bir genci alıp yetiştirmek kalifiye hale getirmek istiyorlar. Bu hem ucuz, hem de en garanti yolu. Çünkü şahsı siz eğitirseniz minnet duyacak ve kalmaya devam edecek. Ama yeni yetme mezunlar bile " ben mühendisim abi elimi o işe sürmem 2500 den aşağıda çalışmam" diyince işin rengi değişiyor.

Burada geçenlerde bir tartışmada da aynı muhabbet geçti. Eğer mühendisim diye elini işe sokmayacaksa kusura bakmasın ömrü boyunca iş arasa bulamaz. Sonra da işsizlik var abi diye gezinir durur.

+ insanımız hep şikayet ediyor, kendisini hiç eleştirmiyor. Hepsi doğuştan genel müdür ve üstün kişilikli insanlar. Maaş ve pozisyon beğenmez, al sana iş dediğinde beğenmediği ücreti görünce "bunlar köle arıyooo yeaaaa ! kahroılsun kapitalizm" derler ama işlerine geldiğinde en büyük koç holding savunucusu olurlar.
    Çarşıya çıksa zaten tüm dükkanların camında eleman aranıyor yazısını görecek ama tabi işi beğenmez. Gerçekten aç olsa inanın haftalık 20 tl'ye madende taş bile kırar ama demek ki ihtiyacı yok.
    İnsan önce kendisine bakacak. Bana ne verecekler demeden önce işverene kendisinin ne verebileceğini düşünecek ve cevaplayacak. Sen zaten fark yaratır ve daha üstün meziyetleri olan birisi isen zaten işveren çok iyi şartları sunarak senin peşinden koşar. Ama bizde memur misali al bol maaşı yat aşağı zihniyeti var. O nedenle işssizlikten daha çoook şikayet olur.

Peki sen çalışır mısın cama ilan yapıştırılan dükkanlarda? Bence çalışmazsın çünkü biliyorsun işin ne olduğunu asla girmezsin.Senin gibi mesaj atanların tuzu hep kuru oluyor nedense? Kendini sağlama almışsın millete akıl veriyorsun.Zaten her mesajın buram buram parti adamı olduğunu gösteriyor.Senin gibiler iş bile aramaz zaten parti size yorulmayacağın parası sağlam işi sağlıyor.Sende buradan millete çalışın diyorsun isterse karın tokluğuna çalışsın millete para kazandırsın yeter ki şikayet edip kötü ses çıkarmasın.

çok çalıştım merak etmeyin. hiç ihtiyacım olmadığı halde çalıştım hem de. kartpostal da sattım, berberde de çalıştım. ancak 14 yaşından sonra babam fabrikamıza aldı beni. zannettim ki o zaman patron oğlu olacağım. tam 1 sene eskitme ve özel üretim atölyelerinde çalıştım, 2 yıl st başında dev plakaları kestim, üstüm başım hep mermer tozu ve su içinde olurdu, 1 saat işten sonra duş alırdım. katrakda iş kazası bile geçirdim. tüm bunlar işi gerçekten öğrenmem içindi. üniversite için ankara'ya ve daha sonra yurtdışına gittim ama babamın vefatı ile erkenden bırakmak zorunda kaldım. 6 yılda işletmeyi tam 3 misli büyüttüm, ilk zamanlar fabrika içinde üretimde çalışmak, her gün gneş altında ocaklarda dolaşmak ağırıma gidiyordu ama babamın ne yapmak istediğini biliyordum, onun sayesinde bu hale geldik. bizim fabrikamızda ortalama 300 işçi çalışır, her ay yaklaşık 60 işçi değişir. neden ? sürekliliğin başarı olduğunu bilmiyor muyum ? bunu işçilerimize anlatmıyor muyum ? ama işte bu konudaki zihniyet bazılarının ilerlemesine engel oluyor. bazılarında ne sabır var ne de iş ahlakı. ama tersini yapanlar zaman içerisinde hep karşılığını alıyor.

Tamam baban sana doğrusunu yapmış.Çıraklığını yapmadığın işin ustalığını yapamazsın.Sana işi çekirdekten öğretmiş.Benim babam bana iş öğretmedi babamın diplomasıyla eczane açayım desem ben işi bilmiyorum başka bir eczanede 3-4 ay çırak olarak çalışmam gerekir yoksa bilmediğim işi yapmam.
    İşçiyle sen aynı konumda değilsin.İşçi sabretse bile sonunda bir şey olacağı yok.Sabretse ne olacak maaşına 100-200 zam yapacaksın başka ne? Zengin mi olacak yoksa patron mu olacak? Oysa sen fabrikada işçi olsan bile geleceğin patronusun yani iş sana kalacak senin sabretmenle onlarınki bir değil.
    Kim yüksek maaş ve kolay iş verirse işçi oraya gider.İşçi alacağı paraya bakar.

• quote:

Orijinalden alıntı: dersamstagnachmittag

quote:

Benim babam marangoz işçisi.

Kendi dükkanıda yok orda burada hala daha maaş ile çalışıyor günlüğü 40 tl.

Atıp tutarken kiminle konuştuğunuza dikkat edin.

Ben iç mimarım evlerin fiyatlarını %99'unzudan iyi biliyorum.

28 yaşındayım %90'ınızın şuan okudğu liseden mezun olalı 10 yıl oldu.

9 yıldır ailemden ayrı kendi evimde yaşıyorum yine %90'ınızdan daha zor günler yaşadım.

Üniv. 2. sınfıtan beri part- full aktif olarak çalışıyorum..

İşi- işsizliği parayı pulu bana analtamazsınız...

kabul edemeyeceğiz gerçekleri değiştirip ahkamda kesemezsiniz..

Ben herkes asgari ücret alsın demiyorum...

Asgari ücret alan adamın profili bellidir diyorum. O profilin içinde yaşarsa asgari ücret yaşamaya yeter.

Asgari ücretten fazlasını isteyende kendisini geliştirecek... Armut piş ağzıma düş yok bu memleketten...

Az öncede yazdım yine yazayım...

Bu muhabbetin benzerini 2005-2008 arasıdna başka bir forumda da yaptık ve bana aynı tepkileri verdiler. Ben bu kafaya alışığım..

sene 2013 oldu siz hala aynı tepkileri veriyorsunuz ama ben o günden bu güne kendimi geliştirerek ilerliyorum..

Beğen beya beğenme ister ukala de ister soytarı de. gerçeği değiştiremezsin............

Okumamış adamın 800 tl ye eyvallah demesi gerekiyor... demiyorsada keyfi bilir kimse ona iş vermez....

İlla ukalalık yaptıracaksanız asgari ücret şuanda 800 Tl ama ben 2007 de staj yaparken 500 TL ile başladım. 2. ayımda patron uçak biletimi vs. aldı okual 2-3hafta geç git dedi. maaşıda 800'e çıakrttı..

Buradan bir mantık kurabilirsin umarım...

Çalışana ekmek var.... Çalışmayanda anca bakar.................

Sabah okumustum bu konuya yazmayi dusunmuyordum ama konu populerden inmeyince ve bu postu okuyunca ben de yazmak istedim. Hocam o kadar guzel aciklamissiniz ki olayi.

Dagda bayirda isletme okuyup sadece okula gidip gelip mezun oluyor adamlar ondan sonra universite mezununa is yok diyorlar Sen okula girerken 4-5 sene sonrasini dusunmedin mi be adam? Muhtemelen ayni tipler lisede ilkokulda da itlik serserilik pesinde kosan ders calismayan adamlardi simdi de bu haldeler sen kendini belli bir alanda egitme yabanci dil ogrenme hicbir sey yapmaya cabalama sonuc bu herkes hakettigini buluyor.

Dağda bayırda mühendislik veya tıp okuyanlar için aynı şeyi ileride söyleyebilecek misin bakalım.İleride tüm bölümler tek tek patlayacak.Milyonlarca üniversite öğrencisi var her bölümden işsiz çıkacak önümüzdeki yıllarda.Askerde bile uzun dönemlerin içinde bir sürü 2 yıllık mezunu var.Üniversiteye gitmeyen kalmamış.Meslek seçiminde 5 sene sonrasını görsen ne olur sanki.10 sene önce kral olan bölümler şimdi yerlerde.Sanki serseri olmayıp ders çalışınca iş yağıyor.O serseri ve dağda bayırda üniversite okumuş tipler senin giremeyeceğin yerlere torpil olduktan sonra girer sen bakar kalırsın.Bu ülkede torpil geçer.Torpilin yoksa staj yeri bile zor bulursun.

• quote:

quote:

quote:

9 yıldır ailemden ayrı kendi evimde yaşıyorum yine %90'ınızdan daha zor günler yaşadım.

Asgari ücret alan adamın profili bellidir diyorum. O profilin içinde yaşarsa asgari ücret yaşamaya yeter.

Asgari ücretten fazlasını isteyende kendisini geliştirecek... Armut piş ağzıma düş yok bu memleketten...

Bu muhabbetin benzerini 2005-2008 arasıdna başka bir forumda da yaptık ve bana aynı tepkileri verdiler. Ben bu kafaya alışığım..

sene 2013 oldu siz hala aynı tepkileri veriyorsunuz ama ben o günden bu güne kendimi geliştirerek ilerliyorum..

Beğen beya beğenme ister ukala de ister soytarı de. gerçeği değiştiremezsin............

Okumamış adamın 800 tl ye eyvallah demesi gerekiyor... demiyorsada keyfi bilir kimse ona iş vermez....

İlla ukalalık yaptıracaksanız asgari ücret şuanda 800 Tl ama ben 2007 de staj yaparken 500 TL ile başladım. 2. ayımda patron uçak biletimi vs. aldı okual 2-3hafta geç git dedi. maaşıda 800'e çıakrttı..

Sabah okumustum bu konuya yazmayi dusunmuyordum ama konu populerden inmeyince ve bu postu okuyunca ben de yazmak istedim. Hocam o kadar guzel aciklamissiniz ki olayi.

Dagda bayirda isletme okuyup sadece okula gidip gelip mezun oluyor adamlar ondan sonra universite mezununa is yok diyorlar Sen okula girerken 4-5 sene sonrasini dusunmedin mi be adam? Muhtemelen ayni tipler lisede ilkokulda da itlik serserilik pesinde kosan ders calismayan adamlardi simdi de bu haldeler sen kendini belli bir alanda egitme yabanci dil ogrenme hicbir sey yapmaya cabalama sonuc bu herkes hakettigini buluyor.

Dağda bayırda mühendislik veya tıp okuyanlar için aynı şeyi ileride söyleyebilecek misin bakalım.İleride tüm bölümler tek tek patlayacak.Milyonlarca üniversite öğrencisi var her bölümden işsiz çıkacak önümüzdeki yıllarda.Askerde bile uzun dönemlerin içinde bir sürü 2 yıllık mezunu var.Üniversiteye gitmeyen kalmamış.Meslek seçiminde 5 sene sonrasını görsen ne olur sanki.10 sene önce kral olan bölümler şimdi yerlerde.Sanki serseri olmayıp ders çalışınca iş yağıyor.O serseri ve dağda bayırda üniversite okumuş tipler senin giremeyeceğin yerlere torpil olduktan sonra girer sen bakar kalırsın.Bu ülkede torpil geçer.Torpilin yoksa staj yeri bile zor bulursun.

İndigo ben bi konu açmıştım torpilim yok açmı kalacam diye valla senin gibi düşünen o kadar az insan varki bi senle heralde bu konularda kavga etmedim,Yukardaki arkadaşa bunu diyiyorum yaf kardeşim neden emek veren insanları yadırgıyorsunuz bu işletmeyi neden küçümsüyorsunuz bu bölümün içinde hukukta var genel muhasebede var istatistikte var mezun olan adam demekki çalışmış olmuş sonuçta 4 yıllık bi okul bitirmiş lise mezunundan tabiki farkı olacak.

Ortaokul terk adamlar torpille işe giriyor bize hava atıyorlar,bide her yorumda bu kendini geliştirme olayı var adam mesela hakkaride iş bulamıyorum diyiyor ordan biri dilin varmı diyiyor kardeşim adam Hakkaride almanca konuşsa nolur nedir bu dil olayı,zamanında ingilizce işletme okumayan parası olupta maltaya gidemiyen adam nerde dil öğrensin bizim ülkedeki kurslardada simple present tense'den başka bişey öğretilmiyor.

Bunu unutmayın kimse iyi yere gelmez allah ona o iyi yeri nasip eder yakınımdaki bi örneği sizinle paylaşacam bi akrabam zerre kadar ders çalışmazdı inanın ama tıp fakültesine iyi bi dereceyle girdi ve o doktor olacak,10 saat ders çalışıpta ne kadar yırtınırsa yırtınsın tıp fakültesinin yanına yaklaşamayan adamlar var işte bu allah bahşettiği bi ödül nasıl güzellik,yakışıklılık allahtansa buda allahtan kimse doktor olmaz,Allah doktor olacak kişye bunu nasip eder.

• ARKADAŞLAR BİZ İÇECEK TOZU BAYİLİĞİ VERİYORUZ İŞ DÜŞÜNEN OLURSA MESAJ ATSIN 200-250 TL LİK SERMAYE YETERLİDİR CİDDİ DÜŞÜNEN OLURSA MESAJ ATSIN İLETİŞİM KURALIM.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İçecektozları

ARKADAŞLAR BİZ İÇECEK TOZU BAYİLİĞİ VERİYORUZ İŞ DÜŞÜNEN OLURSA MESAJ ATSIN 200-250 TL LİK SERMAYE YETERLİDİR CİDDİ DÜŞÜNEN OLURSA MESAJ ATSIN İLETİŞİM KURALIM.

bi du allanıseversen zaten ortam karışık
  • ARKADAŞLAR BİZ İÇECEK TOZU BAYİLİĞİ VERİYORUZ İŞ DÜŞÜNEN OLURSA MESAJ ATSIN 200-250 TL LİK SERMAYE YETERLİDİR CİDDİ DÜŞÜNEN OLURSA MESAJ ATSIN İLETİŞİM KURALIM.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM -- 11 Temmuz 2021; 23:35:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İçecektozları

ARKADAŞLAR BİZ İÇECEK TOZU BAYİLİĞİ VERİYORUZ İŞ DÜŞÜNEN OLURSA MESAJ ATSIN 200-250 TL LİK SERMAYE YETERLİDİR CİDDİ DÜŞÜNEN OLURSA MESAJ ATSIN İLETİŞİM KURALIM.

• quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

quote:

quote:

quote:

İndigo ben bi konu açmıştım torpilim yok açmı kalacam diye valla senin gibi düşünen o kadar az insan varki bi senle heralde bu konularda kavga etmedim,Yukardaki arkadaşa bunu diyiyorum yaf kardeşim neden emek veren insanları yadırgıyorsunuz bu işletmeyi neden küçümsüyorsunuz bu bölümün içinde hukukta var genel muhasebede var istatistikte var mezun olan adam demekki çalışmış olmuş sonuçta 4 yıllık bi okul bitirmiş lise mezunundan tabiki farkı olacak.

Ortaokul terk adamlar torpille işe giriyor bize hava atıyorlar,bide her yorumda bu kendini geliştirme olayı var adam mesela hakkaride iş bulamıyorum diyiyor ordan biri dilin varmı diyiyor kardeşim adam Hakkaride almanca konuşsa nolur nedir bu dil olayı,zamanında ingilizce işletme okumayan parası olupta maltaya gidemiyen adam nerde dil öğrensin bizim ülkedeki kurslardada simple present tense'den başka bişey öğretilmiyor.

Bunu unutmayın kimse iyi yere gelmez allah ona o iyi yeri nasip eder yakınımdaki bi örneği sizinle paylaşacam bi akrabam zerre kadar ders çalışmazdı inanın ama tıp fakültesine iyi bi dereceyle girdi ve o doktor olacak,10 saat ders çalışıpta ne kadar yırtınırsa yırtınsın tıp fakültesinin yanına yaklaşamayan adamlar var işte bu allah bahşettiği bi ödül nasıl güzellik,yakışıklılık allahtansa buda allahtan kimse doktor olmaz,Allah doktor olacak kişye bunu nasip eder.

Torpilin yoksa iyi bir okul bitirsen bile iyi bir iş bulacağının garantisi yok.Zaten iyi bir iş için internete ilan vermezler önce şirkette çalışanların akrabası eşi dostuna sorulur büyük ihtimalle tanıdık biri alınır.Bazen ilan verirler o da göstermelik olarak başvurursun ama eğitimi kötü birini alırlar.İnternetteki ilanların çoğu pazarlamacı, sigortacı, ofis boy gibi herkesin yapmak istemediği işler.
    Ben muhasebe işine sıfır bilgiyle tanıdık sayesinde girdim yoksa beni almazlardı.Piyasada zibil gibi işletme ve muhasebe mezunu var bunlardan biri alınırdı.
    Bazı işler vardır mesela askerde sayıştayda çalışan bir arkadaş vardı torpille girmiş.Sen git en iyi üniversiteden mezun ol yine de giremezsin büyük torpil ister yoksa işte yoktur.
    Bizim forumdakiler genelde ergen ve üniversite, iş hayatı bilmediklerinden sallayıp duruyorlar.Sanki süper bir eğitimle herşeyi elde edeceklerini sanıyorlar.Bir devlet bankasının yönetim kurulundaki üye 2 yıllık mezunudur.Piyasada nice doktora, yüksek lisans mezunları varken 2 yıllık mezunun orada ne işi var.Burası türkiye her yerde adamın olacak yoksa işin görülmez işte bunu anlamıyorlar zamanla öğrenecekler.
    İşletme önceden herkesin girmek istediği bölümlerdendi şimdi işletme mezunlarına vasıfsız diyorlar.Sanki birkaç yıl içinde diğerleri de o hale gelmeyecek.

• @indigo çok haklısın ama zamanla öğrenecekler bi ara mühendislikte tıp kadar kaliteliydi herkes can atardı okumak için valla şimdilerde hiçkimse mühendis olmak istemiyor,herkes 2 3 dil bilince tüm iş kapıları açılacak sanıyorlar ben askerliği bitirdim uzun süredir iş arıyorum deyince bana çemkiriyorlar sende iş yok diye abi benim tanıdığım var adam yüksek lisans mezunu 7 yıl boş dolaştı 7 yıl dilek olay abi ya şimdi diyecekler iş beğenmiyor allah aşkına yüksek lisans yapan bi adam gitisn bi avm demi çalışsın o kadar okul okuyor yazık değilmi.

Bakıyorum iyi yerlere gelenlere çoğu okumamış cahil insanlar hatta çoğu müdürü araştırdım bile ve tam tahmin ettiğim gibi o iş yerinin sahibinin akrabası çıktı torpilin yoksa siz ne dilinden eğitiminden bahsediyorsunuz,iş görüşmesine gidin bi tanıdık olmadan adam sizin yüzünüze bakmaz bi çay söyler güler sizi yollar,ilkokul mezunu ol torpilin olsun müdürlüğe kadar yükselirsin,bak sen ne güzel dürüstce söylüyorsun torpille girdim diye bu işler böyle ben kaç yere başvurdum referans istediler referans nedemek bi nevi torpil demek adam torpilin varmı yerine referansın varmı diyiyor.

Ben ingilizce ve almancayı otelde reception görevlisi olmak içinmi öğrenecem ? Bunuda anlamıyorum bende bi türlü çözemedim herkes kendini geliştir diyiyor banka olsun,otel olsun bakıyorum müdürlerine hepsi ortaokul terk,merak etme sen abisi gerçek hayata atılınca görecekler tüm gerçekleri hatta dil bilseler bile öyle lanet edeceklerki lanet olsun okudugm yıllara diyecekler.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.