Şimdi Ara

işsizlik yok insanlar iş beğenmiyor. diyenler içeriye gelebilir mi ? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
447
Cevap
12
Favori
16.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Lise
  • quote:

Orijinalden alıntı: cato16

quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

quote:

Orijinalden alıntı: Hüzün Dram Keder

İnşaat mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim . Geçenlerde bi mimarlık bürosuna girdik kadının ilk dediği şey 4-5 tane mezun olmuş arkadaşın varsa yollar mısın oldu. Bazı dönemlerde bazı meslekler ön plana çıkıyor , bu yıllarda da kentsel dönüşüm projeleri nedeniyle inşaat mühendisleri çok rahat iş bulabilmekte. Daha doğrusu düzgün bir yerde okumuş herkese bu dönemde iş var bence. Çağın gerektirdiklerini yapamıyorsanız (gençler) bi zahmet işsiz kalın. Sen çabalamadıysan , okumadıysan , gezmek tozmak abinin amcanın yanında takılmak daha kolay geldiyse bugün 1 pozisyon için binlerce kişi senin başvurduğun işe başvuruyorsa sorun sende demektir. Önemli nokta "onlar" olmamak bir şekilde kendi farkını yaratabilmek. işsizlik var istatistik yalan söylemez ama çoğu insanın da iş seçtiğini veya seçebilecek işleri olmadığından her işi seçmeye çalıştığını düşünüyorum.
    Tüm bunlara rağmen çalışabilenlerin de çok zor şartlarda çalıştıklarını biliyorum .

düzgün biyerde okuyorum iş yok ?

Mimar Sinan üni Türkiyenin sayılı devlet üniversitelerinden,

matematik bölümü keza en zor bölümlerin başında gelir,

mühendislik zor diyenler bir de matematiğin derslerine baksınlar,

ben mühendislerin derslerine baktım bahsedildiği gibi çok zor değil son gün çalışıp geçilebilicek şeyler.

neyse böyle üni'de böyle bir bölümde okumama rağmen işyok.

ahaha iyi güldürdün beni dostum. Mühendislik dersleri son gün çalışılıp geçilecek dersler öyle mi? Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak böyle bir şey herhalde. Mukavemet, termodinamik, akışkanlar mekaniği bu böyle gider... Bu dersleri de son gün çalışarak geçemezsiniz. 4 yıllık okul olur size 6 yıl...

Analiz 1 yani Calculus dersini 5 senede verenlerin yüzdesi bir hayli fazla

Diferansiyel denklemler I de keza benzer zorlukta, zor dersleri sıralıyacaksak daha çok sayarım,

ayrıca ben mühendislikde 2 derse bakmıştım tüm derslere bakıp da yaptığım bir yorum değil,

her bölümün kendine göre zor dersleri vardır,

benim asıl söylemek istediği genel olarak matematik bölümünün mühendisliklerden daha zor olması.

• @Kronik Enerji allah yardımcınız olsun zor durum. bu ülkede işsizlik ve torpil gerçeği var ama bağzıları inkar ediyor tabi tuzu kuru olanlar da var .
  • m-99 M kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım sağ ol ama ben çalışmak istiyorum fakat benim durum biraz karışık.Gerçekten iş bulamıyorum.İstersen buraya yazarım.Biraz uzun sürecek
  • türkiyede iş beğenmeme var bu oran %60 civarında ama söyle bir durumda var. Lise mezunu kendini geliştirmemiş adamda iş bulamıyor. Önemli olan kendinizi geliştirmeniz

hem çalısan
    hem okuyan
    hemde iş veren olarak gözlemlerimi söyleyim

çalısırken gördüklerim

herkes yatarak para kazanma derdinde, kendini geliştirmemiş adamda direk iş bulma derdinde. 18yaşıma bastıgımda kendime ait ev ve arabam vardı, şu an kendime ait işimde var ama bunları ne yatarak nede kolay iş yaparak kazandım. Evet ailemin maddi durumu iyi ama ben kendimde çalıstım. Örnek vermek gerekirse

garsonluk, amelelik, boyacılık, kırtasiyecilik, büyük galeride araba işleri vs vs yaptım. Bunları benim yapmam herkesin abesine kaçtı, ilk boyacılık yapışımda adam beni işe almadı sebebi ise dalga geçtimi sanmış, arabayla giderken iş ilanını görüp başvurmuştum. İlk garsonluk yaptıgım yer, sürekli gittim cafeydi, şefin dediği sen 3gün dayanamazsın buraların çoçuğu değilsin demişti.

Bunların sonucunda nemi oldu, para kazanmayı, ticaretin nasıl yapıldını öğrendim. Bu kazandıgım paranın üstüne babamdan 10bin tl borç aldım ve kendi işimi kurdum. Borcumu vs herşeyimi ödedim

Okuyan olarak gördüklerim

Herkes üniversite mezunu olunca iş sahibi olucanı sanıyor, ben iyi bir üniversitenin iyi bir mühendislik bölümündeyim. Türkiyede ilk 5de hatta okulum. Örnek vermek gerekirse ankara üniversitesi okuyan arkadaşlarım direk 2bin tl ile işe başlıcanı hayal ediyor, ben ondan kat ve kat daha iyi eğitim alıyorum 2dil biliyorum ben ancak o kadar maaş düzeyde başlıcamı tahmin ediyorum.

Üniversite okuyan bi havalarda, anlamıyorum bende okuyorum ama üniversite okuyosun diye havalı olmana gerek yokki. Ben bu yaşıma kadar ilkokul mezunu kişilerle otururum normal sohbet ederim, soruları cevaplarım ama üniversiteye giden şaşırıyor adamla muhabbet etmicek utanmasa

İş veren olarak gördüklerim

Ailemin büyük bir şirketi var arabamı onlara ve işim için aldıgım borçları onlara borçluyum. Şirketin işe alım sorumlusuyum ve yeni gelenler benim alanımda ise 2gün benim yanımda çalıstıktan sonra işe başlarlar (2günlük ssk ve ücreti verilir). Ben işin mali tarafına baktıgımdan dolayı genelde iktisat, işletme bölümlerinden veya meslek liselerinin ticaret bölümünden geliyorlar. üniversiteden gelenlerin tek bildikleri teorik eğitim, stajlarını başta sağma yapıp gelmişler. Bunlara maalesef genelde iş vermiyoruz, dediğimiz işi öğrenmek istiyorsanız gelin öğretelim sonra yanımızda çalısırsınız onlarda hemen kaçıyor. Ticaret meslekten mezunlar bir nebze daha iyi, en azından işi biliyor bunlar giriş seviyesinden başlıyor. Yönetime genelde endüstri müh alınıyor onlarda en az 10yıl şirkette çalısmış kişilir. Her iktisat işletmeci yönetimde olucak diye bişi yok, programları bilmeniz ve şirketin size verilen görevleri yapmanız beklenir

Mesala şirketin sanayi kısmı var, 15 yaşında ilkokulu bitirmiş çoçuk sanayiye çırak olara giriyor 4yıl sonra işin temelini öğreniyor, 18 yaşına geldiğinde bu arkadaş. 20yaşındaki 2yıllık üniversite bitirenden veya 20yaşında lise mezunu kendini geliştirmemiş adamdan daha rahat iş bulur.

İş veren olarak çok fazla birşey yazamıcam çünkü çok fazla ailemim işleri ile haşir neşir değilim, eskiden babamın yanında çalıstıgım oldu ve arasıra yardımına giderim şuandada yardımına gidiyorum ordaki çalısanların müdürü ne yapıyorsa o işlerin hepsini biliyorum, çalısanlara nerede ne yapmaları gerektiği, nasıl işin yapılması gerektini uygulamalı bile gösteriyorum

Size kardeşimi örnek veriyim, adam 18 yaşında hayatını online oyunlarla doldurdu. Şuan iş arasa tek yapabiliceği internet cafenin başında durur. Kendinizi geliştirmezseniz iş bulamazsınız. 20Yaşınızda sanayide çırak olabilirsiniz bunlar kötü bir şey değil, işşiz olucagınıza bir işin ucundan tutun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 7 Ağustos 2013; 22:01:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kronik Enerji

Arkadaşım sağ ol ama ben çalışmak istiyorum fakat benim durum biraz karışık.Gerçekten iş bulamıyorum.İstersen buraya yazarım.Biraz uzun sürecek

yaz kardeşim vakit bol okuruz :)
  • Sizi şimdi iyi anladım. Şimdi yaptığınız yorum daha doğru oldu.

@jac0B0
  • cato16 kullanıcısına yanıt
    Ne oldu şimdi anlamadım pek
  • quote:

Ne oldu şimdi anlamadım pek

hocam durumun ne neler yaptın nasıl iş aradın vs anlatmanı istedim başka bişey yok :)
  • quote:

KPSS puan sıralamasında son sırada olmasına rağmen AK Parti İlçe Başkanı Rıdvan Özel’in kardeşi Fahriye Özel’in işe alınmasına tepki gösteren bazı vatandaşlar, savcılığa şikayette bulundu.

Haberin devamı...

işsizlik yok insanlar iş beğenmiyor. diyenler içeriye gelebilir mi ?

• jac0B0 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım biraz bekleyin uzun olduğu için şuan hazırlıyorum
  • Lise mezunuyum.Turizm-Otelcilik'den.Yaş 26.(Aslında yaşımı göstermiyorum)
    Çalışmak istiyorum fakat iş bulamıyorum.Aslında bir meslek ile kendimi geliştirmek istiyorum
    Bunun için İşkura bile kayıt oldum.
    Aslında iş biraz da elindeki imkanlara bağlı.
    Sen çalışmak istersin ama imkan olmaz
    Nasıl derseniz.İşkur dan bahsedeyim.
    Ben Batı Karadenizde küçük bir şehirde yaşıyorum.
    Hergün İşkur hesabımdan yeni açılan meslek kurslarına bakıyorum
    Fakat burada 40 yılda bir kurs çıkıyor.Yani bir iki tane.Son bir aydır kontrol ediyorum maaesef yok.
    Fakat İzmir ya da Antalya gibi büyük şehirlere bakıyorum.En az 10-15 kurs açılmış.
    Şimdi burda şunu anlatmak istiyorum.Ben şimdi büyük şehirlerde yaşasaydım çoktan belki iş sahibiydim.

Fakat bu kurslara da seçme ile alıyorlarmış.Her isteyen giremiyor.Yani maalesef küçük şehirde yaşamanın sıkıntısını çekiyorum.
    Hadi diyelim bir kursa girdin bakalım hemen iş bulabilcekmisin.Bir de bu var.Kursla bitmiyor her şey.

Bunun dışında gazetelerin iş ilanlarına bakıyorum.Örnek olarak mesela biri otele yüzme bilen personel istiyor.
    Şimdi ben bunun kursuna gitsem elimde para yok nasıl öğrenirim kurs.Hadi oldu diyelim kalkıp Antalyaya gitsem elimde bavulla iş mi arayacağım.

Şehir dışına gitsem çalışmaya o da tam bir sorun.Nerede kalırsın ihtiyaçlarını nasıl karşılarsın.Yani tanıdık biri kısaca torpil lazım.

Garsonluk ilanlarına gelince tam cinnet geçireceğim ilanlar.(Gazete ilanından bahsetmiyorum)
    Özellikle derdi başka olan İşverenler ! bayan garson arıyor.Sanki gelen müşteri garsonun güzelliğine geliyor

Nereye gittiysem bütün cafeler de mülakat yaptığım kişiler bunlar genellikle part-time çalışan üniversiteli bayanlar.
    Hatta bu derdi başka olan İşverenler cama özellikle ''Bayan Öğrenci tercihimizdir '' yazmış.Gel de küfretme.

İşsizlik dışında bir de pinti İşveren sorunu var kısaca.Garsonluğa bile üniversiteli alıyorlar.Sanki bizim paraya ihtiyacımız yok.
    Garsonluk için nereye gittiysem biz sizi ararız diyip geri çeviriyorlar.

Halk eğitimin kursları da zaten bayanlara yönelik.Bunun dışında oturduğum şehirde kurs bulamazsın.Çünkü çok küçük bir yer.
    Dediğim gibi küçük bir yerde yaşamanın sıkıntısını çekiyorum.İmkanın olmayınca olmuyor.Zaten burada kime sorsan İş sorunu var der.

Zaten şöyle bir karar aldım.Eğer iş bulabilirsem önce dershaneye sonra YGS'ye girerek şanşımı deneyeceğim.

Yani kısaca o Torpilden bana da lazım.Olmayınca bulunmuyor iş.
    (Şuan sürem bitiyor.Yazacaklarınıza cevap yarın veririm)

• arkadaslar 2 yıllık veya 4 yıllık makına ve yakın tarzda bolumlerden mezunu arkaslar ıstanbul ıkametlı ıs dusunuyolarsa benden yardım alabılırler.

ıse gırmeden 5 ay egıtım.egıtımde 500 tl+sıgorta
    ıse gırınce aylık 1700 2 yıllık ,1900 4 yıllık maası
    sıgorta + servıs

orta duzey ıngılızce ve 30 yas sınırı var,askerlık sorun degıl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WINTERS -- 7 Ağustos 2013; 22:54:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Evde,cafede bos oturunca kim para veriyor,ben soyleyeyim,ya anneler yada nineler. Kendilerince cocuguna iyilik yapiyorlar ama dunyanin gercegi bu arkadas. Bos oturmak yerine 1000 TL ye de olsa calisilir,ha bulursan daha iyisini git o zaman orda calis.

Asllinda calismak bir aliskanliktir. Bizim zamanimizda ciraklik vardi,simdi herkesin cocugu kiymetli. Ama yanlis aypiyor aileler ,asalak bir toplum yetisiyor. Ben lise bitirdim,yaz tatili ne gormedim,sabah gevrek sattim,oglen okula gittim. Benim hayatim calismak,calismasam yasamimda bir sey eksiktir. Her sey sadece para ile olculemez.

Simdi soruyorum. 1500 TL yi beyenmiyen arkadaslar,1500 TL net maas demek isveren icin 2000 TL yi gecer,peki bu paraayi beyenmeyen siz ne kazandirirsiniz is verene,ayda 10 000 TL mi kazandirdiginizi saniyorsunuz. Is veren olmak o kadar kolaysa buyrun sizde isveren olun.

Ben 20 yilimi vermisim mekan sahibi olmus,butun risk bende,20 yillik musteri portfoyu,sen daha dun bir bugun iki sanki ortak gibi 3000 TL maas,sonrasimi saat 6 is bitti bu cocuk kacar. Yok oyle bir sey,bunlar haayal.

Hic bir sorumluluk alamayacak,altina araba ister,sabah uyuya kaldim,bugun canim sikkin,yarin isim var,gece uyuyamadim,hanimi doktora goturecegim,bir gun gec saat calissan ertesi sabah cekilmez surat. Ya arkadas daha ne diyeyim,ben elemandan cektigimi ,nazini sozunu karimdan cekmedim be...

Bu ulkede herkes devlet memuru kafasinda is ariyor ,niyemi salla basi al maasi ,ne uretmissin ne kazandirmissin hic onemli degil. Tek yapman gereken sabah 8,aksam 5 gel git yeter.

Ben elemen derdinden servis isini biraktim. Adam cani istemedimi 3 gun ise gelmez,pekiyi ben diyecegim musteriye,kusura bakmayin elemanimin keyfi gelmedi bu gun gelemiyoruz.

Birde calisanin en yanlis yaptigi bizim iste,alinan paranin hepsi kardir. Genel gider sifir cunku,isi o yapti ya.

Arkadas bak ben birsey soyleyeyim,ben 46 yasindayim,bugun is arasan yarin is basi yaparim,neden mi ne yaptigi ve ne yapacagimi kesin ve kesin soylerim bilirimde ondan.

Bizim sektorde yeni mezun makine muhendisi arar bir cok isletme. Yeni mezun olmasinin nedeni kendi ticari dogrultusunda yetistirmek. Bunun icin tek aranan Autocad kullanmak ve ingilizce. Bu isi yapacak adam yok piyasada,niyemi. Yapim yapamiyacagi bile daha belli degilken3000 TL maas ister,neymis muhendismis. Arkadas ne urettin ne yaptin ki muhendissin. Ne maas verse calis 1 sene goster kendini,varsa kendine guvenin sonra yaparsin pazarligini. Is yapan.ureten adami kimse birakmaz. Sen is begenmezlik yapmayacaksin ,kendini gostereceksin is seni beyensin ,sonrasi gelir.

Bizde bu universite isi tum calisma hayatini bitirdi ..bence universiteden mezun olanin unvani olmamali,ayni tip fakultesi gibi uzmanlik icin prtisyen olarak calisilmali. Kalite ancak boyle olur.

Peki resmi calisma saatlerinden fazla calisildiginda (haftada 45 saat sanirim) fazla mesai ucreti oduyor musunuz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cago135

Beyler kendinizi gelistirdiniz mi is bulamiyoruz diyorsunuz.Cevremde ingilizce,almanca bilmeyen fakat ticari zekasini gelistirip cenesi calisan insanlar nakliye sektorunde iyi isler cikartabiliyorlar.Oturdugunuz yerden is aramayin.

Nakliye isine nasil gireriz ?

Nasil basarili oluruz vs bahsetmemissiniz

Bunlari bilmeden biz nasil girebiliriz o ise sence ?

herseyi böyle hazır beklemessen birşeyler olabilir
  • quote:

8 senedir işsizim.

Teşekkürler Türkiye

Rica ederiz. Bu kadar isçi arayanlar varken 8 yildir is bulamadiysan o kafayla 28 yil daha is bulamazsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeadPoets

quote:

8 senedir işsizim.

Teşekkürler Türkiye

Rica ederiz. Bu kadar isçi arayanlar varken 8 yildir is bulamadiysan o kafayla 28 yil daha is bulamazsin.

Isci arayanlar ilk gelen adami ise aliyor mus zannediyosun ?

Allem edip kullem edip asgari ucretin altinda isci calistiran var,

Sigortaya asgari gosteriyo bankaya asgari yatiriyo,

Eger hesabindaki paradan 150tl getirmezsen seni kovarim diyor adam,

Isyerinde habire olum tehlikesi atlatiyor bu 650 tl ile calisanlar

Kablolar, makineler eski oldugu icin surekli alev aliyorlar.

Bu iste mi calissin arkadas ?

3 kurus eve goturucek diye canindan mi olsun bu mu insalnligin vicdansiz

• quote:

quote:

quote:

8 senedir işsizim.

Teşekkürler Türkiye

Cok duygulandim yahu. Kirbaçlama ve zincirlemeyi yazmamissin ama...

• quote:

quote:

quote:

quote:

8 senedir işsizim.

Teşekkürler Türkiye

işsizlik yok insanlar iş beğenmiyor. diyenler içeriye gelebilir mi ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

8 senedir işsizim.

Teşekkürler Türkiye

Tabii ki zincir vurulmuyor orda calissin diye ancak kucuk bir il oldugu icin is imkanlarinin cogu boyle maalesef ayrica kadin, patronun kendisine surekli kufur ettigini de soyledi tek bu kadina degil tabi tum iscilere kufur ediyormus.

Bu sartlar iyi dersen baska da birsey soylemem...

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.