Şimdi Ara

işsizlik yok insanlar iş beğenmiyor. diyenler içeriye gelebilir mi ? (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
447
Cevap
12
Favori
16.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tabi millet atom mühendisiliği bitirik hizmetli olmak istemiyor.İşim yok diye başvuranlara enaz 4 5 yerden bu teklif geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeadPoets

quote:

Orijinalden alıntı: Kronik Enerji

8 senedir işsizim.

Teşekkürler Türkiye

Rica ederiz. Bu kadar isçi arayanlar varken 8 yildir is bulamadiysan o kafayla 28 yil daha is bulamazsin.

Sorunda orda zaten işçi arıyorlar. Mühendislik fakültesini bitiren adamı 1000 lirayla çalıştırmak, iktisat fakültesi mezunlarına 800 liraya işe almak isteyen yüz binlerce iş ilanı bulabilirsin.
  • Artık üni. bitirmek bile yetmeyecek maalesef.Bu nedirrr abiiiiiiiiiiiiii
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyOldFriend

Artık üni. bitirmek bile yetmeyecek maalesef.Bu nedirrr abiiiiiiiiiiiiii

Office sertifikası + en az b2 ingilizce sertifikası + bir yabancı dil daha + iş tecrübesi

ya da

TORPİL
  • quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

quote:

Orijinalden alıntı: MyOldFriend

Artık üni. bitirmek bile yetmeyecek maalesef.Bu nedirrr abiiiiiiiiiiiiii

Office sertifikası + en az b2 ingilizce sertifikası + bir yabancı dil daha + iş tecrübesi

ya da

TORPİL

Ikinci yabancı dil hariç hepsi tamam ancak yine de geleceğimden şüpheliyim hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arıtmada çalışan insanlarımız ne yapsın aga gelinde görün azcık bok topluyorlar afedersinizde siz masa başı iş beğenmiyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: handanovic

arıtmada çalışan insanlarımız ne yapsın aga gelinde görün azcık bok topluyorlar afedersinizde siz masa başı iş beğenmiyorsunuz

iyi de itiraz edilecek, karsi cikilacak ki sartlari iyilestirilsin, hakettiklerini alsinlar.

• iyi okullarda mühendislik okumuş ya da herhangi bir yerde tıp fakültesi okumuş insanlar işsiz de kalmaz aç da kalmaz.
    üni okumamış insanlar da eğer uzmanlaştıkları bir sektör varsa (marangozluk, inşaat sektörü, oto tamirciliği vs) işsiz kalmaz.

çevremde bu şekilde görüyorum şahsen sen call centerda asgari ücret maaş almak için çalışır didinirsin sonra biri arayıp gırgırına seni işletir bi şey diyemezsin hayat çok acımasız
    bu durumda geriye yurt dışı kalıyor gerçi gitmek çok zor ama
    örneğin burada max asgari ücret ya da 1000 tl kazandığın bir işi almanya da yapsan altına mercedes çekip türkiye ye seyahate gelirsin arabalar falan ucuz kiralar fazla gerçi orada da da..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ingeniarius

iyi okullarda mühendislik okumuş ya da herhangi bir yerde tıp fakültesi okumuş insanlar işsiz de kalmaz aç da kalmaz.
    üni okumamış insanlar da eğer uzmanlaştıkları bir sektör varsa (marangozluk, inşaat sektörü, oto tamirciliği vs) işsiz kalmaz.

çevremde bu şekilde görüyorum şahsen sen call centerda asgari ücret maaş almak için çalışır didinirsin sonra biri arayıp gırgırına seni işletir bi şey diyemezsin hayat çok acımasız
    örneğin burada max asgari ücret ya da 1000 tl kazandığın bir işi almanya da yapsan altına mercedes çekip türkiye ye seyahate gelirsin arabalar falan ucuz kiralar fazla gerçi orada da da..

dünyada herkes başarılı yada okuyucak diye bir kaide yok benim mahalleden arkadaşım 10-11 sene once fukaralıktantan işsizlikten hollandaya kaçtı amca torpiliyle ortaokul mezunu altı üstüde orda komi çanta oda gosterici bi otelde ve 6-7 senede orda ev ve araba aldı evini gorsen dublex lüx herahalde kaçmayıp tr de kalsaydı halen anasının dizinin dibinde oturuyor olcaktı...sorun türkiyede biraz insanlarında ....ben myo mezunuyum 7-8 senedir araklısız çalışıyorum altımda arabamdan başka bir haltım yok allatan babadan daire kalıcak...tr de hayat zordu hep zor olucak olanağınız varsa kurtulun gidin iyi bir diploma ve olanağınız yoksa.......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Ağustos 2013; 22:57:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

quote:

Orijinalden alıntı: ingeniarius

iyi okullarda mühendislik okumuş ya da herhangi bir yerde tıp fakültesi okumuş insanlar işsiz de kalmaz aç da kalmaz.

dünyada herkes başarılı yada okuyucak diye bir kaide yok benim mahlleden arkadaşım 10-11 sene fukaralıktantan işsizlikten hollandaya kaçtı amca torpiliyle ortaokul mezunu altı üstüde orda komi çanta oda gosterici bi otelde ve 6-7 senede orda ev ve araba aldı evini gorsen dublex lüx herahalde kaçmayıp tr de kalsaydı halen anasının dizinin dibinde oturuyor olcaktı...sorun trde ....benim myo mezunuyum 7-8 senedir araklısız çalışıyorum altımda arabamdan başka bir haltım yok allatan babadan daire kalıcak...tr de hayat zordu hep zor olucak....

dediğinize katılıyorum zaten illa okumak gerekmiyor ama işte yurt dışına çıkmak oralarda iş bulup çalışmak da kolay değil

• quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

quote:

quote:

8 senedir işsizim.

Teşekkürler Türkiye

Rica ederiz. Bu kadar isçi arayanlar varken 8 yildir is bulamadiysan o kafayla 28 yil daha is bulamazsin.

Isci arayanlar ilk gelen adami ise aliyor mus zannediyosun ?

Allem edip kullem edip asgari ucretin altinda isci calistiran var,

Sigortaya asgari gosteriyo bankaya asgari yatiriyo,

Eger hesabindaki paradan 150tl getirmezsen seni kovarim diyor adam,

Isyerinde habire olum tehlikesi atlatiyor bu 650 tl ile calisanlar

Kablolar, makineler eski oldugu icin surekli alev aliyorlar.

Bu iste mi calissin arkadas ?

3 kurus eve goturucek diye canindan mi olsun bu mu insalnligin vicdansiz

bahaneside hazir

• quote:

Orijinalden alıntı: Memko35

quote:

quote:

8 senedir işsizim.

Teşekkürler Türkiye

Sorunda orda zaten işçi arıyorlar. Mühendislik fakültesini bitiren adamı 1000 lirayla çalıştırmak, iktisat fakültesi mezunlarına 800 liraya işe almak isteyen yüz binlerce iş ilanı bulabilirsin.

Mühendislik denilen şeyi sanırım fazla gözünüzde büyütüyorsunuz. Sanırsınız ki astronot mübarek. Ortalama zekaya sahip herkes rahatlıkla mühendis olabilir. Mühendis olarak mezun olan adama 1000 tl bile fazladır ben olsam asgari ücretle başlatırım. Ama kariyerinde ilerledikçe zaten hak ediyorsa o talep etmeden daha iyi iş olanakları ona sunulacaktır, işte o zaman gönlünden geçen rakamlara ulaşacaktır. Bizde mübarek mezun olan hemen ertesi gün sanki ona verilmiş bir söz var gibi 5-10 bin tl maaş bekliyor. Çok bekler.

Çalışan kazanır, elması kızarır demişler.

• quote:

8 senedir işsizim.

Teşekkürler Türkiye

Nasıl geçiniyorsun kardeş mümkünse ben de aynı şekil geçineyim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Memko35

quote:

quote:

8 senedir işsizim.

Teşekkürler Türkiye

Mühendislik denilen şeyi sanırım fazla gözünüzde büyütüyorsunuz. Sanırsınız ki astronot mübarek. Ortalama zekaya sahip herkes rahatlıkla mühendis olabilir. Mühendis olarak mezun olan adama 1000 tl bile fazladır ben olsam asgari ücretle başlatırım. Ama kariyerinde ilerledikçe zaten hak ediyorsa o talep etmeden daha iyi iş olanakları ona sunulacaktır, işte o zaman gönlünden geçen rakamlara ulaşacaktır. Bizde mübarek mezun olan hemen ertesi gün sanki ona verilmiş bir söz var gibi 5-10 bin tl maaş bekliyor. Çok bekler.

Çalışan kazanır, elması kızarır demişler.

Pekala sen Turkiye sartlarinda okumus adamin 1000 lira, nispeten okumamisin 800 ile baslamasini reva goruyorsun da; herhangi bir insan evladinin aclik sinirinin altinda maas almasina nasil onay verebiliyorsun?

• ahahaha kaynakk mühendisliği varmış ben buna götümle gülerim be zaten kaynakçı kaynağın mühendisidir
  • iş ilanlarında düzgün iş bulmanız çok zor. hele bazı iş ilanları var işveren ayda bir eleman değiştiriyor. iş ilanlarını çok sıkı takip etmek gerekiyor. ama en iyisi kendi işinizi kurun. stresten uzak durun.

işsizlik yok insanlar iş beğenmiyor. diyenler içeriye gelebilir mi ?
  • Sizde analitik düşünce yeteneği yok
  • hala Üniversiteyi is icin okuyan zihniyet görmek beni sinir ediyor. Universite egitimdir kalitedir. illa cografya okudun diye cografya alaninda calisman gerekmkyor yurt dışı bundan sebp kazaniyor

• quote:

Orijinalden alıntı: delikurt55

hala Üniversiteyi is icin okuyan zihniyet görmek beni sinir ediyor. Universite egitimdir kalitedir. illa cografya okudun diye cografya alaninda calisman gerekmkyor yurt dışı bundan sebp kazaniyor

Yav he he Coğrafya okuyup inşaat mühendisi olarak cçalışmasi gerekiyor

• Sadece ilk mesaji okuyarak yorum yapiyorum: calisan oldugumuzu dusunursek bizim icin kotu bi uygulama olabilir, ama isveren olarak dusunursek adamin zaten verecegi para belli o paraya test yapmadan bos bi adami alabilir ise ama en donanimli isciyi calistirmak istiyo da olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.