Şimdi Ara

işsizlik yok insanlar iş beğenmiyor. diyenler içeriye gelebilir mi ? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
447
Cevap
12
Favori
16.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar MYO mezunuyum... kendımı bıldım bileli çalışıyorum taa ki 2 ay öncesine kadar... Keşke istifa etmeseydim dedim şu 2 ay içinde neler gördü bu gözler

İnsan Kaynakları denen insanlar varya tam reziller rezil... Adamlar cv mi bile okumadan çağırıyorlar... ''Aaaa sende bu özellik yokmuş, biz böyle birini arıyoruz'' ulan ayı yazmışım oraya...
    hee bi de oraya gidince 4-5 sayfalık form doldurtanlar var ki faciaaa, yaa zaten aynısını yazıyorum ne diye yazdırıyorsun... bekletenler için hiç bir şey demiyorum zaten allah bildiği gibi yapsın onları 5-10 dk bekletirsin eyv, 45dk, 1 saat ne demek yaa...

Hele bazı insan kaynakları ki tamamen önüne gelen cv lerden kura ile çekiyor... neden mi anlıyorsun dıyeceksın... Malum sitelerden başvuruyorum aynı fırma tık yok 2 hafta sonra başka maille hesap açıp aynı cv ile başvuruyorum adamlar arıyor... buna ne denir sizce..

Ve özellikle arkadaşlara söylüyorum tanıdık yoksa iş bulman çoook zor kardeşim yani yetenekden kabiliyetden çok öncelikle şansın olcak adam hasbel kader çağırcak 5 dk seni dinleyecek o arada aldı aldı... artık nasıl anlıyorsa... Görüştüğüm İK cılarda böyle 40 yaslarında falan değil diycem insan sarrafı ama 29-30 yaşlarında genelde bayanlar...

Valla benden tavsiye hele ki bu piyasada çok büyük maaslar beklemeyin ben en sonunda size abartısız söylüyorum 2 ay içinde 30 tane görüşmeye gittim ve dedim artık başlıyacagım.. bayramdan sonra 1700 tl ye başlıyorum allah kımse yı o salak fırmalardakı gerı zekalı IK cılara düşürmesin... Adam diyo kı bana ''Neden bizimle çalışmak istiyorsunuz'' ulan sanki Google firma, coca cola Mercedes vs büyük fırmalar sorsa anlıycam test ediyo adam diycem... senle nıyecalısmak istiyim işsizim cunku allahım yaa...

Onun için kardeşlerim girin mutlaka bi yere bi yerde çalışırken transfer yapmaya calısın yoksa geri çok zor... allah herkesin yardımcısı olsun walla bu piyasada...

• quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

@indigo çok haklısın ama zamanla öğrenecekler bi ara mühendislikte tıp kadar kaliteliydi herkes can atardı okumak için valla şimdilerde hiçkimse mühendis olmak istemiyor,herkes 2 3 dil bilince tüm iş kapıları açılacak sanıyorlar ben askerliği bitirdim uzun süredir iş arıyorum deyince bana çemkiriyorlar sende iş yok diye abi benim tanıdığım var adam yüksek lisans mezunu 7 yıl boş dolaştı 7 yıl dilek olay abi ya şimdi diyecekler iş beğenmiyor allah aşkına yüksek lisans yapan bi adam gitisn bi avm demi çalışsın o kadar okul okuyor yazık değilmi.

Bakıyorum iyi yerlere gelenlere çoğu okumamış cahil insanlar hatta çoğu müdürü araştırdım bile ve tam tahmin ettiğim gibi o iş yerinin sahibinin akrabası çıktı torpilin yoksa siz ne dilinden eğitiminden bahsediyorsunuz,iş görüşmesine gidin bi tanıdık olmadan adam sizin yüzünüze bakmaz bi çay söyler güler sizi yollar,ilkokul mezunu ol torpilin olsun müdürlüğe kadar yükselirsin,bak sen ne güzel dürüstce söylüyorsun torpille girdim diye bu işler böyle ben kaç yere başvurdum referans istediler referans nedemek bi nevi torpil demek adam torpilin varmı yerine referansın varmı diyiyor.

Ben ingilizce ve almancayı otelde reception görevlisi olmak içinmi öğrenecem ? Bunuda anlamıyorum bende bi türlü çözemedim herkes kendini geliştir diyiyor banka olsun,otel olsun bakıyorum müdürlerine hepsi ortaokul terk,merak etme sen abisi gerçek hayata atılınca görecekler tüm gerçekleri hatta dil bilseler bile öyle lanet edeceklerki lanet olsun okudugm yıllara diyecekler.

aynen kardeşim torpil olcak, he tamam öküz de olmayacaksın bişeyler bileceksin ama bu işin %80 i torpil biraz da az buçuk bişeylerde sende olsun gerisi kolay, yoksa adamlar sana evet çok iyi güzel, biz sizi daha sonra ararız diyip sallıyolar olay bu... Dediğim gibi bi yere girceksn az buz demeyip ordan kanal yapıcaksın oyle saldıracaksın yoksa adam seni tanımıyorsa yüzüne bile bakmıyor...

• İşsizlik kalifiye olmayan insanlar için var. Şimdi genelleme yapmak istemiyorum. Fakat gözlemlerime göre durum söyleyeceğim şekilde.

İnsanlar işin basitine kaçıp, en kolay yerlerden mezun olup, kendini geliştirmeyip, okuldaki diplomasına sırtını yaslayıp iyi kazanç elde etmenin peşinde. 2 yıllık ön lisans programlarına geçiş yapıp sonrasında mezun olanlar, birkaç yıl tecrübesi olan mühendisin istemeye çekineceği ücretler ve mevkiler istiyorlar. Elbette 2 yıllık okuyan insanlar da bunları hak ediyor. Fakat önce sen bir kendini geliştir, kaliteli olduğunu göster. Ondan sonra istediğini, hakkın olanı mutlaka alırsın. Ön lisans programlarının ne kadar kaliteli olduklarını(!) herkes biliyor. Mesela yazılım alanından örnek vereyim. 2 yıllık bilgisayar programcılığı bölümünden mezun olmuş ve yalnızca okuldaki derslerinde edindiği tecrübeleriyle bir insan, 4 yıl boyunca matematiğinden, yapay zekasına bir çok konuda teorik, pratik bilgi almış mühendisin yalnızca yazdığı kodları düzenleyebilecek potansiyelde ve kapasitededir. Bu adamın iş başvurusuna yalnızca elindeki diplomayla gitmesi sonucu karşılaşacağı tablo az çok bellidir.

Fakat bu demek değil ki 2 yıllık rezalet, oradan mezun olan ölsün, yaşamasın. Size çok somut bir örnek vereyim. Alp Güleç isimli bir bilgisayar mühendisimiz var. Türkiye'de alanında -ters mühendislik- belkide en kaliteli isimlerin başını çekiyor. Bu arkadaş meslek lisesi sonrasında 2 yıllık ön lisans programına girdi ve orada başarı göstererek 4 yıllık mühendislik programını tamamlayarak mühendis sıfatıyla mezun oldu. Şimdi bildiğim -takip ettiğim- kadarıyla Comodo firmasında yazılımcı olarak çalışıyor. Bu örneği neden verdim, herkes bir Alp Güleç olabilir. Yalnızca kendini geliştirmek istemesi ve yaptığı işe kendisini vermesi gerekiyor.

Uzun lafın özü, insanlar her daim en iyisini istiyor. Fakat en iyisini isterken biraz insanın kendisini, kapasitesini tartması gerekli. Çalışan, eğitimini iyi bir şekilde tamamlayanlarla diğerleri arasında illaki fark olmak zorunda. Olmasaydı zaten bu dünya yaşanabilir bir yer olmazdı. Benim gözlemlerime göre bu tip ver yansında bulunanların bir çoğu kendi kapasitelerinin üzerinde arzulara sahipler. Fakat bu arzulara sahip olmak için gerekli çabayı sarf etmiyorlar. Herkes çabaladıktan sonra her şeyi başarabilir, her istediğine ulaşabilir. Sadece somut adımlar atılması gerekli.

• quote:

Orijinalden alıntı: ReDTwiSteR

askerden geldim 2 aydır iş arıyorum sonunda buldum bir depoya gelen ürünleri bilgisayara stok giriş çıkış kontrol yapıcam sabah 8 aksam 8 ilerde vardiya olabilrimiş bir hafta gece bir hafta gündüz olacakmış cumarteside 8-6 aldığım parada hergün gelirsem max 1400 12 saat ne demek be allahtan korkmazlar işçi bu kadar mı sömürülür makina olsa ısınır patlar ama iş yok mecbur kabul ettim bayramdan sonra iş başı yapıyorum dünyadaki en kötü şey işsizlik yol süresini düşersen 10 saat bile kalmıyor kpss çalışırım felan diyordumda yalan olacak gibi türkler bu dünyaya sömürülmeye gelmiş boşa kurtuluş savaşı vermişiz yabancı öpmüyor türk öpüyor değişen hiç bişey yok

Ellerine sağlık.uzun zamandır böyle güzel kombo okumamıştım.içimdekileri dökmüşsün.

• quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

Orijinalden alıntı: DeadPoets

quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

Orijinalden alıntı: DeadPoets

quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

İş yok diyenlerin neden genelii belli bir vasfı olmayan, hiç iş tecrübesi olmayan ama iş görüşmesine gittiğinde en az 1500 lira maaş ve masabaşı iş bekleyen tipler?

Ben iş aradığımda 1 ay içinde bulup çalışabiliyorsam pekala herkes bulabilir diye düşünüyorum. Yok bulamam diyen varsa Organize Sanayii lerde hergün onlarca işçi işe alınıyor, işten ayrılanlarda oluyor. Hiç birşey bilmiyorsanız gidin güvenlik kursuna tam kafanıza göre iş işte.

Türkiye de büyük bir istihdam sorunu var. İşçi arayan firma da çok ama iş beğenmeyen adamda. Çalıştığım ofis İK ile yanyana. Sürekli muhabbet halindeyiz. Bazen öyle tiplerle görüşüyorlar ki inanın şu " iş yok abi " diyenler bile kürekle kovalar adamları.

Haspam 23-24 yaşında. OKuldan yeni mezun olmuş. Hayatı boyunca bir iş yerinde bırakın çalışmayı, başvurmayı bile düşünmemiş. Ama gelir gelmez ilk sorusu " ben ne zaman müdür olurum? " oluyor. Bu tip adamlar öyle çok ki kafayı sıyırırsınız.

Ofis boy görevi için 2000 lira isteyen mi dersiniz, akşama kadar veri girecek adamların " ben 1500" den aşağı çalışmam demelerine mi gülersiniz bilemiyorum.

Olay sandığınız gibi değil. Firmalar artık zor durumdalar. Alacakları adamların ya ciddi manada kaliteli olmasını istiyorlar ki bu tür adamları piyasada bulmak zor ve yüksek bedeller istiyorlar. Ya da yeni yetme bir genci alıp yetiştirmek kalifiye hale getirmek istiyorlar. Bu hem ucuz, hem de en garanti yolu. Çünkü şahsı siz eğitirseniz minnet duyacak ve kalmaya devam edecek. Ama yeni yetme mezunlar bile " ben mühendisim abi elimi o işe sürmem 2500 den aşağıda çalışmam" diyince işin rengi değişiyor.

Burada geçenlerde bir tartışmada da aynı muhabbet geçti. Eğer mühendisim diye elini işe sokmayacaksa kusura bakmasın ömrü boyunca iş arasa bulamaz. Sonra da işsizlik var abi diye gezinir durur.

+ insanımız hep şikayet ediyor, kendisini hiç eleştirmiyor. Hepsi doğuştan genel müdür ve üstün kişilikli insanlar. Maaş ve pozisyon beğenmez, al sana iş dediğinde beğenmediği ücreti görünce "bunlar köle arıyooo yeaaaa ! kahroılsun kapitalizm" derler ama işlerine geldiğinde en büyük koç holding savunucusu olurlar.
    Çarşıya çıksa zaten tüm dükkanların camında eleman aranıyor yazısını görecek ama tabi işi beğenmez. Gerçekten aç olsa inanın haftalık 20 tl'ye madende taş bile kırar ama demek ki ihtiyacı yok.
    İnsan önce kendisine bakacak. Bana ne verecekler demeden önce işverene kendisinin ne verebileceğini düşünecek ve cevaplayacak. Sen zaten fark yaratır ve daha üstün meziyetleri olan birisi isen zaten işveren çok iyi şartları sunarak senin peşinden koşar. Ama bizde memur misali al bol maaşı yat aşağı zihniyeti var. O nedenle işssizlikten daha çoook şikayet olur.

Peki sen çalışır mısın cama ilan yapıştırılan dükkanlarda? Bence çalışmazsın çünkü biliyorsun işin ne olduğunu asla girmezsin.Senin gibi mesaj atanların tuzu hep kuru oluyor nedense? Kendini sağlama almışsın millete akıl veriyorsun.Zaten her mesajın buram buram parti adamı olduğunu gösteriyor.Senin gibiler iş bile aramaz zaten parti size yorulmayacağın parası sağlam işi sağlıyor.Sende buradan millete çalışın diyorsun isterse karın tokluğuna çalışsın millete para kazandırsın yeter ki şikayet edip kötü ses çıkarmasın.

çok çalıştım merak etmeyin. hiç ihtiyacım olmadığı halde çalıştım hem de. kartpostal da sattım, berberde de çalıştım. ancak 14 yaşından sonra babam fabrikamıza aldı beni. zannettim ki o zaman patron oğlu olacağım. tam 1 sene eskitme ve özel üretim atölyelerinde çalıştım, 2 yıl st başında dev plakaları kestim, üstüm başım hep mermer tozu ve su içinde olurdu, 1 saat işten sonra duş alırdım. katrakda iş kazası bile geçirdim. tüm bunlar işi gerçekten öğrenmem içindi. üniversite için ankara'ya ve daha sonra yurtdışına gittim ama babamın vefatı ile erkenden bırakmak zorunda kaldım. 6 yılda işletmeyi tam 3 misli büyüttüm, ilk zamanlar fabrika içinde üretimde çalışmak, her gün gneş altında ocaklarda dolaşmak ağırıma gidiyordu ama babamın ne yapmak istediğini biliyordum, onun sayesinde bu hale geldik. bizim fabrikamızda ortalama 300 işçi çalışır, her ay yaklaşık 60 işçi değişir. neden ? sürekliliğin başarı olduğunu bilmiyor muyum ? bunu işçilerimize anlatmıyor muyum ? ama işte bu konudaki zihniyet bazılarının ilerlemesine engel oluyor. bazılarında ne sabır var ne de iş ahlakı. ama tersini yapanlar zaman içerisinde hep karşılığını alıyor.

Tamam baban sana doğrusunu yapmış.Çıraklığını yapmadığın işin ustalığını yapamazsın.Sana işi çekirdekten öğretmiş.Benim babam bana iş öğretmedi babamın diplomasıyla eczane açayım desem ben işi bilmiyorum başka bir eczanede 3-4 ay çırak olarak çalışmam gerekir yoksa bilmediğim işi yapmam.
    İşçiyle sen aynı konumda değilsin.İşçi sabretse bile sonunda bir şey olacağı yok.Sabretse ne olacak maaşına 100-200 zam yapacaksın başka ne? Zengin mi olacak yoksa patron mu olacak? Oysa sen fabrikada işçi olsan bile geleceğin patronusun yani iş sana kalacak senin sabretmenle onlarınki bir değil.
    Kim yüksek maaş ve kolay iş verirse işçi oraya gider.İşçi alacağı paraya bakar.

100-200 alacak diyorsunuz, iste vizyonsuzluk bu. Ben onu bölüm seflerinden biri yaptigim zaman en asagi 2000 tl maas alacak, belki ileride isletme mj
    Muduru olacak 8-10 bin alacak. Arabasi da bizden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: İçecektozları

ARKADAŞLAR BİZ İÇECEK TOZU BAYİLİĞİ VERİYORUZ İŞ DÜŞÜNEN OLURSA MESAJ ATSIN 200-250 TL LİK SERMAYE YETERLİDİR CİDDİ DÜŞÜNEN OLURSA MESAJ ATSIN İLETİŞİM KURALIM.
     işsizlik yok insanlar iş beğenmiyor. diyenler içeriye gelebilir mi ?

Hocam böbrekleri o mekanda mı çıkarıyorsunuz, ana yola yakındır inşallah, narkozun etkisi geçşnce el edersek araç durur mu ?

• 3 sayfa okudum yemin ederim içim sıkıldı

bende bi restoran da komi olarak işe girdim 650 tl maaş sabah 8 den akşam 10 a kadar. Girdiğim ilk gün yemediğim azar mı kalmadı + 1 saat yoğun du restoran mesai ücreti sordum adam benle alay edip 1 saat fazla çalışmak zorundasın bunun için para alıyosun dedi, arkadaşım 1 ay önceden çalışmıştı aynı yerde maaşı gecikmeli ödüyolarmış.

en garibi de ne biliyo musunuz? O restoranın günlük kazandığı para 30.000. Yemin ederim bu doğru. Ancak çalışana verdiği para aylık 650 tl. Patronun yüzüne küfrü basıp bıraktım hakketti puşt
  • ben hiç ticari veya matematik zekası gelişmiş bir insanın aç kaldığını görmedim

• quote:

Orijinalden alıntı: Yağmur Tanrısı

3 sayfa okudum yemin ederim içim sıkıldı

bende bi restoran da komi olarak işe girdim 650 tl maaş sabah 8 den akşam 10 a kadar. Girdiğim ilk gün yemediğim azar mı kalmadı + 1 saat yoğun du restoran mesai ücreti sordum adam benle alay edip 1 saat fazla çalışmak zorundasın bunun için para alıyosun dedi, arkadaşım 1 ay önceden çalışmıştı aynı yerde maaşı gecikmeli ödüyolarmış.

en garibi de ne biliyo musunuz? O restoranın günlük kazandığı para 30.000. Yemin ederim bu doğru. Ancak çalışana verdiği para aylık 650 tl. Patronun yüzüne küfrü basıp bıraktım hakketti puşt

adam şerefsizmiş normalde o sektörde işin büyüklüğüne göre 1000-1250 arası maaş + haftalık yada aylık bahşiş garsonlara verilir.
    aşçılar komilikten başlar 1250-1500 arası değişebiliyor.

Dediğim gibi sektörel den ziyade işin tanımı bölgesi yaptığı ciroya göre değişebilir ama 18 yaşından küçük sigortalılara verilen maaş nerdeyse.

Sigorta da yapmamıştır sana.

• quote:

Orijinalden alıntı: Çakma Zippo

ben hiç ticari veya matematik zekası gelişmiş bir insanın aç kaldığını görmedim

amaç sadece karın doyurmak mı ?

insan gibi yaşama hakkı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

quote:

lüksleri bir yana koyarsan insan gibi yaşamak oldukça basit

• quote:

quote:

quote:

nasıl basit ?

lüksü bırak, evlenip çoluk çocuğa karışıp borçsuz yaşanabilir mi şu ülkede ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

nasıl basit ?

lüks arabaya binme, lüks telefon kullanma, lüks oturma takımların olmasın, evet.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

nasıl basit ?

lüks arabaya binme, lüks telefon kullanma, lüks oturma takımların olmasın, evet.

ben bunları kullanmazken torpilli bir bebenin bunları kullanması sinir bozucu olmaz mı ?

• 800 Tl ile süper geçinilir diyen zihniyetteki arkadaşlara sorum şudur ki ;
    Açlık,sıkıntı,sefalet içinde yaşamaya , günde 12 saat + çalıştırılmaya çağdaş kölelik sistemi içindeki yerinize razı olun demektir.
    800TL insan gibi yaşamaya nasıl yeter saman gibi hiç bir şey almaz bir yere gitmezsen yeter , baştakilerinde zihniyeti bu zaten sadaka toplumu yaratmak.
    İşkurdaki dolapları saysak buraya sığmaz yok referans , yok torpil ..... şb md. aracılığı ile torpiller ; işkur içi boş eğitimler veriyor orası ayrı bir konu.Amaç KADROLAŞMA.
    İş var çalışan yok
    iş günde 12+ saat ağır yorucu
    eee ücret asgari
    olm bak git...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybarut -- 7 Ağustos 2013; 15:32:53 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

nasıl basit ?

ben bunları kullanmazken torpilli bir bebenin bunları kullanması sinir bozucu olmaz mı ?

bu ezikliktir işte,

• quote:

Orijinalden alıntı: Yaktaver

Üniverste mezunu adamdan garsonluk yapmasını bekleyenle aynı zihniyete sahip insanlardır, Madem garson olacak niçin üniverste okutuyorsun adama diye sorarlar

@jac0B0

artık herkez üniversite okuduğu için garsonumuza kadar üniversite mezunu oluyor.üniversite okumak hiçbişey değil.bu devirde okuma yazma biliyomusun diye sormuyoralr bunun gibi bişey. ama 20-30 yıl önce okuma yazma bilenleri işe alıyorlardı belkide
  • Universite bitiren is beklemessin artik bu piyasada. Is bilene ,calisana ,uretene is var. Sen 2000 TL net istiyorsan,calistigin yere 6000 TL nin uzerinde kazandirman lazim.

• 8 senedir işsizim.

Teşekkürler Türkiye
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hüzün Dram Keder

İnşaat mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim . Geçenlerde bi mimarlık bürosuna girdik kadının ilk dediği şey 4-5 tane mezun olmuş arkadaşın varsa yollar mısın oldu. Bazı dönemlerde bazı meslekler ön plana çıkıyor , bu yıllarda da kentsel dönüşüm projeleri nedeniyle inşaat mühendisleri çok rahat iş bulabilmekte. Daha doğrusu düzgün bir yerde okumuş herkese bu dönemde iş var bence. Çağın gerektirdiklerini yapamıyorsanız (gençler) bi zahmet işsiz kalın. Sen çabalamadıysan , okumadıysan , gezmek tozmak abinin amcanın yanında takılmak daha kolay geldiyse bugün 1 pozisyon için binlerce kişi senin başvurduğun işe başvuruyorsa sorun sende demektir. Önemli nokta "onlar" olmamak bir şekilde kendi farkını yaratabilmek. işsizlik var istatistik yalan söylemez ama çoğu insanın da iş seçtiğini veya seçebilecek işleri olmadığından her işi seçmeye çalıştığını düşünüyorum.
    Tüm bunlara rağmen çalışabilenlerin de çok zor şartlarda çalıştıklarını biliyorum .

düzgün biyerde okuyorum iş yok ?

Mimar Sinan üni Türkiyenin sayılı devlet üniversitelerinden,

matematik bölümü keza en zor bölümlerin başında gelir,

mühendislik zor diyenler bir de matematiğin derslerine baksınlar,

ben mühendislerin derslerine baktım bahsedildiği gibi çok zor değil son gün çalışıp geçilebilicek şeyler.

neyse böyle üni'de böyle bir bölümde okumama rağmen işyok.

ahaha iyi güldürdün beni dostum. Mühendislik dersleri son gün çalışılıp geçilecek dersler öyle mi? Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak böyle bir şey herhalde. Mukavemet, termodinamik, akışkanlar mekaniği bu böyle gider... Bu dersleri de son gün çalışarak geçemezsiniz. 4 yıllık okul olur size 6 yıl...

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.